Grim Ripper Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Οκ λάθος του e-shop τότε. Δεν μου κάνει εντύπωση.
GoldKingston Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 3πιν pwm? Αδυνατο, αφου το 4ο πιν ειναι το ..σημα pwm. Αποδειξη οτι η μητρικη του φιλου προσπαθει απλα να κανει pwm ελεγχο στπυς ανεμιστηρες ειναι οτι τρεχουν συνεχεια σε full speed,ακριβως επειδη στους pwm εχεις γειωση-12v-σενσορα-pwm και αυτο που αλλαζει ειναι το pwm σημα, η τροφοδοσια ειναι παντα 12v του επεξεργαστη ειναι με 4 pin και μπορω μια χαρα το ρυθμιζω . Αρα τι πρεπει να κανω με αυτα ? το μονο που εχει ως επιλογες ειναι silent/manual ( οπου διαλεγω pwm/ανα βαθμο κελσιου) disable/ auto . αυτα εχει μονο για τα ανεμιστηρακια 1,2,3,4
CrimsonSky_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Ωχχ ναι η ξεκαθαρη ρυθμιση ηταν απο το speedfan εγω φταιω μπερδευτηκα, στην μητρικη εχει αυτο λες και το auto το κανει μονο του. (Και γω gigabyte μητρικη εχω με εναν pwm και εναν κανονικο πανω που ρυθμιζονται και οι 2 κανονικα απο το auto της μητρικης). Βαλτα στο auto, bootαρε και μπες στο app center της gigabyte στην εφαρμογη siv, smart fan auto και πατα calibrate. Note Αν το διαβασει καποιος αλλος αξιζει να την ψαξει την ρυθμιση, σε αλλες μητρικες υπαρχει
GoldKingston Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Αρα θα πρεπει να εχω το προγραμμα για να κανω την ρυθμιση αυτη ?
CrimsonSky_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Αρα θα πρεπει να εχω το προγραμμα για να κανω την ρυθμιση αυτη ? Βρηκα το manual της μητρικης σου, δυστυχως δεν υποστηριζει τα οσα σου ειπα καθολου, καθως το πινακι τροφοδοσιας παει κατευθειαν στα 12v και οχι σε καποιο λογικο κυκλωμα ρυθμισης τασης, οπως συμβαινει πχ στην δικη μου αλλα και αλλες μητρικες. Συγγνωμη για την ψευτικη ελπιδα. Απο ανεμιστηρες pwm μπορω να προτεινω be quiet pure wings 2 η silent wings 2 αν εχεις το budget. Βγαινουν και 140 και 120mm
GoldKingston Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Βρηκα το manual της μητρικης σου, δυστυχως δεν υποστηριζει τα οσα σου ειπα καθολου, καθως το πινακι τροφοδοσιας παει κατευθειαν στα 12v και οχι σε καποιο λογικο κυκλωμα ρυθμισης τασης, οπως συμβαινει πχ στην δικη μου αλλα και αλλες μητρικες. Συγγνωμη για την ψευτικη ελπιδα. Απο ανεμιστηρες pwm μπορω να προτεινω be quiet pure wings 2 η silent wings 2 αν εχεις το budget. Βγαινουν και 140 και 120mm δηλαδη ποσο πανε αυτοι ? στο budget και για τους τρεις μεχρι 50 ευρω ειναι μια χαρα νομιζω Δηλαδη τι θα επρεπε να γραφει για να το κανει αυτο η μητρικη ? Με αυτα τα ανεμιστηρακια με 4 Pin θα μπορω να τα ρυθμιζω λογικα ?
CrimsonSky_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 δηλαδη ποσο πανε αυτοι ? στο budget και για τους τρεις μεχρι 50 ευρω ειναι μια χαρα νομιζω Δηλαδη τι θα επρεπε να γραφει για να το κανει αυτο η μητρικη ? Με αυτα τα ανεμιστηρακια με 4 Pin θα μπορω να τα ρυθμιζω λογικα ? ναι ναι μια χαρα θα εισαι..50 ευρω ειναι περιεργο μπατζετ για 3 ανεμιστηρες με την εννοια οτι πεφτει αναμεσα στα 30-35 που ειναι το vfm και που θα πετυχεις με τα purewings 2 που σου προτεινω (η με ακομα λιγοτερα με τα arctic f12/f14) και τo performance που ειναι τα silentwings 2/ τα scythe gentle typhoon noctua κλπ. Μαλλον εισαι να ψαχνεις τα purewings2, τα εχει στο σκρουτζ
Grim Ripper Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Για αθόρυβα ανεμιστηράκια προτείνεις be quiet και ίσως τα corsair sp silent series;
CrimsonSky_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 τα corsair αυτα καταρχας ειναι για να μπουν σε cpu heatsink, μπροστα απο τους δισκους κλπ γιατι ειναι static pressure, δηλαδη προκαλουν πιεση για να περασει αερας απο καποιο εμποδιο. Γενικα οταν εκανα ερευνα αγορας σε μετρησεις ηταν απο τα πιο θορυβωδη, απο την αλλη ειναι αξιοπιστα και εχουν πολυ ωραιο design αμα εχεις κουτι με παραθυρο. Τα silentwings 2 ειναι πολυ αθορυβα αλλα αντανακλαται και στην τιμη, γι αυτο προσωπικα προτιμησα τα purewings 2Γενικα ειναι δυσκολο σε idle να ακους τους ανεμιστηρες του κουτιου αν ειναι aftermarket και ποιοτικοι, προυποθετει οτι εχεις το κουτι διπλα σου, οτι εχεις καρτα και τροφοδοτικο που σε idle δεν δουλευουν οι ανεμιστηρες, οτι εχεις αθορυβο cpu cooler...και ακομα και τοτε αν τους ακους τους βαζεις σε πιο χαμηλες στροφες αντι να δωσεις +7-8 ευρω για καθε ανεμιστηρα.
Grim Ripper Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Α μάλιστα, θα το έχω στα υπόψιν μου. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα κάνω ένα upgrade και έλεγα να βάλω τουλάχιστον τροφοδοτικό που σταματάει το ανεμιστηράκι όταν δεν δίνει πολύ ρεύμα. Γενικά το θέλω αθόρυβο. Είδα κ το be quiet base 800 από κουτί το οποίο είναι αρκετά ωραίο.
GoldKingston Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 ναι ναι μια χαρα θα εισαι..50 ευρω ειναι περιεργο μπατζετ για 3 ανεμιστηρες με την εννοια οτι πεφτει αναμεσα στα 30-35 που ειναι το vfm και που θα πετυχεις με τα purewings 2 που σου προτεινω (η με ακομα λιγοτερα με τα arctic f12/f14) και τo performance που ειναι τα silentwings 2/ τα scythe gentle typhoon noctua κλπ. Μαλλον εισαι να ψαχνεις τα purewings2, τα εχει στο σκρουτζ ευχαριστω πολυ . λογικα αυριο θα τα παραγγειλω αν βρω κανενα .ειδα μερικα απο αυτα που μου ειπες και θα αποφασισω αυριο οταν γυρισω
toyo73 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Παιρνεις 3 τετοιους http://www.e-shop.gr/arctic-f12-silent-fan-120mm-p-PER.816016 οι οποιοι δεν υπαρχουν απο θορυβο.Τους εχω. Ακου 50 ευρω για ανεμιστηρες.Πεταμενα λεφτα.Απορω με τις τιμολογησεις καποιον εταιρειων λες και ανακαλυψαν το φαρμακο για τον καρκινο. Δεν υπαρχει πιο value μακραν απο τους Arctic cooling και ποιοτικοτατοι.
CrimsonSky_gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Α μάλιστα, θα το έχω στα υπόψιν μου. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα κάνω ένα upgrade και έλεγα να βάλω τουλάχιστον τροφοδοτικό που σταματάει το ανεμιστηράκι όταν δεν δίνει πολύ ρεύμα. Γενικά το θέλω αθόρυβο. Είδα κ το be quiet base 800 από κουτί το οποίο είναι αρκετά ωραίο. Και το corsair 330r blackout ειναι καλο ηχομονωτικο αλλα ακριβοΚαι η σειρα silencio Ο μεγαλυτερος ενοχος παντως ειναι συνηθως το stock ανεμιστηρακι του επεξεργαστη, τα υπολοιπα κανουν φφφφφφφ ακομα και οταν δουλευουν δυνατα ενω αυτο μπζζζζζζ :P 2
GoldKingston Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 εχω αλλαξει την stock ψυκτρα με την coolermaster evo (καπως ετσι λεγεται ) αλλα απο θορυβο δεν εχει τον φοβερο και εχει φυσιολογικες στροφες .Δοκιμασα εχθες με speedfan μονο του επεξεργαστη μπορουσα να ρυθμισω . Οποτε με βλεπω να αγοραζω κανενα fancontroller ή απλα αγοραζω 3 ανεμιστηρακια φθηνα και αν δω οτι συνεχιζεται να μην ρυθμιζονται παιρνω και ενα fancontroller.
blackmafia13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Εαν είναι με 3pins τοτε πρεπει να βάλεις ενα case panel για να ελεγξεις τις στροφες. Τεχνικο κομματι... Το κοκκινο και μαυρο ειναι το ρευμα. Το κιτρινο καλωδιο ειναι ο counter (για να βλεπεις τις στροφες) και το μπλε ειναι για να τον ελεγχο των στροφών. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα