Προς το περιεχόμενο

επιλογη mobo am3+

charyyy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιλώντας πάντα για το σύνολο τους, οι fx 6300 είναι από τα πιο μέτρια σε bining τσιπάκια, κοινώς μέτριοι προς κακοί overclockers εκτός βέβαια από ελάχιστα κομμάτια που θα πάνε 4.5 και πιο ψηλά. Καλό το value που προσφέρουν αλλά στο oc οι περισσότεροι σταματάνε στα 4.3.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

φιλε μου απλα ρωταω για να εχω ενα μπουσουλα στα ρευματα και να μαι κοντα!το ξερω οτι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη!ειμαι νοουμπ στο o.c αλλα οχι και τοσο!απλα μην παω για 4,5 και ψαχνω στο 1,6 γιατι το δα και αυτο

Θα παίζεις κάτω από 1.5 κι όπου σε βγάλει με δοκιμές. Όπως είπα οι 970 μητρικές δε σε πάνε ψηλά ~συνήθως~ για πολλούς λόγους. Το ότι η MSI Μπορεί να αντέξει υψηλό Overclock δε σημαίνει ότι ντε και καλά θα έχεις 4.5-4.7 .

Αν καταλήξεις μετά από πολλές δοκιμές πως ο FX6300 σου ζορίζεται και θέλει υψηλά ρεύματα για συχνότητες όπως τα 4.2 τότε πάμε σε αυτό που λέει ο Multi περί binning..που πρακτικά σημαίνει πως στην καλύτερη μητρική ΑΜ3+ να πας, άντε να κερδίσεις 100-200mhz μαξ. Είναι θέμα τσιπ λοιπόν. 

Πριν φτάσεις όμως στα πορίσματα περί κακού ή καλού βεβαιώσου ότι απ'τη μεριά έχεις κάνει όλες τις εφικτές προσπάθειες να ανακαλύψεις τι έχεις αγοράσει.

Το είπα και πριν, πας στα 4.0 και βρίσκεις το ελάχιστο ρεύμα (οχι auto - to orizeis esu) με το οποίο λειτουργεί κανονικά το σύστημά σου. Δοκιμάζεις πόσο σταθερό είναι και στη συνέχεια ανεβάζεις συχνότητα. Βλέπεις ότι πχ στα 4.2 δεν boot-αρει ή βγάζει μπλε οθόνες, ανεβάζεις λίγο-λίγο ρεύμα απ'το αντίστοιχο των 4.0 μέχρι να βρεις το σημείο που κάνει για 4.2 . Όσο σου κολλάει ή πετάει λάθη, τόσο θα προσπαθείς να ανεβάζεις λίγο ρεύμα τη φορά.

Είναι μία επίπονη σχετικά διαδικασία που απαιτεί υπομονή. Υποτίθεται όμως πως ο ενδιαφερόμενος έχει το ανάλογο μεράκι για να μπει σε αυτή τη διαδικασία.

• Like 3

Chary κάνε το εξής, δοκίμασε να κλοκάρεις με base clock. Άκου προσεκτικά : Βάλε τις μνήμες σου στα 1333 mhz για σιγουριά με το xmp κλειστό και βάλε timings 11 11 11 30 2t, αυτά τα timings έιναι πολύ μα πολύ χαλαρά για 1333 mhz και κάνουν για 2133 mhz απλά τα βάζεις για σιγουριά έτσι ώστε να εξασφαλίσεις σταθερότητα από τις μνήμες, μιας και αν έχεις 1600αρες με σφιχτά timings και παίξεις με base clock oc παίζει να έχεις κρασαρίσματα και αστάθειες αν οι μνήμες σου πάνε ψηλότερα από 1600 mhz. Έπειτα δοκιμάζεις για oc πες στα 4.0 ghz αλλά με base frequency. Με λίγα λόγια πειράζεις δηλαδή τα 200 mhz που λέει ως base frequency σε συνδυασμό με τον πολλαπλασιαστή, το multiplier. Το κλοκάρισμα που κάνεις ως τώρα είναι να βάζεις για τα 4 ghz τον πολλαπλασιαστή στο 20, μιας και 200 mhz είναι το base frequency όπερ σημαίνει 20 x 200 = 4000 mhz. Τώρα κάνε την εξής δοκιμή, βάλε 205 base frequency που είναι μια πολύ ασφαλής συχνότητα base frequency και 100% σίγουρο πως θα είναι σταθερή και 19 πολλαπλασιαστή για να σου βγει ένα overclock 19 x 205 = 3895 mhz, 3.9 δηλαδή. Δώσε 1.4v ρεύματος και τρέξε prime. Αν είσαι stable με αυτή την τακτική αυξάνεις τον πολλαπλασιαστή στο 19.5 για oc στα 4 ghz και αν μπορεί κιάλλο συνεχίζεις να ανεβάζεις βήμα βήμα τον πολλαπλασιαστή. Μην σκας για τις μνήμες που θα παίζουν με χαλαρά timings και σε χαμηλή συχνότητα, μένει πρώτα να βρούμε τι φταίει και δεν μπορείς να πας ψηλότερα και έρχονται όλα στην ώρα τους, φτιάχνονται και οι μνήμες έπειτα.

Επίμενω στο base frequency oc μιας και είχα δει πως σε μια msi 990fxa gd80 με 8150 ο linus για να ανέβει σε ghz τον fx κατάφερε και ανέβηκε με base frequency, με oc πολλαπλασιαστή η msi σκάλωνε για τα 4.6 αν θυμάμαι καλά, βέβαια στην περίπτωσή σου δεν ανεβαίνει άλλο ο επεξεργαστής, η σκέψη μου είναι πάντως πως δεν χάνεις να δοκιμάσεις μιας και παίζει να ανέβεις ψηλά έτσι, ενδέχεται να φύγει το ταβάνι και ο fx να παίζει πολύ πιο πάνω  :).

• Like 2

Βασικά πήγαινέ τον στα 4-4.2ghz max και ψάξε το ελάχιστο ρεύμα που ζητάει για να είναι σταθερός. Για παραπάνω δεν κάνει η tx3 άσε που έρχεται και καλοκαίρι και καλό είναι να μην παίζεις οριακά με τις θερμοκρασίες. Τσάμπα χρόνο σπαταλάς προσπαθώντας για 4.3-4.5.

Chary κάνε το εξής, δοκίμασε να κλοκάρεις με base clock. Άκου προσεκτικά : Βάλε τις μνήμες σου στα 1333 mhz για σιγουριά με το xmp κλειστό και βάλε timings 11 11 11 30 2t, αυτά τα timings έιναι πολύ μα πολύ χαλαρά για 1333 mhz και κάνουν για 2133 mhz απλά τα βάζεις για σιγουριά έτσι ώστε να εξασφαλίσεις σταθερότητα από τις μνήμες, μιας και αν έχεις 1600αρες με σφιχτά timings και παίξεις με base clock oc παίζει να έχεις κρασαρίσματα και αστάθειες αν οι μνήμες σου πάνε ψηλότερα από 1600 mhz. Έπειτα δοκιμάζεις για oc πες στα 4.0 ghz αλλά με base frequency. Με λίγα λόγια πειράζεις δηλαδή τα 200 mhz που λέει ως base frequency σε συνδυασμό με τον πολλαπλασιαστή, το multiplier. Το κλοκάρισμα που κάνεις ως τώρα είναι να βάζεις για τα 4 ghz τον πολλαπλασιαστή στο 20, μιας και 200 mhz είναι το base frequency όπερ σημαίνει 20 x 200 = 4000 mhz. Τώρα κάνε την εξής δοκιμή, βάλε 205 base frequency που είναι μια πολύ ασφαλής συχνότητα base frequency και 100% σίγουρο πως θα είναι σταθερή και 19 πολλαπλασιαστή για να σου βγει ένα overclock 19 x 205 = 3895 mhz, 3.9 δηλαδή. Δώσε 1.4v ρεύματος και τρέξε prime. Αν είσαι stable με αυτή την τακτική αυξάνεις τον πολλαπλασιαστή στο 19.5 για oc στα 4 ghz και αν μπορεί κιάλλο συνεχίζεις να ανεβάζεις βήμα βήμα τον πολλαπλασιαστή. Μην σκας για τις μνήμες που θα παίζουν με χαλαρά timings και σε χαμηλή συχνότητα, μένει πρώτα να βρούμε τι φταίει και δεν μπορείς να πας ψηλότερα και έρχονται όλα στην ώρα τους, φτιάχνονται και οι μνήμες έπειτα.

Επίμενω στο base frequency oc μιας και είχα δει πως σε μια msi 990fxa gd80 με 8150 ο linus για να ανέβει σε ghz τον fx κατάφερε και ανέβηκε με base frequency, με oc πολλαπλασιαστή η msi σκάλωνε για τα 4.6 αν θυμάμαι καλά, βέβαια στην περίπτωσή σου δεν ανεβαίνει άλλο ο επεξεργαστής, η σκέψη μου είναι πάντως πως δεν χάνεις να δοκιμάσεις μιας και παίζει να ανέβεις ψηλά έτσι, ενδέχεται να φύγει το ταβάνι και ο fx να παίζει πολύ πιο πάνω  :).

ευχαριστω πολυ παιδια ολους σας για τις απαντησεις!δεν μπορω να πετυχ τπτ ακομα!οι μνημες μου ειναι hyperx 2x8 gb 1866 mhz!θα το δω μηπως τις ριξω συχνοτητα οπως μου πες

Μιλώντας πάντα για το σύνολο τους, οι fx 6300 είναι από τα πιο μέτρια σε bining τσιπάκια, κοινώς μέτριοι προς κακοί overclockers εκτός βέβαια από ελάχιστα κομμάτια που θα πάνε 4.5 και πιο ψηλά. Καλό το value που προσφέρουν αλλά στο oc οι περισσότεροι σταματάνε στα 4.3.

Παντως ισα ισα, ο 6300 μου βγηκε αστερι, με 1.34 παιζει 4.5 φουλ stable και 1.42 ανοιγει 5ghz (αλλα δεν φτανει η αεροψυχτρα για να τον δοκιμασω σε bench) σε αντιθεση με την σειρα 8xxx που αλλαξα 3-4 για να βρω κατι καλο.

• Like 1

Παντως ισα ισα, ο 6300 μου βγηκε αστερι, με 1.34 παιζει 4.5 φουλ stable και 1.42 ανοιγει 5ghz (αλλα δεν φτανει η αεροψυχτρα για να τον δοκιμασω σε bench) σε αντιθεση με την σειρα 8xxx που αλλαξα 3-4 για να βρω κατι καλο.

πραγματικα τρομερο με τοσο χαμηλο ρευμα!εγω το μονο σταμπλε που εχω κaταφερει να βγαζει μισαωρο πριμε ειναι 4.0 στα 1.328 v

Έπεσες στην εξαίρεση τότε, μιλώντας γενικά πάντα είναι πιο εύκολο να πετύχεις καλό κομμάτι 83xx παρά 6300, αυτό σύμφωνα με την πλειοψηφία των δύο αυτών επεξεργαστών. 

Chary ρίξε συχνότητα στις μνήμες όπως σου είπα έτσι ώστε να διασφαλίσεις πρώτα από όλα τέρμα σταθερές μνήμες μιας και πειράζοντας το base frequency ανεβαίνει και η συχνότητα τον μνημών, ωστόσο ξαναλέω εδώ θέλουμε να δούμε σταθερότητα ως προς τον επεξεργαστή, αν διασφαλιστεί αυτό θα αναλάβουμε έπειτα και τις μνήμες.

Chary αν είσαι stable είναι οκ το ρεύμα αν και δεν είναι ότι καλύτερο, θέλω να πω με ένα καλό κομμάτι άνετα πήγαινε στα 4.5 όπως του cliobaccarra με αυτό το ρεύμα. Μην αγχώνεσαι, το μέγιστο ασφαλές είναι το 1.55v για τους fx οπότε έχεις περιθώριο. Τρέξε μία ώρα και ένα 10 λεπτο prime95 blend και πες μας θερμοκρασίες και αν είναι σταθερός ο cpu, ειδάλλως με 20λεπτα και μισαώρα άκρη δεν θα βγάλεις, θέλει μία ώρα τουλάχιστον και ένα δεκάλεπτο για σιγουριά, από εκεί και έπειτα οτιδήποτε περισσότερο είναι άσκοπο.

• Like 2

Αν δεν έχεις τίποτα ανοιχτό είναι λίγο το 529 για 4.5. Κάτι που μάλλον οφείλεται στο λίγο ρεύμα που έχεις δώσει.

Καθολου λιγο δεν ειναι για windows 10. Επισης οπως βλεπεις ειναι o.c μονο απο multi, δεν εβαλα φωτογραφιες για το score αλλα για να δει ο ανθρωπος τα ρευματα. 

Eπισης το cinebench 10 φορες να το τρεξεις παιζει να βγαλεις και 10 διαφορετικα αποτελεσματα. Αν κλεισεις και το desktop τσιμπας και μερικα ποντακια απο εκει. Δεν ειμαι και χτεσινος....  :-( απλα δεν ετρεξα το bench για να βγαλω το score.

Το μηχανημα ειναι 1000% stable σε αυτες τις ρυθμισεις.

• Like 1

Τα windows 10 κόβουν αρκετά όντως, το βλέπω στα σκορ μου με τον επεξεργαστή της υπογραφής, σε σχέση με τα 7αρια είναι μερικά points πίσω, ωστόσο από την άλλη τα 10αρια τα έχω επειδή με βολεύουν, είναι μία ή άλλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...