rowain Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 τις διαφορές μεταξύ των chipset τις ξέρετε ή λέμε ότι λέμε σαν να συζητάμε για θρησκείες του στυλ πιστευε την αρλούμπα που σου λέω και μη ερεύνα Κάνε oc σε μη κατάλληλο chip και τα λέμε. Ακραίο παράδειγμα, αλλά από εκεί ξεκινάν όλα τα θέματα ποιότητας.
Zandim Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 εγω απο οτι εχω δει οι διαφορες ειναι στις συνδεσεις , δηλαδη ποσα usb 3.0 , αν εχει usb type-C , M2 για ssd, ποσες pci-e , και οι Ζ170 εχουν και δυνατοτητα για overcloking. Ετσι απλα. Φανταζομαι οτι ενα φτηνο Ζ170 ειναι το ιδιο ποιοτικο με ενα φτηνο Η110. Τα τσιπακια που πουλαει η ιντελ ειναι ολα σταθερης ποιοτητας με συγκεκριμενες προδιαγραφες για τη χρηση που προοριζονται. Εφοσον ο 6700Κ μπορει να παιξει σε Η110 τοτε ειναι εντος προδιαγραφων. Η διαφορα στις μητρικες εχει να κανει με την συνολικη υλοποιηση, δηλαδη την ποιοτητα του pcb, των πυκνωτων, τις ψυκτρες στα τσιπ κλπ κλπ. 1
rowain Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 εγω απο οτι εχω δει οι διαφορες ειναι στις συνδεσεις , δηλαδη ποσα usb 3.0 , αν εχει usb type-C , M2 για ssd, ποσες pci-e , και οι Ζ170 εχουν και δυνατοτητα για overcloking. Ετσι απλα. Φανταζομαι οτι ενα φτηνο Ζ170 ειναι το ιδιο ποιοτικο με ενα φτηνο Η110. Τα τσιπακια που πουλαει η ιντελ ειναι ολα σταθερης ποιοτητας με συγκεκριμενες προδιαγραφες για τη χρηση που προοριζονται. Εφοσον ο 6700Κ μπορει να παιξει σε Η110 τοτε ειναι εντος προδιαγραφων. Η διαφορα στις μητρικες εχει να κανει με την συνολικη υλοποιηση, δηλαδη την ποιοτητα του pcb, των πυκνωτων, τις ψυκτρες στα τσιπ κλπ κλπ. Κάλα το πας, αν και ένα φθηνό Ζ170 είναι το ίδιο ποιοτικό με ένα φθηνό Η170. Συμφωνώ με τις προδιαγραφές, αλλά σου είπα τί μπορεί να γίνει. Η intel να πουλήσει θέλει, Έχε και αυτό στο νου. Δεν θα σου πει τι πρέπει και τι όχι. Είναι όπως με τους γιατρούς. Θέλεις πολλές γνώμες για να καταλλήξεις κάπου ασχέτως του φαρμάκου. Ο καθένας θα βρει άλλη καταλληλότητα και χρήση σε κάποιες πριπτώσεις. Απλά να κοιτάς και αναλογιά ποιότητας-τιμής.
Zandim Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Κάνε oc σε μη κατάλληλο chip και τα λέμε. Ακραίο παράδειγμα, αλλά από εκεί ξεκινάν όλα τα θέματα ποιότητας. μα και να θες δε γινεται. Μονο σε Ζ170 μπορεις να κανεις oc, οτιδηποτε αλλο δεν κανει. Αρα...? 1
jgeorgiou Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 "Κάνε oc σε μη κατάλληλο chip και τα λέμε. Ακραίο παράδειγμα, αλλά από εκεί ξεκινάν όλα τα θέματα ποιότητας" τι ανοησία είναι αυτή??? το Η110 , ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ OC!!!!! οποιος θέλει δυνατότητες που δεν του παρέχει το Η110 παίρνει ακριβότερο! εδώ συζητάμε αν θα παίξει ο καινούριος μεγαλύτερος επεξεργαστής! θα παίξει και θα παίξει και αξιοπιστά και γρήγορα! 2
Whitefanged Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Την κοίταζα την Trooper με μισό μάτι όταν έβαλα τον 6700Κ με μια ψύκτρα του 20άρικου. Μετά από ένα δυοράκι prime χωρίς καμία αυξομείωση της τάσης ή της συχνότητας αποφάσισα ότι αντίστοιχες απόψεις περί αδυναμίας του Η110 είναι εικασιοδοξασίες. Απλώς σε Η110 υπάρχουν και τρελά φτηνιάρικες υλοποιήσεις του 50άρικου που ίσως να μην μπορούν να κρατήσουν τον 6700Κ με Turbo On. Για Turbo off δεν έχει νόημα να αναφερθούμε και με 30 ευρώ να βγάλει η QDI εννοείται ότι θα παίζει. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2016 από Whitefanged 1
rowain Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) "Κάνε oc σε μη κατάλληλο chip και τα λέμε. Ακραίο παράδειγμα, αλλά από εκεί ξεκινάν όλα τα θέματα ποιότητας" τι ανοησία είναι αυτή??? το Η110 , ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ OC!!!!! οποιος θέλει δυνατότητες που δεν του παρέχει το Η110 παίρνει ακριβότερο! εδώ συζητάμε αν θα παίξει ο καινούριος μεγαλύτερος επεξεργαστής! θα παίξει και θα παίξει και αξιοπιστά και γρήγορα! Γιατί μίλησα για το H110? Είπα για μη κατάλληλο chip. ΟC μπορoύσε να γίνει και μέσω baseclock σε H170 chipset που και καλά δεν είναι για oc, παρόλο που έχει καλά features. Σκέψου να μην είχε καλό σύστημα τροφοδοσίας το H170 chipset και να βαρούσε κανείς για 4.6 πχ επειδή μπορεί να κάνει oc και επειδή υποστηρίζεται από την intel σε θέματα προδιαγραφών ο i7. Είμαι υπερβολικός το ξέρω, αλλά εξίσου ''υπερβολικό'' είναι να βάλεις έναν i7 σε Η110. Και ότι θα παίξει, θα παίξει, αλλά για πόσο και υπό τι συννθήκες κανείς δεν ξέρει. Φυσικά μπορεί να μην πάθει και τίποτα, αλλά γιατί να ρισκάρει κανείς κατά την άποψή μου; Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι μία low end μητρική είναι ok για έναν τέτοιο cpu υπό την πίεση έντονης εργασίας επαγγελματικής και μη εντάξει, ο καθένας ότι θεωρεί καλύτερο εννοείται. Και αν είναι να πάρει κάποιος H110 + i7 με την προυπόθεση ότι δεν θα τον ξεσκίσει και θα κάνει νορμάλ εργασίες, τότε έχει πετάξει τα χρήματά του και έχει ένα ανισορροπημένο σύστημα, πόσο μάλλον αν πάρει και ακριβή ψύκτρα. Αν ήταν όλα οκ, τότε απλά όλα τα H110 θα είχαν ανάλογο σύστημα τροφοδοσίας με τα H170, και θα υπήρχαν διαφορές μόνο στα Z. Δεν είναι όμως έτσι. Την κοίταζα την Trooper με μισό μάτι όταν έβαλα τον 6700Κ με μια ψύκτρα του 20άρικου. Μετά από ένα δυοράκι prime χωρίς καμία αυξομείωση της τάσης ή της συχνότητας αποφάσισα ότι αντίστοιχες απόψεις περί αδυναμίας του Η110 είναι εικασιοδοξασίες. Απλώς σε Η110 υπάρχουν και τρελά φτηνιάρικες υλοποιήσεις του 50άρικου που μπορεί να μην μπορούν να κρατήσουν τον 6700Κ με Turbo On. Για Turbo off δεν έχει νόημα να αναφερθούμε και με 30 ευρώ να βγάλει η QDI εννοείται ότι θα παίζει. Ναι έχεις δίκιο, δεν αντιλέγω στο ότι θα παίξει και ότι μπορεί να βγάλει την δουλειά της μια τέτοια μητρική, απλά για παν ενδεχόμενο μακροχρόνιας χρήσης και λόγω δυσαναλογίας σε τιμή-ποιότητα και υποθέτωντας ότι ένας τέτοιος cpu μπαίνει στο σύστημα για βαριά χρήση, εγω δεν μπορώ να προτείνω σε κάποιον τέτοιο combo. Και εσύ ο ίδιος την έχεις την Sabertooth που φυσικά την πήρες για oc και είναι τούμπανη. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2016 από rowain
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα