Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδες. Εχω ενα θεματακι με το σημα στο σπιτι μου. Ενω στην τηλεοραση που εχω στο σαλονι εχω κανονικα full σημα και πιανω ολα τα διαθεσιμα καναλια πανελληνιας εμβελειας αλλα και τα τοπικα στην τηλεοραση που εβαλα στο δωματιο μ δεν μπορω να πιασω ουτε την ΕΡΤ. Στον αυτοματο συντονισμο μου βγαζει 8 ψηφιακα καναλια τα οποια ποτε παιζουν ποτε δεν παιζουν. Πχ εγω παιρνω σημα απο τον Χορτιατη ( Λαγκαδα Θεσσαλονικης μενω) και οταν ψανω τον διαυλο 24 της ΕΡΤ το σημα ειναι παντα στο 0%. Οταν ψαχνω στον 27 το σημα ειναι στο 20-30... Δεν μπορω να καταλαβω για ποιον λογο γινεται αυτο. 

Υπαρχει καμια λυση χωρις να χρειαζεται να "πειραξω" την κεραια πανω? Επισης σκεφτομαι να παρω μια δικια μου κεραι εξωτερικη η εσωτερικη και να τασ ρυθμισω ολα οπως γουσταρω. Καμια προταση σε αυτο?

ΥΓ: Ξερω ειναι λιγο νωρις αλλα ημουν θαλαμοdog 3-6 και δεν παιρνει ο υπνος τωρα!

Δημοσ.

Οι εσωτερικές κεραίες για τα ψηφιακά κανάλια δεν κάνουν τίποτα, εκτός αν είσαι σε ρετιρέ, το καλωδιο της κεραιας πως ερχετε στο δωμάτιο σου ξέρεις και που μένει πολυκατοικία και σε ποιον οροφο?

Δημοσ.

Τώρα στο σαλόνι η τηλεόραση πως πιάνει με εξωτερική κεραία υποθέτω.Επίσης το καλώδιο που πάει στο δωμάτιο είναι εμφανές δηλαδή από το σαλόνι πάει στο δωμάτιο ή πρίζα τοίχου ?. Αρχικά θα δοκίμαζα τη τηλεόραση του δωματίου στο σαλόνι ή το ανάποδο ώστε να αρχίσω να αποκλείω διάφορα ενδεχόμενα. Πχ το καλώδιο στο δωμάτιο είναι φιχ ή είναι το κόψε ράψε μόνος σου γιατί αν είναι κόψε ράψε μόνος μπορεί να έγινε με βιασύνη και να έγινε λάθος τσέκαρε αυτά πρώτα και μετά εδώ είμαστε.

Επίσης ναι η εσωτερική κεραία δεν κάνει απλά τίποτα μα τίποτα σε ψηφιακά πάντα.

Αν είσαι σε πολυκατοικία απλά μην βάλεις χέρι σε κεραία καθόλου μόνο στο δικό σου καλώδιο μπορείς να βάλεις χέρι και αυτό μόνο αν είσαι 100% σίγουρος ότι πάει στο δικό σου διαμέρισμα.

Δημοσ.

Μενω σε διοροφη πολυκατοικια στον πρωτο οροφο. Η τηλεοραση στο σαλονι συνδεεται με την εξωτερικη που εχουμε στην οροφη του σπιτιου. Στο σαλονι υπαρχει κανονικη πριζα τοιχου για τηλεοραση αλλα στο δωματιο οχι οποτε απλα εφτιαξα το καλωδιο καθως τυχαινει να γνωριζω πως γινεται λογο ΙΕΚ. Επισης δοκιμασα την τηλεοραση του δωματιου στο σαλονι και ολα ηταν μια χαρα. 

Δημοσ.

Για αρχή θα τσέκαρα τις συνδέσεις στο καλώδιο μιας και είναι φτιαχτό ποτέ δεν ξέρεις συμβαίνει και στους καλύτερους.Επίσης πήρες απλό καλώδιο η απλό το φτηνό το λέω γιατί σε μεγάλες αποστάσεις το απλό έχει κάποιες απόλιες.Χμμμ τι άλλο αν το στίριξες με καρφάκαι δες μήπως το τραυμάτισε κανένα.

Μετά τι να σου δοκίμασε να παίξεις αν είναι μόνο ανοιχτή η τβ του δωματίου αν πίανει τίποτα παραπάνω ή όχι.

Το πολύ αν δεν έχετε βάλτε κάνα ενισχυτή σήματος κεντρικό στην πολυκατοικία δεν θα πάει χαμένος.

Δημοσ.

Δυο ειναι τα τινά. Η το σήμα που εχεις στο σαλόνι εινα πολυ χαμηλό ως οριακό η το καλώδιο που έφτιαξες, δεν φτιάχτηκε σωστά.

Στην πρώτη περίπτωση εαν το σήμα ειναι χαμηλό ως οριακό με κακο BER - MER. Αρα με την οποιαδήποτε διακλάδωση  αυτό πέφτει χαμηλότερα μέχρι τα όρια του. Περίπου 38 dbmv.

Στην δεύτερη περίπτωση ειτε το καλωδιο στον τερματισμό του ειναι βραχυκυκλωμένο η εχει χρησιμοποιηθεί κακο splitter τυπου ταφ.

Σε ολες ομως τις περιπτώσεις μαλλον το σημα σου ειναι χαμηλο. Εισαι και πρωτο όροφο οπου τα πράγματα ειναι χειρότερα. 

Χωρίς όργανο δυσκολα τα πράγματα.

Δημοσ.

Το καλωδιο προυπηρχε μεσα στον τοιχο απλα αυτος που το εβαλε δεν εκανε μπριζα για να βαλω το καλωδιο της τηλεορασης. Οποτε εγω εφτιαξα το καλωδιο του τοιχου και το συνδεσα απευθειας με αυτο της τηλεορασης. Ενισχυτη εχουμε κεντρικο για ολη την πολυκατιοικια (2οροφη). Το σημα δεν ειναι κακο. Στην τηλεοραση του σαλονιου πιανει κανονικα τα παντα χωρις κανενα προβλημα και ουτε ειχα καποιο ποτε. Το θεμα ειναι το υπνοδωματιο το οποιο εχει μια αποσταση 5 μετρων με το σαλονι. Αρα ισως υπαρχει προβλημα με την διακλαδωση απο την κεραια μεχρι το δωματιο?? 

EDIT: Εχω δοκιμασει ηδη να παιξω μονο με την τηλεοραση του δωματιου ανοιχτη αλλα το σημα ειναι αθλιο, οπως επισης εβαλα και την τηλεοραση του δωματιου στο σαλονι και επιανε κανονικα χωρις προβλημα.

Δημοσ.

Το οτι πιανει η TV στο σαλονι δεν σημαινει οτι η ισχυς του σηματος ειναι σωστη. Τα ψηφιακα καναλια κλειδωνουν και σε χαμηλα επιπεδα ισχυως. Πχ αν εχεις στο σαλονι ισχυ κοντα στα 38Db θα παιζουν κανονικα. Οποιαδηποτε ομως απωλεια ριξει μερικα DB αυτο θα δημιουργει ειτε προβληματα ληψης η και καθολου ληψη.

Διακλωδωτες, πριζες, μετρα καλωδιου προσθετουν απωλεια σηματος.

Μονο μετρηση με οργανο μπορει να σου δωσει ακριβη εικονα για την κατασταση. Ακομα και οι μετρησεις που κανουν οι δεκτες και οι ιδιες TV δεν ειναι συνηθως αξιόπιστες.

Απο την αλλη όπως ειπα και πιο πανω μπορει όντως να εχεις ικανοποιητικο σημα και να εχει γινει λαθος στην διακλάδωση η το καλωδιο να βραχυκυκλωνει. Πχ στο φυσακι που εφτιαξες.

Βγαλε μερικες φωτο να δουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...