KINGLUCAS Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Επειδή αυτό το πράγμα με τις IPS που έχουν πρόβλημα στα maura θα ξενερώσω αύριο εάν πάρο την LG 31.5 monitor και έχει θέμα, τι άλλο προτείνεται εκτος από IPS? με μαύρο βάθη,και να βλέπω ταινίες, youtube, lightroom, χωρίς προβλήματα?
XMorsX Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Bαθια μαυρα μονο σε VA θα βρεις. Αυτες ομως εχουν αλλα προβληματα, βασικοτερα ειναι τα πιο μουντα και ανομοιογενη χρωματα σε συνδυασμο με το gamma shift + το χειροτερο ghosting. Επιπλεον, με τη χρηση bias lighting μπορεις να πετυχεις βαθυ αντιλαμβανομενο μαυρο και σε ips. 1
KINGLUCAS Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Bαθια μαυρα μονο σε VA θα βρεις. Αυτες ομως εχουν αλλα προβληματα, βασικοτερα ειναι τα πιο μουντα και ανομοιογενη χρωματα σε συνδυασμο με το gamma shift + το χειροτερο ghosting. Επιπλεον, με τη χρηση bias lighting μπορεις να πετυχεις βαθυ αντιλαμβανομενο μαυρο και σε ips. φιλε το να σκάμε χρήμα για monitor 300-500 euro και να κλαίμε τα λεφτά μας (δες youtube) όλοι φωνάζουν για IPS νομίζω είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ. Δεν παίζω games παρα μονο 1-2 φορες την εβδομάδα CS. βλέπω ταινίες rips, βλέπω youtubue πολλή και LT + ps πες μοντέλο έως 300-500 euro
XMorsX Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Όταν κοιτάς για προβλήματα στο ίντερνετ πρέπει να γνωρίζεις ότι αποτελούν ένα μικρό ποσοστό των συνολικών καταναλωτών που φωνάζουν το πρόβλημα τους ξανά και ξανά. Είναι κάποια μοντέλα οθόνης που όντως βγαίνουν προβληματικά σε μεγαλο ποσοστο, αλλά αυτά είναι ή εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Ή τυπική IPS οθόνη έχει λίγο ή καθόλου bleeding. Αν έχει έντονο, το οποίο είναι ένα ενδεχόμενο, τότε δικαιουσαι αλλαγή. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση όμως ή εικόνα που προσφέρει είναι ανώτερη από κάθε va. Και μόνο που οι va / tn δεν μπορούν να κρατήσουν σταθερό gamma ακόμη και αν κάθεσαι στην ιδανική γωνία θέασης δείχνει πόσο ανώτερη τεχνολογία είναι ή IPS. Παρόλα αυτά, αν θεωρεις ότι αξίζει να θυσιάσεις την ανώτερη εικόνα των IPS και να συμβιβαστείς με μία οθόνη με gamma shift προκειμένου να μειώσεις την πιθανότητα να έχεις quality control προβληματα, δες την 32" Philips BDM3270QP. https://geizhals.eu/philips-bdm3270qp-a1261122.html 2
KINGLUCAS Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 μόλις τσίμπησα την LG 32 mp58HQ φανταστική φιλε- καλύτερη από την 27άρα LG που είχα, το pixel density χειρότερο ΛΟΓΟ 32inch. αλλα βλέπω σαν άνθρωπος τένις , youtube- ανεβάζω video με unboxing μετά. έχω bleeding ΝΑΙ στο σκοτάδι κάτω πατζούρια Κάτω δεξιά εκεί που είναι η μπάρα τον window, 3 μικρά light bleeds , αλλα NO DEAD PIXELS, η LG δεν αλλάζει ούτε για 1 pixel αυτό το μοντέλο
KINGLUCAS Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 και συνεχίζω το rant μου, όλες οι εταιρίες είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ , δεν κάνουν σωστό έλεγχο προϊόντων, μπορεί να δόσεις 100 euro και να μην έχει bleeds, ίσος να δwσεις 1500 εΐζο και λέει είναι OK για bleed,
XMorsX Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Oσα και να δωσεις το ενδεχομενο για bleeding θα υπαρχει. Ουτε εμενα μου αρεσει, αλλα φαινεται οτι λογω της μαζικης παραγωγης οι εταιριες δεν εχουν βρει αποδοτικο τροπο να εξαλείψουν το φαινομενο. Να τη χαρεις την νεα σου οθονη. Αν χρησιμοποιησεις bias lighting θα κανεις τη χρηση της πιο ξεκουραστη, θα αυξησεις το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου και θα κρυψεις το περισσοτερο ips glow και bleeding. 1
KINGLUCAS Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 βίας lighting LG έχει τέτοια επιλογή? δεν είδα
XMorsX Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 βίας lighting LG έχει τέτοια επιλογή? δεν είδα Eδω τι ειναι το bias lighting. http://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/ Εγω εχω παρει μια 32w λαμπα οικονομιας Philips με ~2200 lumens φωτεινοτητα και 6500K θερμοκρασια χρωματος. 1
KINGLUCAS Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 ακριβώς αυτό το έχω εγώ και χρονια, ha ha απλά θέλω all around λάμπα Eδω τι ειναι το bias lighting. http://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/ Εγω εχω παρει μια 32w λαμπα οικονομιας Philips με ~2200 lumens φωτεινοτητα και 6500K θερμοκρασια χρωματος. βγάλε καμια φωτό εάν θες να δούμε
XMorsX Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Καλο σε βρισκω, προπαθησε να την κεντραρεις πισω απο την οθονη για ακομη καλυτερα αποτελεσματα. Η φωτογραφια μου ειναι της πλακας γιατι δεν εχω σοβαρη φωτογραφικη, αλλα φαινεται η αντιθεση που δημιουργειται μεταξυ σκοτεινης εικονας και φωτεινου υποβαθρου. 2
KINGLUCAS Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Καλο σε βρισκω, προπαθησε να την κεντραρεις πισω απο την οθονη για ακομη καλυτερα αποτελεσματα. Η φωτογραφια μου ειναι της πλακας γιατι δεν εχω σοβαρη φωτογραφικη, αλλα φαινεται η αντιθεση που δημιουργειται μεταξυ σκοτεινης εικονας και φωτεινου υποβαθρου. ναι αυτό μου το έμαθε η μάνα μου από το 1985 από το σπίτι μας είχαμε πάντα λάμπα από πίσω από tV- monitor , απλά είμαι λίγο βαρεμένος δεν κάνω ΔΥΕΙ εύκολα. όντως ξεκουράζει, έχω δει όμως για TEXT productivity το μεγάλο ΦΩΣ από πάνω μου με βολεύει, επίσης το TEXT σε 32" 1080p " είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ κουράζει.
lucidsteve Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Καλο σε βρισκω, προπαθησε να την κεντραρεις πισω απο την οθονη για ακομη καλυτερα αποτελεσματα. Η φωτογραφια μου ειναι της πλακας γιατι δεν εχω σοβαρη φωτογραφικη, αλλα φαινεται η αντιθεση που δημιουργειται μεταξυ σκοτεινης εικονας και φωτεινου υποβαθρου. Το βράδυ με κλειστά φώτα και 32watt όπως γράφεις , δεν σε "τυφλώνει"; Επίσης, επειδή δεν έχω γνώσεις με ηλεκτρικά είδη, ποιά είναι η καλύτερη λύση να την βάλω πίσω απο την οθόνη; Δηλαδή έστω οτι αγοράζω σκέτη λάμπα, μετά τι εξάρτημα πήρες για να τη βάλεις; Προς το παρόν χρησιμοποιώ μικρό led 2.5watt (πιο θερμό λευκό) και περιέργως κάνει πολύ καλό bias lighting (δεν το έχω συγκρίνει βέβαια).
XMorsX Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 ναι αυτό μου το έμαθε η μάνα μου από το 1985 από το σπίτι μας είχαμε πάντα λάμπα από πίσω από tV- monitor , απλά είμαι λίγο βαρεμένος δεν κάνω ΔΥΕΙ εύκολα. όντως ξεκουράζει, έχω δει όμως για TEXT productivity το μεγάλο ΦΩΣ από πάνω μου με βολεύει, επίσης το TEXT σε 32" 1080p " είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ κουράζει. Eιναι λιγο niche αγορα oι 32" 1080p, δουλευεται καλυτερα σε μεγαλυτερη αποσταση απο τις τυπικες οθονες λογω μικρου pixel density, 1,2-1,4 μετρα μου φαινεται ιδανικη αποσταση.
KINGLUCAS Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Eιναι λιγο niche αγορα oι 32" 1080p, δουλευεται καλυτερα σε μεγαλυτερη αποσταση απο τις τυπικες οθονες λογω μικρου pixel density, 1,2-1,4 μετρα μου φαινεται ιδανικη αποσταση. εκεί είμαι, αλλα στις εικόνες μου από DSLR 24mp φαίνεται η διαφορα,υπομονή για 4K 32 monitor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα