Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, μέσα στον μήνα θέλω να κάνω μία αναβάθμιση στο macbook μου

Θέλω να βάλω 16gb ram και έναν ssd, επίσης θέλω να βγάλω το superdrive και να βάλω εκεί τον hdd που έχω τώρα.

έχετε να προτείνετε κάποιον ssd και μνήμες? 

Επίσης ξέρει κανείς εάν αυτό το πλαστικό για να βάλω τον hdd  sthn θέση του cd υπάρχει και στην Ελλάδα για να μήν αγοράζω απο ebay?

Ευχαριστώ

(Budget 200-300 ε)

Δημοσ.

Δες τα απο οποιο site θες και μετα παρτα απο το skroutz.gr ή απο οποιο αναλογο. Γλυτωνεις πολλα ετσι.

Συμβουλη: Νομιζω πως πας ως 8 ραμ

Συμβουλη 2: Αφου θα βαλεις 2ο σκληρο παρε ενα μεγαλο και ενα σσδ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!

Δες τα απο οποιο site θες και μετα παρτα απο το skroutz.gr ή απο οποιο αναλογο. Γλυτωνεις πολλα ετσι.

Συμβουλη: Νομιζω πως πας ως 8 ραμ

Συμβουλη 2: Αφου θα βαλεις 2ο σκληρο παρε ενα μεγαλο και ενα σσδ.

Για αρχή θα βάλω αυτόν που έχω για 2ο, αργότερα ίσως αλλάξω και πάρω μεγαλύτερο.

Για τις μνήμες σε άλλα site λέει max 8 ενώ ε άλλα (wikipedia) λέει a 16. Πώς μπορώ να δώ σίγουρα ?? :/ 

Δημοσ.

Καλημερα φιλε. Εχω το ίδιο mac και εχω βάλει 16 gb ram. Πάει σφαίρα. Να βαλεις 16 άφοβα.

ωραίος , ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο RAM έχεις τώρα. Να έχεις υπ'όψιν σου απλά (αν δεν το γνωρίζεις) πως η RAM δεν σχετίζεται καθόλου με την ταχύτητα του υπολογιστή. Αν χρειάζεσαι δλδ 3 Gb RAM για τις εργασίες που κάνεις, τότε είτε έχεις 4 είτε 16 δεν θα δεις διαφορά στην ταχύτητα. Οπότε δεν χρειάζεται να ξοδευτείς για τα 16. Με τον SSD όμως θα δεις διαφορά στη ταχύτητα, μέρα με τη νύχτα.

Για κάποιο λόγο προσωπικά προτιμώ των Samsung EVO. 

Οπότε 

1. Βάλε όση RAM κρίνεις εσύ πως χρειάζεται.

2. Βάλε SSD και για να γλυτώσεις κόστος βάλε τον παλιό (HDD) στη θέση του optical drive. 

Αν επίσης χρησιμοποιείς windows με bootcamp, να έχεις υπ'όψιν πως αν αφαιρεθεί το optical drive τότε δεν μπορείς να κάνεις bootcamp γιατί κολλάει όταν δεν βρίσκει το optical. Ούτε και με USB γίνεται. Δεν γνωρίζω αν τελευταία έχει βρεθεί λύση για το θέμα αυτό. Αυτά :) Καλές αγορές!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο RAM έχεις τώρα. Να έχεις υπ'όψιν σου απλά (αν δεν το γνωρίζεις) πως η RAM δεν σχετίζεται καθόλου με την ταχύτητα του υπολογιστή. Αν χρειάζεσαι δλδ 3 Gb RAM για τις εργασίες που κάνεις, τότε είτε έχεις 4 είτε 16 δεν θα δεις διαφορά στην ταχύτητα. Οπότε δεν χρειάζεται να ξοδευτείς για τα 16. Με τον SSD όμως θα δεις διαφορά στη ταχύτητα, μέρα με τη νύχτα.

Για κάποιο λόγο προσωπικά προτιμώ των Samsung EVO. 

Οπότε 

1. Βάλε όση RAM κρίνεις εσύ πως χρειάζεται.

2. Βάλε SSD και για να γλυτώσεις κόστος βάλε τον παλιό (HDD) στη θέση του optical drive. 

Αν επίσης χρησιμοποιείς windows με bootcamp, να έχεις υπ'όψιν πως αν αφαιρεθεί το optical drive τότε δεν μπορείς να κάνεις bootcamp γιατί κολλάει όταν δεν βρίσκει το optical. Ούτε και με USB γίνεται. Δεν γνωρίζω αν τελευταία έχει βρεθεί λύση για το θέμα αυτό. Αυτά :) Καλές αγορές!

Ευχαριστώ και εγώ μάλλνο γιατον evo λέω να πάω, 

αυτό που με προβλημάτιζε περισσότερο είναι το άλλο το πλαστικό που θα χρειαστεί,

επίσςη χρειάζομαι ειδικό κατσαβίδι ή και τα απλά κάνουν?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα,για να μην ανοιγ θεμα για την ιδια ερωτηση,

13" early2011,ηδη με 16 ραμ απο την κρουσιαλ,τρεχει Yosemite στον στοκ δισκο απο τοτε,

Ποιο ssd το λιγότερο 480gb σε λογικη Τιμή προτείνετε;

Samsung η crucial?

sandisk?εχει τις καλυτερες τιμες εδω που μενω.

Intenso?επισης χαμηλες τιμες

Δεν ενδιαφέρομε ιδιαιτερα για υπερταχυτητες,πιο πολυ να ειναι αξιοπιστος και μη με κρεμάσει απο αποψη δεδομενων.

Ευχαριστω

Update

Εβαλα το sandisk ultra2 480gb στα 110€ με clean install el capitan και παει καλυτερα απο οτι πηγαινε στα νιατα του το μηχανημα,σα να πηρα καινουριο ειναι.

Επεξ/σία από ravend

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...