kanesaxo Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Αρχικά αυτά που θα ρωτήσω ίσως φανούν τέρμα νουμπίστικα, αλλα δυστυχώς δεν κατέχω απ'το αντικείμενο. Εχω ενα χώρο όπου δεν έχω τηλέφωνο και δε πρόκειται να βάλω. Ετσι λοιπόν αγόρασα ένα Tp Link TL-WA701ND wireless access point. Κι αυτό επειδή παίζει σε client όπως με συμβούλευσαν. Το τοποθετησα, το συνέδεσα στο πισί, αγόρασα και συνέδεσα και μια εξωτερικη΄κεραία 14db. Τώρα. Σύμφωνα με τις οδηγίες μπαίνω στο interface του AΡ γράφοντας 192.168.0.254 Μπαίνω μεσα, πηγαίνω στην αναζήτηση, βρίσκω ένα Wlan, βάζω το κωδικό, συνδέομαι και κανω restart το AΡ και τέλος. Ομορφα και ωραία έχω ιντερνετ απ'το φιλτατο γείτονα. ΟΜΩΣ, αν πάω να μπώ στο interface ΔΕΝ μ'αφήνει και βγάζει σφάλμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες, πρεπει να πάω στο κλασσικο "IPV4 μπλα μπλα μπλα" και να θέσω απ'το αυτόματο (που δε δείχνει καμμιά ΙΡ) την 192.168.0.100 για να μπω στο Interface. Μόλις το κάνω αυτό, μπαίνει στο στο interface, αλλά δεν μπαίνει στο ιντερνετ! Τι πρέπει να κάνω με τις IP, ώστε να μπορώ να μπαίνει οποτε θέλω στο interface και να έχω ταυτόχρονα ιντερνετ; (στο interface θελω να μπαίνω για να επιλέξω πχ ενα άλλο ασύρματο δίκτυο)
geioannou Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 ο λογος που δεν μπορεις να μπεις και στα 2 την ιδια στιγμη ειναι γιατι η συσκευη που αγορασες εχει διαφορετικο εύρος IP απο αυτην που περνει απο internet του γείτονα. Το πιο ευκολο που μπορεις να κανεις ειναι να αλλαξεις χειροκίνητα IP στο Tp Link και να του δωσεις μια IP απο το range του δικτύου του γείτονα. δηλαδη εαν το routeraki του γείτονα δινει 192.168.1.X δωσε στο Tp Link την 192.168.1.100 (για παραδειγμα) (σου εδωσα την Χ.Χ.Χ.100 για να μην υπαρξει περιπτωση να την εχει καποια αλλη συσκευη.
kanesaxo Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 μα πως θα ξέρω τι δίνει το ρουτεράκι του γείτονα, εφόσον δε γνωρίζει οτι παίρνω απο αυτόν ιντερνετ; Μπορώ να το δώ με κάποιο άλλο τρόπο;
jkoukos Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Είναι απόλυτα φυσικό αυτό που γίνεται. Δε νομίζω ότι, μία στο τόσο ν' αλλάζεις την ΙΡ, είναι πρόβλημα να τ' αφήσεις όπως είναι τώρα. H ευκολότερη λύση είναι να δημιουργήσεις 2 bat αρχεία και να τρέχεις το κατάλληλο ανά περίπτωση, ρυθμίζοντας την ΙΡ μέσω γραμμής εντολών. Manual_IP.bat: @echo off netsh interface ip set address name="Local Area Connection" static 192.168.0.100 255.255.255.0 192.168.0.1 DHCP_IP.bat: @echo off netsh interface ip set address “Local Area Connection” dhcp netsh interface ip set dns “Local Area Connection” dhcp Στο Local Area Connection, γράφεις το όνομα της κάρτα δικτύου που έχει το PC. Κάθε φορά που θέλεις ν' αλλάξεις την ΙΡ, τρέχεις το αντίστοιχο αρχείο.
Leokatana Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 μα πως θα ξέρω τι δίνει το ρουτεράκι του γείτονα, εφόσον δε γνωρίζει οτι παίρνω απο αυτόν ιντερνετ; Μπορώ να το δώ με κάποιο άλλο τρόπο; Συνδέεσαι με το κινητο στο δικτυο το δικο σου και με το παρακατω προγραμμα βλεπεις την ip που εχει παρει το TP-Link . https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wwnd.netmapper&hl=en
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα