Προς το περιεχόμενο

INTENSO 5TB MEMORY CENTER 3.5'' USB3.0 BLACK 136.90€ (eshop)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προς πληροφόρηση για όσους ρώτησαν για τον HDD του θέματος και σε αγορά από e-shop προ εβδομάδας περίπου (4-4-2016--πριν ανοίξει το παρόν θρεντ) επιβεβαιώνω ότι έχει  Seagate  και συγκεκριμένα τον ST5000DM000-1FK178 σύμφωνα με το HD Sentinel. Εδώ το  Manual

<off topic>Επειδή σκοπεύω να τον κρυπτογραφήσω με το TrueCrypt πριν τον χρησιμοποιήσω για πόσες ώρες (ή μήπως ημέρες?) να προετοιμάζομαι; Έχει κάνει την διαδικασία με ανάλογου μεγέθους δίσκο κανείς άλλος;</off topic>

Δημοσ.

Κρυπτογράφηση entry level δίσκου και μάλιστα 5400 στροφών.

Σαν να λέμε πήρα Daewoo Matiz για να πάω στον κακοτράχαλο δρόμο στο βουνό.

Στο δια ταύτα δε γνωρίζω πόσο καιρό θα κάνει και πόσο θα κρατήσει. Δε θα το δοκίμαζα καν.

Δημοσ.

και εμενα αυτο το μοντελο ακριβως εχει

plpapadopoulos προτεινεις καποιο τεστ που να εχει νοημα και βατο ως προς το χρονο εκτελεσης,σευχαριστω

Δημοσ.

Κανένα τεστ δεν έχω κατά νου.

Αγοράζει (φαντάζομαι) κάποιος ένα δίσκο για να τον χρησιμοποιήσει ως αποθήκη, όχι για να κάνει τεστ.

Εκτός αν είμαι κάπου λάθος.

• Like 1
Δημοσ.

ναι δεν εννοω επιδοση απλα καλης λειτουργιας.

η ενδειξη του hd sentinel ειναι αρκετη?

• Moderators
Δημοσ.

Όταν αγοραζω δισκο, κανω παντα ένα full error scan (όχι quick) με το HD tune pro και ελεγχω και τα Smart attributes ( καρτελα "Health" στο ιδιο πρόγραμμα) πριν και μετα το τεστ. Αν υπαρχει οποιοδήποτε προβληματικο κομματι/sector στην επιφανεια του θα το δεις αμεσα και όχι μετα από "χ" μηνες - χρονια, πιθανον και μετα εγγυησης, που θα πανε οι κεφαλες εκει να γραψουν. Θελει καποιες ωρες για να ολοκληρωθεί, ελεγχει ΟΛΗ την επιφανεια των platters.

Πιο προχωρημενο είναι το Eassos PartitionGuru Pro, αλλα με το προηγουμενο θα κανεις μια χαρα και πιο απλα τον ελεγχο σε καινουργιο δισκο.

• Like 3
Δημοσ.

Πλάκα κάνεις; 159Ε έχει.

http://www.insomnia.gr/topic/605637-intenso-5tb-memory-center-35-usb30-black-13690%E2%82%AC-eshop/page-2?do=findComment&comment=54781651

Επίσης θεωρώ πολύ σωστό και ειλικρινές το παρακάτω review από της σελίδα του eshop:

Από χρήστη ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ - Βαθμολογία 7 στις 04-04-2016 Ο σκληρός έχει πολύ χαμηλό gen transfer rate για τα σύγχρονα επίπεδα χρήσης (μεγάλου μεγέθους αρχεία), που απαιτούν ταχύτητες τουλάχιστον 120-140 mb/s. Η χαμηλή ταχύτητα περιστροφής (5400) , το cashe mem buffer size (32) και η υλοποίηση του ενσωματωμένου κυκλώματος της usb3 σύνδεσης, διαμορφώνουν ένα μέτριο αποτέλεσμα συνολικής απόδοσης. Προσοχή , η αναφορά μου γίνεται σε όρους ταχυτήτων μεταφοράς και ανάγνωσης. Όσον αφορά τη χωρητικότητα , σε όρους τιμής ως προς το κάθε terabyte που αγοράζεις (27.6 ευρώ/terabyte), σαφώς και η τιμή του είναι ανταγωνιστική.Όχι όμως για όσους γυρεύουν γρήγορο εξωτερικό σκληρό δίσκο παρά την για υψηλή χωρητικότητά του.Τον συνιστώ ΜΟΝΟ για τον υψηλό λόγω χωρητικότητας ως προς τιμή. Συνιστώ τον SAMSUNG STSHX-D501TDB D3 STATION 5TB (τρομερός)τον οποίον είχα αγοράσει σε προσφορά από το eshop 152.90 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.

Η ένδειξη όχι, δεν είναι αρκετή, αλλά τα διαγνωστικά τεστ που περιλαμβάνει (ειδικά τα "surface tests") είναι πολύ αξιόπιστα...τα χρησιμοποιώ σε κάθε νέο δίσκο και περιοδικά στους υπάρχοντες.

http://www.insomnia.gr/topic/605637-intenso-5tb-memory-center-35-usb30-black-13690%E2%82%AC-eshop/page-2?do=findComment&comment=54781651

Επίσης θεωρώ πολύ σωστό και ειλικρινές το παρακάτω review από της σελίδα του eshop:

Δεν αναφέρει τί διαμεταγωγή έχει με τον συγκεκριμένο δίσκο πάντως, για να μπορέσει να συγκρίνει κανείς...

...διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, με διαφορετικούς οδηγούς, ακόμη και με τον ίδιο ελεγκτή (και εννοείται με διαφορετικούς ελεγκτές) δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Με τον Intenso 4ΤΒ στα Win7, με τον δικάναλο Nec/Renesas είχα πάνω από 110mb/s διαμεταγωγή (δεν θυμάμαι το ακριβές νούμερο)...

...στα Win10, με τον ίδιο ελεγκτή, αλλά και με τετρακάναλο Nec/Renesas έχω αρκετά χαμηλότερες ταχύτητες.

Υπάρχουν μεταβλητές δλδ που παίζουν ρόλο, έτσι κι αν γενικά μπορεί να έχει δίκιο (μέτριες επιδόσεις), σκέτη η διατύπωση χωρίς τα νούμερα και τα στοιχεία έχει περιορισμένη ωφελιμότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεκτό.

Φανηκε σοβαροφανές όμως το πόστ του και αναφέρει και ποιόν προτείνει εναλλακτικά (με βρίσκει σύμφωνο και στην πρότασή του γιατί σε εξωτερικό ή Hitachi ή Samsung θα επέλεγα).

Επεξ/σία από plpapadopoulos
Δημοσ.

Κρυπτογράφηση entry level δίσκου και μάλιστα 5400 στροφών.

Σαν να λέμε πήρα Daewoo Matiz για να πάω στον κακοτράχαλο δρόμο στο βουνό.

Στο δια ταύτα δε γνωρίζω πόσο καιρό θα κάνει και πόσο θα κρατήσει. Δε θα το δοκίμαζα καν.

Τι εννοείς; Ξέρεις κάτι που δεν κατέχω; Εξάλλου ακριβώς γι αυτό τον λόγο τον αγόρασα, για να τον κάνω κρυπτογράφηση και εφεδρικό για αντίγραφα άλλων δύο των 2 ΤΒ έκαστος, που επίσης τους έχω κρυπτογραφημένους. Ειδικά για video HD 1920X1080 με την κάμερα γεμίζει για πλάκα ο σκληρός και δεν θα ήθελα να ρισκάρω να τα χάσω ή να πέσουν σε λάθος χέρια. Για κατάπτωση της εγγύησης δεν νομίζω να γίνετε λόγος. Εννοείς προφανώς ότι επηρεάζετε η αξιοπιστία του δίσκου; Αν ναι, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής προς αυτό (ή κάποιος άλλος που κατέχει το αντικείμενο) πριν προχωρήσω στο επόμενο βήμα, τώρα που έχω ολοκληρώσει και το surface test σε read mode και πήρα το OK για το τελικό βήμα. Να σημειώσω ότι στους άλλους δεν είχα κανένα πρόβλημα στο 2-3 χρόνια που τους έχω κρυπτογραφημένους. Όσον αφορά σε container folders το θεωρώ πιο δύσχρηστη διαδικασία και την απορίπτω και λόγω περιορισμού μεγέθους. Το ίδιο υποθέτω θα συμβαίνει και με τα πολλά partitions πριν τη διαδικασία, αν και δεν το έχω ψάξει εκτεταμένα το θέμα. Με έβαλες σε σκέψεις και θα αναμείνω για λίγο σε κάποια απάντηση-εξήγηση από μέρους σου για το πως καταπονείτε ο δίσκος με την κρυπτογράφηση, καθότι στο google δεν βρήκα κάτι σχετικό. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ρίξε μια ματία στα ακόλουθα:

http://superuser.com/questions/448965/does-full-disk-encryption-on-ssd-drive-reduce-its-lifetime

http://security.stackexchange.com/questions/61089/can-truecrypt-encrypt-ssds-without-performance-problems

https://superusersome.wordpress.com/2015/06/06/does-full-disk-encryption-on-ssd-drive-reduce-its-lifetime/

Και υπάρχουν κι άλλα ποστς που αναφέρονται στον αντικτυπο που έχει στις επιδόσεις για παράδειγμα ενός μηχανικού δίσκου (΄ποσο μάλλον ενός αργού μηχανικού δίσκου).

Αν μιλάμε για SSD, οι διαφορές δεν είναι αισθητές.

Για μηχανικό δίσκο μιλάμε για πτώση στις επιδόσεις κατά 15-25% ανάλογα το δίσκο.

Η προσωπική μου άποψη τώρα:

Δε νομίζω ότι θα σου μείνει στα χέρια ο δίσκος, αλλά πιστεύω ότι θα σέρνει γενικά σε σχέση με το να ήταν unencrypted, λόγω του ότι είναι μηχανικός και 5400.

Δυστυχώς η εμπειρία την τελευταία 3ετία δείχνει πως πολλά bad sectors βγαίνουν σε δίσκους Seagate.

Θα βγούν άλλοι να σου πούν για άλλες εταιρίες (π.χ. και o Western Caviar Green είναι για τα μπάζα), ο καθένας θα έχει τα δίκια του, όμως θεωρώ ότι η Seagate έχει ρίξει αρκετά την ποιότητα-αξιοπιστία.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχω δεί βλάβες σε HP και Lenovo desktops, DELL Servers, DELL Equallogic SAN units, όλες να έχουν να κάνουν με δίσκους Seagate.

Και στο λέω που παλιά γούσταρα τρελά την Seagate. Από το 2008 και μετά δυστυχώς την έχει ρίξει πολύ την ποιότητα.

Δε θα ρισκάριζα να αγοράσω τον πιο entry level Seagate δίσκο για να τον κάνω encrypt.

Αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη, δε θα ήθελα να σε επηρεάσω και να σε αποτρέψω.

Αν στα ίδια λεφτά κοντά μπορείς να βρείς Hitachi external 7200, καλό θα ήταν να τον προτιμήσεις πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

149.9 έχει στον Κωτσόβολο με κουπόνι 30 ευρώ για επόμενη αγορά αξίας 90 ευρώ και πάνω αν θυμάμαι καλά. Για καποιον που χρειάζεται κάτι ακόμη είναι συμφέρουσα τιμή.

Επεξ/σία από matrixxx
αφαιρεση ρεφεραλ σκρουτζ
  • Moderators
Δημοσ.

Να συμπληρωσω για να μην την πατησει κανεις με λαθος προγραμματισμο αγορων, ότι δεν είναι αμεσα εξαργυρωσιμη, αλλα για "μετα εορτων" (προφανως για να μην ξαναπαρεις 2η φορα σερι εκπτωση/κουπονι με την νεα αγορα/εξαργυρωση, αλλα μονο μια, αλλα και να πεσει σε πεσμενη περιοδο πωλησεων)

Μπορεί να εξαργυρωθεί από τις 11/05/2016 έως τις 30/06/2016 στα φυσικά μας καταστήματα, στο www.kotsovolos.gr, είτε στο τηλεφωνικό μας κέντρο

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...