Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον...

Παρελαβα μεσα σε 17 μερουλες με NL Post το Chuwi Hi10 με την θηκουλα του ομορφα και ωραια.

Το Bootaρω πρωτη φορα ολα κομπλε!

Μπηκε πολυ γρηγορα στα Windows 10 τσεκαρα μερικα πραγματακια οπως Browsing κλπ για το Review που θα ανεβασω και αποφασισα να το σεταρω για τον φιλο που προοριζεται με ολα τα Update του και τα ελληνικα και να να του βαλω κανενα Hearthstone,League of Legends κλπ.

Τελειωνουν τα ελληνικα περναω και τα αρχεια εγκαταστασης των παιχνιδιων ολα καλα.

Κανει το κλασσικο Log out για να περαστει η γλωσσα και καπου εκει αρχιζουν τα ωραια :) 

Βλεπω στο Taskbar οτι λειπει το εικονιδιο του Edge παταω το κουμπι των Windows που εχει το Tablet δεν εμπαινε στο Smart Menu...Κανω και κλικ στο κουμπι του Start Menu...δεν...μπαινω στο Task Manager να δω αν ειναι καμια εγκατασταση προγραμματος στην μεση που τραβαει πολλους πορους και εχει μπετωσει το Tablet....τιποτα!

Ωραια λεω..αλλαζω την γλωσσα σε αγγλικα το ιδιο..
Παμε για Reset!

Shift Restart

Refresh Windows

1% 2% στο 6% κολλησε 4 ωρες...

Κλεινω ανοιγω ξανα κολλαει στο 6%με την πλατη να εχει ζεσταθει αρκετα

ε απο εκει και περα Boot Cycles non stop...

Μπαινω στο Chuwi Forum

Kλασσικη κινεζα Admin που δεν καταλαβαινει Χριστο και απλα σε παραπεμπει σε μια σελιδα με Bios Updates και System Images που αν βρεις για το μοντελο σου εισαι τυχερος.

Τεσπα της λεω το SN της εξηγω τι και πως και μου στελνει η βρωμιαρα ενα Link για Download απο το Baidu

Το Baidu ειναι σαν το Google Drive μαζι με Rapidshare της Κινας,μερος του οικοσυστηματος της Tencent που εχει το QQ Weibo και κατι αλλες κινεζοεφαρμογες που εχουν τα Tablets και τα κινητα μεσα.

Το θεμα ειναι οτι για να κανεις λογαριασμο στο Baidu πρεπει να εχει μπαρμπα στην Κορωνη και κινεζικο κινητο.

Οποτε 

ΟΔΗΓΟΣ

Βρισκεις αυτο που θες στο Baidu που αν ειναι πανω απο καποια GB σου ζηταει λογαριασμους κλπ...

Μπαινεις τοτε στο κινητο και κατεβαζεις την International Version του QQ βαζει να σου στειλει μηνυμα στο κινητο για επιβεβαιωση,περιμενεις κανενα 5λεπτο να σου ερθει (μπορει να κολλησει το συστημα αν σπαμαρεις στειλε μου SMS)

Αφου τελειωσεις την εγκατασταση και το Verification πας πισω στο Baidu και του λες θελω να συνδεθω με το QQ

πατα στο [-] εικονιδιο και Scannaρεις το QR Code που σου βγαζει.

Περιμενεις να γινει Verification και εκει και κατεβαζεις ελευθερα μεν με σκατοLimited ταχυτητες δε....

ΤΕΛΟΣ ΟΔΗΓΟΥ

Οποτε τωρα ειμαι στο Standby να κατεβει το Image με τα Windows 10 για να ξεμπρικαρω το κινητο...

Θα ενημερωνω τι παιζει και μπορει τελικα να κανω και εναν οδηγο με την διαδικασια αν τα καταφερω..

Γενικα ειναι τεραστια μανουρα που αν δεν το εχεις πετα το Tablet στην θάλασσα 

Δημοσ.

Αφου το βαψεις μπλε;;;. Μολις χαραμισα 3 λεπτα για να διαβασω τι;;.... Βαφ'το μπλε και πετα το στην θαλασσα...

Σου πηρε τοσο πολυ; 

Να το κοιταξεις.

Ποιο κομματι του

Οποτε τωρα ειμαι στο Standby να κατεβει το Image με τα Windows 10 για να ξεμπρικαρω το Tablet...

Θα ενημερωνω τι παιζει και μπορει τελικα να κανω και εναν οδηγο με την διαδικασια αν τα καταφερω..

Γενικα ειναι τεραστια μανουρα που αν δεν το εχεις πετα το Tablet στην θάλασσα 

δεν καταλαβες;

Δημοσ.

Και αφου εισαι stand-by ,λες ,ας ανεβασω την εμπειρια μου... Ολο το ανουσιο ποστ σου εννοω,και ναι ,θα το κοιταξω γιατι ολο ανουσια ποστς διαβαζω τελευταια... Ανουσιο γιατι δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα του... Οδηγος.... Ποιος οδηγος;;. Αν ηθελες να φτιαξεις οδηγο,ας εβαζες καποια λινκς,καποιες φωτο κτλ,αν ηθελες να βοηθησεις καποιον που ισως βρεθει στην δικη σου θεση... Αυτα. Επισης με μια προχειρη αναζητηση βρηκα αυτο https://www.dropbox.com/sh/ht9am2b9dfpp1dh/AAA7oApODn-yqVC8w0bPo89la?dl=0 και αλλα πολλα απο εδω http://forum.chuwi.com/thread-15-1-1.html χωρις baidu, accounts και ολα αυτα που περασες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπαινω στο Chuwi Forum

Kλασσικη κινεζα Admin που δεν καταλαβαινει Χριστο και απλα σε παραπεμπει σε μια σελιδα με Bios Updates και System Images που αν βρεις για το μοντελο σου εισαι τυχερος.

Τεσπα της λεω το SN της εξηγω τι και πως και μου στελνει η βρωμιαρα ενα Link για Download απο το Baidu

Αλλο το Hi10 3000+ αλλο το 5000+ αλλο για τα πιο καινουργια Revesions που δεν εχουν βγαλει και αν διαβασες εγραψε η Κινεζα οτι θα το ανεβασει μετα απο παρακληση μου στο Dropbox.

Οποτε εχεις θεματακια κατανοησης  παλι εκτεθηκες μονο και μονο για να πεις κατι σε ενα ανουσιο Post.

Και μιας και δεν ειμαι η μητερα Τερεζα του Forum για να φτιαχνω οδηγους για το παραμικρο και για αυτους που δεν εχουν την ικανοτητα να ακολουθησουν απλα βηματα χωρις οπτικο ερεθισμα.

Σταματα πριν γινεις κιαλλο ρομπα

Επεξ/σία από Sotosgl
Δημοσ.

Την γοητευσες βλεπω την κινεζουλα... Αλα, αυτα ειναι... Παντως ,στο πρωτο ποστ σου,δεν διαβαζω πουθενα για ντροπ μποξ, αλλα μονο για μπαιντου και εξηγησεις του περι τι ειναι αυτο, και πως θα φτιαξεις λογαριασμο... Θεματα κατανοησης αδερφε δεν εχω.. Εσυ εχεις θεματακι με το να παραδεχτεις οτι ΑΝ εκανες μια αναζητηση στο google,δεν θα χρειαζοσουν ολη αυτη την διαδικασια.... Και αν ειδες στο λινκ που εδωσα , δινει το firmware αναλογα τα serial numbers... Μαλλον εσυ εχεις θαμα κατανοησης τελικα, οχι εγω...

Δημοσ.

Την γοητευσες βλεπω την κινεζουλα... Αλα, αυτα ειναι... Παντως ,στο πρωτο ποστ σου,δεν διαβαζω πουθενα για ντροπ μποξ, αλλα μονο για μπαιντου και εξηγησεις του περι τι ειναι αυτο, και πως θα φτιαξεις λογαριασμο... Θεματα κατανοησης αδερφε δεν εχω.. Εσυ εχεις θεματακι με το να παραδεχτεις οτι ΑΝ εκανες μια αναζητηση στο google,δεν θα χρειαζοσουν ολη αυτη την διαδικασια.... Και αν ειδες στο λινκ που εδωσα , δινει το firmware αναλογα τα serial numbers... Μαλλον εσυ εχεις θαμα κατανοησης τελικα, οχι εγω...

Ρε φιλε σταματα το,εχεις εκτεθει ανεπανορθωτα.

Το δικο μου S/N δεν αντιστοιχει σε κανενα απο αυτα του Site ΓΙΑΥΤΟ και η κινεζουλα το ανεβασε εκεινη την στιγμη και δεν με πεταξε σε μια ξερη σελιδα.

Οι αλλοι ειχαν παλιοτερα Batch και το βλεπεις και απο την ημερομηνια παραγωγης.

Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον και την λυσσα να με βγαλεις λαθος :) Κριμα που δεν σου βγηκε και εφαγες τα μουτρα σου για αλλη μια φορα

Δημοσ.

Αποχωρω μονο και μονο επειδη ευτελισαμε το "ενδιαφερον" θεμα που ανοιξες. Ευχομαι να φτιαξεις τελικα το ταμπλετ του φιλου σου...

Δημοσ.

Update

Μετα απο 2 μερες κατεβασματος των αρχειων μεσα απο το Baidu πηρα το .rar αρχεια με το Bios Update και τα 2 bootable disk files.

Δεν χρειαστηκε Bios Update (Ειχα ηδη την τελευταια εκδοση)  οποτε προχωρησα κατευθειαν στην επανεγκατασταση του λειτουργικου.

Δεν χρειαζεται Hub οπως λενε οι οδηγιες για να εχεις και τα 2 Flash Drives στις θυρες αλλα και πληκτρολογιο κουμπωμενο.

Η διαδικασια για οποιον το εχει με εγκαταστασεις Roms κινητων ή με Formats υπολογιστων ειναι ευκολη.

Αφου κατεβασεις το αρχειο βρισκεις

1 φακελο για τα Bios

Οδηγιες στα κινεζικα

1 αρχειο με τα 2 images των Windows μεσα.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαμορφωνεις 2 Flash Drives

Το ενα τουλαχιστον 8GB και το αλλο απο 512MB και πανω.

Το μικρο το φορμαρεις σε FAT32,του δινεις το ονομα WINPE και μεσα βαζεις τα περιεχομενα του φακελου DISK 1

Το μεγαλο σε NTFS και του δινεις παλι το ονομα WINPE και μεσα βαζεις τα περιεχομενα του φακελου DISK 2

Αφου εχεις φορτισει το Laptop στο 100% (για να μην υπαρχει περιπτωση να σου σβησει στα μεσα της διαδικασιας) ξεκινας.

Βαζεις στην πανω θυρα USB το μικρο USB Drive και στην δευτερη το πληκτρολογιο

Ανοιγεις το Tablet απο το κουμπι Power και πατας ταυτοχρονα στο πληκτρολογιο το F7

Θα σε βαλει σε ενα Boot Menu με 2 επιλογες

Windows Bootloader και μια με το ονομα του USB Drive σου (πχ Kingston DT1) 

Επιλεγεις το USB Drive και πατας Enter

Σε αυτο το σημειο δεν χρειαζεσαι αλλο το πληκτρολογιο,οποτε το βγαζεις απο την δευτερη θυρα USB του tablet και στην θεση του βαζεις το μεγαλο USB DRIVE.

Το μικρο USB προετοιμαζει την eMMC του Tablet φτιαχνωντας τα απαραιτητα Partitions και το μεγαλο εχει μεσα τα αρχεια εγκαταστασης των Windows.

Απο αυτη την στιγμη η διαδικασια γινεται αυτοματα και δεν χρειαζεται να κανουμε τιποτα παρα να περιμενουμε (10 λεπτα περιπου) μεχρι να μας βγαλει την κλασσικη πρωτη οθονη με το Σεταρισμα των Windows 10 που βαζεις το ονομα σου κλπ.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Απο την πρωτη στιγμη κιολας βλεπεις μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις του Tablet με το φρεσκοεγκατεστημενο λειτουργικο.

Κανενα κολλημα στις ενημερωσεις,η εγκατασταση εφαρμογων γινοταν πιο γρηγορα και γενικα η εμπειρια χρησης ηταν πολυ καλυτερη απο το πρωτο σεταρισμα που εγινε απο τον κινεζο μαζικα μεσω δικτυου σε ολα τα Tablet.

Εγκατεστησα παιχνιδια και εφαρμογες και ολα δουλευουν αψογα,μετα απο τα απαραιτητα Stress Test.

Οποτε οποιος παρατηρησει αργα Loading Times ή θεματακια με το Tablet του που δεν οφειλονται σε Hardware θεματα καλο θα ηταν να κανει ενα Clean install των Windows 10 που δινει η εταιρια στο Forum αναλογα με το μοντελο του.

Το πλεονεκτημα ειναι οτι εχει γνησια Windows και Windows 365 Licence για 1 χρονο.

Οποιος εχει απορειες εδω ειμαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...