Προς το περιεχόμενο

επιλογη mobo am3+

charyyy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν κλεισω hpc και ανοιξω apm,κραταει η 212.Και 2 ωρες να τρεξω στρες με παιρνει απο θερμοκρασιες.Εκει ειδα τους 57 βαθμους.Σε ενα λεπτο(ενταξει οχι και λεπτο αλλα το εγραψα για να δωσω εμφαση) μηδενιζει "σχεδον" το margin αν κλεισω apm και ανοιξω hpc.Εκει εχει τρομερη διαφορα στην θερμοκρασια του επεξ αλλα θερμοκρασια vrm δεν μπορω να δω διοτι οπως ειπα η 212 δεν φτανει.Ελπιζω να τα ξεκαθαρισα τωρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κλεισω hpc και ανοιξω apm,κραταει η 212.Και 2 ωρες να τρεξω στρες με παιρνει απο θερμοκρασιες.Εκει ειδα τους 57 βαθμους.Σε ενα λεπτο μηδενιζει "σχεδον" το margin αν κλεισω apm και ανοιξω hpc.Εκει εχει τρομερη διαφορα απο θερμοκρασιες α΄λλα θερμοκρασια vrm δεν μπορω να δω διοτι οπως ειπα η 212 δεν φτανει.Ελπιζω να τα ξεκαθαρισα τωρα.

Με το apm on είναι λογικό να κρατήσει και τρίωρο που λεέι ο λόγος, αφού κάνει throttling στο stress, από τα 4.5 στα 3 στο 1.9 στα 3.5 πάλι και ούτω καθεξής σκαμπανεβάσματα, το ίδιο και στο ρεύμα, αυτή είναι η δουλειά του apm στην ουσία, να μην υπερβαίνει το 125w tdp ο fx σε max φορτίο. Τώρα όπως λες έτσι και αλλάξεις ψύκτρα και βάλεις πχ μια aio / καλή αερόψυκτρα στο 100αρι, για τα 4.5 με 1.41v θα θες φανάκι, για να ψυχθούν οι φάσεις επαρκώς και να μην υπάρχει throttling.

Καλα,σιγουρα θα χρειαστει φανακι διοτι 1.41 ρευμα(+τα spikes προς τα πανω λογω llc) ειναι αρκετα.Απο την αλλη τα σκαμπανευασματα ποιος ειπε οτι τα κανει?Το μονο που κανει ειναι καθε 2-3 λεπτα(αν θυμαμαι και καλα διοτι τον στρεσσαριζα πριν απο 1 χρονο) πηγαινει για ενα δευτερολεπτο απο τα 4.5Ghz στα 1.4Ghz και παλι στα 4.5Ghz..Δεν παει σκαλοπατια συνεχεια.Που το ειδες αυτο εσυ?

Σε εμένα έτσι δουλεύει το apm στο σύστημα τις υπογραφής, ανάθεμα και να μέτραγα τις φορές που έχω δοκιμάσει αυτό το σενάριο. Αν ανοίξεις hwinfo είμαι σίγουρος πως θα σου ρίχνει σκαλοπάτια, αν έχεις πχ ανοιχτό cpu-z δεν θα στα δείχνει όλα τα σκαμπανεβάσματα, το hwinfo και το amd overdrive είναι πιο έγκυρα. Και δεν παίζει για ένα δευτερόλεπτο μόνο να πήγαινε 1.4 ανά 3 λεπτά που λες, θα πήγαινε 1.4 και μετά από 10 δευτέρα πάλι 4.5 και ανά 10 ή 5 δεύτερα έτσι θα πήγαινε πχ, είναι πρακτικά αδύνατο στα 4.5 με 1.41v και 212 evo να έχεις αραιά και που σκαμπανεβάσματα. Εκτός αν ήταν έτσι όπως λες και απλά έπαιζε το ρεύμα από 1.41 στα 0.9v.

Μπορείς να έχεις ανοιχτό το occt ή το aida που έχουν live διάγραμμα για να διαπιστώσεις πόσο

συχνά αλλάζει η συχνότητα και η τάση. Το cpu-z πρέπει κάπου να έχει μια ρύθμιση πόσο συχνά

να ανανεώνει την μέτρηση ο σένσορας αλλά και πάλι δεν μπορεί να στο δείξει όπως το aida ή το occt.

Σε εμένα έτσι δουλεύει το apm στο σύστημα τις υπογραφής, ανάθεμα και να μέτραγα τις φορές που έχω δοκιμάσει αυτό το σενάριο. Αν ανοίξεις hwinfo είμαι σίγουρος πως θα σου ρίχνει σκαλοπάτια, αν έχεις πχ ανοιχτό cpu-z δεν θα στα δείχνει όλα τα σκαμπανεβάσματα, το hwinfo και το amd overdrive είναι πιο έγκυρα. Και δεν παίζει για ένα δευτερόλεπτο μόνο να πήγαινε 1.4 ανά 3 λεπτά που λες, θα πήγαινε 1.4 και μετά από 10 δευτέρα πάλι 4.5 και ανά 10 ή 5 δεύτερα έτσι θα πήγαινε πχ, είναι πρακτικά αδύνατο στα 4.5 με 1.41v και 212 evo να έχεις αραιά και που σκαμπανεβάσματα. Εκτός αν ήταν έτσι όπως λες και απλά έπαιζε το ρεύμα από 1.41 στα 0.9v.

Λοιπον,καταρχην ειπα και πριν οτι απο τον Ιανουαριο του '15 που κλοκαρα-τεσταρα δεν εχω ασχοληθει ξανα οποτε καπως ετσι τα θυμαμαι.Μπορει να μην το εκανε καθε 3 λεπτα,μπορει να το εκανε καθε 2 λεπτα ή καθε 1.5 λεπτο,δεν το χρονομετρησα.Παντως καθε 5 δευτερολεπτα που γραφεις με τιποτα.Παντως θυμαμαι οτι πηγαινε στα 1.4Ghz για ελαχιστο χρονο,10 δευτερα που λες αποκλειεται.Εννοειτε πως οταν πεφτει η συχνοτητα πεφτει αυτοματως και το ρευμα.Μulti-volt δουλευουν σαν ενα,επεφτε το Multi απο τα 22.5 στα 7,αυτοματως και το ρευμα απο 1.41 στο 0.936.Εσενα δλδ οταν στρεσσαρεις,πεφτει η συχνοτητα και το ρευμα καθεται καρφωμενο?Το APM δεν κανει throttling στον επεξεργαστη.Εννοω οτι πολλες φορες κανει αλλα γενικα ειναι πιο περιπλοκη η δουλεια του.

• Like 2

Περίπλοκη είναι μόνο όταν δουλεύει το turbo η λειτουργία του apm, όταν έχω oc τον cpu πχ 4.4 1.344v, με κλειστό apm throttling δεν έχω σε ibt / prime για ώρες, σε gaming επίσης δεν έχω θέμα, μόλις ανοίξω το apm αρχίζει το throttling και τα fps drops. Εννοείται πως πέφτει και το ρεύμα στο μηχάνημά μου μαζί με την συχνότητα με ανοιχτό apm όπως και σε εσένα, απλά σε εμένα παίζει σε διάφορα states, 1.9-3.5-4 και διάφορα τέτοια σκαμπανεβάσματα και το ρεύμα παίζει 1.344-1.320-1.100-0.900-1.344 κλπ, η συχνότητα δεν πάει 1.4 και μετά πάλι 4.4 όπως σου κάνει εσένα. Εσύ ίσως να μην βλέπεις διαφορά με apm ανοιχτό μιας και όπως είπες ζήτημα να χρησιμοποιείς το 40% του fx, άρα και το apm δεν θα σου κάνει throttling, εμένα όμως που δουλεύει στο 90% στην πλειοψηφία των games που παίζω μιας και τα βαριά πχ bf4 multiplayer τα παίζω 720p άρα πέφτει βάρος στον cpu, είναι λογικό να έχω throttling με ανοιχτό apm μιας και στο 90% usage ξεπερνάω τα 100w tdp και το apm ρίχνει την συχνότητα και το ρεύμα έτσι ώστε να μην υπερβαίνω τα 100w. Όταν δηλαδή σε apu τρέχεις κάτι που χρησιμοποιεί την igpu στο max και είναι cpu bound και παράλληλα έχεις ανοιχτό apm και ουσιαστικά υπερβαίνεις το tdp του κατασκευαστή, το apm θα μεριμνήσει να ρίξει την συχνότητα του επεξεργαστή στο σημείο που με την igpu στο τέρμα να μην υπερβαίνονται τα 100w του tdp, δεν θα ρίξει την igpu αλλά τον επεξεργαστή. Αυτή είναι η λογική στους apu, τώρα περί fx λίγα πράγματα ξέρω.

• Like 2

Περίπλοκη είναι μόνο όταν δουλεύει το turbo η λειτουργία του apm, όταν έχω oc τον cpu πχ 4.4 1.344v, με κλειστό apm throttling δεν έχω σε ibt / prime για ώρες, σε gaming επίσης δεν έχω θέμα, μόλις ανοίξω το apm αρχίζει το throttling και τα fps drops. Εννοείται πως πέφτει και το ρεύμα στο μηχάνημά μου μαζί με την συχνότητα με ανοιχτό apm όπως και σε εσένα, απλά σε εμένα παίζει σε διάφορα states, 1.9-3.5-4 και διάφορα τέτοια σκαμπανεβάσματα και το ρεύμα παίζει 1.344-1.320-1.100-0.900-1.344 κλπ, η συχνότητα δεν πάει 1.4 και μετά πάλι 4.4 όπως σου κάνει εσένα. Εσύ ίσως να μην βλέπεις διαφορά με apm ανοιχτό μιας και όπως είπες ζήτημα να χρησιμοποιείς το 40% του fx, άρα και το apm δεν θα σου κάνει throttling, εμένα όμως που δουλεύει στο 90% στην πλειοψηφία των games που παίζω μιας και τα βαριά πχ bf4 multiplayer τα παίζω 720p άρα πέφτει βάρος στον cpu, είναι λογικό να έχω throttling με ανοιχτό apm μιας και στο 90% usage ξεπερνάω τα 100w tdp και το apm ρίχνει την συχνότητα και το ρεύμα έτσι ώστε να μην υπερβαίνω τα 100w. Όταν δηλαδή σε apu τρέχεις κάτι που χρησιμοποιεί την igpu στο max και είναι cpu bound και παράλληλα έχεις ανοιχτό apm και ουσιαστικά υπερβαίνεις το tdp του κατασκευαστή, το apm θα μεριμνήσει να ρίξει την συχνότητα του επεξεργαστή στο σημείο που με την igpu στο τέρμα να μην υπερβαίνονται τα 100w του tdp, δεν θα ρίξει την igpu αλλά τον επεξεργαστή. Αυτή είναι η λογική στους apu, τώρα περί fx λίγα πράγματα ξέρω.

Το APM ειναι σχεδιασμενο να δουλευει μαζι με το turbo core οπως σωστα εγραψες,προσπαθει να επιτυχει οσο το δυνατον μεγαλυτερη συχνοτητα σε οσους περισσοτερους πυρηνες γινεται.Κανονικα πρεπει να κανει το αντιθετο,εφοσον υπαρχει περιθωριο απο θερμοκρασιες και tdp,προσπαθει να κρατησει την συχνοτητα οσο πιο ψηλα γινεται.Οταν ο cpu αρχιζει και ξεπερναει το ονομαστικο του tdp,το apm αρχιζει να ριχνει ελαφρως το ρευμα προσπαθωντας να κρατησει τον επεξ μεσα στα ορια αλλα περισσοτερο για να προστατεψει τα vrm της μητρικης.Η AMD παντως λεει οτι αν εχεις σκοπο να κλοκαρεις,τα απενεργοποιεις και τα δυο.Εσυ εχεις και κλοκαρισμενη την igpu,λογικο να μπερδευει περισσοτερο το πραγμα.Τεσπα,οπως ειπα και πριν εχω καιρο να ασχοληθω.

Μία ερώτηση θέλω ν κάνω στα φιλαράκια επειδή μάλλον θα πάω στον 6300 η στον 6350 υπάρχει περίπτωση χωρίς οc ν μ bγαλει ένας από τους δύο επεξεργαστές μία 5ετια στα games louci4er

Μία ερώτηση θέλω ν κάνω στα φιλαράκια επειδή μάλλον θα πάω στον 6300 η στον 6350 υπάρχει περίπτωση χωρίς οc ν μ bγαλει ένας από τους δύο επεξεργαστές μία 5ετια στα games louci4er

Αφού έχεις ήδη 6πύρηνο, γιατι να πάς σε 6πύρηνο πάλι. Ο δικός σου έχει και καλύτερο IPC...

• Like 2

πιο το νοημα αυτης "αλλαγης"? διοτι αναβαθμιση δεν λεγεται..

Ο 1090t στοκ είναι λίγο χειρότερος σε παιχνίδια από τον 6300.

Κοστίζει όμως αρκετά στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το gaming και κάνεις προσεκτική αγοραπωλησία

μπορεί να βρεθείς με λίίγο καλύτερες επιδόσεις στα games (6350 ή 6300) και λίγα ευρώ για ρέστα.

• Like 2

Ο 1090t στοκ είναι λίγο χειρότερος σε παιχνίδια από τον 6300.

Κοστίζει όμως αρκετά στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το gaming και κάνεις προσεκτική αγοραπωλησία

μπορεί να βρεθείς με λίίγο καλύτερες επιδόσεις στα games (6350 ή 6300) και λίγα ευρώ για ρέστα.

ok,δεν θα εχει καμια ουσιωδη διαφορα απο 1090τ σε 6300. απλως λιγο καλυτερες επιδωσεις? ας μεινει ως εχει καλυτερα να γλιτωσει λεφτα η  να δωσει τον 1090,να κολλησει και τα φραγκα που θα εδινε για 6300 να παει σε καμια πιο ουσιωδη αναβαθμιση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...