Προς το περιεχόμενο

Internal usb splitter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μπαίνω κατευθείαν στο ψητό..ξέρει κανείς αν μπορώ να συνδέσω επιτυχώς, χωρίς παρεμβολές 2 usb headers πάνω σε ένα header της μητρικής (π.χ να συνδέσω τα usb2.0 του front panel και ένα card reader πάνω στο ίδιο header); Θα είναι λειτουργικό ή τσάμπα θα αγοράσω τα καλώδια;

Είτε με usb3.0 splitter

http://www.ebay.com/itm/20-Pin-USB-3-0-Internal-Header-Y-Splitter-Cable-12cm-/222078219371?hash=item33b4e4b46b:g:B5oAAMXQlgtSq1SL

είτε με usb2.0 spillter

http://www.ebay.com/itm/222076903427?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Δημοσ.

Με usb2.0 το έχω δοκιμάσει και παίζει κομπλέ.

Με 3.0 δεν έχω δοκιμάσει αλλά δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην δουλέψει.

• Like 1
Δημοσ.

Κάπου διάβασα ότι παίζει να υπάρχει θέμα με τα drivers επειδή βάζεις σε ένα header δύο συσκευές. Είσαι σίγουρος; Άμα δε λειτουργεί θα ρθω να σε βρω  :P

Δες ας πούμε τι λέει εδώ στα σχόλια

http://www.ebay.com/itm/222078219371?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Δημοσ.

Είμαι απόλυτα σίγουρος. 100% γκαραντί που λένε.

Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να τραβήξεις περισσότερο ρεύμα

από όσο δίνει η m/b στο usb header. Αν λοιπόν οι συσκευές που θα συνδέσεις

τραβήξουν ταυτόχρονα περισσότερο ρεύμα από όσο μπορεί να δώσει το header

θα κρεμάσουν. Στη γενική περίπτωση συμβαίνει πολύ δύσκολα εκτός κι αν

κάποια/ες από αυτές τις συσκευές ζητάει ρεύμα για να φορτίσει (πχ tablet, smartphone)

• Like 2
Δημοσ.

Το ερώτημα είναι αν θα δίνει σωστά ρεύμα και στα δύο η μητρική έτσι ώστε να μπορείς να χρησιμοποιείς όλα τα usb ταυτόχρονα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά ταυτόχρονα δε με νοιάζει τόσο πολύ. Ας λειτουργεί το καθένα ξεχωριστά και το πολύ πολύ ας πούμε δε θα κάνω ποτέ απευθείας copy/paste από το card reader σε φλασάκι/hdd που θα βάλω στο front panel. Thank you guys

Δημοσ.

Κάπου διάβασα ότι παίζει να υπάρχει θέμα με τα drivers επειδή βάζεις σε ένα header δύο συσκευές. Είσαι σίγουρος; Άμα δε λειτουργεί θα ρθω να σε βρω  :P

Δες ας πούμε τι λέει εδώ στα σχόλια

http://www.ebay.com/itm/222078219371?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Τα σχόλια είναι σωστά. Αυτά τα καλώδια δέν δουλεύουν, τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιες μετατροπές και πάλι με περιορισμούς

Αυτό είναι το pinout ενός USB 2 header:

sy7dwh.gif

Ουσιαστικά είναι δύο ξεχωριστές θύρες USB.

Αυτό μπορείς να το χωρίσεις έτσι ωστε να συνδέσεις τη μία απο τις δύο θύρες του front panel και μία επίπλέον συσκευή.

Δέν γίνεται όμως να δουλεύουν και τα δύο USB του front panel και ταυτόχρονα να συνδέσεις και το card reader.

Οπότε αν πάρεις αυτό το καλώδιο απο το ebay θα πρέπει να το συνδέσεις με τέτοιο τρόπο ωστε απο το header να μήν συνδέεται η ίδια θύρα σε δύο συσκευες ταυτόχρονα, οπότε θα πρέπει να κόψεις κάποια απο τα συρματάκια και πιθανόν να κάνεις και άλλες μετατροπές στον κοννέκτορα.

Αντίστοιχη περίπτωση είναι και το USB 3 header.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι απόλυτα σίγουρος. 100% γκαραντί που λένε.

Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να τραβήξεις περισσότερο ρεύμα

από όσο δίνει η m/b στο usb header. Αν λοιπόν οι συσκευές που θα συνδέσεις

τραβήξουν ταυτόχρονα περισσότερο ρεύμα από όσο μπορεί να δώσει το header

θα κρεμάσουν. Στη γενική περίπτωση συμβαίνει πολύ δύσκολα εκτός κι αν

κάποια/ες από αυτές τις συσκευές ζητάει ρεύμα για να φορτίσει (πχ tablet, smartphone)

Σε ποια μητρική λειτούργησε αυτό από περιέργεια και τι ακριβώς συνδεσες επάνω στο splitter;

Δημοσ.

Σε 990fxa της asus και σε 990 ud3p της gigabyte.

Το splitter το είχε μαζί ένα κουτί που έβγαζε 6 usb.

Βέβαια αν έχεις αμφιβολίες μπορείς να βάλεις ένα Hub

που λέει και ο φίλος ποιο πάνω.

Δημοσ.

Το splitter το είχε μαζί ένα κουτί που έβγαζε 6 usb.

Αυτό το κουτί ήταν hub τότε.

Το USB άσχετα αν έχει τη λέξη BUS στην ονομασία του, δέν είναι πρωτόκολλο bus με την πιό συνηθισμένη έννοια, όπως το I2C ή CANBUS, οπου συνδεεις οποιαδήποτε συσκευή πάνω στο κεντρικό ζεύγος καλωδίων και παίζει. Γι αυτό απλές διακλαδώσεις δέν κάνουν δουλειά, χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιο USB hub

• Like 1
Δημοσ.

Αδερφέ δεν εννοώ καμιά μαγεία.

Σύνδεσε στο header χωρίς splitter το καλώδιο του case και σε μια από τις δύο

usb που θα έχεις βάλε ένα hub με όσες θύρες χρειάζεσαι.

Βέβαια σιγά τη λύση θα μου πεις.

Δεν έχεις κι άδικο.

Παρολαυτά αν έχω καταλάβει καλά αυτό που έγραψε o fubar,

αν πάρεις αυτό το splitter και δεν χρησιμοποιείς ταυτόχρονα την 1&2 ή 3&4 δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.

Μπορείς να έχεις 4 θύρες απλά ταυτόχρονα θα δουλεύει το ζευγάρι 1&3 ή 2&4.

Αν έχω καταλάβει καλά <_< τον fubar.

Δημοσ.

Αυτό έχω ψιλοκαταλάβει και γω. Απλά εγώ θέλω να συνδέσω το 3.5" card reader που έχω μέσα στο tower και τα usb2.0 του front panel πάνω σε ένα usb header της μητρικής. Αν εννοείτε usb hub τύπου 

https://www.skroutz.gr/s/3031770/LogiLink-UA0139.html

..δε μου κάνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...