Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αφού το αποφάσισες συμπλήρωσε την φόρμα για αναβάθμιση για να πάρεις γνώμες :-)

Μπα, εδω παιζει μονο η εμφανιση. Το μονο που πρεπει να τσεκαρει ειναι να διαλεξει γρηγορες μνημες που να ειναι συμβατες με την μητρικη που θα παρει 

Μολις παρηγγειλα αυτες τις μνημες. Δεν με εψηνε να τις χασω...

Ευτυχως που ολως τυχαιως ειναι συμβατες γιατι καλλιστα θα μπορουσε να μην ειναι (5 μητρικες ειναι συμβατες ολες ολες απο την ASUS).

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μπα, εδω παιζει μονο η εμφανιση. Το μονο που πρεπει να τσεκαρει ειναι να διαλεξει γρηγορες μνημες που να ειναι συμβατες με την μητρικη που θα παρει 

Ευτυχως που ολως τυχαιως ειναι συμβατες γιατι καλλιστα θα μπορουσε να μην ειναι.

Χανω κατι η απλα προσπαθεις να με κανεις να φανω χαζος?

Δημοσ.

Μολις παρηγγειλα αυτες τις μνημες. Δεν με εψηνε να τις χασω...

Βασικα για το μονο που εχω αμφιβολια ειναι το μοντελο cpu. 6600k ειναι ο ποιο σωστος για gaming χρηση? Την αποφαση mobo πολυ δυσκολο να την αλλαξω.

(Το αστειο ειναι οτι ειχα ηδη 2 αγγελιες μεσα στην βδομαδα και δεν μπορω να φτιαξω για cpu/mobo μπας και βρω μεταχειρα...)

Για το budget που έγραψες στο πρώτο σου μήνυμα σου είπα ποια είναι η άποψή μου.

Όσο για αυτό που έγραψε ο Σπύρος δεν κατάλαβα να υπαινίσσεται κάτι, απλά οτι έχεις κατασταλάξει και είναι περιττό.

Δημοσ.

Οχι φιλε μου δεν προσπαθω να κανω τιποτα. Ποσταρες ταυτοχρονα με εμενα οποτε δεν ειχες δει το ποστ μου κι εγω δεν ειχα δει το δικο σου. Αν ειχες τσεκαρει ηδη και ειχες δει οτι ειναι συμβατες πριν τις παρεις τοτε σου ζητω συγγνωμη. Στο πρωτο μηνυμα μου ειχες δωσει την εντυπωση οτι μνημες θα επιλεξεις λογω εμφανισης και δεν στο' χα να τσεκαρεις συμβατοτητα.

Δημοσ.

Οχι φιλε μου δεν προσπαθω να κανω τιποτα. Ποσταρες ταυτοχρονα με εμενα οποτε δεν ειχες δει το ποστ μου κι εγω δεν ειχα δει το δικο σου. Αν ειχες τσεκαρει ηδη και ειχες δει οτι ειναι συμβατες πριν τις παρεις τοτε σου ζητω συγγνωμη. Στο πρωτο μηνυμα μου ειχες δωσει την εντυπωση οτι μνημες θα επιλεξεις λογω εμφανισης και δεν στο' χα να τσεκαρεις συμβατοτητα.

Its alright. DDR4, 16gb και η συχνοτητα υποστηριζεται απο την mobo. Τωρα με το XMP δεν πολυξερω τι παιζει. =p Οσο για την εμφανιση ναι οκ γουσταρω να ειναι ομορφο αλλα δεν θα θυσιασω αποδοση. Οι συγκεκριμενες πανε και με την mobo αλλα εχουβ και καλα specs. Win-Win το κοβω εγω.  

Δημοσ.

Its alright. DDR4, 16gb και η συχνοτητα υποστηριζεται απο την mobo. Τωρα με το XMP δεν πολυξερω τι παιζει. =p Οσο για την εμφανιση ναι οκ γουσταρω να ειναι ομορφο αλλα δεν θα θυσιασω αποδοση. Οι συγκεκριμενες πανε και με την mobo αλλα εχουβ και καλα specs. Win-Win το κοβω εγω.  

Μεγεια!!Να το χαρεις!!

Το xmp απλα πας bios το ενεργοποιεις και οι μνημες παιζουν στα mhz(3200 για αυτες π διαλεξες) που ορισε ο κατασκευαστης για το καθε μοντελο..

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ απλό

Είναι πολύ γλυκούλης :P

Δημοσ.

Μεγεια!!Να το χαρεις!!

Το xmp απλα πας bios το ενεργοποιεις και οι μνημες παιζουν στα mhz(3200 για αυτες π διαλεξες) που ορισε ο κατασκευαστης για το καθε μοντελο..

Ευχαριστω πολυ!

Πολύ απλό

Ευχαριστω θα το κοιταξω!

Πρως το παρον ψαχνω μεταχειρησμενο 6600k. Wish me luck!

• Like 1
Δημοσ.

Με γεια και να το χαρεις.

Just for the record το γεγονος οτι η μητρικη υποστηριζει την συχνοτητα ΔΕΝ σημαινει οτι ολες οι μνημες σε αυτην την συχνοτητα ειναι συμβατες. Μαλιστα οι ασυμβατοτητες ειναι το στανταρ σε αυτες τις συχνοτητες και αν δεν διαλεξεις μνημες που να ειναι στη λιστα πολυ απλα δεν θα δουλεψουν.

Δημοσ.

Σωστό αυτό Σπύρο αλλά ελάχιστη σημασία έχει (αφού η επιλογή του είναι συμβατή) μπροστά στο γεγονός οτι παίρνοντας z170 και ξεκλείδωτο επεξεργαστή, επιβάλλεται μόνο και μόνο γιατί τα 'χρυσοπληρώνει', να μάθει θέλει δεν θέλει τι εστί xmp και φυσικά oc!

Διαφορετικά έπαιρνε B ή Η με ι7 κλειδωμένο.

Μεγειά και καλή επιτυχία στο custom loop.

Δημοσ.

Ummmm βασικα κατεβασα το manual της μητρικης που λεει για τις ram και δεν μπορω να βρω ακριβως αυτες που παρηγγειλα. Εχουν διαφορα στα timing. Μηπως να ακυρωσω? ο.Ο

Δημοσ.

Ummmm βασικα κατεβασα το manual της μητρικης που λεει για τις ram και δεν μπορω να βρω ακριβως αυτες που παρηγγειλα. Εχουν διαφορα στα timing. Μηπως να ακυρωσω? ο.Ο

Ειναι συμβατες λεμε http://www.gskill.com/en/product/f4-3200c16d-16gtzb

Πηγαινε εκει που λεει QVL να το δεις

Ο κατασκευαστης δοκιμαζει οτι μνημες εχει διαθεσιμες λιγο καιρο πριν την κυκλοφορια της μητρικης. Στην πορεια οι κατασκευαστες μνημων βγαζουν κι αλλες μνημες που εχουν φροντισει να λυσουν τα προβληματα ασυμβατοτητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4η σελίδα η 5η gskill άκυρο δεν είναι έχεις δίκιο, αλλά μην αγχώνεσαι θα δουλεύουν.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αν θα δουλέψουν μνήμες με συχνότητες από 3200 και πάνω στις πλατφόρμες αυτές εξαρτάται αποκλειστικά από τις δυνατότητες της cpu σου. Αν προσέξεις, το αναφέρει η Asus στο QVL με κόκκινα γράμματα στα ενδιάμεσα. Ακόμα και να βρείς τις μνήμες αυτές εκεί μέσα, κανείς δεν εγγυάται ότι θα δουλέψουν. 

Ακόμα όμως και κάτω από 3200 να πάρεις, και στην λίστα να τις βρείς, πάλι κανείς δεν εγγυάται τίποτα, γιατί οι καινούργιες πλατφόρμες έχουν θέμα με το XMP. Συνήθως το XMP αλλάζει αυτόματα κάποιες ρυθμίσεις μέσα στο BIOS και μπορεί να προκληθεί αστάθεια χωρίς να μπορείς να το γνωρίζεις από πριν. Εξαρτάται από την συνεργασία μητρικής/επεξεργαστή/μνήμης το αν θα παίξει σωστά το XMP. 

Μια απλή λύση, που και εγώ αναγκάστηκα να βρώ ψάχνοντας για τις δικές μου μνήμες (που ήταν στην λίστα συμβατότητας αλλά είχα αστάθεια με το ένα από τα έτοιμα προφίλ του XMP) είναι το να κάνεις το oc χωρίς XMP, αλλά χειροκίνητα. Δούλεψε μια χαρά έτσι και μάλιστα έκανα και oc εκτός specs. Έτσι κάνουν οι περισσότεροι πλέον.

To λοιπόν, μη χολοσκάς για λίστες κ.λπ. Δεν σου εγγυώνται τίποτα. Ούτε είναι δυνατόν οι εταιρείες μητρικών να έχουν δοκιμάσει κάθε διαθέσιμη μνήμη που κυκλοφορεί. Μπορεί να υπάρχουν μνήμες εκτός λίστας που να παίξουν με την μια ακόμα και με XMP, και να υπάρχουν άλλες εντός λίστας που να μη παίζουν και να θέλουν tweaking.

Επειδή το βασάνισα αρκετά όταν αγόρασα μνήμες για την Χ99 που έχω, και είχα προβλήματα με ένα ελαττωματικό κιτ της Crucial αρχικά, τελικά κατέληξα σε Corsair. Είναι εταιρεία που συνεργάζεται στενά με την Asus σε πολλά επίπεδα. Σε όλα τα reviews των μητρικών της τελευταία έχει συγκεκριμένα μοντέλα μνήμης από Corsair. Δεν είναι καθόλου τυχαίο. Παρότι δεν είναι η πιο vfm επιλογή, όμως την προτίμησα για μεγαλύτερη σιγουριά και έπαιξαν καλά στο σύστημα με περιθώριο μεγάλου oc. 

Edit: Κάτι τελευταίο που μάλλον το ξεχνάμε. Η native δυνατότητα στις πλατφόρμες αυτές είναι τα 2133MHz για την μνήμη. Οτιδήποτε παραπάνω θεωρείται oc και είναι "τυπικά" εκτός specs. Καλό είναι στην επιλογή μνήμης να έχουμε ως στόχο κάποιο κιτ που πέρα από το ή τα XMP να έχει και βασικό SPD με 2133. Κάποιες μνήμες δεν έχουν (όπως οι Crucial που δοκίμασα) αλλά είναι plug and play σε μεγαλύτερη συχνότητα. Αυτό από μόνο του, ειδικά για κάποιον που δεν γνωρίζει πολλά από hardware, είναι ένα μείον. Αν θέλουμε δηλαδή τις μικρότερες πιθανότητες για ασυμβατότητα πάμε σε 2133. Άντε ρίξε τόσα λεφτά για hardware και πάρε 2133... Δεν γίνεται, απλά. Το ρισκάρεις μετά χαράς...

Επεξ/σία από pnick

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...