Nimda075 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Συνδεση Forthnet 400 μετρα απο τον οτε σε γραμμη που συνηθως κλειδωνει στα 17 μεγαμπιτ καλωδια ,φιλτρα ολα καινουργια αλλαγμενα χθες αποτελεσματα Στατιστικα μολις μου ειχαν φτιαξει την γραμμη 29/3/16 απο ενα χοντρο προβλημα παλια καλωδια πριζακι τοιχου -> καλωδιο 4 μετρων -> φιλτρο/σπλιτερ adsl -> modem/router k τηλεφωνο ,τπτ αλλο πανω στην γραμμη Σημερα 9/4/16 Ολα τα καλωδια εσωτερικα αλλαγμενα modem/router μονο του απευθειας πανω στο πριζακι του τοιχου με καλωδιο 40 εκατοστων μειωμενο attenuation προφανως ,φυσιολογικο upload speed, download speed στον πατο πριζακι τοιχου -> καλωδιο 4 μετρων -> φιλτρο/σπλιτερ adsl -> modem/router k τηλεφωνο ,τπτ αλλο πανω στην γραμμη αυξημενο attenuation φυσιολογικα λογω μεγαλου τηλεφωνικου καλωδιου, πεσμενο upload ,το modem κλειδωνει ομως ψηλα ετσι οπως πρεπει , output power αυξημενο (κ προβληματικο?) γιατι φανταζομαι το modem προσπαθει να κρατησει την συνδεση πως διαολο γινεται σε ιδανικες συνθηκες να εχω χαμηλοτερο κλειδωμα? κ τι να κανω με το μεγαλο καλωδιο που κλειδωνει σωστα αλλα σκοτωνει το upload? υγ ,παρομοιες μετρησεις προκυπτουν συνεχως οποτε δεν ειναι κατι περιστασιακο η τυχαιο Επεξ/σία 9 Απριλίου 2016 από Nimda075
dbconan Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Mου το εκανε και εμενα αυτο επι εποχης adsl,με ολα πανω και με σπλιτερ επαιζε πιο καλα...απο οτι σκετο το μοντεμ.. Δεν νομιζω οτι θα σου κανει αποσυνδεση..Τωρα τον λογο ακριβως δεν...ισως υπαρχει καποιος θορυβος στην γραμμη σου και χωρις το σπλιτερακι ,δεν το αφηνει να κλειδωσει ψηλα... Δοκιμασε με το σπλιτερ ,αλλα με πιο κοντο καλωδιο..(Εαν το θεμα σου ειναι το μεγαλο καλωδιο)Παραπανω ο Πουλινος...
Nimda075 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 η συνδεσμολογια που με βολευει ειναι με το μεγαλο καλωδιο κ αυτη εχω καθημερινα το προβλημα ειναι το μειωμενο upload πριν αλλαξω ολα τα καλωδια ,ειχα ενα μεγαλο φθαρμενο το οποιο ομως ειχε κ φυσιολογικο upload χθες εκανα ολο το απογευμα δοκιμες κοντα καλωδια δινουν χαμηλο download μεγαλα καλωδια χαμηλο upload δεν ξερω τι να κανω κατι παιζει με το output power
dbconan Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δεν εχεις να δοκιμασεις ενα αλλο ρουτερ.?? μηπως και εχει αφησει καιρους.?? λεω τωρα...
Nimda075 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 εχω δοκιμασει κ ενα netfaster ,παρομοια συμπεριφορα δοκιμασα επισης ενα καλωδιο 3 μετρων με φιλτρακι κλπ κ αυτο τα ιδια ,παντα το upload ειναι προβληματικο βαρεθηκα να μιλαω με την εξυπηρετηση της φορθνετ ,οχι οτι οι ανθρωποι δεν ειναι αψογοι ,αλλα καθε λιγο κ λιγακι η γραμμη βγαζει καποιο προβλημα θα παρω να ζητησω αποθορυβοποιηση η ελπιζω να το δει ο πουλινος
Xristaras12 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 θα παρω να ζητησω αποθορυβοποιηση η ελπιζω να το δει ο πουλινος εξηγείς τι μπορείς να κερδίσεις με το συγκεκριμένο; η γενικότερα τι κάνει. ίσως μου φανεί και μένα χρήσιμο γιατί κάνει κάτι τετοια τρελά η γραμμή.Τη μια κλειδώνει στα 17 και την αλλη στα 15 (φορθνετ και δω)
dbconan Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 εχω δοκιμασει κ ενα netfaster ,παρομοια συμπεριφορα δοκιμασα επισης ενα καλωδιο 3 μετρων με φιλτρακι κλπ κ αυτο τα ιδια ,παντα το upload ειναι προβληματικο βαρεθηκα να μιλαω με την εξυπηρετηση της φορθνετ ,οχι οτι οι ανθρωποι δεν ειναι αψογοι ,αλλα καθε λιγο κ λιγακι η γραμμη βγαζει καποιο προβλημα θα παρω να ζητησω αποθορυβοποιηση η ελπιζω να το δει ο πουλινος Πραγματικα πες ,μηπως το κανουμε και εμεις...αν γινετε...
Nimda075 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 δεν ξερω τι κανει ακριβως ,δεν ειμαι τεχνικος μου το εχουν κανει διαφοροι τεχνικοι που εχω μιλησει στην φορθνετ σου ζητανε να βγαλεις τα παντα απο το πριζακι κ στελνουν ενα σημα υψηλης εντασης η καπως ετσι
dbconan Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Συνηθως οταν το ζητανε αυτο,απλα κανουν τσεκ την γραμμη σου να δουν αν εχει καποιο θεμα...Οσα χρονια(και ειναι αρκετα) εχω ιντερνετ ,δεν μου εχουν αναφερει κατι τετοιο πραγμα.... Μηπως ειναι νεο κολπο η πουλανε μουσια απο την φορθεντ για να λενε οτι κανουν κατι στην γραμμη .??? δεν ξερω τι να πω..
Nimda075 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 σου λεω οτι μου εχουν πει ,απ οσο θυμαμαι κανα 2 φορες προσπαθησαν να μου το κανουν εν τω μεταξυ το ιδιο μεγαλο καλωδιο με το ιδιο σεταπ τωρα με 2 ρησταρτ το ρουτερ καπακι,ολα οκ, σιγουρα θεμα γραμμης
giannisopc Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 σου λεω οτι μου εχουν πει ,απ οσο θυμαμαι κανα 2 φορες προσπαθησαν να μου το κανουν εν τω μεταξυ το ιδιο μεγαλο καλωδιο με το ιδιο σεταπ τωρα με 2 ρησταρτ το ρουτερ καπακι,ολα οκ, σιγουρα θεμα γραμμης φιλε θα σου φανεί παράξενο αλλα αν παρατηρήσεις το output power που έχεις στο download όταν είχες πέσει στα 13mbps ήταν στο 8.5db και μόλις έστρωσε πηγε στο 16db παίζει να υπάρχει βραχυκύκλωμα κάπου... εγώ έχω ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα θορύβου συγκεκριμένα σε γραμμή vdsl παίζω από 14 μέχρι 23 mbps σε συγκεκριμένες ώρες μέσα στη μέρα γίνετε χαμός από crc errors αυτο με την "αθοριβοποιηση" που λες πρώτη φορα το ακούω δε ξέρω αν ισχύει και από καμπίνα σε vdsl σύνδεση αλλα εγώ όσες φορες και αν πήρα τηλέφωνο και δήλωσα βλάβη ποτε κανεις δε μου είπε για κάτι τέτοιο.. μπορούμε να μάθουμε αν όντως ισχύει και εγώ με forthnet είμαι αλλα περνώ από καμπίνα του οτε...
Nimda075 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Στατιστικα μολις μου ειχαν φτιαξει την γραμμη 29/3/16 απο ενα χοντρο προβλημα παλια καλωδια πριζακι τοιχου -> καλωδιο 4 μετρων -> φιλτρο/σπλιτερ adsl -> modem/router k τηλεφωνο ,τπτ αλλο πανω στην γραμμη οπως ειπα κ στην αρχη εχω αλλαξει ολη την καλωδιωση εσωτερικα ναι κ εγω το προσεχω συνεχως το output power γιατι διαβασα οτι http://googlareto.gr/273/ Output Power (σε dBm): Δείχνει πόση ισχύ βάζει το modem στη γραμμή για να διατηρήσει το συγχρονισμό (πόσο παιδεύεται το Modem δηλαδή για να διατηρήσει τη γραμμή). Υψηλά νούμερα μεγαλύτερα από 15-16 dBm δείχνουν πιθανά προβλήματα. To dBm σημαίνει ισχύς ανά milliwatt άρα ουσιαστικά με τον τύπο των dB υπολογίζουμε το νούμερο και αυτό που βρίσκουμε το ονομάζουμε mW.Παράδειγμα – το output power (downstream) = 3dBm είναι μια καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι η ισχύς που βάζει το modem στη γραμμή για το downsteam είναι 2mW. Αρα το όριο των 15dbm σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει με ισχύ όχι μεγαλύτερη από 30mW.]
giannisopc Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Στατιστικα μολις μου ειχαν φτιαξει την γραμμη 29/3/16 απο ενα χοντρο προβλημα παλια καλωδια πριζακι τοιχου -> καλωδιο 4 μετρων -> φιλτρο/σπλιτερ adsl -> modem/router k τηλεφωνο ,τπτ αλλο πανω στην γραμμη οπως ειπα κ στην αρχη εχω αλλαξει ολη την καλωδιωση εσωτερικα ναι κ εγω το προσεχω συνεχως το output power γιατι διαβασα οτι http://googlareto.gr/273/ Output Power (σε dBm): Δείχνει πόση ισχύ βάζει το modem στη γραμμή για να διατηρήσει το συγχρονισμό (πόσο παιδεύεται το Modem δηλαδή για να διατηρήσει τη γραμμή). Υψηλά νούμερα μεγαλύτερα από 15-16 dBm δείχνουν πιθανά προβλήματα. To dBm σημαίνει ισχύς ανά milliwatt άρα ουσιαστικά με τον τύπο των dB υπολογίζουμε το νούμερο και αυτό που βρίσκουμε το ονομάζουμε mW. Παράδειγμα – το output power (downstream) = 3dBm είναι μια καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι η ισχύς που βάζει το modem στη γραμμή για το downsteam είναι 2mW. Αρα το όριο των 15dbm σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει με ισχύ όχι μεγαλύτερη από 30mW.] δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα το είχα δει και εγώ παλιότερα το συγκεκριμένο άρθρο και δεν είναι απόλυτα σωστό στην ουσία είναι τα watt ρεύματος που έχει η γραμμή. στο adsl μπορούν να φτάσουνε μέχρι και 19db σε vdsl είναι μέχρι 15 κάπου δεν είναι δηλαδή τα watt που βάζει το modem αλλα η ίδια η γραμμή και ορίζονται από τον πάροχο αν για παράδειγμα κάποιος είναι στα 100 μετρα από τον κόμβο και μπορεί να τερματίσει τα 24mbps σε adsl γραμμή τότε το output power θα είναι όσο ποιο μικρό γίνετε καθώς και το margin θα είναι αρκετά υψηλό μιας και μια γραμμή που απέχει τόσο λίγο από τον dslam μπορεί να τερματίσει χωρίς ιδιαίτερη πίεση ούτε από πλευράς ρεύματος ούτε από πλευρά θορύβου.. αν μια γραμμή είναι ποιο μακρυά όμως τότε ο πάροχος θα δώσει full ισχυς στη γραμμή και θα χαμηλώσει το margin ώστε ο πελάτης να έχει μια καλλίτερη ταχύτητα δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολύ με vdsl από καμπίνα έχουν αρνητικές τιμές στα output power up... οποτε εσένα η κάποιο θέμα παίχτηκε με την κάρτα του dslam και έριξε τα ρεύματα με αποτέλεσμα να πέσει η ισχύς που σου ερχόταν και έπεσε ο συγχρονισμός σου η κάπου κάποιο καλώδιο έχει βραχυκύκλωμα και όχι απαραίτητα μέσα στο σπίτι... παρακολούθησε την γραμμή σου και δες αν θα στο ξανακάνει.. 1
Nimda075 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 ευχαριστω πολυ ,εχω παιδευτει κ εχω παιδεψει κ εγω πολυ κοσμο στο σαπορτ της φορθνετ ,αλλα οπως μου ειπαν οι ανθρωποι οι γραμμες ειναι παλιες κ τα βραχυκυκλωματα αναποφευκτα 1
giannisopc Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 φιλε άσε το τι έχω τραβήξει και τι έχω μάθει όσο καιρό ασχολούμαι.. εγώ είχα internet της τάξης του 1.5mps εδώ και 7 χρονια είχα attenuation 69db δεν γινόταν τίποτα στην περίπτωση μου μιας και το κέντρο που έπαιρνα ήταν βάρκιζα και εγώ προς κορωπί 6 χιλιομετρα καλώδιο μιλάμε.. και τώρα με το vdsl για κακή μου τύχη επειδή η περιοχή είναι "αεροκατικιμενη" περνώ από καφάο στα 1200 μετρα απόσταση και σα να μην έφτανε όλο αυτό έχω και προβληματικό ζευγάρι και δε μου το αλλάζουν το μονο που έχω καταφέρει είναι με ένα modem που πειράζει το snr να παίζω στα 19mbps και το βραδυ στα 25 με το modem της forthnet κλείδωνα στα 22mbps κάπου τα βραδυα και τη μέρα έπεφτε στο 14... έδωσα πάνω από 6 φορες βλάβη δε κάνανε πραγματικά τίποτα και μου κλείσανε και την πόρτα και δε μπορώ να δηλώσω βλάβη το έχουν ρίξει στην απόσταση και πως το δίκτυο ειναι προβληματικό.. δε βγάζεις άκρη δυστυχώς πολύ απογοήτευση με την ενλόγω εταιρία αλλα και στην τελική δε φταίει η forthnet καθαυτού αλλα ο οτε και το δίκτυο του 1821 που έχει εδώ σε άλλες χώρες παίζουν με fiber το the home και έχουν 500+mbps και εμείς παλεύουμε ακόμα με τα 10.. πάντως σκέψου για vdsl απ ότι είδα είσαι πολύ κοντά σε dslam οποτε θα πάρεις τα μέγιστα 50mbps απλά να ελπίζεις να μην έχει θέμα το ζευγάρι σου γιατί δεν το αλλάζουν εύκολα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα