apo46 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 γεια σας... μόλις έβαλα vdsl 50 στην πολυκατοικία στην οποία μένω.. στον πρώτο μένουν οι γονεις μου στον δεύτερο ο αδερφός μου στον τρίτο εγώ το vdsl είναι στον όροφο του πάτερα μου τι μπορώ να κάνω για να ποιανω δυνατό σήμα μέχρι τον τρίτο με καλώδιο ethernet δεν γίνετε επειδή η απόσταση είναι μεγάλη.. άρα κάπως wireless..μπορεί κάποιος να βοηθήσει....με τι είδους extender να πάρω και αν έχει να πρωτηνει τίποτα?
xifiassamsung Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 το ethernet παει αρκετα μετρα..μπορεις να βαλεις εξτεντερ με εθερνετ στο μπαλκονι τους κ ριπιτερ στο δικο σου. Η βαζεις ενα εξτεντερ στο δικο σου κ πετας 40 μετρα εθερνετ μεχρι το ρουτερ του πατερα σου. Ειχε ενα στο eshop wifi+ethernet μαζι με κανα 20αρι..
jkoukos Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Αν η απόσταση είναι μεγάλη για το καλώδιο, φαντάσου πόσο μεγάλη είναι για το ασύρματο, που επιπλέον έχει να ξεπεράσει και το εμπόδιο 2 οπλισμένων πλακών. Μέχρι τα 100 μέτρα δουλεύει χωρίς πρόβλημα το καλώδιο. 1
apo46 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 ειναι μια αποσταση περιπου 10μ..ευχαριστω για τισ απαντησεισ
NikosKallithea Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 ειναι μια αποσταση περιπου 10μ..ευχαριστω για τισ απαντησεισ 10 μετρα δεν ειναι μεγάλη, ειναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ 1
apo46 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 ειναι 10 μετρα σε υψοσ εχεισ να πρωτεινεισ τιποτα?
jkoukos Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Προφανώς εννοεί να περάσεις καλώδιο. Κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι θα τα καταφέρεις με ασύρματη λύση. Οι 2 οπλισμένες πλάκες που έχει να ξεπεράσει το σήμα είναι δύσκολο εμπόδιο. Εδώ υπάρχουν προβλήματα με τους απλούς τοίχους που δεν έχουν οπλισμό. Τώρα πιάνεις καθόλου, έστω και σε ένα σημείο του ορόφου σου; Στον όροφο του αδελφού σου, υπάρχει κάποιο σημείο που να λαμβάνεται ικανοποιητικά το σήμα;
apo46 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 ο αδερφός μου ειναι μια χαρά με δυνατο σημα αλλά εγώ όχι και τόσο καλα...αλλά το σήμα ερχετε μεχρι πανω...και με ενα speedtest εβγαλε 1.5download...
jkoukos Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Η καλύτερη λύση είναι καλώδιο. Αν δεν θέλεις για οποιοδήποτε λόγο να το περάσεις τον όροφό σου και να ξενιάσεις για πάντα, τότε βάζεις ένα repeater στον αδελφό σου για να πιάνεις την αναμετάδοσή του. Μην περιμένεις όμως να έχεις πλήρη κάλυψη εκτός τις περιοχής που θα είναι πάνω από το σημείο που θα το τοποθετήσεις. Υπόψιν ότι πιθανότατα σε σένα η ταχύτητα να είναι ακόμη χαμηλότερη λόγω ακριβώς της αναμετάδοσης.
apo46 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 μαλιστα...αν σκεφτει καποιος κατι αλλο ευπροσδεκτο
aposporis Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Το καλύτερο είναι καλώδιο. Αν έχετε κοινό ρολόι ΔΕΗ τότε ίσως με powerline. Όταν λες πολυκατοικία, μένουν και άλλοι ή είναι μόνο δικό σας το κτίριο; Ο πατέρας χρειάζετι το internet; Εσύ έχει τηλεφωνική γραμμή και αν ναι την χρειάζεσαι;
apo46 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 μονο εμεισ μενουμε...ο πατερασ χρειαζετε το ιντερνετ αλλα δεν το απασχολει η ταχυτητα...κοινο ρολοι εχει μονο ο 2οσ με τον 3ο...υπαρχει τηλεφωνικη γραμμη αλλα δεν ειναι ενεργη
aposporis Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Αφού μένετε μόνο εσείς πέρνα καλώδιο ethernet και μην το σκέφτεσαι. 100 μέτρα είναι το όριο. Σε πιο... περίπλοκη λύση θα μπορούσες να βάλεις το ρούτερ στην είσοδο του κτιρίου, όπου λογικά είναι ο καταναμητής και να στείλεις το δίκτυο μέσα από το καλώδιο του τηλεφώνου, ΑΝ ετο καλώδιο είναι τουλάχιστον 4-κλονο. Βάλε ethernet. Απλό εύκολο και φτηνό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα