peykakias Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Καλησπέρα στα παιδιά της ομάδας. Σκοπεύω στο άμεσο μέλλον να κάνω ένα συστηματάκι 1151. Έχω βρεί 2 μητρικές αξιόλογες για το μπάτζετ μου μέχρι αυτή τη στιγμή και σας τις παραθέτω παρακάτω: Asrock Z170 Extreme 4 145 ευρώ http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157632&cm_re=asrock_z170_exteme4-_-13-157-632-_-Product Gigabyte GA-Z170XP-SLI 140 ευρώ http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128841&cm_re=gigabyte_z170xp-sli-_-13-128-841-_-Product Η asrock έπειτα από έρευνα με τραβάει τόσο εμφανισιακά, όσο και σε χαρακτηριστικά. Έχει χαρακτηριστικά που έχουν πολύ πιο ακριβές μητρικές κάρτες. Η Gigabyte από την άλλη είναι και αυτή vfm μητρική με σαφώς λιγότερα χαρακτηριστικά από την Asrock και αρκετά ασχημότερη πρόσοψη. Άμα η Asrock δεν ονομαζόταν asrock και η μητρική ήταν κάποιας άλλης εταιρίας θα την έπαιρνα με κλειστέ τα μάτια Παρολαυτά φοβάμαι αρκετά να πάρω μητρική Asrock καθώς δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα. Από την άλλη με την Gigabyte έχω μια τάδε εμπειρία και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, και έτσι την εμπιστεύομαι πιο πολύ. Εσείς λοιπόν τι θα μου προτείνατε; Δεκτές όλες οι γνώμες και θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε τις εμπειρίες σας από RMA των 2 εταιριών εφόσον υπάρχουν μιας και εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση μέχρι στιγμής. Ο επεξεργαστής που θα μπει είναι ο ι7 6700κ. Επίσης θα ήθελα να με βοηθήσετε να επιλέξω μια από τις 2 υδροψύξεις που παραθέτω από κάτω: Corsair H100i GTX http://www.corsair.com/en/hydro-series-h100i-gtx-extreme-performance-liquid-cpu-cooler Coolermaster Nepton 240M http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-liquid-cooler/nepton-240m/ Τείνω προς την λύση της coolermaster μιας και από όσο έχω δει την προτιμά πολύς κόσμος εδώ στην Ελλάδα έναντι της Corsair. Παρολαυτά, έχει ψυγείο κατά 2mm χοντρότερο από αυτό της Corsair και μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα συμβατότητας με το κουτί που έχω επιλέξει (Corsair Carbide Clear 400C) μιας και μπορεί το ψυγείο να βρίσκει στις μνήμες ραμ (Hyperx της Kingston). Γενικά δεν είναι και πολύ ψηλές και πιστεύω οτί δεν θα έχω θέμα γιατί με βάση ένα βιντεάκι από το youtube που είδα πρόσφατα, κάποιος χώρεσε την H100i στο κουτί με μνήμες dominator platinum πού είναι θηρία μπροστά στις Hyperx. Θα ήθελα να μου προτείνεται λοιπόν και ποιά υδρόψυξη να αγοράσω με κριτίρια χωροταξικά και απαγωγής της θερμότητας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ghost007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 κοιτα και αυτη στα 145-150ε δεν εχει τπτ τρελες διαφορες αλλα οκ ποιο καλη πιστευω γενικα..και ποιο ομορφη https://www.skroutz.gr/s/7383439/Gigabyte-Z170X-Gaming-3.html οπως και ναχει παντως και εγω σε gigabyte θα πηγαινα αλλα οκ ο καθενας εχει τη γνωμη του πανω σε αυτο...
jimakos234 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 -snip- Η Asrock είναι θυγατρική της Asus, και έχει ανέβει παρα πολύ απο το socket 1155 και μετά (2011), με πολύ καλες μητρικές και ποιοτικά υλικά σε αρκετά ανταγωνιστικές τιμές. Πιστεύω ότι στο 1151 ξεπέρεσαν τον εαυτο τους, με πολύ καλες/ωραίες μητρικές για τα λευτά τους. Αν θες σύγκρινε και χαρακτηριστικά, εγω για την asrock θα πήγαινα, καθώς η extreme σειρά της είναι απο αυτές που προσέχουν αρκετά. Επίσης έχει αρκετά καλό support αν συμβεί κάτι. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 άν ντέ και καλά έπρεπε να επιλέξω μία εκ των δύο, θα πήγαινα στον κολοκοτρώνη, έχει βελτιωθεί πολύ. Διαφορετικά για να μην ανέβεις πολύ έχεις και αυτή την επιλογή Σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι η gigabyte υστερεί σαν εταιρία.
pnick Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 θα πήγαινα στον κολοκοτρώνη Καλό... H Asus Z170-A που ανέφερες είναι μια πολύ καλή επιλογή. Τείνω προς την λύση της coolermaster μιας και από όσο έχω δει την προτιμά πολύς κόσμος εδώ στην Ελλάδα έναντι της Corsair. Παρολαυτά, έχει ψυγείο κατά 2mm χοντρότερο από αυτό της Corsair και μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα συμβατότητας με το κουτί που έχω επιλέξει (Corsair Carbide Clear 400C) μιας και μπορεί το ψυγείο να βρίσκει στις μνήμες ραμ (Hyperx της Kingston). Γενικά δεν είναι και πολύ ψηλές και πιστεύω οτί δεν θα έχω θέμα γιατί με βάση ένα βιντεάκι από το youtube που είδα πρόσφατα, κάποιος χώρεσε την H100i στο κουτί με μνήμες dominator platinum πού είναι θηρία μπροστά στις Hyperx. Θα ήθελα να μου προτείνεται λοιπόν και ποιά υδρόψυξη να αγοράσω με κριτίρια χωροταξικά και απαγωγής της θερμότητας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Αν πας σε υδρόψυξη δεν είναι ανάγκη να την βάλεις επάνω. Το 400C "φωνάζει" να την βάλεις μπροστά. Πολύ καλύτερη λύση από πλευράς και χώρου και ψύξης. Μεταξύ των δύο νομίζω ότι η Corsair είναι λίγο καλύτερη, αλλά και πιό θορυβώδης. Η 240Μ πρέπει να είναι αρκετά πιό ήσυχη για υδρόψυξη. Αν πάντως δεν πας για ακραίο oc με τον 6700Κ, πήγαινε σε μια ποιοτική αερόψυκτρα. Θα γλυτώσεις χρήματα και θα έχεις και αρκετά πιό ήσυχο σύστημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 +1 η υδρόψυξη να μπεί μπροστά και να βάλει δύο fans επάνω για exhaust Εφόσον κάνει oc λογικά θα πρέπει να βάλει αερόψυξη τερατάκι και οι μνήμες του δεν βοηθάνε.
SpirosZ68 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Εγω παντως θα επαιρνα την ASrock και για ψυξη θα κοιταζα και την Arctic Liquid Freezer 240 http://www.eteknix.com/arctic-liquid-freezer-240-aio-cooler-review/5/Τις επανω θεσεις για ανεμιστηρες θα εβαζα δυο χαμηλων στροφων για να διατηρησω positive pressure στο εσωτερικο του κουτιου
pnick Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Εφόσον κάνει oc λογικά θα πρέπει να βάλει αερόψυξη τερατάκι και οι μνήμες του δεν βοηθάνε. H σειρά S της Noctua (π.χ. U14S, U15S) έχει 100% συμβατότητα με όλες τις RAM. Από τις κορυφαίες επίσης, η Cryorig R1 Universal επίσης. Για αυτό είπα, Αν πάντως δεν πας για ακραίο oc με τον 6700Κ, πήγαινε σε μια ποιοτική αερόψυκτρα. Θα γλυτώσεις χρήματα και θα έχεις και αρκετά πιό ήσυχο σύστημα. Ακόμα και με single tower ψύκτρες όπως η U12S ή η Be Quiet! Dark Rock 3 γίνεται μέτριο oc στον 6700Κ, π.χ. 4.3-4.4GHz.
Whitefanged Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Η Asrock είναι θυγατρική της Asus, Η Asrock ήταν θυγατρική της Asus μέχρι το 2010 που πουλήθηκε. Ανάμεσα στην Asrock και στην Gigabyte εγώ ψηφίζω Asus πάντως.
jimakos234 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Η Asrock ήταν θυγατρική της Asus μέχρι το 2010 που πουλήθηκε. Ανάμεσα στην Asrock και στην Gigabyte εγώ ψηφίζω Asus πάντως. το μονο που με χαλαει στην Ζ170-Α είναι το καφε χρώμα που έχει αντι για μαύρο Eχω φτίαξει pc για ένα φίλο με την εν λογω μητρικη και είναι καφετι 1
Whitefanged Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 το μονο που με χαλαει στην Ζ170-Α είναι το καφε χρώμα που έχει αντι για μαύρο Eχω φτίαξει pc για ένα φίλο με την εν λογω μητρικη και είναι καφετι Μας πέθανε η Asus. Σκατί mobo το 2016 δεν γίνεται. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 έλα ρε 'ντάξει τη φάγατε Γκρίζο μου κάνει εμένα.
jimakos234 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 -snip- Πραγματικά είναι σκατουλι Pics από το build 3
pnick Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Πραγματικά είναι σκατουλι Pics από το build skati1.jpgskati2.jpg Είναι κάπως παραπλανητική η φωτογραφία πάντως. Και τα grommets του κουτιού πάλι καφετί φαίνονται αντί για γκρί. To PCB είναι σκούρο γκρί, απλά οι ενώσεις μέσα καφετίζουν.
jimakos234 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Είναι κάπως παραπλανητική η φωτογραφία πάντως. Και τα grommets του κουτιού πάλι καφετί φαίνονται αντί για γκρί. To PCB είναι σκούρο γκρί, απλά οι ενώσεις μέσα καφετίζουν. Σε φως δωματίου, το PCB κανονικά σκουρο καφε φαίνεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα