Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρθηκε από τη δικαστική διαμάχη με την Apple, ισχυριζόμενο ότι ένας τρίτος τους βοήθησε να αποκτήσουν πρόσβαση στο iPhone 5C, το οποίο τρέχει iOS 9, του Syed Rizwan Farook.

Αυτή την εβδομάδα, ο director του FBI James Comey έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση αγόρασε ένα "εργαλείο", το οποίο της επέτρεψε το hacking της συσκευής. Ο Comey δεν προσδιόρισε πάντως εάν η μέθοδος υπήρχε ήδη ή εάν κατασκευάστηκε για τη συγκεκριμένη περίπτωση, με την εκκίνηση της δικαστικής διαμάχης.

 

Ο Comey πρόσθεσε επίσης ότι το εν λόγω εργαλείο λειτουργεί με έναν μικρό αριθμό συσκευών, στις οποίες φυσικά περιλαμβάνεται το iPhone 5C. Σύμφωνα όμως με το CNN, η συγκεκριμένη μέθοδος δεν προσφέρει πρόσβαση σε συσκευές όπως το iPhone 5S και νεότερες.

 

Όπως είναι αναμενόμενο, το FBI δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα των ατόμων που δημιούργησαν το συγκεκριμένο εργαλείο. Ο Comey δήλωσε ότι γνωρίζει αρκετά για τους ανθρώπους που του έδωσαν το εργαλείο, ότι τα κίνητρά τους είναι ανάλογα με του FBI και ότι θα φροντίσουν, ώστε να μην πέσει σε λάθος χέρια το εργαλείο αυτό.

 

Η κυβέρνηση δεν δείχνει πρόθυμη να αποκαλύψει στην Apple τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε πρόσβαση στη συσκευή, καθώς ο Comey δηλώνει ότι, εάν η Apple το μάθει, θα φροντίσει να το επιδιορθώσει και επομένως, το FBI θα χάσει το εργαλείο αυτό. Ωστόσο, το FBI έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώνει μέλη του κογκρέσου, αναφορικά με τον τρόπο που απέκτησε πρόσβαση στο iPhone.

 

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

εχει γινει σιριαλ το θεμα :D

θα το δουμε μεταγλωτισμενο σε κανα καναλι μαζι με τα τουρκικα?

  • Like 10
Δημοσ.

Που σημαινει δηλαδη οτι μεχρι τις εκλογες η Apple θα εχει μαθει τα παντα, αφου πρεπει οπως ολες οι εταιρειες να εχει και αυτοι τους λομπιστες της (Α.Κ.Α. μιζαδοροι).

Δημοσ.

εργαλεια υπαρχουν πολλα,αγνωστο το κατα ποσο κανουν δουλεια.τωρα αν εχεις ενεργοποιημενο να κανει διαγραφη δεδομενων μετα απο 10 αποτυχημενα πιν δεν υπαρχει περιπτωση να βρουν κατι.με τη βοηθεια της αππλε το ανοιξανε και μας πουλανε τρελα

  • Like 1
Δημοσ.

1. Μην τσιμπάτε το fbi nsa κλπ έχουν full season full passion (full access) ήδη σε όλες της συσκευές . Απλά και πάντα κατα την ταπεινή μου γνώμη χρωστάνε στην Apple διαφήμιση από την βλακεία που είχε γίνει παλιά με της Φωτω δημοσιων προσωπον.

2. Μπορούν να μου πουν τα φιλαράκια τα καλά που κράζουν με την μια ( στο άστραμα που λέμε ) την Apple όταν βρουν ευκαιρία γιατι το fbi δεν ζητάει τα ίδια από τις εταιρίες android συσκευών ??? ιιιεεεεεεεεεεε (επιφώνημα αλλά Σ. χιος. :) :) :) :) :) :) :) :) :)

  • Like 3
Δημοσ.

Νομίζω σε παλιότερο άρθρο είχε αναφερθεί η Cellebrite με το "εργαλείο" UFED.

Τώρα ο Comey τι βγήκε να μας πεί; Να δείξει ότι ξέρει τι του γίνεται;
Αν και απαγορεύεται γενικά να λένε τι εργαλεία χρεισιμοποιούν.

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο ''εργαλείο'' ΔΕΝ λειτουργεί σε 64bit συσκευές!

Δημοσ.

εργαλεια υπαρχουν πολλα,αγνωστο το κατα ποσο κανουν δουλεια.τωρα αν εχεις ενεργοποιημενο να κανει διαγραφη δεδομενων μετα απο 10 αποτυχημενα πιν δεν υπαρχει περιπτωση να βρουν κατι.με τη βοηθεια της αππλε το ανοιξανε και μας πουλανε τρελα

ξεκολλας την nand memory κάνεις ενα ωραίο memory dump, βάζεις σε virtual mashine βάζεις να κανί reload to image μετά από 9 προσπαθιες το αφήνεις και σε καμιά μέρα έτοιμο (αρκεί να μην έχουν βάλει αντί για 4 ψηφίο και 6 ψιφιο κάτι άλλο

αυτη ηταν η ληση της fbi cia κλπ μεχρι τωρα σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλος τρόπος.. εχει βεβαία τα μειονεκτήματα του.. όπως οτι είναι χρονοβορο... και οτι μπορείς να κάνεις ζημιά στην nand κλπ

Δημοσ.

Απορώ με πολλούς συντοπίτες και σχετικά με την ασφάλεια συσκευών που πεισματικά και επίμονα αρνούνται να καταλάβουν ότι ΟΛΕΣ οι ψηφιακές συσκευές μπορούν να ξεκλειδώσουν και να χακαριστούν. Το πρόβλημα είναι ο χρόνος και τίποτε άλλο. Το ότι σήμερα δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις ένα iphone6,δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ασφαλές. Επίσης το ότι κάποιος κρατάει το κλειδί, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η συσκευή μπορεί να ξεκλειδωθεί. Άρα μας μένει να ορίσουμε πως εννοούμαι την ασφάλεια.

Στην περίπτωση της Apple όμως, η ασφάλεια δεν είναι αυτή που εννοούμε για όλες τις συσκευές. Η ασφάλεια για την Apple είναι ένα προϊόν που το πουλάει ακριβά και δεν θέλει με τίποτα να το χάσει ή να της το υποβαθμίσουν.

Επίσης η φιλοσοφία της Apple εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι, οποιαδήποτε τεχνολογική καινοτομία και να έχει μια ψηφιακή συσκευή, αν δεν παρέχει ασφάλεια στα δεδομένα που περιέχει, την καθιστά μη ανταγωνίσιμη.

Και τελικά βλέπουμε ότι, η Αpple στοχεύοντας σε μεγάλες και κερδοφόρες πωλήσεις, κατασκευάζει και τεχνολογικά ανώτερα προϊόντα, αλλά και ασφαλή.

Ποια θα ήταν άλλωστε η βασική διαφορά ανάμεσα σε ένα iphone και τον ανταγωνισμό, δικαιολογώντας (εν μέρει) και την τιμή;

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...