Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,φίλος χρειάζεται άμεσα κουτί (καθώς το λάπτοπ που είχε έκαψε gpu και πάει για...βόλτα)για παιχνίδια,παρόλα αυτά δεν έχει ακόμα όλο το budget. Αυτή την στιγμή διαθέτει 500 ευρώ και θέλει ένα κουτί να του βγάλει χρόνια. Σαν χρήση το θέλει κυρίως για video games (αυτή την στιγμή δεν παίζει κάτι πολύ βαρύ,καθώς το λαπτοπ του δεν τα σήκωνε). Αυτό που σκέφτηκα εγώ είναι να του φτιάξω ένα κουτί χωρίς την GPU πάνω(θα παμε με γραφικά cpu) ,την οποία θα έχει τα χρήματα να αγοράσει μέσα στους επόμενους 4 μήνες.

Αυτό που θέλω εγώ είναι να μου πείτε την γνώμη σας για το build(και τι μπορώ να αλλάξω αν χρειαστεί) που θα σας παραθέσω παρακάτω,καθώς και τι αποδόσεις θα έχουν περίπου τα ενσωματωμένα γραφικά. (Να πω πως τα παιχνίδια που παίζει προς το παρόν θα είναι counter strike και Lol τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά).Η αγορά των κομματιων θα γίνει απο eshop το οποίο προσφέρει την δυνατότητα δόσεων. Στο μέλλον θα μπει σαν gpu κατα πάσα πιθανότητα μια Gtx960 or 970.

CPU:i5 6500Κ 3,2Ghz

Case:Aerocool gt midi tower

MB:Asus h110m-c (αν μπορείτε κάντε μου μια αντιπρόταση για αυτήν)

Ram:Hyper x DDR4 8gb 2133mhz

Τροφοδοτικό:Thermaltake berlin 630w  είτε Coolermaster g650m (πιο πολύ προς το thremaltake,θα με καλύψουν τα 630w?)

SSD:Samsung Evo 850 120gb (ο μόνος που θα αγοραστεί απο άλλο κατάστημα).

Υπάρχει Sata3 σκληρός στην άκρη για αποθηκευτικός χώρος.

Περιμένω τις προτάσεις,τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

Ευχαριστώ για την βοήθεια :)

Δημοσ.

Το κουτι δεν μου αρεσει καθολου. Οχι μονο απο εμφανιση αλλα με μια γρηγορη ματια που εριξα πιστευω οτι θα ειναι εφιαλτης να δουλεψεις με αυτο.

Σε αυτην την κατηγορια τιμης θα κοιταζα αυτο 

http://www.e-shop.gr/case-zalman-r1-atx-mid-tower-black-p-PER.815010

Οθονη σε αυτα τα χρηματα να παρει μια flicker free LG με IPS Panel

Σε μητρικες υπαρχουν κα αλλες επιλογες αλλα το e-shop εχει περιορισμενη γκαμα επιλογων.

SSD δεν εξιζει να βαλει 120GB, η διαφορα με τα 240 δεν ειναι μεγαλη. Οι 240αρηδες εχουν καλυτερο VFM.

Οι Samsung ειναι οι καλυτεροι στην κατηγορια αλλα για καποιον που δεν θα διαχειριζεται μεγαλα αρχεια (πχ επεξεργασια Βιντεο) οι περισσοτεροι SSD θα αποδιδουν περιπου το ιδιο.
Αν θελει να γλυτωσει καποια χρηματα το e-shop εχει σε προσφορα μεσω newsletter τον OCZ Trion 150 240GB στα 65ευρω

• Like 1
Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε:500euro

ii) Tη χρήση του υπολογιστή:gaming

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:Όχι κάτι συγκεκριμένο

iv) Στη σύνθεση  δεν θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη(παρόλα αυτά μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες με ταβάνι τα 150-160)

v) Στη σύνθεση δεν θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? 

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο eshop λόγο δόσεων.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (ο φίλος μου δεν γνωρίζει)

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Οχι θα περάσουμε εμείς win10 x64

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Θα αγοραστεί εντος 4μήνου GPU

x) Θα γίνει oc στο CPU, όχι ο CPU δεν θα πειραχτεί (απο οτι διάβασα ο συγκεκριμένος δεν χρειάζεται και αγορά άλλης ψυκτρας).

xi) Θα γίνει oc στη GPU,όχι δεν θα πειραχτεί

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:HDD Sata 3 1tb 

Δημοσ.

στο Link Παραπανω για τον επεξεργαστη λεει 6500k αλλα σε παει στον 6500...αφου δεν θα κανεις OC ο φιλος σου η σωστη αγορα ειναι ο 6500 (απλα το αναφερω γιατι δεν ξερω ποιον απο τους 2 εννοεις οτι θελει να παρει)

κατα τ αλλα ειναι οκ το build...η μητρικη ειναι αρκετα entry lvl βεβαια...και θες αλλα 8gb ram για να παιξεις σε dual chanel...

για τροφοδοτικο θα διαλεγα το g650m γιατι εχει 5 χρονια εγγυηση εναντι 3ων του thermaltake!

τσεκαρε και αυτο το κουτακι http://www.e-shop.gr/case-zalman-z12-black-p-PER.810824

Δημοσ.

Το κουτι δεν μου αρεσει καθολου. Θα βάλω το κουτί που μου πρότεινες στην σύνθεση

Οθονη σε αυτα τα χρηματα να παρει μια flicker free LG με IPS Panel, θα του την προτείνω 

Οι 240αρηδες εχουν καλυτερο VFM. Ο φίλος μου ήθελε συγκεκριμένα τον 850 αλλιώς και εγώ τα ίδια του είπα :D

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. 

Μήπως γνωρίζει κάποιος σε τι επίπεδο είναι τα γραφικά του επεξεργαστή? Με μια ματιά που έριξα(benchmarks,tests) φαινόντουσαν αρκετά καλά,μέχρι να μπει η GPU πάνω.

Δημοσ.

O Trion σε αυτα τα λεφτα ειναι πολυ καλο VFM, και για την χρηση που θα κανει ειναι υπεραρκετος.

Ο Samsung υπερτερει σημαντικα σε συγκεκριμενες εφαρμογες που δεν αφορουν τον φιλο σου.

Αν επιμενει βεβαια ας τον παρει, δικα του ειναι τα λεφτα.

post-382068-0-77295100-1460014706_thumb.jpg

Μνημη σου εβαλα την Corsair γιατι ειναι σε πολυ καλη τιμη αλλα η Fury που ειχες βαλει εχει ελαφρα καλυτερο latency και μονο 6 ευρω διαφορα οποτε αν θες μπορεις να βαλεις αυτην αντι για την Corsair.

Για να γινει σωστη προταση στο τροφοδοτικο πρεπει να ξερουμε τι καρτα γραφικων θα μπει.
Ενα καλο 550W καλυπτει μεχρι GTX970 και R9 380X.

Aν θα βαλει R9 390, 390X θελει 750W τροφοδοτικο 

Tα ενσωματωμενα γραφικα ειναι HD Graphics 530 

Ειναι αναμεσα σε GT 730 - GT 740, λιγο πιο κατω απο R7 250 http://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html

Προταση για οθονη https://www.skroutz.gr/s/5728164/LG-24MB56HQ.html

• Like 1
Δημοσ.

στο Link Παραπανω για τον επεξεργαστη λεει 6500k αλλα σε παει στον 6500, Ναι στον 6500 που είναι κλειδωμένος (δικό μου λάθος όταν το έγραφα,το λινκ το σωστό είναι :D)

η μητρικη ειναι αρκετα entry lvl βεβαια, πιστεύεις θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα με την συγκεκριμένη?

θες αλλα 8gb ram για να παιξεις σε dual chanel,λόγω budget θα μείνουμε προς το παρων στην 8αρα η οποία θα τον καλύψει επαρκώς πιστεύω για το ερχόμενο διάστημα,υπάρχει πάντα και το κενό slot για να προσθέσει αν χρειαστεί

για τροφοδοτικο θα διαλεγα το g650m γιατι εχει 5 χρονια εγγυηση εναντι 3ων του thermaltake! thank you :D

Ενα καλο 550W καλυπτει μεχρι GTX970 και R9 380X.

Tα ενσωματωμενα γραφικα ειναι HD Graphics 530 

Ειναι αναμεσα σε GT 730 - GT 740, λιγο πιο κατω απο R7 250 http://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html

Θα μπει πάνω είτε gtx 960 είτε 970.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :D 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...