jimmel Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Καλησπέρα, Μετά από πάρα πολύ ψάξιμο για τις κατάλληλες επιλογές για ένα αξιοπρεπές home cinema, έχω καταλήξει σε 2 επιλογές και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το ποια είναι η ιδανικότερη αγορά από τις 2. Με βάση τον ενισχυτή Yamaha 479 έχω να διαλέξω από 2 πακετάκια ηχείων. 1) Taga Harmony 806 για μπροστά με τα Taga Harmony 606 για πίσω και κεντρικό. 2)Magnat Monitor 202 για μπροστά με τα Magnat 102 για πίσω και το Magnat 252 για κεντρικό. Όλα τα ηχεία αφορούν ηχεία βιβλιοθήκης και όχι δαπέδου. Εσείς σε ποιο θα καταλήγατε? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Στα Magnat. Έχω τα Magnat 802 και είμαι υπερευχαριστημένος πάνω σε έναν Denon X - 1000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Προσφατα ακουσα ενα sub της Taga. Δεν ηταν κακο με βαση την αξια του. Αλλα τα Magnat στα λεφτα τους ειναι πολυ καλες και δοκιμασμενες προτασεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εγώ έχω ακούσει μόνο το magnat 202, δεν ξέρω για τα taga. Το magnat πάντως είναι από τα ηχεία που αρέσουν στο 99% του πλυθησμού. Καθαρά και δυνατά πρίμα, βαθύ μπάσο. Αν ήταν για χρήση στέρεο σε μικρό δωμάτιο θα το πρότεινα σίγουρα. Για home cinema όμως δεν ξέρω, καθώς θα πρέπει τα ηχεία να έχουν καλές μεσαίες κατ εμέ. Επίσης δεν βρίσκω πουθενά στην ελληνική αγορά τα taga 606s και 606c που αναφέρεις...ααα και κάτι ακόμα. μαζί με τα magnat 202 άκουσα και το κεντρικό της...πολύ "άδειο"...του έλλειπε πολύ μέγεθος για να βγάλει τις χαμηλομεσαίες συχνότητες σωστά...δεν θα το πρότεινα σε κάποιον. εκτός μόνο και αν δεν θέλει να δώσει πολλά χρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Έχω τα 802 μπροστά, τα 202 για surround και το 252 για κεντρικό. Ο χώρος μου είναι γύρω στα 30 τετραγωνικά (σαλόνι-κουζίνα) και δεν έχω τις διαρροές που φοβόμουν, χώρια που με έχουν βολέψει πραγματικά από θέμα μπάσου, τόσο που δεν σκέφτομαι να βάλω άμεσα sub (φοβάμαι το μπάσο, μην με πετάξουν από την πολυκατοικία) Ήδη σε υψηλή ένταση τρίζουν τζάμια και δεν έχω και κανέναν ενισχυτή της προκοπής. Για το κεντρικό θα συμφωνήσω και εγώ, θεωρώ ότι δεν αποδίδει τόσο δυνατά και καθαρά τους διαλόγους, όσο θα περίμενα, αλλά ίσως να φταίει και η ισοστάθμιση του Audyssey που δεν έχει γίνει σωστά (δεν βρίσκω που έχω βολέψει το μικροφωνάκι και δεν μπορώ να ξανακάνω ισοστάθμιση) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MariosSeva Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δηλαδη να προχωρησω αφοβα με αυτο το σετ ? Magnat Monitor Supreme 2000 Magnat Monitor Supreme 202 Magnat Monitor Supreme Sub 302A Denon AVR-X1000 ή Pioneer VSX-824 ισως να γλυτωσω το sub απο οτι βλεπω η μια που θα τα τσιμπησω να τα παρω μια και καλη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparen Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δηλαδη να προχωρησω αφοβα με αυτο το σετ ? Magnat Monitor Supreme 2000 Magnat Monitor Supreme 202 Magnat Monitor Supreme Sub 302A Denon AVR-X1000 ή Pioneer VSX-824 ισως να γλυτωσω το sub απο οτι βλεπω η μια που θα τα τσιμπησω να τα παρω μια και καλη? για τι χρηση προοριζεις το συστημα; μουσικη;ταινιες; τι ποσοστα μεταξυ των δυο; αν εισαι πιο πολυ για ταινιες θα σου προτεινα να αγορασεις για αρχη τα 202, ενα κεντρικο (αν ενδιαφερεσαι εστω και ελαχιστα για ταινιες-σειρες) τον ενισχυτη και το sub και να δοκιμασεις πως σου ακουγονται. Αν εισαι ευχαριστημενος, θεωρω οτι δεν υπαρχει λογος να πας στα δαπεδου. Αν ο χωρος σου δεν ειναι τεραστιος και δεν ακους σου πολυ υψηλες εντασεις, νομιζω οτι τα 202 θα σε καλυψουν σαν "μπροστινα" ηχεια. Επισης, εχω την εντυπωση οτι ο χ1000 που αναφερεις ειναι "λιγος" για δαπεδου. δες λιγο εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php/52056-magnat-monitor-supreme-2000-%CE%93%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B5%CF%82 ο 797 που προτεινει το παλικαρι, αν και παλιο μοντελο ειναι 2-3 κατηγοριες πανω σε δυναμη απο τον Χ1000. Επισης, Χ1000 που θα βρεις; Ειναι μοντελο που σκοτωναν προ διετιας λιγο πριν την ελευση του Χ1100. Αν ενδιαφερεσαι σχεδον αποκλειστικα για home cinema τοτε ακομα και 4 Χ 102 + κεντρικο + sub κανουν τη δουλεια σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MariosSeva Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Εχω ηδη παρει τονPIONEER VSX-1131-Bθελω δυνατη μουσικη και λιγο ταινιατου στυλ 70-30%οποτε θελω δυνατα ηχεια...(και το 30 που λεω θελω οταν βλεπω κατι να το νιωθω στο πετσι μου) προσφορα εχει 'Magnat Monitor Supreme Set 1002' 650 ευρω με το 302 sub (εαν ομως επειδη εχω απαιτησεις πρεπει να φτασω τα 800-900 θα το εκανα για να μεινω ευχαριστημενος) η αληθεια ειναι οτι ειχα σκοπο να τα παραγγειλω τα μαγκνατ.δεν αξιζουν για την χρηση που τα θελω ;μηπως να περιμενω λιγο?δεν ξερω....HELPπεριμενω την αποψη σου. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2016 από MariosSeva Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparen Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Εχω ηδη παρει τονPIONEER VSX-1131-B θελω δυνατη μουσικη και λιγο ταινια του στυλ 70-30% οποτε θελω δυνατα ηχεια...(και το 30 που λεω θελω οταν βλεπω κατι να το νιωθω στο πετσι μου) προσφορα εχει 'Magnat Monitor Supreme Set 1002' 650 ευρω με το 302 sub (εαν ομως επειδη εχω απαιτησεις πρεπει να φτασω τα 800-900 θα το εκανα για να μεινω ευχαριστημενος) η αληθεια ειναι οτι ειχα σκοπο να τα παραγγειλω τα μαγκνατ.δεν αξιζουν για την χρηση που τα θελω ; μηπως να περιμενω λιγο?δεν ξερω....HELP περιμενω την αποψη σου. απεχω παρα πολυ απο το να αυτοαποκαλουμαι ειδημων του ειδους. Εχω ακουσει πολυ λιγα ηχεια. σπτι μου εχω 2Χ202, 252, 2Χ102 και 302. Ο ενισχυτης μου ειναι υποδεεστερος του δικου σου και δεν ενδιαφερομαι για μουσικη (90 ταινιες - 10 μουσικη). Με το σετ που εχω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Ξερω οτι δεν ειναι κατι διαστημικο, αλλα ειναι μια χαρα για τις αναγκες μου. Προσωπικα, αγορασα τα magnat γιατι απο ολες τις κριτικες που ειχα διαβασει, θεωρουνται value for money. Αν ειναι το πρωτο σου ηχοσυστημα, θεωρω οτι σιγουρα δεν θα σε απογοητευσει. Απο αποψη τιμης, τα 590-600 (αναλογα με το χρωμα) που βλεπω να το εχουν οι Ωδες ειναι καλη τιμη, αν αναλογιστεις οτι το amazon.de τα εχει κομματι-κομματι στα 605 συνολο +μεταφορικα. Απο την αλλη, εχεις επιλεξει σχετικα ποιοτικο ενισχυτη και οπως ειπες και μονος σου δεν πολυενδιαφερεσαι για ταινιες. Μηπως να το σκεφτοσουν να εβλεπες προς ενα διαφορετικο συνδυασμο. Σκεφτομουν καλυτερα μπροστινα ηχεια και οχι sub προς το παρον. Αλλωστε στη μουσικη το sub δεν πολυπαιζει (ειδικα οταν εχεις ηχεια δαπεδου που κατεβαινουν χαμηλα σε συχνοτητες). Το ηχειο διαλογων θα το αγοραζα σιγουρα καθως βελτιωνει απιστευτα την αισθηση στις ταινιες-σειρες. Ισως να παρελειπες τελειως και τα πισω ηχεια. Αν εχουν το σετακι ή τουλαχιστον τα 1002 ανοιχτα προς ακροαση, και εισαι ευχαριστημενος τοτε (αν δεν θες να ψαχνεσαι αλλο) παρτα! Το ξερω οτι αντι να δωσω λυσεις, δημιουργησα περισσοτερους προβληματισμους, αλλα επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι, πιστευω οτι θα ηθελες να πετυχεις το βελτιστο δυνατο αποτελεσμα για τα χρηματα που θα δαπανησεις, αναλογα παντα με τις αναγκες σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MariosSeva Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 εχεις δικιο στο οτι με μπερδεχεσ και εχεισ δικιο στο οτι ειναι δυσκολη εποχη. αλλα δεν θελω να βιαστω και εγω. η αληθεια ειναι πως θα βαζω και καμια σειρα που και που να αραζω στην τηλεορασαρα μου και να τεντονομαι με τα ηχεια μου. αυτο το ονειρο εχω.την τηλεοραση την βρηκα.τα ηχεια οχι ακομα πολλεσ διαφορετικεσ αποψεις που το καταλαβαινω. θελω προτασεις να μου δωσεις εαν ειναι ευκολο μια δυο δηλαδη που θα πηγαινες αντι για μαγκνατ. θελω να νιωθω την μουσικη (ακουω τα παντα εκτοσ μεταλλαδικα και τετοιοθ στυλ) και θελω οταν κατσω για ταινια να ακουω και τις ψιχαλες χαχαχα μαλλον εχω απαιτησεις. για να ακουσω προτασεις δεν τα παιρνω ακομα κανω υπομονη τι να κανω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparen Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 δεν ριχνεις μια ματια εδω http://avclub.gr/forum/forumdisplay.php/51-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%84%CE%AE-%E2%80%93-%CE%97%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%E2%80%93-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%9F%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-Home-Cinema που τα παιδια ασχολουνται με αυτο το θεμα 24/7 ; Απλα για να εχεις μια πρωτη εικονα, γενικα τα Dali zensor προτεινουν. Το vokal κεντρικο, 2 Χ zensor 3 (μπροστα), 2 X zensor 1 (πισω). Στο sub πας εκει που αντεχει η τσεπη σου. Αυτο το συστημα ομως ειναι η συνηθης προταση για ακροαση/θεαση ταινιων και οχι μουσικης οπως εσυ. Δες λιγο και στο κομματι του δικαναλου τι λενε (ποτε δεν με εχει απασχολησει). Απλα να εχεις στο νου σου οτι επειδη οι πιο πολλοι ασχολουνται αρκετα χρονια, εχουν μια ταση να προτεινουν ποιοτικα αλλα και ακριβουτσικα συστηματα. Δεν ειναι κακο, απλα το αναφερω για να μην απογοητευτεις απο τις τιμες που θα δεις. Αν θα μπορουσες να πας σε καποιο καταστημα που εχει ηχεια συνδεδεμενα να τα ακουσεις, αυτο θα ηταν μαλλον το καλυτερο ομως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Επισης, εχω την εντυπωση οτι ο χ1000 που αναφερεις ειναι "λιγος" για δαπεδου. Βασικά μπερδεύτηκες. Εγώ έχω τον Χ 1000 και πάνω του φοράω 2Χ 802 δαπέδου. Εμένα προσωπικά καθόλου λίγος δεν μου φαίνεται. Ίσως άλλος να τα σηκώνει καλύτερα, σαφώς, αλλά για ενισχυτή των 270€ είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος. Τέλος τα dali που προτείνουν πολλοί είναι εξαιρετικά ηχεία, αλλά για την πεντάδα μόνο θέλει 800€, ανεβαίνει αρκετά σε σχέση με τα Magnat Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Όσα και να διαβάσεις αν δεν πάρεις έστω λίγη εμπειρία άκρη δεν βγάζεις με τα ηχεία πίστεψέ με...Τις διαφορές που διακρίνουν οι άλλοι εσένα μπορεί να μην σου κάνουν καμία αίσθηση...Την ένταση που θες εσύ, άλλοι να την θεωρούν τσίριγμα...εσύ να θες να σκούζουν τα ηχεία και άλλοι να λένε ότι είναι μάπα, ψυχρός, φωτεινός ήχος κ.α...οοοοτι και να πούμε, πάντα είναι πιθανό είτε να απογοητευτείς από την τελική αγορά σου, είτε να έχεις δώσει παραπάνω από ότι θα μπορούσες για να πάρεις το επιθυμητό εποτέλεσμα...Δεν τα ξέρει κανείς τα γούστα σου για να σε βοηθήσει με ακρίβεια...πως να το κάνουμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparen Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Βασικά μπερδεύτηκες. Εγώ έχω τον Χ 1000 και πάνω του φοράω 2Χ 802 δαπέδου. Εμένα προσωπικά καθόλου λίγος δεν μου φαίνεται. Ίσως άλλος να τα σηκώνει καλύτερα, σαφώς, αλλά για ενισχυτή των 270€ είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος. Τέλος τα dali που προτείνουν πολλοί είναι εξαιρετικά ηχεία, αλλά για την πεντάδα μόνο θέλει 800€, ανεβαίνει αρκετά σε σχέση με τα Magnat Αν σου ακουγονται μια χαρα εσενα που τα εχεις αγορασει και τα χρησιμοποιεις, ο λογος ολων των αλλων περισσευει! Δεν μπερδευτηκα ομως. Απαντησα και εκανα quote μαλιστα στον MariosSeva, ωστε να μην υπαρχει καμμια αμφιβολια σε ποιον απαντω. Για τη διαφορα τιμης εχεις απολυτα δικιο. Δεν τα ανεφερα σαν αντιστοιχης τιμης με τα magnat, εξηγησα μαλιστα οτι αυτα τα προτεινουν σε συστημα κυριως για ταινιες και οχι για μουσικη οπως θελει ο ιδιος. Εκανα απλα μια περιληψη του τι λεγεται εκει. Επισημανα κιολας οτι επειδη εμενα ποτε δεν με ενδιεφερε αυτη η αναλογια ταινιων-μουσικης δεν εχω ψαξει ιδιαιτερα συστημα προσανατολισμενο προς τα εκει. Μονο συστημα που αν χρειαστει παιζει ΚΑΙ μουσικη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MariosSeva Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 παιδια σας ευχαριστω ολους αλλα θα παω στα μαγκνατ να τελειωνω γιατι εχω ξεφυγει και λιγο απο το μπατζετ με τον ενισχυτη που πηρα.εξαλλου ομως για αυτο τον πηρα εαν θελω αργοτερα και δεν μαρεσει κατι αναβαθμιζω. θα σας πω εντυπωσεις τελος αρχες του ιουνιου που θα το εχω στησει ολο το συστημα. να στε καλα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα