Προς το περιεχόμενο

επιλογη mobo am3+

charyyy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με καλη μητρικη και οχι μητρικη του στυλ 770ta-ud3 ενας καλος 1090 παιζει στα 4.1 24/7 με καλα ρευματα.

δυσκολα να παει παραπανω με καλο ρευμα.αντε να παει 4.2

εκει επαιζαν deneb και thuban πυρηνες.

εαν τον πας στα 4.0 με την hyper και την συγκεκριμενη μητρικη να εισαι ευχαριστημενος.

p.s μην ξεχνατε να ανεβαζετε και το cpu_nb απο τα 2000mhz στα 2600 οταν ανεβαζετε τους συγκεκριμενους πυρηνες γιατι δινει καλο boost.επισης μην κοιτατε θερμοκρασιες σε idle,δεν μας ενδιαφερει το idle σε οποιοδηποτε επεξεργαστη.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλησπερα παιδια!τελικα σεταρα εχτες amd 6300 me msi 970 gaming mobo!εχω 2 θεματακια!χρησιμοποιω εδω και κανα χρονο το speecy για Monitor temps!ε μου βγαζει στον επεξεργαστη κατι τρελα 15 c!υπαρχει περιπτωση να εχει θεμα με τον σενσορα θερμοκρασιας ο επεξ?επεισης sto cpuz me performance power plan ο cpu το ενα δευτερολεπτο ειναι 1400 mhz το επομενο 3800 και ολο παει πανω κατω!διευκρινιζω ολα στοκ δεν εχω πειραξει τπτ μπαιος!

καλησπερα παιδια!τελικα σεταρα εχτες amd 6300 me msi 970 gaming mobo!εχω 2 θεματακια!χρησιμοποιω εδω και κανα χρονο το speecy για Monitor temps!ε μου βγαζει στον επεξεργαστη κατι τρελα 15 c!υπαρχει περιπτωση να εχει θεμα με τον σενσορα θερμοκρασιας ο επεξ?επεισης sto cpuz me performance power plan ο cpu το ενα δευτερολεπτο ειναι 1400 mhz το επομενο 3800 και ολο παει πανω κατω!διευκρινιζω ολα στοκ δεν εχω πειραξει τπτ μπαιος!

Φυσιολογικά τα σκαμπανεβάσματα σε idle, δηλαδή όταν κάθεται σε ηρεμία το pc ή όταν έχεις ελαφρύ φορτίο, είναι φυσιολογικότατο να πηγαίνει από τα 1400 mhz στα 3800 mhz. Επίσης οι αισθητήρες στους amd είναι ότι νάναι, πρέπει να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κελσίου ο επεξεργαστής σε full load για να φανεί η πραγματική θερμοκρασία και αυτή θα την δεις στο speedfan ή στο hwmonitor / hwinfo, το speccy είναι μάπα για θερμοκρασίες σε amd. Επίσης με το amd overdrive μπορείς να δεις το thermal margin, το οποίο δεν είναι η θερμοκρασία του επεξεργαστή την στιγμή που το κοιτάς, αλλά οι βαθμοί κελσίου που απέχεις από το μέγιστο ασφαλές θερμικό όριο. Αν θυμάμαι καλά είναι οι 68 για τον 6300, το οποίο σημαίνει για παράδειγμα σε κάποια φάση πως αν στο margin σου λέει 20 βαθμούς, σημαίνει πως παίζεις 48 βαθμούς στους πυρήνες. Απλό είναι δεν είναι κάτι το σύνθετο :).

• Like 4

ολα

Ειναι φυσιολογικα ολα οσα περιγραφεις για τους fxΚαταρχας θερμοκρασια κανενα προγραμμα δεν δειχνει με ακριβεια στο idle,καλυτερα να βλεπεις απο το προγραμμα της amd που σου δειχνει το περιθωριο που εχεις.τα αλλα οφειλονται στο cool and quiet,c1e και τεοια για εξοικονομηση ενεργειας.Αυτα βρισκονται στο bios αν θες να τα απενεργοποιησεις για overclock.

οκ παιδια ευχαριστω γιατι διαβασα sto tomshardware πως μπορει να χε προβλημα ο επεξ!

Δύο διαφορετικά accounts :o ; Αυτό είναι ενάντια στους κανόνες του φόρουμ.

• Like 1

----

έχασα μια σελίδα :-( 

Ότι είπαν τα παιδιά κανα 4άρι, και με καλή ψύξη στα VRM σου.

Και εσύ ρε παιδί μου σε MSI πήγες? :shock:  

----

έχασα μια σελίδα :-(

Ότι είπαν τα παιδιά κανα 4άρι, και με καλή ψύξη στα VRM σου.

Και εσύ ρε παιδί μου σε MSI πήγες? :shock:  

Δεν είναι τόσο τραγικό το συγκεκριμένο μοντέλο, ας δούμε πως θα του βγει του ανθρώπου να έχουμε μια ιδέα, ήδη έχουμε καλά λόγια για το συγκεκριμένο mobo από τον scatman που το είχε δοκιμάσει και ήταν άνετο με oc. Κρατάω μικρό καλάθι, μιας και με θυμάμαι να υποστηρίζω την 970 fatal1ty τότε αλλά έπειτα από δοκιμή απεδείχθη μάπα, ο καιρός θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι.

καλησπερα παιδια!εχτες ηταν βραδυ οβερκλοκινγκ! καταφερα να παω τον 6300 στα 4.5 με 1.488 v και ειναι προς το παρον stable! μια χαρα και η Msi 970 gaming απο θερμοκρασιες οπως και ο cpu ! o cpu bsk idle ειναι 30 εκει γυρω πεφτει και κατω απο 30!

προς το παρων η Msi φαινεται καλη επιλογη!δεν σας κρυβω πως ενας παραγοντας που την διαλεξα ηταν πως η προηγουμενη μητρικη μου ηταν msi και δεν ειχα κανενα προβλημα!!

• Like 1

Πως κατέληξες στο συμπέρασμα ότι είσαι σταθερός; Με το ρεύμα αυτό και την tx3 δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι εντός ορίων από θερμοκρασίες σε κατάσταση φόρτου. Καλύτερα να στοχεύσεις σε ένα oc γύρω στα 4.2-4.3 καθώς μετά χρειάζεται αρκετό ρεύμα για 4.4 και πάνω με αποτέλεσμα να μην επαρκεί η μέτρια ψύξη σου

• Like 4

ωραίος, απλώς μην ενθουσιαστείς κι αρχίσεις να ανεβάζεις παραπάνω. Όλες οι μητρικές 970, καλό είναι να μένουν στα 4.5 μαξ. Για λόγους Bench, περιστασιακά, ανεβάζουν κάποιοι παραπάνω.

Βεβαιώσου όμως ότι είσαι stable με τεστς τυπου prime κτλ και σταδιακά δοκίμασε να ρίξεις λίγο τα volts αν γίνεται.

Αδημονώ να έρθει και η δική μου.

Καλορίζικος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...