wannaplay Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 καλησπερα συγνωμη που παρεμβαινω εγω εχω εδω και δυο χρονια τα 1000 μπροστα και το 250 σαν κεντρικο ,εχετε να μου προτεινεται καποιο αλλο σαν κεντρικο που να ταιριαζει με τα 1000? επειδη εχω κουραστει σκεφτομαι να τα πουλησω ολα και να αλλαξω ολη την τραδα.ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δύσκολο από που ζητάς. Και λιγάκι αμφιλεγόμενο, πολλοί είναι αυτοί που δεν ματσάρουν το κεντρικό με τα υπόλοιπα. Για μένα βέβαια είναι λάθος και διαφορά που την καταλαβαίνω αμέσως. Είναι και ένας από τους λόγους που δεν επέλεξα τα magnat αν και ήταν πολύ συμπαθετικά τα 202 και 802 για μουσική. Γιατί όμως έχεις κουραστεί; Τι δεν σ'αρέσει ακριβώς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wannaplay Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 οολ ψαχνω καποια καλη ρυθμιση που θα το κανει να ακουγεται καλα στα αυτια μου ,ξερεις αυτη την καθαροτητα την διαυγεια ψαχνω αλλα ματαια ,συνηθως το αντιμετωπιζω ως εξης αφου εχω αλλαξει στο μενου οτι σεττινκ εχω βρει ,ριχνω το αριστερο κ το δεξι στο - 12 και το κεντρικο στο -6 ενω τα πισω στο -3 ετσι ωστε ο πιοννερ 923 να δουλευει στα +10 πες κ να ειναι λες και τον εχω στα +30.ετσι νομιζω πως δινει πιο καλο ρευμα ,μπορει να ειναι κ ιδεα μου αλλα νομιζω στο συνολο πως ακουγεται καλυτερα ετσι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparen Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 οολ ψαχνω καποια καλη ρυθμιση που θα το κανει να ακουγεται καλα στα αυτια μου ,ξερεις αυτη την καθαροτητα την διαυγεια ψαχνω αλλα ματαια ,συνηθως το αντιμετωπιζω ως εξης αφου εχω αλλαξει στο μενου οτι σεττινκ εχω βρει ,ριχνω το αριστερο κ το δεξι στο - 12 και το κεντρικο στο -6 ενω τα πισω στο -3 ετσι ωστε ο πιοννερ 923 να δουλευει στα +10 πες κ να ειναι λες και τον εχω στα +30.ετσι νομιζω πως δινει πιο καλο ρευμα ,μπορει να ειναι κ ιδεα μου αλλα νομιζω στο συνολο πως ακουγεται καλυτερα ετσι αυτοματο eq δεν εχεις; δεν εμεινες ικανοποιημενος με το αποτελεσμα του; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wannaplay Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 ναι εχει το mgacc κανει δουλεια δε λεω,απλα πηγα σε ενα γνωστο μου που εχει denon ενισχυτη b&w μπροστα και wharfadale κεντρικο και περιφεριακα 7,1 δεν ειχε καμια σχεση ο διαλογος.ειναι σα να απουσιαζει κατι δε ξερω τι αλλα δε καθεται καλα στα αυτια μου να παρω αλλο ενα κεντρικο 250 και να τα βαλω το ενα διπλα στο αλλο παραλληλα ,να παιζει ρολο που ειναι μιση ιντσα το τουιτερ,σα να μην εχει νευρο καπως ετσι το νοιωθω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 οολ ψαχνω καποια καλη ρυθμιση που θα το κανει να ακουγεται καλα στα αυτια μου ,ξερεις αυτη την καθαροτητα την διαυγεια ψαχνω αλλα ματαια ,συνηθως το αντιμετωπιζω ως εξης αφου εχω αλλαξει στο μενου οτι σεττινκ εχω βρει ,ριχνω το αριστερο κ το δεξι στο - 12 και το κεντρικο στο -6 ενω τα πισω στο -3 ετσι ωστε ο πιοννερ 923 να δουλευει στα +10 πες κ να ειναι λες και τον εχω στα +30.ετσι νομιζω πως δινει πιο καλο ρευμα ,μπορει να ειναι κ ιδεα μου αλλα νομιζω στο συνολο πως ακουγεται καλυτερα ετσι Με μπέρδεψες. Θες να πεις πως δεν δίνει αρκετή ένταση στο κεντρικό και τα surround? Ή έχεις άλλο θέμα; Θες να μας πεις ακριβώς τι και πως είναι το σύστημά σου? Πηγη? Συνδεσμολογία? Τι κωδικοποίηση έχουν οι ταινίες σου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wannaplay Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 εχω τον πιονεερ 923 ,ηχεια μπροστα εχω τα magnat 1000 left right και σαν κεντρικο το 250 πισω εχω τις κολωνες απο τα eltax expirience 5 και ενα woofer 10" της klipsh ksw 10. οχι το κανω αυτο γιατι πιστευω πως ο ενισχυτης δινει πιο πολυ ρευμα στα ηχεια και ετσι τα κουναει πιο ευκολα οταν εχει ανεβασμενη ενταση <λογαριθμικο> μπορει να κανω και λαθος.ταινιες βλεπω dts απο το pc μεσω hdmi με το power dvd με την onboard vga AMD Radeon HD 8570D δεχ εχουνε αυτη την επιθετικοτητα που περιμενα εχω ενεργοποιησει και το srtiever στον ενισχυτη ετσι αποκτα λιγο νευρο. τα ηχεια γιατι λεγονται μονιτορ?ειναι τελειως φλατ αχρωμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Τα ηχεία αυτά δεν είναι monitor. Ξέχνα το αυτό. Και ούτε οι pioneer διακρίνονται για flat απόδοση. Αν έχεις παράπονο από το κεντρικό μονο, δεν σε αδικώ. Άκουσα το 252 και το διαπίστωσα μόνος μου. Δεν θα το έλεγα flat, απλά, χωρίς νεύρο. Δεν έχει χαμηλομεσαίες καλές. Τα eltax δεν τα ξέρω καθόλου οπότε μπορεί να μην έχουν καλή ευαισθησία και να θέλουν παραπάνω ένταση για να φτάσουν στο ίσιο επίπεδο με τα υπόλοιπα. Απλά οι ρυθμίσεις που ανέφερες έχουν να κάνουν μόνο με την ένταση, όχι την απόκριση. Δεν διορθώνουν δηλαδή καμπύλη και άρα "χαρακτήρα". Θα έπρεπε το room correction να τα είχε εντοπίσει όμως και να δώσει από μόνο του την παραπάνω ένταση που χρειάζονται. Μήπως να το ξανατρέξεις? Βάλε το μικρόφωνο εκεί που έχεις το κεφάλι σου όταν κάθεσαι και χωρίς εμπόδια γύρω, το καλύτερο θα ήταν πάνω σε τρίποδο ή κάτι παρόμοιο. Είσαι σίγουρος ότι κάνεις bitstream το dts? ή μήπως η ταινία έχει dts αλλά στέλνει pcm και το βάζεις να κάνει ο pioneer upmix με dts neo ή κάτι παρόμοιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wannaplay Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 νομιζω οτι ειναι καθαρο dts δειχνει στον ενισχυτη μονο του τα5 ηχεια και αναβοσβηνει το lfe οταν παιζει το μπασο. εχω και ενα lg 3d blueray player θα δοkιμασω και απο εκει κανα δισκακι.καλα εχω κανει ηδη ενεργειες μηπως βρω κατι αλλο να τα ανταλλαξω η να τα πουλησω μηπως και δω διαφορα,για μεγαλα εξοδα ομως δεν ειμαι παλι αυτο το ενφια με χει φαει.σκεφτομαι να παρω κανεναν πιο παλιο av reciever με hdmi και 3 preouts και να παρω και εναν τελικο τρικαναλο η θα κανω βλακεια λες.να δωσω και τα πισω και να παρω διπολα,ελεγα να ξεκινησω με την πιο απλη λυση αλλα αμα δε βρω μεσαιο να το ταιριαξω παντα κατι δε θα μου πηγαινει καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Ξανάκανε το αυτόματο RTA με το μικρόφωνο. Βαλε το στο υψος των αυτιων σου και φροντισε να εχει απολυτη υσυχια το δωματιο. Έλεγξε τα αποτελέσματα του μηπως σου βγαζει καποιο ηχειο out of phase. Αν εχεις κανει λαθος καποια πολικότητα, ειναι λογικο να εχεις φλατ ηχο σε καποιο ηχειο (και οχι μονο). Το level ειναι λαθος να ειναι τοσο χαμηλα. Εκτος εαν θες να δωσεις σε καποιο ζευγος παραπάνω προενισχυση και δεν σου φτανει το ανωτατο οριο που δινει ο ενισχυτής. εκει λογικο να ρυθμίσεις καποια σε αρνητικό level. Αλλα οχι ολα τοσο χαμηλα. Το ποσο νευρικό επισης ακούγεται το ηχειο παιζουν ρολο και οι ρυθμισεις του cross και εαν ειναι σετ ως BIG η Small. Στα magnat εννοείται επιλεγεις BIG για να περναει μερος του LFE και απο εκει. Το πιο σημαντικο ομως ειναι οτι εχεις κανει κακη επιλογη κεντρικου καθως δεν ματσαρει ευκολα με τα κυρια ηχεια. Αυτο καθως τα 1000 εχουν 17cm μοναδες ενω το μικρουλι κεντρικο 250 εχει 11cm. (το tweeter δεν παιζει τοσο ρολο). Λογικο με τοση διαφορα στα midrange να μην εχει μαζα το κεντρικο. Δεν ειναι ικανο για τοσο ογκο και δυναμικες. Τα level δεν βοηθουν. Για να ταιριαξουν μονο με καλο DSP το οποιο θα τσεκουρωσει κυριολεκτικα τα εμπρος σε μεσοχαμηλο για να ακολουθησει το κεντρικο. Πραγμα σαφως που δεν συνιστω. Τα magnat δεν ειναι monitor. Απλα η σειρα ονομαζεται ετσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MariosSeva Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 παιδια να ρωτησω κατι. παιζω ταινιες απο android box xbmc και οτι βλεπω ειναι AΑC. εχει καμια ρυθμιση να βρισκει dts η δεν γινεται γενικα με το android? εχω ps3 και οτετβ και δεν εχω blue ray μπορω απο αυτα που εχω να βρω κατι μουσικη-ταινια tds η τζαπα παλευω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 παιδια να ρωτησω κατι. παιζω ταινιες απο android box xbmc και οτι βλεπω ειναι AΑC. εχει καμια ρυθμιση να βρισκει dts η δεν γινεται γενικα με το android? εχω ps3 και οτετβ και δεν εχω blue ray μπορω απο αυτα που εχω να βρω κατι μουσικη-ταινια tds η τζαπα παλευω? Αφού έχεις ps3 πως δεν έχεις bluray βάλτου να κάνει bitstream το dts ή το dolby και βάλτου όσα bluray θες! Αν κατεβάζεις ταινίες να κοιτάς πάντα πριν τις κατεβάσεις τι φορματ ήχουν έχουν και να επιλέγεις πάντα όσο είναι δυνατο αυτό με το dts-hd και dolby truehd. Αλλά τις περισσότερες φορές βάζουν απλό dts ή ακόμα χειρότερα απλό dolby digital. Επίσης όπου και να τις παίζεις τις ταινίες είναι σημαντικό να το ρυθμίζεις ώστε να κάνει bitstream τον ήχο ώστε να κάνει την αποκωδικοποίηση μόνο ο ραδιοενισχυτής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparen Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 παιδια να ρωτησω κατι. παιζω ταινιες απο android box xbmc και οτι βλεπω ειναι AΑC. εχει καμια ρυθμιση να βρισκει dts η δεν γινεται γενικα με το android? εχω ps3 και οτετβ και δεν εχω blue ray μπορω απο αυτα που εχω να βρω κατι μουσικη-ταινια tds η τζαπα παλευω? Μαλλον ειναι θεμα αρχειου. Οπως αναφερει και ο johngamer, οσα βιντεο εχουν dts το αναφερουν στο ονομα του αρχειου. Γενικα ειναι μεγαλουτσικα αρχεια, καθως ο ηχος πιανει αρκετα παραπανω χωρο απο τα aac, ac3 (dolby digital). π.χ. ενα 1080p με dts ειναι 7-15γιγα συνηθως. Το kodi εχει επιλογη για bitstream. Καπου στα system settings τσεκαρεις ποια φορματ μπορει να αποκωδικοποιησει ο ενισχυτης. Ελπιζω μονο να μην εχεις πεσει σε κουτακι που δεν μπορει να κανει bitstream, αλλα αυτο χλωμο μου φαινεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MariosSeva Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 μαλλον επεσα σε αυτο το κουτακι.εχω το mxiii 4k ...ελεος...αλλη λυση δεν υπαρχει ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wannaplay Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Ξανάκανε το αυτόματο RTA με το μικρόφωνο. Βαλε το στο υψος των αυτιων σου και φροντισε να εχει απολυτη υσυχια το δωματιο. Έλεγξε τα αποτελέσματα του μηπως σου βγαζει καποιο ηχειο out of phase. Αν εχεις κανει λαθος καποια πολικότητα, ειναι λογικο να εχεις φλατ ηχο σε καποιο ηχειο (και οχι μονο). Το level ειναι λαθος να ειναι τοσο χαμηλα. Εκτος εαν θες να δωσεις σε καποιο ζευγος παραπάνω προενισχυση και δεν σου φτανει το ανωτατο οριο που δινει ο ενισχυτής. εκει λογικο να ρυθμίσεις καποια σε αρνητικό level. Αλλα οχι ολα τοσο χαμηλα. Το ποσο νευρικό επισης ακούγεται το ηχειο παιζουν ρολο και οι ρυθμισεις του cross και εαν ειναι σετ ως BIG η Small. Στα magnat εννοείται επιλεγεις BIG για να περναει μερος του LFE και απο εκει. Το πιο σημαντικο ομως ειναι οτι εχεις κανει κακη επιλογη κεντρικου καθως δεν ματσαρει ευκολα με τα κυρια ηχεια. Αυτο καθως τα 1000 εχουν 17cm μοναδες ενω το μικρουλι κεντρικο 250 εχει 11cm. (το tweeter δεν παιζει τοσο ρολο). Λογικο με τοση διαφορα στα midrange να μην εχει μαζα το κεντρικο. Δεν ειναι ικανο για τοσο ογκο και δυναμικες. Τα level δεν βοηθουν. Για να ταιριαξουν μονο με καλο DSP το οποιο θα τσεκουρωσει κυριολεκτικα τα εμπρος σε μεσοχαμηλο για να ακολουθησει το κεντρικο. Πραγμα σαφως που δεν συνιστω. Τα magnat δεν ειναι monitor. Απλα η σειρα ονομαζεται ετσι. σε ευχαριστω για την ολοκληρωμενη απαντηση καθως και τα αλλα παιδια που μπηκαν στο κοπο να μου απαντησουν θα τον κανω ρεζετ και θα τα τρεξω ολα απο την αρχη καποια στιγμη παντως οταν ετρεχα το τεστ μου ζηταγε να χαμηλωσω το γουφερ και το ειχα μονο στο 6.το θεμα ειναι οτι η ιδια η magnat προτεινει το συγκεκριμενο κεντρικο εχεις καποιο κατα νου που να ματσαρει με το ζευγος η να συμβιβαστω με αυτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα