Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την τρέχουσα περίοδο υπάρχουν αρκετοί browsers, από τους οποίους οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αυτόν που κρίνουν ως καταλληλότερο. Ένας νέος browser όμως, ο Vivaldi, κάνει την είσοδό του με την πρώτη σταθερή έκδοση 1.0, που είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Ο συγκεκριμένος browser αποτελεί πρωτοβουλία του συνιδρυτή και πρώην CEO του Opera, Jon von Tetzchner. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Vivaldi είναι ότι προορίζεται για power users. Σε αντίθεση με τον Chrome και τον Firefox που διαθέτουν τις βασικές δυνατότητες προεγκατεστημένες και οι υπόλοιπες έρχονται με extensions, ο Vivaldi διαθέτει πολλές δυνατότητες προεγκατεστημένες.

Για τον λόγο αυτό, οι δημιουργοί του ξεκαθαρίζουν ότι ο συγκεκριμένος browser δεν απευθύνεται σε όλα τα είδη χρηστών. Η βασική έκδοση του Vivaldi διαθέτει δυνατότητες όπως το Tab Stacks και το Tiling, την καταγραφή σημειώσεων, gestures με το ποντίκι και παραμετροποιήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Σε περίπτωση που οι προεγκατεστημένες δυνατότητες του Vivaldi δεν καλύπτουν τις ανάγκες κάποιου χρήστη, ο browser είναι συμβατός και με αρκετά extensions του Google Chrome. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για έναν browser που διαφοροποιείται από την πλειοψηφία των browsers που χρησιμοποιούμε και απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη μερίδα χρηστών.

File.png Download: Vivaldi
Link.png Site: SlashGear

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχα δοκιμάσει πέρισυ/πρόπερσυ την preview έκδοση. Ήταν πολύ ασταθής για να τη χρησιμοποιήσω σαν σταθερή και δεν είχα χρόνο για reports. Πάντως μου φάνηκε πολύ ενθαρρυντικός. Θα το ξαναδοκιμάσω αυτές τις μέρες μιας και βγήκε επιτέλους η πρώτη έκδοση. Ελπίζω να έχει καλή υποστήριξη plugins και να υποστηρίζει έστω και ports, γιατί με κάποια δε μπορώ αλλιώς.

Δημοσ.

email δεν εχουν βαλει ακομα στο panel ε? οπως ειχε παλια ο opera :( κατα τα αλλα πολυ ωραιος μου αρεσουν τα tabs του.

Δημοσ.

Μια πολύ καλή πρόταση,χωρίς ομως ad-block.

Εχει adblock κανονικά μέσω των extensions, άλλωστε οταν πας στην επιλογή για λήψη extensions σε κάνει redirect στο webstore της google με άπειρες επιλογές σε addons

Τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά σαν main browser κανα δίμηνο (απο οταν βγήκε η είδηση για την εξαγορά της Opera βασικά) και είμαι πλήρως ευχαριστημένος αν και έχει κάτι ψιλοbugs ακόμα δεξιά κι αριστερά που δεν επηρεάζουν την γενικότερη χρήση πάντως.

• Like 2
Δημοσ.

Yet another WebKit browser η κάνω λάθος.

Όλη θέλουν να αρπαξουν κανα χρήστη λογω Opera και καλα, αλλα δυστυχως εκείνη η engine παει, κρίμα

• Like 1
Δημοσ.

τον χρησιμοποιω σαν κεντρικο browser εδω και κανα εξαμηνο αλλα παντα εχω και τον cyberfox ανοιχτο.

Εχει πολλα bugs ακομα και τα περισσοτερα extensions του chrome δεν λειτουργουν σωστα.

Βασικα δεν μπορεις να κανεις screen capture κυλιωμενη σελιδα και δεν δουλευει κανενα capture extension.

Επισης κατεβασμα βιντεο απο youtube οπως στον firefox/cyberfox/κλπ το ξεχνας.Μπλοκαρισμενο απο την google σε ολα τα extensions.

Πολλες σελιδες δεν ανοιγουν,η δεν δουλευουν οπως πρεπει,ειδικα οσες χρησιμοποιουν pop up.

Bασικα εχει πολυ δουλεια μπροστα του.Δεν εχει καποιο killer feature που θα πεις: ωπ!Παω vivaldi μονο γι αυτο!Oχι.Και απο ταχυτητα δεν μπορεις να πεις οτι ειναι πιο γρηγορος απο τους αλλους.

Γενικα δοκιμαστε τον,αλλα για μονιμος εχει χρονακια ακομα. (μη βλεπετε εμενα,εγω απλα ηθελα ενα break απο τον cyberfox μηπως και αναθερμανθει η σχεση μας..!) 

• Like 3
Δημοσ.

Μόνο σε εμένα δηλαδή φαίνεται ταχύτερος;

Δηλαδή είμαι θύμα του placebo effect?

κοιτα,καθαρο profile ισον ταχυτερος.Και γω μολις αδειασα τον cyberfox και εκλεισα και τα 50 tabs που ειχα σε hibernation εγινε καινουργιος browser.

Στην αρχη μου φαινοταν και μενα ταχυτερος αλλα μετα απο λιγο καιρο και με 8-10 tabs παλι σε hibernation αρχισε να αργει κι αυτος.

Επισης αυτο που με ενοχλει ειναι οτι δημιουργει παρα πολλα processes στον task manager,και καλα για να μην κρασαρει ολος μαζι,αλλα αυτο δεν ειναι καλο γιατι πρωτον ετσι κι αλλιως κρασαρει και μαλιστα συχνα και δευτερον οταν θες να κλεισεις καποιο process του που εχει κολλησει δεν ξερεις πιο απο τα 15-20 να κλεισεις γιατι δεν ειναι ονομασμενα αναλογα με το τι κανουν.

Δημοσ.

Πραγματικά φαίνεται ταχύτατος browser.

Εμένα προσωπικά με έχει εντυπωσιάσει.

και μενα,στην αρχη!μετα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...