Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες
Θέλω να βάλω windows σε έναν νέο υπολογιστή και κοιτάζοντας τις τιμές βρήκα μια επιλογή στο σκρούτζ με 40 ευρώ

http://www.skroutz.gr/s/3654014/Microsoft-Windows-7-Pro-64bit-DSP-OEM-Eng.html
Τι γίνεται στην προκειμένη περίπτωση? Είναι απλά κωδικός για ενεργοποίηση? Είναι original η λένε παπάτζες? Επίσης το λειτουργικό θα πρέπει να το έχω εγώ, πχ. είτε σε κάποιο cd από άλλου υπολογιστή windows είτε να τα κατεβάσω κάπως από το ίντερνετ? 
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Δημοσ.

Λοιπόν το κλειδί αυτό απότι λέει είναι oem, είναι σπασμένο (από τι ξέρω) επίσης το λειτουργικό θα πρέπει να τι έχεις εσύ.

Πάντως εάν δεν θέλεις να βάλεις 100 ευρώ για Windows καλύτερα να πας το pc σε τεχνικό και να του περάσει τα Windows 7, τα σπασμένα με κόστος χαμηλότερο από 50 ευρώ (30 ευρώ έδωσα εγώ για τα Home Premium) ή αλλιώς μπορεις να τα κατεβάσεις από το piratebay, νόμιμα απότι είδα, μαζί και με το κλειδί (ξεχωριστά).

Δημοσ.

Λοιπόν το κλειδί αυτό απότι λέει είναι oem, είναι σπασμένο (από τι ξέρω) επίσης το λειτουργικό θα πρέπει να τι έχεις εσύ.

Πάντως εάν δεν θέλεις να βάλεις 100 ευρώ για Windows καλύτερα να πας το pc σε τεχνικό και να του περάσει τα Windows 7, τα σπασμένα με κόστος χαμηλότερο από 50 ευρώ (30 ευρώ έδωσα εγώ για τα Home Premium) ή αλλιώς μπορεις να τα κατεβάσεις από το piratebay, νόμιμα απότι είδα, μαζί και με το κλειδί (ξεχωριστά).

ελπίζω το συγκεκριμένο να μην το λες παραέξω η να το εννοείς σοβαρά.

πλήρωσες για πειρατικό λογισμικό,ενδιαφέρον.

@ΤS

Το oem κλειδί να ξέρεις ότι θα "κλειδωθεί" με την μητρική σου,οπότε εαν γίνει αλλαγή Hardware θα πάψει να λειτουργεί.

βέβαια αυτό διορθώνεται με την τηλεφωνική επικοινωνία στην microsoft(σου δίνει τέτοια επιλογή)και σου ανανεώνουν το κλειδί.

• Like 1
Δημοσ.

Από πού έως πού είναι σπασμένο επειδή λέει OEM;

Φαντάζομαι αυτό θα μπορεί να επιβεβαιωθεί και μέσω της Microsoft όταν λάβεις το κλειδί? Οπότε αν δεν είναι έγκυρο το μαγαζί θα μπορούσε να έχει σοβαρό πρόβλημα, σωστά?

Η αν είσαι φοιτητής τα έχεις τσαμπέ για πάντα

Δεν είμαι φοιτητής πλέον :D 

ελπίζω το συγκεκριμένο να μην το λες παραέξω η να το εννοείς σοβαρά.

πλήρωσες για πειρατικό λογισμικό,ενδιαφέρον.

@ΤS

Το oem κλειδί να ξέρεις ότι θα "κλειδωθεί" με την μητρική σου,οπότε εαν γίνει αλλαγή Hardware θα πάψει να λειτουργεί.

βέβαια αυτό διορθώνεται με την τηλεφωνική επικοινωνία στην microsoft(σου δίνει τέτοια επιλογή)και σου ανανεώνουν το κλειδί.

Φίλε μου σχετικά με το oem κλειδί και την μητρική που είπες, εφόσον "κλειδώνει", πως ο κόσμος πουλάει τις μεταχειρισμένες μητρικές με cpu και ram? Φαντάζομαι θα πρέπει και ο αγοραστής είτε να βάλει νέο λειτουργικό σύστημα από μόνος του είτε μέσω της microsoft να ακολουθήσει διαδικασίες για να βάλει το δικό του προ-υπάρχων κλειδί? Ευχαριστώ!

Δημοσ.

τα oem κλειδιά κανονικά προορίζονται μόνο για κατασκευαστές υπολογιστών και πωλούνται μαζί με την αγορά νέου συστήματος, και το κλειδί κλειδώνει με την μητρική.

Αντίθετα εαν αγοράσεις retail θα μπορείς να το βάζεις σε οποιοδήποτε σύστημα(1 κάθε φορά όμως)χωρις περιορισμούς.

Το κλειδί δεν μένει κάπου μέσα στην μητρική(εκτός απο τα λάπτοπ που αντι για αυτοκόλλητο βρίσκεται εδώ και κάτι χρόνια στο bios)οπότε κατα την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος που επιθυμείς η μητρική δεν γνωρίζει το προηγουμενο κλειδί.

οταν εσυ βάζεις oem κλειδι σε μια μητρική και κάνεις ενεργοποίηση τοτε οι servers της ms ξέρουν το hardware στο οποιο έχει μπει το συγκεκριμενο κλειδί κ αν ανιχνευτεί αλλαγή σου ζητάνε επαν-ενεργοποίηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...