Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ δύσκολα θα σε πάνε μέσα (χωρίς να εξετάζω αν είναι καλό ή κακό). Είχε σκοτωθεί γνωστός μας πριν 8-9 χρόνια από αμέλεια άλλου, έγιναν κάτι μηνύσεις από την οικογένειά του προς τον οδηγό που έφταιγε, από αναβολή σε αναβολή η δίκη και δεν έμαθα ακριβώς το αποτέλεσμα αλλά ακόμα και από την οικογένειά του έλεγαν οτι ο υπαίτιος δεν θα φυλακιστεί αλλά θα πληρώσει κάτι χρηματικά ποσά.

• Like 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Πολύ δύσκολα θα σε πάνε μέσα (χωρίς να εξετάζω αν είναι καλό ή κακό). Είχε σκοτωθεί γνωστός μας πριν 8-9 χρόνια από αμέλεια άλλου, έγιναν κάτι μηνύσεις από την οικογένειά του προς τον οδηγό που έφταιγε, από αναβολή σε αναβολή η δίκη και δεν έμαθα ακριβώς το αποτέλεσμα αλλά ακόμα και από την οικογένειά του έλεγαν οτι ο υπαίτιος δεν θα φυλακιστεί αλλά θα πληρώσει κάτι χρηματικά ποσά.

Δεν μπαινει μεσα. Απο τη στιγμη που δεν ηταν τυφλα στο αλκοολ, με καμια μικροποσοτητα ναρκωτικων, λερωμενο ποινικο μητρωο και εναν νεκρο/παραλυτο/κατι, ολα βαινουν καλως σ αυτη τη χωρα, ποσο μαλλον οταν δεν μιλαμε για κατι σοβαρο οπως φαινεται να ειναι αυτο που αναφερει ο Spank. Εκ πειρας.

Δημοσ.

Το μητρωο ομως <λερωνεται> για παντα?

Εφόσον είναι με αναστολή παραγραφεται μετά το τέλος της. Δηλαδή εστω οτι ο φίλος μας καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή, αν μέσα στο διάστημα αυτό κάνει αίτηση για δουλειά που ζητάνε ποινικό μητρώο πχ δημόσιο, τράπεζες, θα φαίνεται. 

Eπίσης για όσο διάστημα η ποινή είναι σε αναστολή θα πρέπει να έχει συμπεριφορά τύπου " πατα με πασά μου να αγιασω". Πολύ προσεκτικός στην οδήγηση, να μην ρίξει ούτε μία μούντζα, να μην βρισει, να μην τσακωθεί με γείτονες ή συγγενείς. Αν κληθεί η αστυνομία και κάνει εξακρίβωση στοιχείων και φανεί ότι είναι "έξω" με αναστολή και γίνει νέα μήνυση εναντίον του ενδέχεται το δικαστήριο να μην δείξει επιείκεια ξανά.

• Like 3
Δημοσ.

Είχα υπαιτιότητα το είχα δηλώσει και εγγράφως στην αστυνομία κτλπ και οπως ειπα το ποινικό εχει βγεί κανονικά αποζημίωση , για να καταλάβω δηλαδή αν μου βάλουν οποιαδήποτε ποινή πχ φυλάκιση ειναι εξαγοράσιμη άμεσα ή θα με πάνε μέσα .... ? , μπορεί να ακούγεται αφελές αλλα αν δεν μου εχει ξανατύχει κατι τετοιο και ρωτάω για να μάθω

ειναι αναλογως και τον δικαστη ,δεν ειναι απαραιτητο να καταδικαστεις ,αφου δηλωσεις μετανιωμενος μπορει και να σε διωξει ,δεν εισαι και κανενας εγκληματιας κατα συρροη ,λευκο μητρωο εχεις.....τα λαμβανουν αυτα υποψη τους

Δημοσ.

Kαταρχάς η ποινική δίωξη εαν είναι για τραυματισμός απο αμέλεια όπως π.χ σε ένα τροχαίο γίνεται αυτεπάγγελτα απο τον εισαγγελέα.Εαν ο παθόντας εμφανιστεί και πει στο δικαστήριο ότι δεν επιδιώκει την δίωξη και καταδίκη σου τότε το δικαστήριο σε απαλλάσει με αθωωτική απόφαση.Τώρα οσον αφορά την ποινή να ξέρεις ότι όλες οι ποινές για πλημμέλημα μέχρι 3 χρόνια έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα υποχρεωτικό εαν τηρούνται δύο κριτήρια. 1)δεν έχεις ξανακαταδικαστεί ποτέ για πλημμέλημα ή κακούργημα στο παρελθόν 2)εαν έχεις καταδικαστεί η ποινή ή οι ποινές που σου έχουν επιβληθεί να μην ξεπερνάνε τους 12 μήνες 3)η ποινή που θα σου επιβληθεί να είναι μέχρι 3 χρόνια.Τότε ισχύουν οι προυποθέσεις και σου δίνεται αναστολή απο 1 έως 3 χρόνια.Τι σημαίνει αυτό εαν θεωρητικά καταδικαστείς σε 1 χρόνο  π.χ αύριο  9 απριλίου 2016 εαν μέχρι τις 10 απριλίου του 2019 δεν έχεις ξανακαταδικαστεί για άλλο αδίκημα πλημμεληματικού η κακουργηματικού χαρακτήρα τότε η ποινή σου αυτή αφαιρείται.Εαν όμως πάνω στην 3ετία που ισχύει ακόμα η ποινή π.χ  τσακωθείς με γείτονα και σου κάνει μήνυση και καταδικαστείς τελεσίδικα ή αμετάκλητα απο δικαστήριο τότε οι όροι αναστολής αφαιρούνται και οδηγείσαι  στην φυλακή 1 χρόνο (δλδ η ποινή που σου επιβλήθηκε για το τροχαίο συν την ποινή που θα σου επιβάλλει το δικαστήριο για τον τσακωμό με τον γείτονα)

Kαταρχάς η ποινική δίωξη εαν είναι για τραυματισμό απο αμέλεια όπως π.χ σε ένα τροχαίο γίνεται αυτεπάγγελτα απο τον εισαγγελέα.Εαν ο παθόντας εμφανιστεί και πει στο δικαστήριο ότι δεν επιδιώκει την δίωξη και καταδίκη σου τότε το δικαστήριο σε απαλλάσει με αθωωτική απόφαση.Τώρα οσον αφορά την ποινή να ξέρεις ότι όλες οι ποινές για πλημμέλημα μέχρι 3 χρόνια έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα υποχρεωτικό εαν τηρούνται δύο κριτήρια. 1)δεν έχεις ξανακαταδικαστεί ποτέ για πλημμέλημα ή κακούργημα στο παρελθόν 2)εαν έχεις καταδικαστεί η ποινή ή οι ποινές που σου έχουν επιβληθεί να μην ξεπερνάνε τους 12 μήνες 3)η ποινή που θα σου επιβληθεί να είναι μέχρι 3 χρόνια.Τότε ισχύουν οι προυποθέσεις και σου δίνεται αναστολή απο 1 έως 3 χρόνια.Τι σημαίνει αυτό εαν θεωρητικά καταδικαστείς σε 1 χρόνο  π.χ αύριο  9 απριλίου 2016 εαν μέχρι τις 10 απριλίου του 2019 δεν έχεις ξανακαταδικαστεί για άλλο αδίκημα πλημμεληματικού η κακουργηματικού χαρακτήρα τότε η ποινή σου αυτή αφαιρείται.Εαν όμως πάνω στην 3ετία που ισχύει ακόμα η ποινή π.χ  τσακωθείς με γείτονα και σου κάνει μήνυση και καταδικαστείς τελεσίδικα ή αμετάκλητα απο δικαστήριο τότε οι όροι αναστολής αφαιρούνται και οδηγείσαι  στην φυλακή 1 χρόνο (δλδ η ποινή που σου επιβλήθηκε για το τροχαίο συν την ποινή που θα σου επιβάλλει το δικαστήριο για τον τσακωμό με τον γείτονα)

• Like 1
Δημοσ.

βεβαια στο παραπανω σε αυτα τα 1-3 χρονια θα γινουν σκοπιμες ή μη αναβολες και αποφαση σε 2ο βαθμο με εφεση  και σε ανωτατο δικαστηριο ή διαγραφη μετα απο χ χρονια κτλ...χρονια και φραγκα για διαβασμενους δικηγορους να εχεις..

http://www.ministryofjustice.gr/site/el/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%97/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%94%CE%AF%CE%BA%CE%B7.aspx

διαβασα το τοπικ  στο mybike και εχω να πω οτι αν και οι περισσοτεροι οδηγουν καλα μηχανακια εχουν την νοοτροπια 16χρονου glx ή 20χρονου με duke... ;) και οταν φτασουν σε μεγαλη ηλικια να θυμουνται τι εγραφαν..

ξερω 4 περιπτωσεις που ακομη και χτυπημενοι οι πεζοι δεν διεκδηκησαν τιποτα (περα απο την φροντιδα νοσοκομειου ή καποια φυσιοθεραπεια) ουτε καν αστυνομια δεν ηρθε..

μπορει να διεκδικήσει αποζημιωση απο σενα-ασφαλεια και να σου δωσει ενα ποσο για την μηχανη σου.ολα αυτα βεβαια θελουν δικηγορο!αν δεν εχει φραγκα για δικηγορο ή δεν εχεις καποιον δικο σου τοτε...

@spank την παρασταση δικηγορου σε καθε αναβολη την πληρωσες εσυ?~100ε?

Δημοσ.
@spank την παρασταση δικηγορου σε καθε αναβολη την πληρωσες εσυ?~100ε?

Δεν έχω πληρώσει κατι εγώ στο αστικό που έγινε παραβρέθρηκε η ασφαλιστική με τον δικηγόρο λογικά μιας και εχω νομική προστασία στο συγκεκριμένο δικαστήριο δεν έδωσα καν το παρών πήγε η ασφαλιστική , στο ποινικό που πρέπει να ειμαι εγώ θα μου βάλει παλι η ασφαλιστική δικηγόρο μιας και έχω κάλυψη απο την ασφάλεια μου , και απο οτι μου είπαν μιας και ρώτησαν αν μου βάλουν οποιαδήποτε ποινή θα την πληρώσει και παλι η ασφαλιστική

• Like 1
Δημοσ.

Η ποινικη διωξη ειναι τυπικη διαδικασια απο οτι ξερω.Αρκετοι φιλοι μου ασκησαν διωξη και οταν βγηκε η αποφαση της αποζημειωσης απεσυραν την διωξη

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 8/4/2016 στις 1:41 ΜΜ, SPANK είπε

Καλησπέρα

Είχα εμπλακεί πριν 1 χρόνο σε ατύχημα απο δικιά μου υπαιτιότητα και τραυματίστηκε ο οδηγός στο μηχανάκι , έκανα δήλωση κανονικά με την ασφαλιστή και το αστικό δικαστήριο βγήκε κανονικά έχουν βγάλει αποζημίωση στον παθώντα κτλπ.

Μετα απο ένα χρόνο λοιπόν και αφου εχει βγεί το αστικό δικαστήριο με αποζημίωση κτλπ ( μίλησα με την ασφαλιστική ) μου ήρθε ενα χαρτί τώρα απο το ποινικό απο οτι μου είπαν να παραστώ την τάδε ημερομηνία , μίλησα με ασφαλιστική και θα είναι εκείνη την ημέρα και δικηγόρος τους αφου έχω νομική προστασία , το ερώτημα μου ειναι απο εκει και πέρα αν βγεί καποια ποινή τι γίνεται και τι ποινή μπορεί να ειναι αυτη δηλαδή να θέλουν επιπλέον χρήματα ή τι αλλο

Θα μιλήσω βέββια και με δικηγόρο απλα ρωτάω να ξέρω

Ευχαριστώ

Καλησπερα επειδη εχω παρομοια περιπτωση μπορειτε να μου πειτε που καταληξατε;ποια ειναι η ποινη;ειμαι ανεργη μητερα, θα μου βγει προστιμο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Oscar_Mike είπε

πωπω μπλαστ φρομ δε παστ, μπηκα στο λινκ του mybike και ειδα ολα τα καλα παιδια, Γιαμαχακιας, Ιννοβα, θειο Σαββα κλπ κλπ 😀

Ήμουν και εγω εκεί :) :) :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο τοπικ μιας και το ξεθάψατε ήδη αυτό, είχα ένα τρακάρισμα πριν 1,5 χρόνο με όχημα της Αστυνομιάς. Τότε δεν είχα κάνει ποινική δίωξη. Σήμερα μου ήρθε χαρτί για να πάω σε ποινική δίκη ως μάρτυρας. Ξέρει κανείς τι παίζει? Υπάρχει περίπτωση η ασφάλεια μου να έκανε δίωξη χωρίς να το γνωρίζω? (Θα τους πάρω τηλέφωνο εννοείται απλά μου φαίνεται λίγο περίεργο). Αλλιώς τι μπορεί να είναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...