Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτομαι οτι καποια στιγμη θα αναβαθμίσω το σύστημα μου. Δεν εχω θεμα οτι ειναι αργο, ισα ισα, απλα θελω επεξεργαστικη ισχυ γιατι ενιοτε τρεχω VMs και ισως λιγο gaming.

Το συστημα μου στηριζεται σε μητρικη με τσιπακι H110 και η μητρικη μου ειναι αυτη https://www.asus.com/Motherboards/H110M-A/

Βλεπω οτι στα benchmarks ο 6700Κ ειναι  σε στοκ συχνοτητες περιπου 10% πιο καλος σε σχεση με τον απλο 6700. Ισχύει αυτο? Η ο 6700Κ θελει Ζ170 μητρικες για να δουλεψει ? Δε μιλαω για overcklocking αλλα για στοκ μορφη.

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-6700K+%40+4.00GHz&id=2565

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-6700+%40+3.40GHz&id=2598

Και το τελικο ερωτημα, εχει νοημα να κοιταξω εγω για τον Κ στη μητρικη μου? Θα εχει διαφορα σε σχεση με τον απλο? Overcklocking δεν προκειται να κανω, δε με ενδιαφερει το αθλημα.

Επεξ/σία από Zandim
Δημοσ.

Όχι δεν θέλει Ζ μητρικές. Κάνει και η δική σου. Ζ170 χρειάζεται μόνο αν θέλεις να τον κλοκάρεις. 

Μάλλον λάθος το είχες δει από την αρχή και δεν επέλεξες καλύτερη μητρική. Όχι ότι δεν κάνει αλλά λέμε τώρα γιατί οι μεταξωτές κορδέλες θέλουν και επιδέξιους κ@@@@.

VMs θέλεις και περισσότερη μνήμη.

• Like 1
Δημοσ.

μα δεν ηθελα να κλοκαρω εξ αρχης.

χανει καπου το h110 σε σχεση με το Ζ170 σε στοκ μορφη? εκει ειναι το ερωτημα μου.

Επισης ειναι οντως τοσο καλυτερος σε στοκ μορφη ο Κ σε σχεση με τον απλο , οπως δειχνουν τα benchmarks? 

Η μνημη ειναι το ευκολο, προς το παρον δεν εχω προβλημα.

Δημοσ.

Ο k με turbo τρέχει 200Mhz ποιο γρήγορα η βασική συχνότητα όμως είναι 3,4 με 4ghz δηλαδή 600mhz διαφορά η μητρική παίζει τον ρόλο του να μπορεί να κρατήσει τον επεξεργαστή σε αυτήν την (turbo) συχνότητα περισσότερο ή ακόμα και επ αόριστον.

Οπότε ναι υπάρχει αυτή η διαφορά που λένε τα reviews,τώρα για το αν θα μπορεί η μητρική σου να κρατάει αυτές της συχνότητες με καλές θερμοκρασίες, ή καν, δεν το ξέρω. 

Δημοσ.

η ουσιαστική διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ μιας φθηνής Η110 μητρικής και μιας ακριβής που έχει 100 ή 200ευρώ ποιο ακριβά  είναι απειροελάχιστη.

η μεγάλη διαφορά είναι στον εξοπλισμό και στις ρυθμίσεις αλλά αυτό δεν αφορά την πλειοψηφία των χρηστών.

Ι7? go for it!!!! αλλά βάλε 16GB τουλάχιστον & ένα 850evo SSD για να ξεδιπλώσει ο Ι7 τις αρετές του.

Δημοσ.

Αν θες το μεγιστο των επιδοσεων που μπορεις να πετυχεις, ανετοτατα βαζεις τον 6700Κ στοκ με μια απλη αεροψυξη https://www.skroutz.gr/s/4314723/Raijintek-Themis.html και εισαι κομπλε. 
Οπως σου ειπαν και πιο πανω μονο σε συνδεσεις και ρυθμισεις υστερει το Η110 σε σχεση με το Ζ170. 

Δημοσ.

Αν θες το μεγιστο των επιδοσεων που μπορεις να πετυχεις, ανετοτατα βαζεις τον 6700Κ στοκ με μια απλη αεροψυξη https://www.skroutz.gr/s/4314723/Raijintek-Themis.html και εισαι κομπλε. 

Οπως σου ειπαν και πιο πανω μονο σε συνδεσεις και ρυθμισεις υστερει το Η110 σε σχεση με το Ζ170.

αυτη τη στιγμη εχω μια Arctic Alpine 11 Pro και ειναι ανελπιστα καλη. Με τον ανεμιστηρα στις 600 στροφες δεν εχει σηκωσει πανω απο 50 βαθμους μετα απο μια ωρα gta5. Ειμαι στους 28 σε idle. Με ανεμιστηρα στο φουλ πεφτει κι αλλο. Οταν αλλαξω επεξεργαστη θα την κρατησω, κι αμα δεν ακνει θα ψαξω καποια χαμηλου προφιλ γιατι οτ κουτι μου ειναι μικροσκοπικο

Δημοσ.

αυτη τη στιγμη εχω μια Arctic Alpine 11 Pro και ειναι ανελπιστα καλη. Με τον ανεμιστηρα στις 600 στροφες δεν εχει σηκωσει πανω απο 50 βαθμους μετα απο μια ωρα gta5. Ειμαι στους 28 σε idle. Με ανεμιστηρα στο φουλ πεφτει κι αλλο. Οταν αλλαξω επεξεργαστη θα την κρατησω, κι αμα δεν ακνει θα ψαξω καποια χαμηλου προφιλ γιατι οτ κουτι μου ειναι μικροσκοπικο

Στοκ θα εισαι ΟΚ, αλλα για OC ξεχνα το.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για την ιστορια μπηκε ενας i5-6400 και το συστημα παει παρα πολυ καλα. Τρεχει καλυτερα στα προγραμματα που θελω (android studio, visual studio) , δοκιμασα και 1-2 παιχνιδια και εκει πηρε μεγαλη ωθηση μιας και ο g4400 ηταν bottleneck για την gtx750. 

O i7-6700 θα ηταν υπερβολικος για τη χρηση που κανω, οποτε θα ηταν πεταμενα χρηματα. Θεωρω οτι για την επομενη 5ετια θα με καλυψει ανετα ο 6400.

Θερμοκρασιες εχω ακριβως τις ιδιες με πριν, αναμενομενο μιας και ο 6400 εχει 10watt μεγαλυτερο tdp απο τον g4400.

Δημοσ.

Καλά έκανες και πήγες σε i5. ΓΙα του λόγου το αληθές πάντως, τo Z170 δεν υπερτερεί έναντι του H110 - H170 μόνο σε ρυθμίσεις και features, εσωτερικές συνδέσεις και pci lanes κτλ. Το σημαντικό ατού αυτού του chipset είναι η κατασκευή και η ποιότητα υλικών,(ενεργειακες φάσεις, mosfets, παθητικές ψυκτρούλες στο vrm και πυκνωτές) και υπάρχουν και κατηγορίες. Μέχρι και στο pcb και το soldering της μητρικής υπάροχυν διαφορές..Καμμιά σχέση τα Z170 - H110 μεταξύ τους..Όλα αυτά για το oc και το stability. Από εκεί και πέρα και το H170 είναι καλύτερο από το H110 ως προς το chipset, για αυτό και προτείνεται περισσότερο για έναν κλειδωμένο i7, που θα αναπτύξει σχετικά μεγάλες θερμοκρασίες αφού όποιος πάει σε τέτοιο τέρας cpu, θα κάνει ως επί το πλείστον απαιτητικές εργασίες όπως video encoding τακτικά, ή ακόμη και έντονο gaming. Μακροπρόθεσμα δηλ το H170 θα φανεί πιο σίγουρη επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι το H110 θα τα παίξει ή δεν θα αντέξει, κατα 98% οκ θα είναι, απλά για να είναι κανείς απόλυτα σίγουρος...

• Like 2
Δημοσ.

Καλά έκανες και πήγες σε i5. ΓΙα του λόγου το αληθές πάντως, τo Z170 δεν υπερτερεί έναντι του H110 - H170 μόνο σε ρυθμίσεις και features, εσωτερικές συνδέσεις και pci lanes κτλ. Το σημαντικό ατού αυτού του chipset είναι η κατασκευή και η ποιότητα υλικών,(ενεργειακες φάσεις, mosfets, παθητικές ψυκτρούλες στο vrm και πυκνωτές) και υπάρχουν και κατηγορίες. Μέχρι και στο pcb και το soldering της μητρικής υπάροχυν διαφορές..Καμμιά σχέση τα Z170 - H110 μεταξύ τους..Όλα αυτά για το oc και το stability. Από εκεί και πέρα και το H170 είναι καλύτερο από το H110 ως προς το chipset, για αυτό και προτείνεται περισσότερο για έναν κλειδωμένο i7, που θα αναπτύξει σχετικά μεγάλες θερμοκρασίες αφού όποιος πάει σε τέτοιο τέρας cpu, θα κάνει ως επί το πλείστον απαιτητικές εργασίες όπως video encoding τακτικά, ή ακόμη και έντονο gaming. Μακροπρόθεσμα δηλ το H170 θα φανεί πιο σίγουρη επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι το H110 θα τα παίξει ή δεν θα αντέξει, κατα 98% οκ θα είναι, απλά για να είναι κανείς απόλυτα σίγουρος...

Ισχυει, εξ αλλου δεν εχει νοημα να συγκρινουμε μητρικη των 60ευρω με μητρικες των 120 η των 160+. Πρακτικα ομως δεν εχεις περιορισμο στις επιδοσεις και αν εχεις επαρκη ψυξη δεν εχεις κανενα προβλημα ακομα και με 6700Κ σε Η110. Δεν ειναι AMD που με τις φτηνες μητρικες δεν μπορουσες καν να βαλεις τους πιο δυνατους επεξεργαστες αν δεν υποστηριζοταν επαρκως σε ρευμα και ψυξη.

• Like 1
Δημοσ.

Ισχυει, εξ αλλου δεν εχει νοημα να συγκρινουμε μητρικη των 60ευρω με μητρικες των 120 η των 160+. Πρακτικα ομως δεν εχεις περιορισμο στις επιδοσεις και αν εχεις επαρκη ψυξη δεν εχεις κανενα προβλημα ακομα και με 6700Κ σε Η110. Δεν ειναι AMD που με τις φτηνες μητρικες δεν μπορουσες καν να βαλεις τους πιο δυνατους επεξεργαστες αν δεν υποστηριζοταν επαρκως σε ρευμα και ψυξη.

Δεν μπορείς να ξέρεις το αν θα παρουσιαστεί πρόβλημα ακόμη και με μία NH-U14S πάνω σε ξεκλείδωτο i7 σε H110 chipset. Δεν θα έχεις περιορισμό στις επιδόσεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να πάθει η μητρική μακροχρόνια. Εξ'άλλου δεν μπορούμε να συζητάμε για 370€ επεξεργαστή και 70€ μητρική...Από εκεί και πέρα, επίσης δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με AMD στα 220W που φυσικά προορίζονταν για πολύ καλές μητρικές με δυνατό και απαρκές σύστημα τροφοδοσίας. Τότε που οι Haswell ανέπτυσαν ίσες και μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε περίπτωση υπερχρονισμού από τους συγκεκριμένους AMD. Εκεί να δεις πάρτυ στο H110 chipset με έναν i7.

• Like 1
Δημοσ.

εγω παντως πιστευω οτι και τον i7 6700Κ τον παιρνει ανετα μητρικη με Η110 με λιγο προσοχη στην ψυξη.

65watt tdp ειναι ο απλος 6700. Εμενα ο 6400 τωρα τωρα που γραφω το μηνυμα ειναι στους 29 βαθμους με θερμοκρασια δωματιου 24 με χρηση browsing καμια 20αρια καρτελες ανοιχτες. Και η ψυκτρα που εχω βαλει εινια μια arctic των 15€ που δουλευει στις 600 στροφες για να μην ακουγεται. Σε παιχνιδι μονο καταφερα να φτασω 55 βαθμους μετα απο 1 ωρα με την ψυκτρα παλι στις 800 στροφες. Προφανως αν επιλεξω προφιλ που δουλευουν πιο ψηλα οι ανεμιστηρες θα παει στους 45 βαθμους σε load. Αρα με μια καλυτερη ψυκτρα ακομα και ο 6700Κ σε συνεχη χρηση δε θα σηκωσει πανω απο 60 βαθμους. Μην τρελαθουμε λοιπον, 60 βαθμοι δεν ειανι καμια τραγικη θερμοκρασια, μια χαρα τον σηκωνει λοιπον.

Δημοσ.

εγω παντως πιστευω οτι και τον i7 6700Κ τον παιρνει ανετα μητρικη με Η110 με λιγο προσοχη στην ψυξη.

65watt tdp ειναι ο απλος 6700. Εμενα ο 6400 τωρα τωρα που γραφω το μηνυμα ειναι στους 29 βαθμους με θερμοκρασια δωματιου 24 με χρηση browsing καμια 20αρια καρτελες ανοιχτες. Και η ψυκτρα που εχω βαλει εινια μια arctic των 15€ που δουλευει στις 600 στροφες για να μην ακουγεται. Σε παιχνιδι μονο καταφερα να φτασω 55 βαθμους μετα απο 1 ωρα με την ψυκτρα παλι στις 800 στροφες. Προφανως αν επιλεξω προφιλ που δουλευουν πιο ψηλα οι ανεμιστηρες θα παει στους 45 βαθμους σε load. Αρα με μια καλυτερη ψυκτρα ακομα και ο 6700Κ σε συνεχη χρηση δε θα σηκωσει πανω απο 60 βαθμους. Μην τρελαθουμε λοιπον, 60 βαθμοι δεν ειανι καμια τραγικη θερμοκρασια, μια χαρα τον σηκωνει λοιπον.

Ναι, είπαμε νομίζω ότι δεν θα έχει θέμα επιδόσεων και ότι παίζει να μην υπάρξει πρόβλημα στη μητρική, αλλά δεν καταλαβαίνεις όμως, οτι ο i7 είναι για άλλες χρήσεις και για βαρύ gaming. Αν είναι λοιπόν να τον πάρεις και να τον βάλεις σε μια μητρική των 70€ χωρίς να του κάνεις ποτέ oc (καθώς τότε σίγουρα θα τα παίξει η mobo) για να παίζεις 1-2 ώρες ένα game και να κάνεις developing, τότε για πιο πράγμα συζητάμε..Και έφτασες μέχρι 55 μετά από μια ώρα gaming με i5 χωρίς hyperthreading με θερμοκρασία δωματίου 24...κάτσε να καλοκαιριάσει και θα ανεβάσεις κιάλλο θερμοκρασίες αναλόγως και με το παιχνίδι και τις ώρες που παίζεις. Φυσικά με την χρήση που κάνεις, δεν θα καταλάβεις τι σημαίνει να ανεβάζεις πολύ ψηλές θερμοκρασίες, και πόσο σημαντικό είναι το καλό chipset σε μία μητρική. Ούτως η άλλως μία κορυφαία cpu στα 370€+ ξεκλείδωτη, δεν γίνεται να μπει σε τέτοιο chipset. Καθόλου ισορροπημένο σύστημα. Μην κοιτάς το wattage σε μία cpu. Επίσης δεν κρίνονται όλα από εκεί στο παιχνίδι θερμοκρασιών. Και τέλος έκανες πολύ καλή επιλογή με τον i5 και τη χρήση που προορίζεται. Δεν θα έχεις προβλήματα.

Δημοσ.

τις διαφορές μεταξύ των chipset  τις ξέρετε ή λέμε ότι λέμε σαν να συζητάμε για θρησκείες του στυλ πιστευε την αρλούμπα που σου λέω και μη ερεύνα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...