Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Σπύρος το λέει σε κάθε thread προφανώς για να μην μπαίνει σε ταλαιπωρία ο εκάστοτε αγοραστής και επιστροφές και μεταφορικά κλπ κλπ. Εννοείται οτι σίγουρα υπάρχει ενδεχόμενο να μην είναι σταθερό και εδώ κολλάει το μνμ σου για manual ρυθμίσεις. Εδώ υπάρχουν και τα δύο ενδεχόμενα και οι λύσεις τους σε ακριβώς ίδιο σύστημα με του reborn010 https://rog.asus.com/forum/showthread.php?75268-MAXIMUS-VIII-HERO-NOT-ABLE-TO-RUN-RAM-AT-STOCK-SPEEDS-XMP-Profile

εν κατακλείδι άμα ψάξεις θα βγάλεις άκρη και ένας λόγος παραπάνω όταν δίνεις τόσα λεφτά

μέχρι και σε ποιό χρώμα dimm socket πρέπει να τις βάλεις σου λένε :-D

Δημοσ.

προφανώς για να μην μπαίνει σε ταλαιπωρία ο εκάστοτε αγοραστής και επιστροφές και μεταφορικά κλπ κλπ. 

Μα αυτό λέω. Καμία λίστα δεν σου εγγυάται ότι δεν θα μπείς σε ταλαιπωρία. Και οι περισσότεροι αγοραστές, ακόμα και στο εξωτερικό, δεν το βασανίζουν καθόλου για να βρούν λύσεις. Μπαίνουν αμέσως σε site τύπου Newegg και τα σούρνουν για το προϊόν που πήραν χωρίς καν να ψάξουν απλές λύσεις.

Εγώ, αν δεν το είχα ψάξει εξονυχιστικά, θα είχα επιστρέψει και μητρική και μνήμες. Δεν βιάστηκα όμως. Το έψαξα, δοκίμασα, και ήταν απλό.  

4η σελίδα η 3η gskill

O Reborn010 έχει δίκιο. Οι GTZ είναι στην λίστα της Asus. Όχι οι GTZπου παρήγγειλε αυτός. Έχουν διαφορετικά timings.

Παρ' όλα αυτά, έχει την μητρική που τον ενδιαφέρει στις δικές της λίστες η G.Skill και για τα δύο σετ.

Ερώτημα: Ποιάν εμπιστεύεσαι περισσότερο; Την Asus ή την G.Skill; Το ότι δεν υπάρχει στις λίστες της Asus, σημαίνει ότι δεν θα δουλέψουν;  

Γι' αυτό κάθομαι και λέω για τις λίστες. Λίγα μου λένε προσωπικά. 

Δημοσ.

Μα αυτό λέω. Καμία λίστα δεν σου εγγυάται ότι δεν θα μπείς σε ταλαιπωρία. Και οι περισσότεροι αγοραστές, ακόμα και στο εξωτερικό, δεν το βασανίζουν καθόλου για να βρούν λύσεις. Μπαίνουν αμέσως σε site τύπου Newegg και τα σούρνουν για το προϊόν που πήραν χωρίς καν να ψάξουν απλές λύσεις.

Εγώ, αν δεν το είχα ψάξει εξονυχιστικά, θα είχα επιστρέψει και μητρική και μνήμες. Δεν βιάστηκα όμως. Το έψαξα, δοκίμασα, και ήταν απλό.  

O Reborn010 έχει δίκιο. Οι GTZ είναι στην λίστα της Asus. Όχι οι GTZπου παρήγγειλε αυτός. Έχουν διαφορετικά timings.

Παρ' όλα αυτά, έχει την μητρική που τον ενδιαφέρει στις δικές της λίστες η G.Skill και για τα δύο σετ.

Ερώτημα: Ποιάν εμπιστεύεσαι περισσότερο; Την Asus ή την G.Skill; Το ότι δεν υπάρχει στις λίστες της Asus, σημαίνει ότι δεν θα δουλέψουν;  

Γι' αυτό κάθομαι και λέω για τις λίστες. Λίγα μου λένε προσωπικά. 

Iσως αν ειχες τραβηξει τις ταλαιπωριες που ειχα τραβηξει εγω με τις μη συμβατες μνημες σε παλαιοτερους υπολογιστες να σου ελεγαν κατι οι λιστες.

H G.Skill τις εχει στην λιστα γιατι προφανως τις εχει δοκιμασει. Η Asus δεν τις εχει στην λιστα γιατι προφανως δεν τις ειχε διαθεσιμες οταν εκανε τις δοκιμες.

Η G.Skill εχει την μητρικη του ts στην λιστα αλλα δεν εχει πχ την Ζ170-Α. Θα την εβαζες εσυ στην Ζ170-Α? Εγω οχι.

Και δεν μιλαω για το κατα ποσο θα μπορουν να τρεχουν στα 3200, μιλαω για να μην ξεκιναει καν ο υπολογιστης η να πεταει BSOD στα ξεκουδουνα ακομα κι αν τις εχεις χρονισει χαμηλοτερα και αλλα τετοια ωραια.

Δημοσ.

Ευχομαι να μην εχω θεμα, δεν τις εχω παρει ακομα αλλα το απογευμα λογικα θα παω να τις παρω.

Δημοσ.

Ευχομαι να μην εχω θεμα, δεν τις εχω παρει ακομα αλλα το απογευμα λογικα θα παω να τις παρω.

Το μονο θεμα που μπορει να εχεις ειναι να μην δουλευουν σωστα με ενεργοποιημενο το XMP.

Απο τη στιγμη που η G.Skill τις εχει σαν συμβατες θα δουλευουν. Το αν θα μπορεις να τις χρονισεις στα 3200 και με τα timings που λεει η G.Skill εξαρταται και απο τον επεξεργαστη σου.

Στη χειροτερη περιπτωση θα πρεπει να τις χρονισεις λιγο χαμηλοτερα.

Δημοσ.

Εδώ τις έχει με τον 6700k βέβαια αλλά κρατάω απο το review το εξής: XMP profile is working without issues on ASUS Maximus VIII Hero and MSI Z170I Gaming Pro AC motherboards

Τα σχόλια έχουν ενδιαφέρον, όπως και στο προηγούμενο με το ποιά έκδοση Bios δοκίμαζαν.

EDIT

Κι αυτές gtz είναι ρε μάγκες όχι gtzb δεν βγάζω άκρη :mad:

Δημοσ.

Τελικα δεν προλαβα ανοιχτο το eshop οποτε θα παω Δευτερα. Εχω κανει κρατηση αλλα κατι μου λεει οτι θα μου πουν πως επειδη ηταν crazy sunday προσφορα και δεν θα ισχυει απο δευτερα. Θα γελασω πολυ αν γινει αυτο και εννοειται πως δεν θα τις παρω. 

Δημοσ.

Ο τύπος που σου την άναψε απ'ότι κατάλαβα, είναι στο e-shop αυτός με το τελευταίο σχόλιο στην μητρική. Γράφει οτι δεν γίνεται xmp με ram εκτός λίστας και έχει στη συνθεσή του αυτές που θές (την αγορά την έκανε πρίν απο ένα μήνα, το e-shop δεν έχει gtz μόνο gtzb άρα είναι αυτές.)

Ένα ενδεχόμενο, να τις βάλεις με xmp και να δουλεύουν ρολόι ή να χρειαστεί να κάνεις bios update μέχρι να στρώσουν.

Δεύτερο ενδεχόμενο. Όπως σου είπαν, βλέποντας και αυτά που έχω παραθέσει να τις κάνεις με manual ρυθμίσεις. Τρίτο να πάρεις τις gtz απο skroutz ή συμβατές corsair που σου πρότεινε ο Pnick.Τελευταίο, να πάρεις μια φθηνότερη μητρική στα χρώματα που θες, η οποία θα υποστηρίζει αυτές τις ρημάδες.

Εnd of story. :-)

Δημοσ.

Ξεχνάμε και άλλο ένα βασικό πράγμα. Το αν θα δουλέψουν καλά ή όχι οι μνήμες που θα πάρουμε εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό από τον ίδιο τον επεξεργαστή (το λεγόμενο silicon lottery). Το ένα τσιπάκι από το άλλο όμως έχει μεγάλες διαφορές, και αυτό το γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το oc. Είναι σε τί τσιπάκι θα πέσεις.

Στο παρελθόν έβαλα G.Skill στα 2400 σε δύο διαφορετικές μητρικές (Ζ77 και Χ79) που θεωρητικά υποστήριζαν μέχρι 2200OC. Και στα δύο συστήματα έπαιξαν κρέμα οι μνήμες (με απλή ενεργοποίηση ΧΜΡ) χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, και παρότι το μοντέλο αυτό των μνημών ήταν αρκετά μεταγενέστερο (σαν γενιά) από τις μητρικές. Είχα όμως εξαιρετικά τσιπάκια. Έναν 3770Κ που τον έφτασα μέχρι 4.8GHz χωρίς πολύ ζόρι, και έναν 3930Κ που πήγε μέχρι 5GHz σε bench. 

Το ότι έπαιξαν κάποιες μνήμες στο σύστημα του ενός, δεν σημαίνει ότι θα παίξουν και στο σύστημα κάποιου άλλου ή θα παίξουν το ίδιο καλά. Και οι εταιρείες που κάνουν τις δοκιμές, δοκιμάζουν με επεξεργαστή διαφορετικό από τον δικό μου. Ποιός με εξασφαλίζει; 

Δημοσ.

Τελικα δεν προλαβα ανοιχτο το eshop οποτε θα παω Δευτερα. Εχω κανει κρατηση αλλα κατι μου λεει οτι θα μου πουν πως επειδη ηταν crazy sunday προσφορα και δεν θα ισχυει απο δευτερα. Θα γελασω πολυ αν γινει αυτο και εννοειται πως δεν θα τις παρω. 

Τι εννοεις "εχω κανει κρατηση"? αν αγορασεις on line ισχυει κανονικα η πωληση ακομα κι αν γινει μεχρι σημερα στις 11:59, αν πας την δευτερα αυτοπροσωπως μην περιμενεις να τις παρεις στην προσφορα που εληξε

Ξεχνάμε και άλλο ένα βασικό πράγμα. Το αν θα δουλέψουν καλά ή όχι οι μνήμες που θα πάρουμε εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό από τον ίδιο τον επεξεργαστή (το λεγόμενο silicon lottery). Το ένα τσιπάκι από το άλλο όμως έχει μεγάλες διαφορές, και αυτό το γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το oc. Είναι σε τί τσιπάκι θα πέσεις.

Στο παρελθόν έβαλα G.Skill στα 2400 σε δύο διαφορετικές μητρικές (Ζ77 και Χ79) που θεωρητικά υποστήριζαν μέχρι 2200OC. Και στα δύο συστήματα έπαιξαν κρέμα οι μνήμες (με απλή ενεργοποίηση ΧΜΡ) χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, και παρότι το μοντέλο αυτό των μνημών ήταν αρκετά μεταγενέστερο (σαν γενιά) από τις μητρικές. Είχα όμως εξαιρετικά τσιπάκια. Έναν 3770Κ που τον έφτασα μέχρι 4.8GHz χωρίς πολύ ζόρι, και έναν 3930Κ που πήγε μέχρι 5GHz σε bench. 

Το ότι έπαιξαν κάποιες μνήμες στο σύστημα του ενός, δεν σημαίνει ότι θα παίξουν και στο σύστημα κάποιου άλλου ή θα παίξουν το ίδιο καλά. Και οι εταιρείες που κάνουν τις δοκιμές, δοκιμάζουν με επεξεργαστή διαφορετικό από τον δικό μου. Ποιός με εξασφαλίζει; 

Νομιζω οτι στο θεμα "συμβατοτητα" μιλαμε για δυο διαφορετικα πραγματα εδω. Εσυ μιλας για την ικανοτητα να δουλεψουν στα 3200 και με τα timings που διαφημιζουν ενω εγω αναφερομαι σε πληρη ασυμβατοτητα. δλδ να μην μπουταρει, να βγαζει BSOD κτλ κτλ

Δημοσ.

pnick ανοίγεις μεγάλη κουβέντα.

Οι Vengeance LPX στα 3200 είναι στη memory support list της mobo και εδώ δουλεύoυν με τον 6600k. Η λογική 'μου' λοιπόν με εξασφαλίζει να τις επιλέξω. Στην περίπτωση που είχα παραγγείλει τις g.skill και είχα failed oc θα έδινα παραπάνω volt ή θα τις γύριζα εφόσον δεν είχα χασούρα επιλέγοντας άλλες. Νομίζω το υπεραναλύσαμε.

Δημοσ.

Εγώ δεν αισθάνομαι ότι υπερ-αναλύθηκε το θέμα. Και για αυτό γράφω. Όποιος κουράστηκε μπορεί να μην απαντήσει. Δεν είναι υποχρεωτικό. 

Παρεμπιπτόντως, μπλε οθόνες και αποτυχία στο boot δεν σημαίνουν απαραίτητα πλήρη ασυμβατότητα...

Ο όρος ασυμβατότητα είναι πολύ ευρύς και περιλαμβάνει πολλές περιπτώσεις. Υπάρχει περίπτωση, και είναι κάτι που συμβαίνει, να πάρει κανείς δύο διαφορετικά κιτ της ίδια ακριβώς μνήμης και να μη παίζουν μεταξύ τους, ενώ αν τα βάλει κανείς μόνα τους να παίζουν κανονικά. Δεν σημαίνει αυτό μνήμη ασύμβατη με την μητρική, αλλά ασυμβατότητα μεταξύ των δύο κιτ. Κ.ο.κ.

Δημοσ.

Εγώ δεν αισθάνομαι ότι υπερ-αναλύθηκε το θέμα. Και για αυτό γράφω. Όποιος κουράστηκε μπορεί να μην απαντήσει. Δεν είναι υποχρεωτικό. 

Παρεμπιπτόντως, μπλε οθόνες και αποτυχία στο boot δεν σημαίνουν απαραίτητα πλήρη ασυμβατότητα...

Ο όρος ασυμβατότητα είναι πολύ ευρύς και περιλαμβάνει πολλές περιπτώσεις. Υπάρχει περίπτωση, και είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, να πάρει κανείς δύο διαφορετικά κιτ της ίδια ακριβώς μνήμης και να μη παίζουν μεταξύ τους, ενώ αν τα βάλει κανείς μόνα τους να παίζουν κανονικά. Δεν σημαίνει αυτό μνήμη ασύμβατη με την μητρική, αλλά ασυμβατότητα μεταξύ των δύο κιτ. Κ.ο.κ.

Μου εχει τυχει αυτο στο Χ58 αλλα δεν ηταν ασυμβατοτητα μεταξυ των δυο, αλλα ηταν ασυμβατοτητα της μητρικης με δυο σετ αυτης της μνημης.

Υποστηριζε μονο μεχρι 3Χ4GB και οχι 6Χ4GB με την συγκεκριμενη.

Το ιδιο εχω συναντησει σε πολλες αλλες περιπτωσεις και θα το δεις πολυ συχνα στις QVL των μητρικων

• Like 1
Δημοσ.

Ο όρος ασυμβατότητα είναι πολύ ευρύς και περιλαμβάνει πολλές περιπτώσεις. Υπάρχει περίπτωση, και είναι κάτι που συμβαίνει, να πάρει κανείς δύο διαφορετικά κιτ της ίδια ακριβώς μνήμης και να μη παίζουν μεταξύ τους, ενώ αν τα βάλει κανείς μόνα τους να παίζουν κανονικά. Δεν σημαίνει αυτό μνήμη ασύμβατη με την μητρική, αλλά ασυμβατότητα μεταξύ των δύο κιτ. Κ.ο.κ.

Εννοούσα για την επιλογή του reborn, αλλά και περί συμβατοτήτων η μή, είμαστε offtopic.

Απο την άλλη επειδή παίζει πολύ τώρα τελευταία ο όρος και όπως σωστά είπες έχει πολλές ερμηνείες, θα ήταν ωραία η ιδέα σου για νέο θέμα με xmp και best επιλογές ram για την εκάστοτε z170

Δημοσ.

¨Όταν λες κράτηση εννοείς παραγγελία ηλεκτρονικά στην τιμή που ισχύει για ακόμα λίγο ? Τότε δεν θα έχεις κανένα θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...