GoldKingston Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Καλησπέρα .Εχω το συστημα της υπογραφης με την συγκεκριμενη μητρικη .Το προβλημα με τα ανεμιστηρακια ειναι οτι τρεχουν συνεχεια στις 1200 στροφες ( λογικα το max ) 3 ανεμιστηρακια ειναι 2 μπροστα και 1 πισω , ολα ειναι πανω στην μητρικη οποτε μπορω να το ρυθμισω .Ειτε το βαζω silent ειτε στο auto το ιδιο μενουν .Σημερα ανοιξα τον πυργο να τον καθαρισω απο σκονες κτλπ . Κραταγα το ανεμιστηρακι να μην κουνιεται επειδη το εκανα με αερα . Αυτο γινοτανε απο πριν το καθαρισω να εχει τοσες στροφες . Απο θερμοκρασιες ειναι μια χαρα γυρω στους 30-40 C .Αλλα θεωρητικα και παλι απο την στιγμη που το βαζω silent επρεπε να πεσουν εστω λιγο οι στροφες . Το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη λειτουργη μια χαρα και οι στροφες ρυθμιζονται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
veteranos123 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Αν οι ανεμιστήρες (όχι του επεξεργαστή) έχουν 3 pin βύσμα τότε δεν μπορείς να τους ρυθμίσεις (μέσω της μητρικής τουλάχιστον) καθώς το τρίτο καλώδιο νομίζω πως χρησιμεύει για να βλέπεις σε πόσες στροφές τρέχει μόνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoldKingston Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Αν οι ανεμιστήρες (όχι του επεξεργαστή) έχουν 3 pin βύσμα τότε δεν μπορείς να τους ρυθμίσεις (μέσω της μητρικής τουλάχιστον) καθώς το τρίτο καλώδιο νομίζω πως χρησιμεύει για να βλέπεις σε πόσες στροφές τρέχει μόνο με 3 pin ειναι ναι . αρα πρεπει να βρω μετατροπεα ? υπαρχει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
veteranos123 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Ένα fan controller χρειάζεσαι και είσαι μια χαρά. http://www.skroutz.gr/c/675/case-panels.html?keyphrase=+FAN+CONTROLLER Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoldKingston Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 αν παρω καινουργια ανεμιστηρακια ? .Ειδη εχω καλυψει δυο θεσεις μπροστα με dvd-rw και δυο οθονουλες με θερμοκρασιες .Αν παρω 3 ανεμιστηρακια που να ειναι αθορυβα με 4 pin δεν θα ειμαι καλλυμενος ? ετσι και αλλιως εχω σκοπο να αλλαξω αυτα τα ανεμιστηρακια.Απο fan controller εχεις καποιο να μου προτινεις ? Μεχρι 30 ευρω . Για ανεμιστηρακια δεν εχω θεμα αρκει να ειναι καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
veteranos123 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Ποια μητρική έχεις για να σου πω αν μπορείς μέσω της μητρικής να; το κάνεις. Πόσους ανεμιστήρες θες να ελέγξεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoldKingston Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Ποια μητρική έχεις για να σου πω αν μπορείς μέσω της μητρικής να; το κάνεις. Πόσους ανεμιστήρες θες να ελέγξεις Εχω την Gigabyte F2 A85X-UP4 σιγουρα μπορω να τους ελενγχο απο το bios γιατι εχει 1ο 2ο 3ο 4ο και μου λεει πως θελω να τους εχω να ειναι . Τρεις θελω να ελενγχο 2 μπροστα και 1 πισω . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
veteranos123 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Τσέκαρα την μητρική σου και δεν χρειάζεσαι fan control. Ένας οποιοδήποτε pwm ανεμιστήρας σου κάνει (να επιλέξεις και το μέγεθος που παίρνει το κουτί σου πχ 80mm, 120mm, 140mm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoldKingston Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Τσέκαρα την μητρική σου και δεν χρειάζεσαι fan control. Ένας οποιοδήποτε pwm ανεμιστήρας σου κάνει (να επιλέξεις και το μέγεθος που παίρνει το κουτί σου πχ 80mm, 120mm, 140mm εχεις να μου προτινεις καποιο ανεμιστηρακι ? θα αλλαξω και τους τρεις . Χωρις LED . Για μπροστα δυο χαλαρους 120 mm και ενας πισω μαλλον 140mm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
veteranos123 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Πόσα λεφτά θς να δώσεις σύνολο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CrimsonSky_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Παλι το ιδιο λαθος βλεπω με τα 3πιν που λετε δεν ρυθμιζονται.. Λοιπον τα 3 πιν ειναι: τροφοδοσια-γειωση-σενσορας Η μητρικη στην τροφοδοσια μπορει να στειλει συγκεκριμενα βολτ και αναλογα να ρυθμισει τις στροφες. Σιγουρα δεν ειναι τοσο ομαλη η καμπυλη οσο σε εναν 4πιν που ρυθμιζεται ο κυκλος φορτου, αλλα μια χαρα ρυθμιζεται. Λυση για το προβλημα σου: Θα πας στο bios στο φαν κοντρολ και καπου θα λεει μια ρυθμιση fan mode/control mode κλπ που θα εχει 2 επιλογες pwm control και voltage control. Εσυ θα βαλεις το voltage control αφου εχεις 3πιν ανεμιστηρες. Βουαλα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
veteranos123 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Νόμιζα πως μέσα από το bios μπορούν να ρυθμιστούν μόνο οι 4 pin ανεμιστήρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grim Ripper Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Παλι το ιδιο λαθος βλεπω με τα 3πιν που λετε δεν ρυθμιζονται.. Λοιπον τα 3 πιν ειναι: τροφοδοσια-γειωση-σενσορας Η μητρικη στην τροφοδοσια μπορει να στειλει συγκεκριμενα βολτ και αναλογα να ρυθμισει τις στροφες. Σιγουρα δεν ειναι τοσο ομαλη η καμπυλη οσο σε εναν 4πιν που ρυθμιζεται ο κυκλος φορτου, αλλα μια χαρα ρυθμιζεται. Λυση για το προβλημα σου: Θα πας στο bios στο φαν κοντρολ και καπου θα λεει μια ρυθμιση fan mode/control mode κλπ που θα εχει 2 επιλογες pwm control και voltage control. Εσυ θα βαλεις το voltage control αφου εχεις 3πιν ανεμιστηρες. Βουαλα Αυτός είναι ο λόγος που στο link του e-shop πιο πάνω είχε κάποια 3-pin pwm fans; Δεν το γνώριζα αυτό, ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoldKingston Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Παλι το ιδιο λαθος βλεπω με τα 3πιν που λετε δεν ρυθμιζονται.. Λοιπον τα 3 πιν ειναι: τροφοδοσια-γειωση-σενσορας Η μητρικη στην τροφοδοσια μπορει να στειλει συγκεκριμενα βολτ και αναλογα να ρυθμισει τις στροφες. Σιγουρα δεν ειναι τοσο ομαλη η καμπυλη οσο σε εναν 4πιν που ρυθμιζεται ο κυκλος φορτου, αλλα μια χαρα ρυθμιζεται. Λυση για το προβλημα σου: Θα πας στο bios στο φαν κοντρολ και καπου θα λεει μια ρυθμιση fan mode/control mode κλπ που θα εχει 2 επιλογες pwm control και voltage control. Εσυ θα βαλεις το voltage control αφου εχεις 3πιν ανεμιστηρες. Βουαλα υπαρχει αυτο που λες για το voltage αλλα μονο για τον cpu που αυτο μια χαρα ρυθμιζεται εχει απο επιλογες auto/voltage/pwm και disable νομιζω . θα το κοιταξω παλι και θα κανω edit Πόσα λεφτά θς να δώσεις σύνολο? μεχρι 40-50 ευρω τα δινω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CrimsonSky_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Αυτός είναι ο λόγος που στο link του e-shop πιο πάνω είχε κάποια 3-pin pwm fans; Δεν το γνώριζα αυτό, ευχαριστώ. 3πιν pwm? Αδυνατο, αφου το 4ο πιν ειναι το ..σημα pwm.Αποδειξη οτι η μητρικη του φιλου προσπαθει απλα να κανει pwm ελεγχο στπυς ανεμιστηρες ειναι οτι τρεχουν συνεχεια σε full speed,ακριβως επειδη στους pwm εχεις γειωση-12v-σενσορα-pwm και αυτο που αλλαζει ειναι το pwm σημα, η τροφοδοσια ειναι παντα 12v 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα