Προς το περιεχόμενο

SSD σε iMac 21.5" (μέσα 2014)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ,

Άλλαξα στρατόπεδο δίνοντας το PC μου και πηγαίνοντας σε iMAC. Έχω στα χέρια μου έναν iMac 21.5" (μέσα του 2014) που φοράει δίσκο 500GB 5400rpm και θέλω να τον αλλάξω με SSD. Θα ήθελα να ρωτήσω αν.....

1. Μπορώ να βάλω τον Samsung 850 Evo 250GB ή κάποιον άλλον προτείνετε;;

http://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

2. Αν μπορώ μέσα στον iMac να έχω και τον νέο SSD και τον παλιό HDD.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Δεν θα δουλεύει σωστά κανένας σκληρός του εμπορίου. Θα χρειαστείς ειδικό προγραμμα διαχείρισης των ανεμιστήρων μάλλον.

Για μένα η καλύτερη λυση ειναι μέσω thunderbolt,γιατι μπορείς να πετύχεις καλύτερες ταχύτητες απο ότι με Sata 3.

Νομίζω πιο εύκολο ειναι να βαλεις ένα εξωτερικό ssd απο ότι να ανοίξεις το συγκεκριμένο μηχάνημα και να το βαλεις μέσα. Πάνω κάτω τις ίδιες ταχύτητες θα έχεις και δεν θα έχεις το πρόβλημα με την διαχείριση smc.

Επειδή πολλοί ειναι καινούργιοι στο χώρου του Mac, καλο ειναι να ξέρετε για την δυνατότητα του OS X να τρέχει απο εξωτερικό σκληρό. Φαντάζομαι θα ξέρετε απο άλλους χώρους απο του οποίους λέτε ότι ήρθατε, τι ειναι Sata 3 ,usb 3, thunderbolt και τι ταχύτητες διαχειρίζονται.

Αν πήρες ειδικά καινούργιο iMac για να τον ανοίξεις μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ειναι αρκετά δύσκολη διαδικασία και επικίνδυνη να προκαλέσει ζημιά . Στα παλαιότερα μοντέλα ήταν ανεκτή. Αλλα απο την στιγμή που βγήκαν τα μοντέλα με thunderbolt νομίζω ειναι αχρείαστο το άνοιγμα ενός iMac για μια τέτοια δουλειά.

Δημοσ.

Μα ούτως ή άλλως όταν αγοράζεις νέο iMac έχει δυνατότητα επιλογής δίσκου (HDD, SSD, Fusion). Εγώ βέβαια το αγόρασα ελάχιστα μεταχειρισμένο με προεγκατεστημένο απλό δίσκο. Δεν μπορώ δηλαδή να τον πάω στο iStorm για να μου βάλουν SSD;;

Δημοσ.

Μα ούτως ή άλλως όταν αγοράζεις νέο iMac έχει δυνατότητα επιλογής δίσκου (HDD, SSD, Fusion). Εγώ βέβαια το αγόρασα ελάχιστα μεταχειρισμένο με προεγκατεστημένο απλό δίσκο. Δεν μπορώ δηλαδή να τον πάω στο iStorm για να μου βάλουν SSD;;

Ο ssd που έχει ο iMac και γενικά όλα τα καινούργια iMac δεν ειναι Sata 3 και δεν μπαίνει στη θέση του μηχανικού σκληρού.

Τα μοντέλα που προανέφερες με επιλογή δίσκου δεν ειναι μια απλή αντικατάσταση του Sata σκληρού. Οι ssd που φοράνε αυτά, ειναι "blade" με ταχύτητες παραπάνω απο ενός απλού Sata 3 ssd. Κάτι αντίστοιχο το pci express ssd που έχουν τα σοβαρά tower pc.

ΥΓ. Δεν ξέρω κατα ποσο το δικό σου μοντέλο έχει τέτοια υποδοχή για blade αλλα και πάλι επειδη ειχε ξαναγίνει μια αντίστοιχη συζήτηση παλαιότερα νομίζω δεν συμφέρει να κανείς την επέμβαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...