Προς το περιεχόμενο

Asus dsl-n14u, Γενική συζήτηση - απόψεις

Inuyasha

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλό μεσημέρι και καλό μήνα. Έπειτα από το γνωστό θέμα με το ίντερνετ που είχε η μισή Ελλάδα χτες εγώ με WIND είχα θέμα και εγώ αλλά το έφτιαξα σήμερα κάνοντας επαναφορά με reset από το κουμπάκι και μια μικρή βοήθεια απο τους τεχνικούς. Οι ρυθμίσεις που είχα κάνει και είχα πειράξει το margin από 9.8 σταθερό σε 6 ξανά επανήλθαν κλπ οπότε πρέπει να τα ξανακάνω. Έχει και νέα αναβάθμιση από το firmware version 1.1.2.3_502 στο νεο 1.1.2.3_617 !! Να μην το κάνω η να το βάλω να το κατεβάσει ασύρματα μόνο του είναι καλό και σταθερό και αν ναι πρώτα το update και μετά η <<έξτρα>> ρυθμίσεις σωστά ??

Επεξ/σία από GEOZN8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

On 01/02/2019 at 15:25, GEOZN8 said:

Παιδιά καλό μεσημέρι και καλό μήνα. Έπειτα από το γνωστό θέμα με το ίντερνετ που είχε η μισή Ελλάδα χτες εγώ με WIND είχα θέμα και εγώ αλλά το έφτιαξα σήμερα κάνοντας επαναφορά με reset από το κουμπάκι και μια μικρή βοήθεια απο τους τεχνικούς. Οι ρυθμίσεις που είχα κάνει και είχα πειράξει το margin από 9.8 σταθερό σε 6 ξανά επανήλθαν κλπ οπότε πρέπει να τα ξανακάνω. Έχει και νέα αναβάθμιση από το firmware version 1.1.2.3_502 στο νεο 1.1.2.3_617 !! Να μην το κάνω η να το βάλω να το κατεβάσει ασύρματα μόνο του είναι καλό και σταθερό και αν ναι πρώτα το update και μετά η <<έξτρα>> ρυθμίσεις σωστά ??

συνηθως η σειρα ειναι. firmware update,hard reset,παραμετροποίηση.

Στις 21/2/2019 στις 4:38 ΜΜ, poulinos είπε

συνηθως η σειρα ειναι. firmware update,hard reset,παραμετροποίηση.

Καλήμερα. Τα έκανα όλα μια χαρά !! Και αναβάθμιση και το έφτιαξα ξανα στα μετρα μου με margin 6 και ταχύτητα 11-12 mb. Να δοκιμάσω λέτε κιαλλο ποιο κάτω απο 6 η είναι οριακά γιατι ειδη παρολλο που δεν εχω διακοπές εχω πολλά νούμερα σφάλματα !! Τι λέτε ??

• 2 εβδομάδες αργότερα...

wifi ac εχει αυτο παιδια?χρηση μεγαλη σε κατεβασμα τορρεντ,ο μικρος fortnite  ασυρματα στο  nintendo switch.και παραλληλα καποιες φορες και streaming ασυρματα αγωνα!αρα θελω δυνατο μηχανημα ειδικα στο ασυρματο και ισως μεγαλη ραμ λογω κατεβασματος αρκετων τορρεντ

Καλημέρα.

Έχω αυτό το router 2 χρόνια τώρα και είναι με το μαμά firmware και θέλω να κάνω το εξής:

όταν κάποια συσκευή συνδέεται με wifi να μπορεί να καταναλώνει ένα ορισμένο αριθμό MBytes που θα του δηλώνω εγώ.

π.χ 300Mb ανά μέρα.

Γίνεται;

Όσο και αν έψαξα στις ρυθμίσεις του router δεν βρήκα κάτι αλλά μπορεί να είναι κρυμένο κάπου και να μην το έχω δει.

ΥΓ.Είναι με το μαμά Firmware Version:1.0.9.7 στη wind και παλιότερα που είχα προσπαθήσει να κάνω αναβάθμιση συνέχεια αποτύγχανε.

Στις 29/3/2019 στις 11:19 ΠΜ, gbouros είπε

Καλημέρα.

Έχω αυτό το router 2 χρόνια τώρα και είναι με το μαμά firmware και θέλω να κάνω το εξής:

όταν κάποια συσκευή συνδέεται με wifi να μπορεί να καταναλώνει ένα ορισμένο αριθμό MBytes που θα του δηλώνω εγώ.

π.χ 300Mb ανά μέρα.

Γίνεται;

Όσο και αν έψαξα στις ρυθμίσεις του router δεν βρήκα κάτι αλλά μπορεί να είναι κρυμένο κάπου και να μην το έχω δει.

Δεν γίνεται. Το "πιο κοντινό" που γινεται ειναι να φτιάξεις quest wifi network και να του ορισεις περιορισμους στις ταχυτητες up/down, αλλά οχι στο συνολικό όγκο. 

Στις 29/3/2019 στις 11:19 ΠΜ, gbouros είπε

ΥΓ.Είναι με το μαμά Firmware Version:1.0.9.7 στη wind και παλιότερα που είχα προσπαθήσει να κάνω αναβάθμιση συνέχεια αποτύγχανε.

Ετσι δουλεψε σε δυο περιπτωσεις που αντιμετώπισα (η μια στο δικο μου router) -> https://www.insomnia.gr/forums/topic/605737-asus-dsl-n14u-γενική-συζήτηση-απόψεις/?do=findComment&comment=56573798

• Thanks 1

On 23/02/2019 at 11:09, GEOZN8 said:

Καλήμερα. Τα έκανα όλα μια χαρά !! Και αναβάθμιση και το έφτιαξα ξανα στα μετρα μου με margin 6 και ταχύτητα 11-12 mb. Να δοκιμάσω λέτε κιαλλο ποιο κάτω απο 6 η είναι οριακά γιατι ειδη παρολλο που δεν εχω διακοπές εχω πολλά νούμερα σφάλματα !! Τι λέτε ??

δοκιμασε και πιο κατω απο 6 .αν εχεις καλη γραμμη μπορεις να παιξεις ακομα και με 3.κατεβαζε το σταδιακα και θα δεις μεχρι που θα παιζει σταθερα η γραμμη,χωρις αποσυνδεσεις και χωρις errors ή προβλήματα σε downloads. καποια errors θα τα εχεις σιγουρα.δεν θα βρεις γραμμη χωρις errors.το θεμα ειναι να μην ανεβαινουν κατα εκατονταδες χιλιαδες μεσα σε 2-3 λεπτα.trial and error είναι.δεν χανεις κατι να δοκιμασεις

αν εχεις πολλα errors θα δεις οτι δεν θα πετυχαινεις μεγιστη ταχυτητα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα του κλαταρει στις αποσυνδεσεις . Ας δοκιμασει στο 8 πρωτα να δει αν εχει ψηλοτερο συγχρονισμο . Και μετα κατεβαινει 7 ειναι ενα καλο sweetspot με θορυβο και 25 down . attenuation.

Επεξ/σία από Mhlogiatros

12 minutes ago, Mhlogiatros said:

Θα του κλαταρει στις αποσυνδεσεις . Ας δοκιμασει στο 8 πρωτα να δει αν εχει ψηλοτερο συγχρονισμο . Και μετα κατεβαινει 7 ειναι ενα καλο sweetspot με θορυβο και 25 down . attenuation.

ειναι ηδη στο 6 και παιζει σταθερα.οποτε να παει παραπανω απο 6 δεν εχει νοημα.πιο κατω πρεπει να παει.υπαρχουν ατομα που παιζουν και με 3 και με 2.δεν χανεις κατι να δοκιμασει με 5 και μετα με 4 και να κανει τεστς να δει ποσο καλα ειναι

40 λεπτά πριν, poulinos είπε

ειναι ηδη στο 6 και παιζει σταθερα.οποτε να παει παραπανω απο 6 δεν εχει νοημα.πιο κατω πρεπει να παει.υπαρχουν ατομα που παιζουν και με 3 και με 2.δεν χανεις κατι να δοκιμασει με 5 και μετα με 4 και να κανει τεστς να δει ποσο καλα ειναι

Παραπάνω από 6 δεν πάω αφού μαμά είναι 9.. Οκ μόλις βρω χρόνο θα το τεστάρω για λίγο ποιο κάτω και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ. 

16 hours ago, GEOZN8 said:

Παραπάνω από 6 δεν πάω αφού μαμά είναι 9.. Οκ μόλις βρω χρόνο θα το τεστάρω για λίγο ποιο κάτω και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ. 

6 Παιζει φαντασου η forthnet απο default και επαιζα για πολλα χρονια με ενα μηνα Plus uptime.και ειχα και 30 attenuation.απλα το βλεπεις μεχρι ποσο μπορει να παει.αν παιζεις καλα στα 6 πιστευω οτι και 5 θα εισαι μια χαρα και λογικα και 4. απλα δοκιμες για να δεις οτι παιζει η γραμμη οσο πρεπει περα απο το να βλεπεις για αποσυνδεσεις ή για χιλιαδεs errors σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ μετά από μήνες πειράγματος αυτού του παραμετροποιήσιμου δρομολογητή τα παράτησα σχετικά με το SNR margin και το έβαλα να τρέχει το Dynamic Line Adjustment. Στο κάτω-κάτω μπορεί με το DLA ενεργοποιημένο να τρέχει κανένας καλός αλγόριθμος για δυναμική ρύθμιση βελτιστοποίησης. Όσο έπαιζα με το SNR margin κέρδιζα σε ταχύτητα συγχρονισμού αλλά έχανα σε λάθη CRC και αποσυνδέσεις ότι και αν έκανα.  Ένα διάστημα δεν είχα αποσυνδέσεις και πολλά λάθη αλλά μετά από καιρό έτσι της ήρθε της Wind και με φόρτωνε με CRC χωρίς να έχω αγγίξει το SNR margin. To ESNP δεν μου έκανε τίποτα σημαντικό στα λάθη. Είχα δει και από άλλους παρόμοια κριτική, ενώ ένας έγραψε και για ελαφριά αλλαγή του SNR margin ανάλογα με την εποχή. Δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ με αυτό. Τουλάχιστον έμαθα μερικά εγκυκλοπαιδικά για τον δρομολογητή. Το ότι μπορεί να δουλεύει από ένα torrent την φορά ο ίδιος ο δρομολογητής όμως, είναι αξιόλογο.

Επεξ/σία από Krusty

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...