life is music Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Καλησπέρα φιλέ sheogorath και scatman τελικά πήρα κουτί στον φίλο μ και είμαι στην θέση ν βρω μιτρικη γ το σοκετ am3+ έχω κατασταλάξει σε μία την gigabyte 970a-ud3p rev 2.0 αξίζει να την τσιμπισω ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
50EuroUser Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Η gigabyte λέει είναι 8+2 phase VRM η λογική λέει είναι 4+1 με doubler, το rev 2.0 έχει realtek κάρτα ήχου πλέον. Απέφυγε Msi/asrock 970 μάπα vrm σχεδόν 99% των msi και πολύ στοκ throttling στις asrock970 με 8350/70. Asus 970 pro gaming/aura θα διάλεγα προσωπικά ή M5A97 evo 2.0 άμα σε παίρνει χρηματικά βέβαια, 970a-ud3p 2.0 3η επιλογή και πολύ καλή τιμή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 http://www.skroutz.gr/s/2355105/Asus-M5A97-EVO-R2-0.html και αυτήν εδώ φίλος 50EuroUser κοιτάζω και από ότι είδα στο site ths asus έχει καλο phase Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 http://www.skroutz.gr/s/2355105/Asus-M5A97-EVO-R2-0.html και αυτήν εδώ φίλος 50EuroUser κοιτάζω και από ότι είδα στο site ths asus έχει καλο phase Δαγκωτό ! . Η gigabyte από κάπου πετσοκόβει ανά rev. και δεν θα το ρίσκαρα με rev 2.0 ud3p, η asus αντίθετα δεν έχει αυτή την τακτική όπως η gigabyte, η asus καλύτερο rev θα βγάλει αν βγάλει επόμενη έκδοση σε ένα mobo της και όχι χειρότερο, η gigabyte δυστυχώς την κάνει αυτή την πουστιά χρόνια, το downgrade δηλαδή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
50EuroUser Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Είναι κομπλέ ναι, όμως λίγο "αρχαία" design και οι 2 αυτές m5a97 evo+ud3p άμα σε παίρνει μιας και η διαφορά είναι μικρή πήγαινε σε 970 gaming aura μιας και έχει usb 3.1 + m2 nvme PCIE 2.0 x4 και φοβερή εμφάνιση . Δες το ποστ 15 για VRM 7+1 λένε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Συμφωνω με multi. Μείνε μακρια απο ud3p διότι η gigabyte έχει χασει τη μπάλα με τα revisions. Ακούγονται δεξια αριστερά παράπονα για throttle ακόμη και σε στοκ συχνότητες. Το power phase δε λέει απολύτως τπτ όταν η ποιότητα υλικών είναι χαμηλή. Κοίταζα τις προαλλες και τις πιο ακριβες ,"στιβαρες" ud3 990 της ιδιας εταιρείας και η κατασταση εκει είναι για κλάματα ~πολυ περισσοτερο. Όλοι θέλουν να τις ξεφορτωθούν. Λιγα τα καλά καμματια. Πάντως για να μην είμαι άδικος, γενικά υπάρχει ενα θέμα με τις mobos am3+. Πολλά προβληματικά κομματια στην αγορά απο όλες τις εταιρείες. Δε ξέρω που οφείλεται. Asus λοιπον κι απο μένα ή msi 970 gaming. Να πω για την ιστορία, Πριν λίγο διαστημα δοκιμασα το τσιπακι μου fx8300 επανω σε mobo (msi gaming)γνωστού και το πήγε 4.4-5 για πλάκα. Η γνώμη μου δεν αλλάζει για τη συγκεκριμένη mobo. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Στις 990fxa ud3 έχει ξεφύγει τελείως, προβληματικά κομμάτια, μάπα vrm κλπ. Μόνο οι 990fxa ud7 και ud5 αξίζανε, οι rev 1.1 συγκεκριμένα από αυτές, μιας και οι rev 1.0 δεν είχαν llc, από τις 990xa ud3 rev 1.0 το καλύτερο παρότι δεν έχει llc, 970a ud3p rev 1.0 πάλι το καλύτερο. Γενικότερα στις budget amd μητρικές, είτε am3+ αλλά είτε και fm2 / fm2 + τα vrm είναι ότι νάναι και αρκετές mobo δεν έχουν ψύξη. Εμένα πχ δεν με έπαιρνε χρηματικά για κάτι καλύτερο, πήρα την f2 a78m d3h και μου ήρθε το πετσοκομμένο rev 4.0 με ένα mosfet λιγότερο ανά φάση. Θα μου πεις μπορεί να έβαλε 2 γερά mosfet ανά φάση, απλά δεν το πιστεύω, σε σύγκριση το rev 3.0, το 3.0 φαίνεται πιο πλήρες ειδικά και στον αριθμό transistor και έχει και 3 mosfet ανά φάση, την ίδια διάταξη έχουν και οι f2 a88x d3h και η f2 a88x sniper στα mosfet, παίζει να είναι τα ίδια, εικάζω απλώς μιας και δεν μπορώ να βρω από κάπου πληροφορίες. Και asus a88xm plus να έπαιρνα πάλι θα είχα throttling με ένα oc στα 4.3, από υλικό άλλο τίποτα, νάναι καλά το oc.net έχω διαβάσει πολλά για fm2 cpu's. Πρέπει να χώσεις 90αρι για καλό oc σε fm2 κάτι που απλά είναι άτοπο, χάνεται το value. Μαντάρα τα έχουν κάνει, στο am3+ βρίσκεις πολύ καλύτερες μητρικές στα λεφτά που δίνεις, στο fm2+ τα έχουν κάνει χάλια. Θα μου πεις μην περιμένεις oc από μητρική στο 60αρι, θα σου πω οκ αλλά αν είχα το rev 3.0 δεν θα είχα θέμα, έχει γερότερο power phase και αν πουλιόταν το 3αρι μόνο θα ήταν από τα καλύτερα mobo, αλλά, με το αλλά θα μείνω . Θυμάμαι αυτό που μου είχε πει ο louci4er, με μια asrock στο 60αρι κράταγε x4 965 στα 4 ghz για 5 ετία δίχως κιχ και throttling και είχε τονίσει πως ακόμα το μηχάνημα πάει γερά, με τον 965 να τραβάει κοντά 200w στα 4 ghz και εμένα μου έκανε throttling με turbo ανοιχτό όταν δεν είχα ψυκτράκια με κατανάλωση 120w σε peak ο cpu μόνο. Έτσι και πάρει κάποιος τώρα asrock σε αυτά τα λεφτά, μία από τις τωρινές θα φάει throttling με κουτάλα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Η τσιγκουνιά στα υλικά .. έχει κάψει πολύ κόσμο. Πάει και παίρνει κάποιος πχ την fxa990 ud3 rev1 και δε μπορεί να κλοκάρει περισσότερο από μία mobo των 70 ευρώ. Τέσπα, multi (ή κάποιος άλλος) γνωρίζεις ποιo rev απ'τις UD3 990 είναι καλό; Το rev1 νομίζω έχει αποσυρθεί και δεν ήταν και απ'τα καλύτερα. Συνολικά υπάρχουν ~νομίζω~ 5 (!!). Απορώ πάντως πως οι αντίστοιχες εκδόσεις (των ίδιων εταιρειών) σε Ιντελ, δεν έχουν τόσα πολλά φαινόμενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Αναφέρεσαι στα rev των 990xa ud3 ή στις 990fxa ud3 ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 fxa ud3. Η ud3 xa πρέπει να ναι ακόμη παλιότερη . Δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα γι'αυτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 OK εγώ Ρώτησα γτ το ποσό π κοιτάζω εinai μεχρι 105 ευρώ scatman ευχαριστώ γ της απαντήσεις σας θα δω μήπως πάρω στο παιδί την αura Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Aura και ξερό ψωμί, αποδίδει πολύ καλά λίγο που κοίταξα στο oc.net (στο λινκ του 50eurouser) και είναι και πανέμορφο mobo. Σε σχέση με το evo aura λοιπόν. Scatman πάει καιρός από την τελευταία φορά που έψαχνα και για τις 990fxa ud3 δεν θυμάμαι, για τις ud5 και ud7 θυμάμαι πως αξίζουν μόνο τα rev 1.1, όχι τα 1.0, τα 1.0 δεν είχαν llc και είχαν τρελό vdroop, στα 1.1 το φτιάξανε. Τώρα για rev 3.0 ούτε λόγος, 1.1 μακράν τα καλύτερα για ud5 και ud7. Επίσης γνώμη μου πλέον χίλιες φορές m5 a99x evo r2.0 παρά 990fxa ud3, μακράν καλύτερη η m5 a99x. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwstasps Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 fxa ud3. Η ud3 xa πρέπει να ναι ακόμη παλιότερη . Δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα γι'αυτή. Rev.4 που εχω προσθεσαν ενα pipe στα heatsink των vrm.την εχω κανα μηνα τωρα στα 4.5 overclock κ μεχρι στιγμης ολα καλα.στα 4.6 που δοκιμασα θελει αερα στα vrm γτ εκανε throlle.περα λοιπον απο ενα θεματακι που εχω στις μνημες (δεν κλειδωνει πανω απο 1600mhz οταν χρησιμοποιω κ τις 4 slots) δεν εχω καποιο παραπονο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δεν είναι θέμα, φυσιολογικότατο είναι με 4 σλοτ να έχεις μέχρι 1600 mhz, με 2 σλοτ μπορείς μέχρι 1866, αυτά είναι τα στάνταρ περί συχνότητας ραμ από την amd για τους fx. Τώρα αρκετές μητρικές μπορούν να τρέξουν και πιο γρήγορες μνήμες, πχ 1866 σε 4 σλοτ αν θυμάμαι καλά η sabertooth το κάνει αυτό, αλλά οι giga με το oc στις μνήμες δεν το πολυέχουν. Και πάλι καλά να λες στα 4.5 που δεν έχεις throttling με rev 4.0 fxa . 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwstasps Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δεν είναι θέμα, φυσιολογικότατο είναι με 4 σλοτ να έχεις μέχρι 1600 mhz, με 2 σλοτ μπορείς μέχρι 1866, αυτά είναι τα στάνταρ περί συχνότητας ραμ από την amd για τους fx. Τώρα αρκετές μητρικές μπορούν να τρέξουν και πιο γρήγορες μνήμες, πχ 1866 σε 4 σλοτ αν θυμάμαι καλά η sabertooth το κάνει αυτό, αλλά οι giga με το oc στις μνήμες δεν το πολυέχουν. Και πάλι καλά να λες στα 4.5 που δεν έχεις throttling με rev 4.0 fxa . Με 2 σλοτ ειχα 2133 κ με τα 4 επεσα στα 1600...ενταξει δεν νομιζω οτι εχασα κ τιποτα.λεω εγω τωρα.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα