Perambulator Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Πριν από μία εβδομάδα περίπου, η Brave, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τον adblocking browser που κυκλοφόρησε ο Brendan Eich, συνιδρυτής της Mozilla, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει έναν τρόπο για να αντικαταστήσει τις διαφημίσεις του διαδικτύου, με διαφημίσεις από το δικό της δίκτυο και να μοιραστεί τα έσοδα με τις ιστοσελίδες και τους αναγνώστες. Από ότι φαίνεται όμως, οι εκδότες δεν συμφωνούν με την κίνηση αυτή. 17 μέλη της Newspaper Association of America (NAA) έχουν στείλει αίτημα διακοπής του νέου επιχειρησιακού μοντέλου της Brave. Ο Brave browser επιδιώκει να αφαιρεί τις υπάρχουσες διαφημίσεις που μπορεί να κάνουν tracking του χρήστη ή να περιέχουν malware και να τις αντικαθιστά με διαφημίσεις από το δικό του δίκτυο, αποθηκεύοντας τις πληροφορίες του χρήστη στον υπολογιστή του και όχι σε κάποιο cloud. Τα έσοδα από αυτές τις διαφημίσεις θα μοιράζονται μεταξύ της Brave (15%), των συνεργατών της (15%), του εκδότη (55%) και του αναγνώστη (15%). Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ενός συστήματος μικροσυναλλαγών, που βασίζεται στο Bitcoin, και που ετοιμάζει η Brave. Ακόμη, ο χρήστης θα μπορεί, εάν επιθυμεί, να δώσει το μερίδιό του στον εκδότη. Ο David Chavern, πρόεδρος της NAA, δήλωσε ότι το σύστημα που προτείνει η Brave είναι σαν να παίρνει $10 από το πορτοφόλι του εκδότη, να του επιστρέφει $5 και να έχει την απαίτηση να είναι χαρούμενος γι'αυτό. Η Brave δημοσίευσε απάντηση για την παραπάνω δήλωση, υποστηρίζοντας ότι η NAA έχει παρεξηγήσει τον browser και τις προθέσεις του. Προσθέτει επίσης ότι ο browser δεν αφαιρεί διαφημίσεις που δεν κάνουν χρήση external tracking και ότι, με το μοντέλο αυτό, προσφέρει στους εκδότες περισσότερα έσοδα, από ότι τους προσφέρουν τα άλλα διαφημιστικά δίκτυα. Η αντίδραση των εκδοτών στο μοντέλο της Brave είναι αναμενόμενη, όμως το μοντέλο αυτό μπορεί να αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί στην προσπάθειά τους για την καταπολέμηση των adblockers, η χρήση των οποίων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Site: TheNextWeb Site: Brave Browser
xtrim Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Τον έχω από closed beta και λειτουργεί όπως λέει. Λείπουν ακόμα βασικά features, αλλά και μόνο που έχει προκαλέσει τόση αντίδραση, δείχνει ότι μάλλον κάτι κάνει σωστά. Θα φανεί. 4
Rurouni89 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 καλή φάση αλλά μπερδεύτηκα τους προσφέρει μεγαλύτερα έσοδα και έχουν θέμα ;
nhzt Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 καλή φάση αλλά μπερδεύτηκα τους προσφέρει μεγαλύτερα έσοδα και έχουν θέμα ; Aυτό που λένε οι εκδότες είναι: μας παίρνεις $10 και μας δίνεις $5. Η Brave λέει με την υπάρχουσα ζήτηση οι εκδότες παίρνουν $10, ενώ με μένα που θα αυξήσω την ζήτηση, θα παίρνουν $5 και θα έχουν περισσότερο κέρδος. Το θέμα ομως δεν είναι αυτό καθ αυτό το μοντέλο που παρουσιάζει η Brave, αλλά πίσω από τους εκδότες κρύβονται κάποιοι άλλοι που πριμοδοτούν.... 2
katisjimmis Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Τον δοκίμασα κάποια στιγμή αλλά μου φάνηκε αρκετά βαρύς και με διάφορα κολλήματα οπότε γρήγορα έχασα τον ενδιαφέρον μου και γύρισα στον Firefox. Τώρα πλέον χρησιμοποιώ Vivaldi εδώ και μερικές μέρες και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα. Αρκετά γρήγορος και χωρίς κολλήματα. Μπορεί και ο Brave στην τελική του έκδοση να είναι έτσι. Η πρώτη εντύπωση που μου είχε δημιουργήσει πάντως δεν ήτανε και η καλύτερη.
AlexPc Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 " τα έσοδα θα μοιράζονται μεταξύ . . . και του αναγνώστη (15%). " δηλαδη;
Rurouni89 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Aυτό που λένε οι εκδότες είναι: μας παίρνεις $10 και μας δίνεις $5. Η Brave λέει με την υπάρχουσα ζήτηση οι εκδότες παίρνουν $10, ενώ με μένα που θα αυξήσω την ζήτηση, θα παίρνουν $5 και θα έχουν περισσότερο κέρδος. Το θέμα ομως δεν είναι αυτό καθ αυτό το μοντέλο που παρουσιάζει η Brave, αλλά πίσω από τους εκδότες κρύβονται κάποιοι άλλοι που πριμοδοτούν.... μάλιστα για αυτό και οι φωνές
mants118 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Ενδιαφέρον κίνηση, δε το βλέπω βέβαια αφού ξεσήκωσε τέτοιες αντιδράσεις!!! εμένα μου δημιοργηθήκανε άλλα ερωτήματα: 1)Γιατί Brave κι όχι FireLion;;;;; 2)Όταν του τελειώσουν τα άγρια ζώα θα βάζει κατοικίδια;;; FireDog;;;;
Sgmaster Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 " τα έσοδα θα μοιράζονται μεταξύ . . . και του αναγνώστη (15%). " δηλαδη; Θα σου εμφανιζει διαφημισεις και θα παιρνεις ενα ποσοστο 15% απο τα εσοδα αυτων στο bitcoin wallet σου...
nikosjc Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Θα σου εμφανιζει διαφημισεις και θα παιρνεις ενα ποσοστο 15% απο τα εσοδα αυτων στο bitcoin wallet σου... Που σημαίνει τί; Ότι πρέπει να δηλώσεις τα στοιχεία σου στον browser και να συνδέσεις το bitcoin wallet σου ώστε να καταλαβαίνει πότε έκανες κλικ εσύ και να στα καταθέτει; Πλήρης παρακολούθηση;
Highlander Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Θα είναι την πρώτη φορά που ο χρήστης, εκτός του ότι λαμβάνουν τα στοιχεία , θα πληρώνεται κιόλας ; Ενδιαφέρον. 1
kfyros Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Φυσικό είναι να αντιδρούν. Χάνουν το administration του site τους έτσι, το οποίο ελέγχει ο browser. Νομίζω όμως ότι δεν μπορεί να απαγορέψει τίποτα κάποιος. Το εμπορικό σχήμα όμως μου φαίνεται μούφα. Τι θα κάνει δηλαδή ο brave; Θα κρατάει τα στατιστικά και θα στέλνει λεφτά στους εκδότες;Πού θα τα στέλνει; Θα συνάψει συμφωνίες με όλα τα σάιτς;Προφανώς αυτό σκέφτονται και σου λέει ότι με αυτή τη λογική το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα δούμε φράγκο.Πιο πιθανό μου φαίνεται, αν θέλουν να εμποδίσουν τη διάδοση του, να μην επιτρέπουν να φορτώνει το σάιτ τους σε αυτόν τον browser, βγάζοντας κάποια σελίδα ασυμβατότητας ή κάτι τέτοιο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα