gazp Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Καλησπερα! το pc ειναι αυτο της υπογραφης μου. Σημερα που κοιταξα θερμοκρασιες, ειδα μια αποκλιση μεταξυ των πυρηνων του επεξεργαστη της ταξης των περιπου 5 βαθμων: ειναι νορμαλ αυτο? Αν οχι, ενδεχεται να μου δημιουργησει προβλημα? Τελος, οι θερμοκρασιες αυτες ειναι idle (μονο ο firefox ανοιχτος). Ειναι ενταξει η ηρθε ο καιρος μετα απο 6 χρονια να ξεφορτωθω την stock ψυκτρα? Ευχαριστω!
La_MoRt Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Normal είναι οι διαφορές αυτές αν θα μπορούσες να κάνεις κάτι για να υπάρχει πιθανόν μικρότερη απόκλιση τότε θα ήταν να ανοίξεις να καθαρίσεις τη παλιά πάστα πολύ καλά και να βάλεις καινούρια. Ωστόσο πρόβλημα με αυτές τις διαφορές δε θα έχεις. Διευκρίνηση εννοείς τις διαφορές μεταξύ των πυρήνων σωστά;
gazp Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Normal είναι οι διαφορές αυτές αν θα μπορούσες να κάνεις κάτι για να υπάρχει πιθανόν μικρότερη απόκλιση τότε θα ήταν να ανοίξεις να καθαρίσεις τη παλιά πάστα πολύ καλά και να βάλεις καινούρια. Ωστόσο πρόβλημα με αυτές τις διαφορές δε θα έχεις. Διευκρίνηση εννοείς τις διαφορές μεταξύ των πυρήνων σωστά; Nαι. οποτε λογικα λες οτι δεν θα εχει απλωθει ομοιομορφα η παστα ε? Μεχρι ποσους βαθμους διαφορα ειμαι ασφαλης? Οι θερμοκρασιες ειναι νορμαλ?
La_MoRt Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Τις θερμοκρασίες δε θα τις δεις σε idle κατάσταση σκοπός είναι να δεις τι κάνεις σε load κατάσταση. Μπορεί να μην έχει απλωθεί τελείως ομοιόμορφα ή αν έχεις ξανά βάλει να μην έχεις καθαρίσει καλά τη παλιά. Μέχρι 3-4 διαφορά είσαι μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά όσο ανεβαίνει να μην μεγαλώνει και η ψαλίδα. Τρέξε κάποιο stress test να δεις που φτάνεις.
gazp Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Τις θερμοκρασίες δε θα τις δεις σε idle κατάσταση σκοπός είναι να δεις τι κάνεις σε load κατάσταση. Μπορεί να μην έχει απλωθεί τελείως ομοιόμορφα ή αν έχεις ξανά βάλει να μην έχεις καθαρίσει καλά τη παλιά. Μέχρι 3-4 διαφορά είσαι μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά όσο ανεβαίνει να μην μεγαλώνει και η ψαλίδα. Τρέξε κάποιο stress test να δεις που φτάνεις. Σε full load εχω αποκλιση 8 βαθμους μεταξυ core 0 και core 1, ενω οι υπολοιποι συνδυασμοι cores εχουν αποκλιση max 5 βαθμους. edit: και max 55 βαθμους σε full load. Τελικα να τον ανοιξω και να βαλω παστα η να τον αφησω οπως ειναι? Επεξ/σία 11 Απριλίου 2016 από gazp
gazp Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Eβαλα σημερα παστα και μαλλον τα εκανα χειροτερα....Σε full load οι αποκλισεις ειναι της ταξης των 4-5 βαθμων ενω σε idle 2 απο τα cores εχουν διαφορα 7-9 βαθμους. Τι να κανω, να ξαναβαλω παστα η να το παρατησω??
tsacali Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 μην πανικοβαλεσαι. η παστα συνηθως θελει τον χρονο της για να δουλεψει σωστα. 1
gazp Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 μην πανικοβαλεσαι. η παστα συνηθως θελει τον χρονο της για να δουλεψει σωστα. Ok. Να περιμενω 1-2 μερουλες δηλαδη?
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Για σου ξάδερφε. Τι λέει ο θείος Σκουτζ? Αυτές οι παλιές ψύκτρες είναι πλέον ξεπερασμένες και ακόμη και την καλύτερα πάστα να βάλεις μην περιμένεις θαύματα. Καλό είναι να την αλλάξεις. Δεν χρειάζεται πολλά λεφτά. Γύρω στο 25-30 καλά είναι. Επιπλέον και μια καλή πάστα.
gazp Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Για σου ξάδερφε. Τι λέει ο θείος Σκουτζ? Αυτές οι παλιές ψύκτρες είναι πλέον ξεπερασμένες και ακόμη και την καλύτερα πάστα να βάλεις μην περιμένεις θαύματα. Καλό είναι να την αλλάξεις. Δεν χρειάζεται πολλά λεφτά. Γύρω στο 25-30 καλά είναι. Επιπλέον και μια καλή πάστα. Kαλα ειναι, μου πινει το αιμα ως συνηθως η πλακα ειναι οτι σημερα εβαλα καινουρια ψυκτρα (Zalman CNPS5X Performa) κι εχω αυτες τις θερμοκρασιες με αυτες τις αποκλισεις, οποτε η εγω εκανα καποια πατατα στην εγκατασταση η πηρα σαπια ψυκτρα... Χρησιμοποιησα την σαπια παστα που δινει η Zalman, γιατι η Arctic silver που εχω προκαλει λεει ζημια στα μεταλλικα κομματια της ψυκτρας. Πως τις βλεπετε γενικα σαν θερμοκρασιες? Να παρω καμμια παστα της προκοπης να βαλω η ειμαι οκ?
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δεν την ξλερω την ψύκτρα. Η AS 5 γι αυτό το λόγο είναι ξεπερασμένη πλέον. Την χρησιμοποιούσα για χρόνια. Για πάστα δες αντίστοιχο θέμα. http://www.insomnia.gr/topic/607317-thermal-paste/ Οι θερμοκρασίες μπορείς να τις πεις και φσιολογικές για stock ψύκτρα. Αλλά επειδή δεν γνωρίζω την ψύκτρα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Σίγουρα όμως μια καλή πάστα θα μείωνε τις θερμοκρασίες για 2-5 βαθμούς σίγουρα. Προτείνω λοιπόν αλλαγή πάστας.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Η διάφορες θερμοκρασίας είναι λογικό να υπάρχουν δεν υπάρχει περίπτωση να δεις ποτέ ίδια ακριβώς θερμοκρασία σε όλους τους πυρήνες συνήθως οι πυρήνες με της μεγαλύτερες θερμοκρασίες είναι αυτοί που βρίσκονται κοντά στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, 1
Sheogorath Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Καλα δεν εχουν ενσωματομενες αυτοι. Αλλα ναι, παντα θα υπαρχουν διαφορες. Εγω εχω εως και 7 βαθμους. 3
Runner25 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 ισως να ειναι θεμα κολημενου αισθητηρα στους πυρηνες , μη τρελαινεσαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα