Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα θελω να διαβασω δυο text αρχεια με διαφορα στοιχεια και μετα να το βαλω σε μονοδιαστατους πινακες.Καποιος για βοηθεια?ευχαριστω εκ των προτερων.

• Moderators
Δημοσ.

Ωραία, πάει η μία ερώτηση. Μένουν άλλες 2. Τι έχεις κάνει μέχρι τώρα και σε ποιο σημείο ακριβώς δυσκολεύεσαι;

• Like 1
Δημοσ.

Είτε (α) διαβάζεις μία μία τις γραμμές και κάνεις extract την πληροφορία που θες (πχ με tokenizers), ή (β) φτιάχνεις μία γραμματική που αναγνωρίζει την πληροφορία που θες και επιστρέφει tokens.

Είπες διάβασες τα αρχεία. Με ποιο τρόπο; Μήπως κάποια από τις δύο παραπάνω προτάσεις σου "χτυπάει καμπανάκια";

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για τα tokens που ανεφερες δεν γνωριζω κατι γιατι ειμαι στα πρωτα ακο.α βηματα του προγραμματισμου αλλα αυτο που εχω κανει για την ωρα ειναι να διαβασω τα text με ifstream και μετα να ανοιξω δυο επαναληψεις if η μια i και η αλλη j ωστε να δημιουργησω εναν δισδιαστατο πινακα με αναλογες γραμμες κ στηλες που ζηταει το προβλημα με τα δεδομενα και μεσα στης επαναληψεις να ανοιγω καθε φορα τα text και εκτος επαναληψεις να τις κλεινω.

Σαν ιδεα και λιγο που τ συζητησα αυτο μου ηρθε βεβαια δεν ξερω κατα ποσο θα λεοτοθργησει καθως μετα πρεπει ν βρω και διαφορα Μεσο Οροι.Αν εχεις κατι να μου προτεινεις ειναι ευπροσδεκτο

Δημοσ.

Λάθος λογική!

Γιατί οι επαναλήψεις με i και j προϋποθέτουν ότι θα διαβάσεις πράγματι έναν αριθμό στοιχείων. Αλλά μπορεί να μην συμβαίνει αυτό! Αυτό που θα χρειαστείς είναι να ελέγχεις τρεις καταστάσεις...Αν γεμίζεις γραμμές και μετά στήλες...

Επιγραμματικά: Ν στήλες και  Μ γραμμές...ξεκινάς από το ι=0 και εφόσον ι<Μ συνεχίζεις, ξεκινάς με j=0 και εφόσον ξ<Ν συνεχίζεις...εδώ τώρα κοιτάς αν υπάρχει αριθμός...αν δεν υπάρχει έχουμε λάθος οπότε κάνουμε το j=N και το ι=Μ και αν θέλουμε βάζουμε και σε μια μεταβλητή πχ. FoundError το True. Έτσι βγαίνεις από τις επαναλήψεις, και γνωρίζει το πρόγραμμα αν έχει πάρει ή όχι αριθμούς.

Τώρα το πώς είναι οι αριθμοί...στο αρχείο παίζει. Πρέπει να ξέρεις με τι δημιουργήθηκε, δηλαδή είναι σειρές αριθμών με διάστημα; ή με κάτι άλλο;

http://stackoverflow.com/questions/14516915/read-numeric-data-from-a-text-file-in-c

δες εκεί που λέει Repeat >> reads in loop.

Δημοσ.

Τα αρχεια ειναι της μορφης στο ενα εχει ονοματα και στο αλλο βαθμολογιες για καθε εξαμινο απο μαθηματα και αυτα μετα πρεπει να τα βαλεις σε πινακα και να βρεις τ μεσο ορο καθε μαθηματος ξεχωριστα για το καθε ατομο καθως και να τα ταξινομξσεις στο τελος.Εγω αυτο που εγραψα πριν ηταν για τ γεμισμα του πινακα αλλα μαλλον ειναι λαθος.

Δημοσ.

Είναι αρχάριος κάποιος και να μπλέξει με regex.

Ναι, δεν βλέπω τον λόγο να "μπλέξει"... Ίσα ίσα θα κάνει την ζωή του ευκολότερη.

Οι regular expressions μου έχουν λύσει τα χέρια άπειρες φορές.

Δημοσ.

Μα σου πω την αληθεια μου δεν πολυ καταλαβα την regex και δεν ξερω πως μα την χρησιμοποιησω στο προβλημα μου.

Δημοσ.

Εφόσον είναι άσκηση πρέπει να χρησιμοποιήσει ότι έμαθε μέχρι σήμερα...

Δημοσ.

Ναι ενταξει απλα δεν ηξερα τον σωστο τροπο για να τα χρησιμοποιησω γι αυτο και ρωτησα εδω μεσα που υπαρχουν πιο εμπειρα ατομα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...