Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ποιός compiler πιστεύετε οτι ειναι καλύτερος για κατασκευή προγράμματος; Μου έχει προταθεί ο eclipse απο φίλο. .

  • Moderators
Δημοσ.

Ό,τι σε βολεύει είναι το καλύτερο. Δε θα αλλάξει η ποιότητα του κώδικα που γράφεις από τον compiler που χρησιμοποιείς. Το visual studio είναι καλό.

  • Moderators
Δημοσ.

Eclipse, Codeblocks, VS, κλπ δεν ειναι compilers αλλα IDEs.

 

Συνήθως όταν λένε compilers εννοούν IDEs :P

Compilers στα Windows πέρα απ' τον Cygwin και αυτόν της MS ποιος άλλος γνωστός υπάρχει;

 

 Έχουν ένα ωραίο βοήθημα στη διεύθυνση http://www.digilife.be/quickreferences/QRC/C%20Reference%20Card%20%28ANSI%29%202.2.pdf

 

Αυτό είναι reference για τη C...

Δημοσ.

Συνήθως όταν λένε compilers εννοούν IDEs :P

Compilers στα Windows πέρα απ' τον Cygwin και αυτόν της MS ποιος άλλος γνωστός υπάρχει;

Και gcc φαντάζομαι πλέον με την υποστήριξη bash και ubuntu bins.

 

Νομίζω και η Intel βγάζει για windows τον icc.

Δημοσ.

 Το Qt νομίζω έχει το δικό του api και γράφεις προγράμματα σε γλώσσα C++. Δες και το GTK+. Για το 2ο δεν ξέρω αν υπάρχει ide που να το ενσωματώνει, το χρησιμοποιεί δηλαδή κανείς σαν πρόσθετη βιβλιοθήκη με το gcc ή άλλους υποστηριζόμενους μεταγλωττιστές και γράφει προγράμματα με παράθυρα που όμως τρέχουν και σε άλλα λειτουργικά συστήματα.

  • Like 1
Δημοσ.

GTK, Qt, OpenGL, OpenCV, πολύ γενικά οποιαδήποτε API μπορείς να το "ενσωματώσεις" στο IDE σου κάνοντας include τα ανάλογα headers/libraries στα cmake, makefile, ανάλογα κλπ ή "γραφικά" πχ., στο eclipse, Codeblocks, κλπ

Δημοσ.

 Για τα δύο τελευταία έργα που λες είναι για διαφορετικά πράγματα από τα δύο πρώτα, το ένα είναι για κατασκευή τριασδιάστατων γραφικών και το άλλο αν δεν κάνω λάθος για παράλληλο προγραμματισμό.
 Αν κανείς έχει το Visual Studio 2008 με εγκατάσταση των πακέτων C++ και C# σε κανονικά Windows τελευταίων εκδόσεων μετά την εγκατάσταση θα πρέπει να βάλει κάποιες σημαντικές ανανεώσεις. Κάποιες απ' αυτές βρίσκονται στις διευθύνσεις https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=10986 https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29111 και https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=15303 . Η standard έκδοση αυτού του λογισμικού, περιέχει στο DVD την βιβλιοθήκη MSDN που υπάρχουν και γι' αυτήν κάποιες ανανεώσεις.
 Για το mingw νομίζω πρέπει να επιλέξεις 7-8 πακέτα από το πρόγραμμα εγκατάστασης του που τα κατεβάζει και τα εγκαθιστά. Μπορεί το tdm-gcc να είναι κάποιο ενιαίο πακέτο με τα αρχεία που αποτελούν το mingw και που απλά το προσφέρουν τόσο για 32 όσο και για 64-bit υπολογιστές με Windows.
 Από 'κει και πέρα υπάρχουν κάμποσοι ακόμα, πολύ μικροί αλλά και μεγαλύτεροι ως έργα. LCC32, Djgpp, PellesC, Cygwin, δεν ξέρω αν κυκλοφορούν ακόμα κάποιες παλιές εκδόσεις της Borland. To Cygwin είναι λίγο ιδιαίτερο γιατί μπορείς να μεταγλωττίσεις κανονικό κώδικα linux και να τρέχει Windows χωρίς ή με το λιγότερες δυνατές αλλαγές.
 Αν επιλέξει κανείς μόνο μεταγλωττιστή, χωρίς δηλαδή IDE μπορεί να γράφει προγραμμάτα είτε με το notepad που όμως δεν έχει αρίθμηση γραμμών, είτε με άλλους μικρούς επεξεργαστές κειμένου που έχουν κάμποσες αυτοματοποιημένες λειτουργίες όπως οι Notepad++, ConText, να μπορεί για παράδειγμα να σου μεταγλωττίζει το αρχείο κώδικα που γράφει με το πατά ένα απ' τα πλήκτρα F. Αν ψάξει κανείς λογικά θα βρει οδηγούς για το πως να χρησιμοποιεί αυτά τα προγράμματα τόσο σε αυτό το site όσο και σε άλλα sites.
 Είναι σημαντικά και χρήσιμα προγράμματα τόσο οι μεταγλωττιστές όσο και οι επεξεργαστές κειμένου.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...