Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Είχα εμπλακεί πριν 1 χρόνο σε ατύχημα απο δικιά μου υπαιτιότητα και τραυματίστηκε ο οδηγός στο μηχανάκι , έκανα δήλωση κανονικά με την ασφαλιστή και το αστικό δικαστήριο βγήκε κανονικά έχουν βγάλει αποζημίωση στον παθώντα κτλπ.

Μετα απο ένα χρόνο λοιπόν και αφου εχει βγεί το αστικό δικαστήριο με αποζημίωση κτλπ ( μίλησα με την ασφαλιστική ) μου ήρθε ενα χαρτί τώρα απο το ποινικό απο οτι μου είπαν να παραστώ την τάδε ημερομηνία , μίλησα με ασφαλιστική και θα είναι εκείνη την ημέρα και δικηγόρος τους αφου έχω νομική προστασία , το ερώτημα μου ειναι απο εκει και πέρα αν βγεί καποια ποινή τι γίνεται και τι ποινή μπορεί να ειναι αυτη δηλαδή να θέλουν επιπλέον χρήματα ή τι αλλο

Θα μιλήσω βέββια και με δικηγόρο απλα ρωτάω να ξέρω

Ευχαριστώ

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το αναλαμβάνει η ασφαλιστική σου, απ'όσο θυμάμαι από τον υπάλληλό μου που τον χτύπησαν.

είναι από αυτόφωρο, από την αστυνομία γενικώς ή από καποιον αλλο κινούμενη η διαδικασία ;

Δημοσ.

Είχες όντως υπαιτιότητα; το μηχανάκι ήταν κανονικά στην λωρίδα κυκλοφορίας η έκανε ελιγμούς;

για το ποινικό :

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Αυτός που προκαλεί τροχαίο ατύχημα αντιμετωπίζει, σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου του θύματος του τροχαίου, ποινικές κυρώσεις. Πράγματι, κατά τον ποινικό δίκαιο η πρόκληση τροχαίου ατυχήματος συνιστά εγκληματική πράξη, αφού αποτελεί προσβολή του πολυτιμότερου εννόμου αγαθού, δηλαδή της ζωής και της υγείας του ανθρώπου. Σύμφωνα με το άρθρο 302 Π.Κ.(Ν 1492/1950) «Όποιος επιφέρει από αμέλεια το θάνατο άλλου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.» ενώ σύμφωνα με το άρθρο 314 Π.Κ.(Ν1492/1950) «Όποιος από αμέλεια προκαλεί σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας άλλου τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι τριών ετών. Αν η σωματική βλάβη που προκλήθηκε είναι όλως ελαφρά, επιβάλλεται κράτηση έως τρεις (3) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.» Η Πολιτεία δηλαδή, δίνει το δικαίωμα στο θύμα ενός τροχαίου ατυχήματος να στραφεί κατά του υπαιτίου του ατυχήματος και να επιδιώξει, την τιμωρία του υπαιτίου. Σε περίπτωση θανάτου του θύματος το δικαίωμα αυτό το έχουν οι κληρονόμοι του θύματος.

Δημοσ.

Προφανώς ο παθών σου έκανε μήνυση και ο εισαγγελέας την δέχτηκε και σου άσκησε ποινική δίωξη.

Η μήνυση δεν αποσκοπεί στο να πληρώσεις αποζημίωση (αυτό το κάνει η αγωγή στο αστικό δικαστήριο που από ότι κατάλαβα έγινε ήδη) αλλά στο να τιμωρηθείς.

Εσύ θα κάνεις ότι σε συμβουλέψει ο δικηγόρος σου που λογικά θα είναι να δηλώσεις συντετριμμένος για τον τραυματισμό του θύματος. Από εκεί και πέρα, συνήθως σε καταδικάζουν σε κάποιους μήνες φυλάκιση με αναστολή εφόσον το ποινικό μητρώο σου είναι καθαρό δηλαδή δεν μπαίνεις φυλακή ούτε και σου ζητάει να εξαγοράσεις την ποινή. Μετά από τρία χρόνια ο εισαγγελέας θα δει το ποινικό σου μητρώο και εφόσον στο διάστημα αυτό δεν καταδικάστηκες εκ νέου για άλλα αδικήματα, θα σου χαρίσει την ποινή.

Επιπλέον θα πληρώσεις κάπου 60 ευρώ που είναι τα έξοδα της δίκης και τα κερατιάτικα στο δικηγόρο σου. 

Δημοσ.

Είχα υπαιτιότητα το είχα δηλώσει και εγγράφως στην αστυνομία κτλπ και οπως ειπα το ποινικό εχει βγεί κανονικά αποζημίωση , για να καταλάβω δηλαδή αν μου βάλουν οποιαδήποτε ποινή πχ φυλάκιση ειναι εξαγοράσιμη άμεσα ή θα με πάνε μέσα .... ? , μπορεί να ακούγεται αφελές αλλα αν δεν μου εχει ξανατύχει κατι τετοιο και ρωτάω για να μάθω

• Moderators
Δημοσ.

Είχα υπαιτιότητα το είχα δηλώσει και εγγράφως στην αστυνομία κτλπ και οπως ειπα το ποινικό εχει βγεί κανονικά αποζημίωση , για να καταλάβω δηλαδή αν μου βάλουν οποιαδήποτε ποινή πχ φυλάκιση ειναι εξαγοράσιμη άμεσα ή θα με πάνε μέσα .... ? , μπορεί να ακούγεται αφελές αλλα αν δεν μου εχει ξανατύχει κατι τετοιο και ρωτάω για να μάθω

Οχι, δεν πας μεσα. Καλως ή κακως, στη χειροτερη των περιπτωσεων θα παρεις μια αναστολη.

• Like 1
Δημοσ.

Είπαμε, εφόσον έχεις καθαρό ποινικό μητρώο θα είναι με αναστολή, δηλαδή δεν μπαίνεις φυλακή. Εξαγοράσιμη είναι για πιο σοβαρά περιστατικά.

• Moderators
Δημοσ.

Βtw, μια απορια: Μεσα σε ενα χρονο απο το ατυχημα, εγινε η δικη για την αποζημιωση, βγηκε η αποφαση και αποζημιωθηκε ο οδηγος του δικυκλου?

Δημοσ.

Βtw, μια απορια: Μεσα σε ενα χρονο απο το ατυχημα, εγινε η δικη για την αποζημιωση, βγηκε η αποφαση και αποζημιωθηκε ο οδηγος του δικυκλου?

Αυτό που μου ειπαν σήμερα στην ερώτηση αυτη ειναι οτι βγήκε το δικαστήριο και η αποζημίωση το ύψος δηλαδή αλλα ακόμα δεν εχουν δοθεί τα χρήματα , το γιατι κτλπ δεν το ρώτησα

Δημοσ.

Επίσης έχε υπόψη σου οτι εφόσον το δικαστήριο γίνει στην Ευελπίδων ή στον Πειραιά, θα πάρει αναβολή επειδή θα πάρεις τελευταίο νούμερο. Θα εκδικαστεί δεύτερη ή τρίτη φορά. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτό που μου ειπαν σήμερα στην ερώτηση αυτη ειναι οτι βγήκε το δικαστήριο και η αποζημίωση το ύψος δηλαδή αλλα ακόμα δεν εχουν δοθεί τα χρήματα , το γιατι κτλπ δεν το ρώτησα

Απο τη στιγμη που βγηκε η αποφαση (δεν επαιξε εφεση προφανως), η παραλαβη της αποζημιωσης ειναι trivial υποθεση. Απο τη δικη μου, μηδαμινη, εμπειρια, εγιναν πολυ γρηγορα ολα (οσο οξυμωρο και εαν ακουγεται αυτο για αναμονη 1 ολοκληρου χρονου).

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα

Είχα εμπλακεί πριν 1 χρόνο σε ατύχημα απο δικιά μου υπαιτιότητα και τραυματίστηκε ο οδηγός στο μηχανάκι , έκανα δήλωση κανονικά με την ασφαλιστή και το αστικό δικαστήριο βγήκε κανονικά έχουν βγάλει αποζημίωση στον παθώντα κτλπ.

Μετα απο ένα χρόνο λοιπόν και αφου εχει βγεί το αστικό δικαστήριο με αποζημίωση κτλπ ( μίλησα με την ασφαλιστική ) μου ήρθε ενα χαρτί τώρα απο το ποινικό απο οτι μου είπαν να παραστώ την τάδε ημερομηνία , μίλησα με ασφαλιστική και θα είναι εκείνη την ημέρα και δικηγόρος τους αφου έχω νομική προστασία , το ερώτημα μου ειναι απο εκει και πέρα αν βγεί καποια ποινή τι γίνεται και τι ποινή μπορεί να ειναι αυτη δηλαδή να θέλουν επιπλέον χρήματα ή τι αλλο

Θα μιλήσω βέββια και με δικηγόρο απλα ρωτάω να ξέρω

Ευχαριστώ

Πάρε μια ιδέα.

Έχει και τα δικά μου μέσα.

http://www.mybike.gr/forums/topic/65864-%CE%B1%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CE%B6%CF%8C-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1/

Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, είναι ηλίθια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...