Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σε εμενα τελικα ι αποσταση απο εκει που περνω ιντερνετ ειναι στα 2.0km θα εχω προβλημα με το mediatek τσιπακι η να παρω lantiq(tp-link 9980) δεν θελω να δωσω εξτρα 30 ευρω ομως αμα δεν θα μου κανει το Asus τι γινεται.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημερα παιδια.

Κατοχος και εγω του asus εδω και λιγες ημερες και δυστιχος με εχει απογοήτευση απο θεμα wifi και μονο.

Με το tomson 585 που ειχα μεσα στο υπνοδωματιο ετρεχε νερο το ιντερνετ (απο κινητο) και τωρα κανει 5 λεπτα να φορτωση μια απλη σελιδα.

Για youtube κλπ δεν γινεται λογος.Βλεπω μεσα στης ρυθμισεις wifi (του κινητου)ταχυτητα ζευξης 5 mbps ενω στο σαλονι - βεραντα εχω στα 65.Εκει παει σφαιρα οποια εφαρμογη χρησιμοποιησω που θελει ιντερνετ.

Μπορω μεσα απο της ρυθμισεις να πειραξουμε τιποτα παιδια ωστε να εχουμε καλυτερο σημα wifi ,γιατι διαβασα για αλλαγη καναλι και δεν ξερω τι ειναι αυτο.

Ακριβως το ίδιο και εδώ. Κάποιο τιπ?

Δημοσ.

Advanced settings - Wireless - Control Channel ( το έχω στο 11 ). Από κει και πέρα κοιτάμε και το Channel Bandwidth να είναι 40mhz για μεγαλύτερη εμβέλεια αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ.

εγω το ειχα στο auto,χθες ηταν στο 11 σημερα στο 2 πχ.

το εβαλα 40mhz γτ ηταν και αυτο auto και πηγα στο καναλι 8. για να δουμε τωρα

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδιά στην τύχη κανάλια αλλάζετε? Ή βάλτε κανά inssider να βρείτε το καλύτερο ή αφήστε το στο auto(καλύτερα από τυχαίες αλλαγές), και προτιμήστε τα 1, 6, 11.Όσο για το 40mhz, στην πράξη αυτό με βοήθησε μόνο σε άλλο router ac, στο συγκεκριμένο ή αφήστε το στα 20 ή και δοκιμάστε το auto.

Btw, το ρουτεράκι έχει 2 dbi κεραίες, μην περιμένετε θαύματα στην εμβέλεια.Το κόστος για μεγαλύτερες είναι σχετικά μικρό(από εξωτερικό πάντα) και θα δείτε δραματικές αλλαγές.Εγώ του έχω 2 κατευθυντικές της alpha στα 7 dbi και πιάνω "καμπάνα" σε απόσταση 50 μ(με δέκτη πάλι asus router με ίδιες κεραίες).Συνολικό κόστος και για τις 4 κεραίες, γύρω στα 25 € από ebay.Για κάλυψη σε διαμέρισμα, απλά βάζετε omni κεραίες με 7-9 dbi και είστε "άρχοντες".Προυπόθεση βέβαια να κάνετε και τα παραπάνω που είπα πριν.

Δημοσ.

η μεγαλυτερη omni μπορει να παιξει καλυτερα αλλα δεν ειναι μονο η μια πλευρα ειναι και η αλλη πχ το κινητο σου το οποιος θα εχει το προβλημα πχ να στειλει απο το να λαβει.το ιδιο και με τις κατευθυντικες.ναι μεν δινουν πιο μακρυα και 100 και 150 μετρα αλλα αν απο την αλλη ειναι omni κεραια παλι χανεις αρκετα.

Δημοσ.

συμφωνώ απόλυτα, έτσι το χω κι εγώ:ρούτερ με 2 κατευθυντικές από τη μια μεριά, το ίδιο από την άλλη και ένα απλό repeater για κάλυψη κενών(αφού οι κατευθυντικές "σημαδεύουν" έξω από το σπίτι).Απλά για να καλύψει ένα μικρό-μεσαίο σπίτι, αν αυξήσει τα dbi του asus(2 dbi είναι μόνο), ίσως κάνει δουλειά, αλλιώς βάζει και ένα repeater.

Πάντως, επειδή κι άλλοι κατηγορούν το wifi του, ρε παιδιά με 2dbi κεραίες τι περιμένατε?Είναι ποιοτικές και πιο δυνατές από ίδιες της tp-link(μέτρησα εμβέλεια), αλλά μέχρι εκεί.

Δημοσ.

ναι αν καποιος το κανει και απο τις 2 πλευρες αυτο ειναι μια χαρα.ενδιαμεσα μπορει να μπει Repeater/μπορει Powerline/μπορει access point αναλογως τι θελει να κανει καποιος.τωρα μεσα στο σπιτι τα λιγα παραπανω Db μπορει να κανουν ισως λιγο καλυτερη δουλεια αλλα απο την αλλη πλευρα πχ στο κινητο του δεν μπορει να κανει κατι για να παιξει καλυτερα.οποτε εκει πολλες φορες καλυτερα ενα powerline με wifi ή ενα powerline με access point ή εστω ενα Repeater παρα να προσπαθει να καλυψει τα παντα με το ιδιο το ρουτερ ειδικα αμα υπαρχουν πολλα εμποδια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα στην παρέα λέω να το πάρο αλλα πριν το πάρο σε γραμμή forthnet δουλεύει κανονικά η θα έχω θέμα?

θέλω να πιστεύω να αξίζει από αυτό που έχω τώρα  thomson tg585 v8 να δω διαφορα

Δημοσ.

καλησπέρα στην παρέα λέω να το πάρο αλλα πριν το πάρο σε γραμμή forthnet δουλεύει κανονικά η θα έχω θέμα?

θέλω να πιστεύω να αξίζει από αυτό που έχω τώρα  thomson tg585 v8 να δω διαφορα

ότι θα δουλέυει θα δουλεύει, ότι θα δεις διαφορά δεν νομίζω μίας και από ότι ξέρω η forthnet έχει κλειδωμένο snr άρα δεν μπορείς να το πειράξεις μέσω modem 

• Like 1
Δημοσ.

καλημέρα!

Θα δουλεύει μια χαρά. Δεν ισχύει οτι η forthnet εχει κλειδωμένο snr. αυτό γίνεται μόνο αν ειχες δηλώσει κάποιο πρόβλημα και σε εχουν κλειδώσει ψηλότερα για να είναι σταθερή η γραμμή. από εκεί και πέρα αν παίζεις ήδη με snr 6  δεν εχεις και πολλά περιθώρια πειράγματος.

Σε σχέση με το 585 έχει ίδιο wifi απο πλευράς εμβέλειας(λιγο καλυτερο) και πιο πολλές ρυθμίσεις για να το φέρεις στα μέτρα σου.

Αν θες να κατεβάζεις ίσως να πρέπει να κοιτάξεις γιατί σε εμένα μπουκωνε(μου εγινε αντικατάσταση, αλλά ακόμα δεν εχω δοκιμάσει το καινούργιο γιατί έχω ήδη αλλο μοντεμ-ρουτερ πανω)

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημερα. Εχτες το lynksys wag354g μου χαλασε :cry: (μετα απο 13χρονια?!) και σκεφτομαι να παρω το asus dsl-n14u απο την wind (αν το βρω).

Το θεμα μου ειναι οτι εχω συνδεση HOL και θελω να μπορω να ανοιγω τα ports για να κανω servers σε games οπως minecraft/no more room in hell. Θα με βολεψει? Επισης σηκωνει vdsl?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Καλημερα. Εχτες το lynksys wag354g μου χαλασε :cry: (μετα απο 13χρονια?!) και σκεφτομαι να παρω το asus dsl-n14u απο την wind (αν το βρω).

Το θεμα μου ειναι οτι εχω συνδεση HOL και θελω να μπορω να ανοιγω τα ports για να κανω servers σε games οπως minecraft/no more room in hell. Θα με βολεψει? Επισης σηκωνει vdsl?

Ευχαριστω!

Δεν σηκώνει VDSL.

Ports ανοίγει πολύ ευκολα. γενικά ειναι ευχρηστο modem/router αλλά δεν είναι για βαριά χρήση πχ κατέβασμα με πολλές συνδέσεις.

Το οτι είσαι HOL δεν επηρεάζει. του περνάς ενα καινούργιο firmware και είσαι ετοιμος(δεν είναι απαραίτητο παίζει και οπως είναι). Προσωπικά το είχα σε forthnet.

Τίμιο για τα χρήματα του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...