Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tα (minimum) specs της εταιριας μπορει να με διαψευδουν αλλα ξεχασες κατι

"Ελεγα να ξεκινησω με τον g3258 ωστε να παιζει αναβαθμιση μετα σε επεξεργαστες με socket 1150"

Είπαμε, το παιδί έχει συγκεκριμένο budget οπότε προφανώς δε θα κοιτάξει τα max. Θέλει απλά να κάνει τη δουλειά του.

Σε FM2 θα μου πεις, γλυτωνει και λεφτα αφου αναβαθμιση δεν θα μπορει να κανει...

Όχι αλλά θα στέκεται αξιοπρεπώς για κάποιο διάστημα.

Επίσης είπε :

Σημειωτεον, αν παω σε τετραπυρηνο μαλλον για amd με βλεπω καθως το ρευστο ουτε με το κυαλι!

Οπότε το έχει σαν ενδεχόμενο στο μυαλό του για λόγους budget.

Γενικώς, καμία σύγχρονη επιλογή cpu δεν είναι κακή γι'αυτά που ζητάει ακόμη κι ένας ταπεινός 5350 θα έκανε τη δουλειά. Ανέφερα κι εγώ πως αν βασικό μέλημα του είναι να κάνει μελλοντικά κάποιο upgrade, προφανώς πάει σε 1150 

Δημοσ.

καταρχας ο ι3 δεν ειναι πολυ καλυτερος απο τον 3258, και ο 3258 δεν ειναι pentium4 ουτε και pentium 775s.

Εαν τον δουλεψετε θα καταλαβετε οτι για τους περισσοτερους χρηστες δινει παραπανω απο οσα χρειαζονται.

Τον τελευταιο καιρο εκανα καποια τεστ με emulators, και εκει εδειξε ποσο αξιος ειναι, συν το οτι τρεχει ολα τα παιχνιδια χωρις θεματα με την 280x.

Παρακαλω αν δεν εχετε δουλεψει εναν επεξεργαστη να μην εκφραζετε αποψεις.

Συγκριτικα με τον 6πυρηνο 5820κ δεν εχω δει ποτε καμια διαφορα σε καθημερινη χρηση, ο μονος τροπος να κωλωσει ο 3258 ειναι αν τον βαλεις να κανει πραγματα που υποτιθεται οτι δεν θα εκανες με εναν επεξεργαστη των 65 ευρω.

• Like 3
Δημοσ.

καταρχας ο ι3 δεν ειναι πολυ καλυτερος απο τον 3258, και ο 3258 δεν ειναι pentium4 ουτε και pentium 775s.

Εαν τον δουλεψετε θα καταλαβετε οτι για τους περισσοτερους χρηστες δινει παραπανω απο οσα χρειαζονται.

Τον τελευταιο καιρο εκανα καποια τεστ με emulators, και εκει εδειξε ποσο αξιος ειναι, συν το οτι τρεχει ολα τα παιχνιδια χωρις θεματα με την 280x.

Παρακαλω αν δεν εχετε δουλεψει εναν επεξεργαστη να μην εκφραζετε αποψεις.

Συγκριτικα με τον 6πυρηνο 5820κ δεν εχω δει ποτε καμια διαφορα σε καθημερινη χρηση, ο μονος τροπος να κωλωσει ο 3258 ειναι αν τον βαλεις να κανει πραγματα που υποτιθεται οτι δεν θα εκανες με εναν επεξεργαστη των 65 ευρω.

Ο i3 ειναι πολυ πιο γρηγορος απο τον G3258 stock. Τελος.

Αν ο θεματοθετης μας εδινε στοιχεια για τα υπολοπα (μητρικη, τροφοδοτικο, ψυξη) που προκειται να τον συνοδευσουν και μας ελεγε και οτι ξερει και εχει σκοπο να κανει overclock τοτε θα ελεγα οτι μπορει φτασει να ειναι ισαξιος (αν ξερει, αν μπορει και αν γινεται να τον παει στα 4.2) η με μεγαλυτερο συνολικα κοστος (με Ζ97 και ψυξη) μπορει ακομα και να τον ξεπερασει ελαφρα, διαφορετικα ισχυουν αυτα που ειπα. 

Επισης ελπιζω να καταλαβαινετε την διαφορα παιχνιδι-σχεδιαστικο προγραμμα και το γεγονος οτι εχουν διαφορετικες απαιτησεις οπως και να καταλαβαινετε οτι θα χρησημοποιειται και η (κατα πολυ καλυτερη στον i3) ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

Οποτε αν δεν ξερετε ολες αυτες τις πληροφοριες μην εκφραζετε αμπελοφιλοσοφιες που δεν ξερετε καν αν μπορουν να εχουν εφαρμογη στην συγκεριμενη περιπτωση.

• Like 2
Δημοσ.

Ας ριξει μια ματια σε αυτο: H81 μητρικες, που κλοκαρουν +4GHz G3258
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2389948&_ga=1.207189393.325357872.1460509044
Μια πολυ budgetομενη επιλογη που αναφερεται ^^, ειναι για παραδειγμα
η παρακατω, δεν την εχω μα παιρνεις μια (γενικη) ιδεα, για το τι & πως :ph34r:
http://www.skroutz.gr/s/3815775/MSI-H81M-E33.html?keyphrase=H81M-E33
http://www.jagatreview.com/2014/08/hands-on-review-overclock-pentium-g3258-dengan-msi-h81m-e33/4/
H81ME33_CBR11.5.jpg

Δημοσ.

Δεν αξιζει να εχεις τον 3258 στα 4+ χωρις ψυξη, απλα βραζει τρελλα.

Ειχα εναν πηγαινε μεχρι 4.5, αλλα με στοκ ψυξη 2-3 φορες οι 80 βαθμοι ειναι μεσος ορος.

Εκτος και αν παρει 212 ψυχτρα αλλα 35-40 ευρω, εκει παιζει ανετα.

Αλλα ολοι οι 3258 δεν κλοκαρουν 4+ ανετα παιζει ενας να θελει 1.2 και αλλος να θελει 1 βολτ.

Οπωτε 1151 πλατφορμα ειναι ποιο καλη με ενα ι3.

+ οτι μπορει να παρει και ddr4 αναλογα την εκδοση chipset.

+ οτι αναβάθμιση μελλοντικα ποιο ευκολη σε διαθέσιμο επεξεργαστη.

Εκτος και αν παρει εναν ι5 και μια η81 μεταχειρισμενη απο εδω μεσα, που ευκαιρίες υπαρχουν και στα 6 να παει ο 3258 δεν τον ποιανει ποτε....

• Like 3
Δημοσ.

Ανεφερα ενα φθηνοτατο σεναριο & μπορει να εχει τον G3258 με προβλεπομενο ρευμα @ 4GHz,
η πλειοψηφια οσων δεν εχουν καμια βοηθεια απο bios, τον ανεβαζουν ετσι στα 4GHz (εστω 3.9)

Αν ειναι ενοχλητικο εκει, το κουλερακι -που ειναι ιδιο με μεγαλυτερους- θα επρεπε τοτε να ψαξει,
ουτως η αλλως για ψυξη καλυτερη που να κρατησει στο διηνεκες, οπως λεει κι ο Βαρουφακης :-D

Δημοσ.

Ο i3 ειναι πολυ πιο γρηγορος απο τον G3258 stock. Τελος.

Αν ο θεματοθετης μας εδινε στοιχεια για τα υπολοπα (μητρικη, τροφοδοτικο, ψυξη) που προκειται να τον συνοδευσουν και μας ελεγε και οτι ξερει και εχει σκοπο να κανει overclock τοτε θα ελεγα οτι μπορει φτασει να ειναι ισαξιος (αν ξερει, αν μπορει και αν γινεται να τον παει στα 4.2) η με μεγαλυτερο συνολικα κοστος (με Ζ97 και ψυξη) μπορει ακομα και να τον ξεπερασει ελαφρα, διαφορετικα ισχυουν αυτα που ειπα. 

Επισης ελπιζω να καταλαβαινετε την διαφορα παιχνιδι-σχεδιαστικο προγραμμα και το γεγονος οτι εχουν διαφορετικες απαιτησεις οπως και να καταλαβαινετε οτι θα χρησημοποιειται και η (κατα πολυ καλυτερη στον i3) ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

Οποτε αν δεν ξερετε ολες αυτες τις πληροφοριες μην εκφραζετε αμπελοφιλοσοφιες που δεν ξερετε καν αν μπορουν να εχουν εφαρμογη στην συγκεριμενη περιπτωση.

Τα παντα ξερω για αυτον τον επεξεργαστη. Τον εχω εδω και αρκετο καιρο και εχω ασχοληθει αρκετα. Ο 3258 μπορει να φτασει με την στοκ ψυκτρα και με μητρικη των 45-50 ευρω στα 4.0 4.2 με 4.4 αναλογα το κομματι. Εγω τον δικο μου τον πηγα στα 5.0ghz με μητρικη των 49 ευρω και ψυκτρα των 44 ευρω.

Εαν ο φιλος προκειται να ασχοληθει με κατι που ζηταει ipc τοτε ο 3258 ειναι καλυτερη επιλογη. Δεν ειπα ποτε οτι ο 3258 ειναι καλυτερος απο τον ι3 σε στοκ καταστασεις αλλα φυσικα και δεν ειναι ΠΟΛΥ χειροτερος που ειπες εσυ. Αλλα κανενας δεν παιρνει 3258 για να μην τον κανει οβερκλοκ, οποτε μιλαμε για οβερκλοκ καταστασεις οπου ο 3258 θα τον πηδηξει τον ι3 σε οτι ζηταει ipc

Οποτε μαλλον τις αμπελοφιλοσοφιες τις λες εσυ, και συγνωμη αν σου εθιξα τον πανακριβο χωρις λογο ι3 σου.

Ευχαριστω για το lecture αλλα ασχολουμαι εδω και χρονια με επαγγελματικα προγραμματα οποτε τις διαφορες τις ξερω. Οπως και ξερω την διαφορα οταν ενα προγραμμα λειτουργει κατα κυριο λογο με εναν πυρηνα και οταν ενα προγραμμα ζηταει πολλους πυρηνες.  Θυμισε μου λιγο τι προγραμμα ηθελε να χρησιμοποιησει ο φιλος? :-D

Φιλε Σπυρο member since 2016 :X

• Like 2
Δημοσ.

Με τι ρευμα τον πηγες 5  (Costa RIca εχεις?)

Απο  ψυχτρα ποια ειναι και τι θερμοκρασιες σου βγαζει μιας και τον ειχα τον συγκεκριμενο.

Παντως για εμενα αν ειναι να δωσει καποιος 75 καινουργιο και για μια 212 EVO αλλα 40 παμε στα 115, αν τον θελει overclock και να μην βραζει.

Ενας ι5 καινουργιος εχει απο 180 εδω Αθηνα i5 4460 και εχει 6 Level 3 cache, και σε motherboard οντως των 40 ευρω να τον βαλεις θα παιξει, ο G3258 παιζει αναλογα το κοματι (5 για να παιξει ειναι οντως λαχειο) 

Η διαφορα ειναι 65 ευρω επεξεργαστης i5 vs G3258 με ψυχτρα της προκοπης Coolermaster 212 EVO, και οτι και να κανει ο g3258 δεν τον πιανει ποτε,

Αλλιως αν του φτανει ο 2πηρηνος 75 καινουργιος (διαφορα 105 ευρω σε σχεση με τον i5 4460).

Δημοσ.

Η διαφορα ειναι 65 ευρω επεξεργαστης i5 vs G3258 με ψυχτρα της προκοπης Coolermaster 212 EVO, και οτι και να κανει ο g3258 δεν τον πιανει ποτε,

Ναι ο i5 4460 όμως θα παίζει στα 3,2 ίδια με τον g3258 stock χωρίς την δυνατότητα να ανέβει,είναι όπως είπε ο trillo αν χρειάζεσαι ψιλό ipc πας σε g3258 και προφανώς δεν αγοράζεις ούτε ψήκτρα ούτε θα τον ανεβάσεις στα ~5Ghz,εκτός και αν υπάρχει καύλα ή ειδική ανάγκη,στα 4-4,2 που είναι άνετα με την stock ψήκτρα τον ανεβάζεις και είσαι οκ.

Δημοσ.

Κλασικά ο ts εξαφανισμένος. Μπορεί να έχει ήδη πάρει τον ένα ή τον άλλο cpu

ή τελικά να έχει πάρει i7 ή opteron ή να έχει πάρει τα βουνά.

Κανείς δεν ξέρει και πιθανότατα ούτε θα μάθει.

Εκτός κι αν έχω χάσει κάτι, ο ts δεν αναφέρθηκε πουθενά στο oc.

Η υπόθεση ότι επειδή τον έχει στα υπ' όψην θέλει να προσπαθήσει για oc

είναι ένα εσφαλμένο λογικό άλμα. Αν ο εκάστοτε θεματοθέτης ήξερε τις

δυνατότητες του hardware που του γυάλισε, ούτε αυτό το νήμα, ούτε

ολόκληρα sections του forum θα είχαν λόγο ύπαρξης.

Η σύγκριση υποθετικών επιδόσεων μέσω του oc, με πραγματικές

επιδόσεις, όπως αυτές καθορίζονται από τον κατασκευαστή, είναι η

μεγαλύτερη συλλογική μπούρδα αυτού του forum.

Αν ο ts πάρει τελικά τον g3258 και του τύχει το ένα στα χίλια (γελάω) που δεν πάει

'σίγουρα' (ξαναγελάω) στα 4,2 θα του δώσει κανείς απο τους προτείνοντες refund?

Αν ο g3258 στα 4,5 το ψήσει το m/b των 40 ευρώ

-είπαμε μια στις χίλιες και κλαίνε τα romer-g μου από τα γέλια- 

θα του δώσει κάποιος από εδώ m/b για τις εργασίες του?

Σε ποιο βαθμό ωριμότητας πρέπει να φτάσει το forum για να αντιληφθούν μερικοί

ότι όταν ο άλλος ζητάει οικονομική λύση για να κάνει τη δουλειά του και αντιμετωπίζει

χρηματικές δυσκολίες ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ OC, γιατί στη στραβή

-είπαμε μια στις 10 χιλιάδες, μη τα ξαναλέμε-

ΠΟΙΟΣ θα τον καλύψει/αποζημιώσει ?

Στη τελική άντε και προτείνεται ως εναλλακτική.

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην αναφέρονται οι κίνδυνοι και να υπερτονίζονται τα όποια κέρδη.

Σα διαφήμιση για καζίνο ένα πράμα.

• Like 1
Δημοσ.

Για μενα μπορει παρει εναν απλο Pentium,  και αν θελει ο ι5 ειναι ακομα και μεταχειρισμενος καλητερη λυση και μακροχρονια.

Αυτο με το παω 4,2 ανετα χωρις motherboard και τον εχω και παιζει πολοι το λενε, δεν ξερω αν παει ανετα ολοι 4,2 αλλα οτι αναβει ειναι σιγουρο με την στοκ ψυχτρα.

Δημοσ.

.

Με τι ρευμα τον πηγες 5  (Costa RIca εχεις?)

Απο  ψυχτρα ποια ειναι και τι θερμοκρασιες σου βγαζει μιας και τον ειχα τον συγκεκριμενο.

Παντως για εμενα αν ειναι να δωσει καποιος 75 καινουργιο και για μια 212 EVO αλλα 40 παμε στα 115, αν τον θελει overclock και να μην βραζει.

Ενας ι5 καινουργιος εχει απο 180 εδω Αθηνα i5 4460 και εχει 6 Level 3 cache, και σε motherboard οντως των 40 ευρω να τον βαλεις θα παιξει, ο G3258 παιζει αναλογα το κοματι (5 για να παιξει ειναι οντως λαχειο) 

Αλλιως αν του φτανει ο 2πηρηνος 75 καινουργιος (διαφορα 105 ευρω σε σχεση με τον i5 4460).

οχι malay εχω. Η ψυκτρα ειναι η true spirit 140power. Και παλι αγοραζοντας ψυκτρα κανεις επενδυση δεν την πετας οταν αλλαξεις συστημα, και λπως ειπε ο ελφ δεν χρειαζεται γιατι και με τη στοκ τα 4+ τα εχει.

Στον φιλο απο πανω, το οβερκλοκ εχει γινει πλεον πανευκολο και δε θα καψει τιποτα. Ο 3258 κανει 65 καινουριος τωρα, συν μια μητρικη 50 ευρω ειναι κομπλε για τετοιες δουλειες. Ο 3258 ειναι καλος για all around χρηση και για τετοιες εργασιες. Σε καθημερινη χρηση τι 3258 τι i7 το ιδιο ειναι, δεν εχω δει ποτε καμια διαφορα.

• Like 1
Δημοσ.

ειπε ο ελφ δεν χρειαζεται γιατι και με τη στοκ τα 4+ τα εχει.

Ρε παιδιά έλεος. Η intel δηλαδή γιατί δεν τον έβαζε στα 4+ και μας παιδεύει?

Μήπως δεν τους βγάζει εκεί, γιατί ένα ποσοστό από τα τσιπάκια ΔΕΝ μπορεί να

ανταποκριθεί από πλευράς κατανάλωσης, θερμικής συμπεριφοράς, σταθερότητας

ή και στα 3 μαζί? Λέω μήπως.

α) το οβερκλοκ εχει γινει πλεον πανευκολο

β) και δε θα καψει τιποτα.

α) Ο ts δεν γράφει πουθενά ότι θέλει/μπορεί να ασχοληθεί με oc.

Ακόμα και να θέλει, το πόσο 'πανεύκολο' είναι, καθορίζεται από 

την τριβή, από το επίπεδο ενασχόλησης του χρήστη με τους υπολογιστές.

Πρόσφατα έχω δει thread όπου συμφορουμίτης ακολουθώντας παρόμοιες

συμβουλές δεν μπορούσε να κάνει oc γιατί δεν είχε πατήσει το Num Lock

και δεν μπορούσε να πληκτρολογίσει την τιμή του πολλαπλασιαστή.

Ναι καλά κατάλαβες δεν ήξερε ούτε πως να γράψει στον multiplier,

φαντάσου που κατέληξε το υπόλοιπο της προσπάθειας.

Και δεν ήταν ούτε χαζός, ούτε κάνας ΄περιορισμένος'.

Μια χαρά συντεταγμένο και ορθογραφημένο λόγο είχε ο άνθρωπος,

απλά ήταν -προφανώς- άσχετος με το όλο εγχείρημα.

Πόσα άλλα νήματα άλλωστε υπάρχουν στο αντίστοιχο section του forum

από μπλεγμένους ανάμεσα σε τάσεις, συχνότητες και θερμοκρασίες που ΔΕΝ καταλήγουν πουθενά.

Οι χρήστες παρατάνε την προσπάθεια.

Έχουν πληρώσει hardware για oc και καταλήγουν με μια τρύπα στο νερό.

Δεν ισχυρίζομαι ότι το oc είναι καμιά βαριά επιστήμη, ο βαθμός δυσκολίας

του όμως δεν εξαρτάται από δικές μας υποθέσεις αλλά από το επίπεδο

του χρήστη. Στην προκειμένη, το επίπεδο του χρήστη, ή θέληση του χρήστη

και η δυνατότητα του hardware, είναι τρία διαφορετικά ενδεχόμενα που πρέπει

να συναληθεύσουν για να υπάρξει επιτυχές αποτέλεσμα.

Σαν τριάδα στο στοίχημα.

β) Θα μου επιτρέψεις να πω ότι αυτά είναι ευχολόγια.

Αν κάψει τι γίνεται?

.

Ο 3258 ειναι καλος για all around χρηση και για τετοιες εργασιες. Σε καθημερινη χρηση τι 3258 τι i7 το ιδιο ειναι, δεν εχω δει ποτε καμια διαφορα.

Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω.

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι όταν κάποιος θέλει να κάνει δουλειά του και έχει χρηματικές δυσκολίες

η σοφότερη λύση είναι η πιο αξιόπιστη. Έστω και για ένα στα χίλια πιο αξιόπιστη.

• Like 1
Δημοσ.

α) intel extreme tuning... άμα γουστάρει βάζει και προφίλ για της βαριές εφαρμογές και έχει oc εύκολο και μόνο εκεί που χρειάζεται.

β) Πως να καταφέρει να κάψει κάτι; Ακόμα και μέσου Bios να το κάνει,εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια, όσο φτηνή μητρική και να έχεις,μόλις δει μια Α θερμοκρασία η μητρική ρίχνει τον επεξεργαστή ή κάνει ακόμα και shutdown.

Πολύ ποιο πιθανό και ποιο επίφοβο είναι να τον ανεβάσει παραπάνω από ότι αντέχει ο επεξεργαστής και να του βγάζει παράξενα στης εφαρμογές του ή να έχει κολλήματα και να μην καταλάβει από που προέρχονται. 

• Like 1
Δημοσ.

i7 και G3258 (μιας και μιλαμε για τον μοναδικο ξεκλειδωτο 2πηρηνο intel) δεν εχουμε διαφορα σε θεμα internet και office καταστασεις.

Ουτε ο Phenom II 955 του γιου μου δεν εχει διαφορα που εχει το μισο single core απο τους Intel.

Overclocking ολες οι καινουργιες Motherboard εχουν προφιλ που δινουν μονες τους ρυθμισεις, απλα δινουν πολυ ρευμα για την συχνοτητα που κανουν overclocking, oi παλιες 1366 και 775 socket δεν ειχαν uefi bios, και πρεπει να τις βαζεις αποκλειστικα χειροκηνιτα τις ρυθμισεις.

Ψυχτρα που λεει ο φιλος, ειναι μια επενδυση αλλα μιλαμε για θεμα κοστος και προτεινα τον ι5 οτι ειναι απο μονος 

του δυνατος και κραταει σαν performance ποιο πολυ καιρο, ακομα και μεταχειρισμενος ειναι ποιο πολυ value απο τους αλλους 2.

Και τελος ποιος ειναι  ο ts που γραφεται ολοι....?????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...