Runner25 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 διαβαζω συνεχεια τελευταια για στραβωμενα πινακια, τι γινεται ρε παιδια ειναι τοσο ευκολο να χαλασεις τα πινακια? και ποια πινακια στραβωνουν του επεξεργαστη η της μητρικης επσης πως γινεται να το αποφυγεις αυτο τι πρεπει να προσεξεις?
hliastsek Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Τα πινακια στους Intel ειναι πανω στην μητρική, ενω σε amd ειναι πανω στον επεξεργαστη. Αμα κουμπώσεις λαθος τον επεξεργαστη, και μετα τον πιέσεις για να κλειδώσει, στράβωσαν. Αμα βαλεις τον επεξεργαστή σωστά και με προσοχή δεν εχεις να φοβάσαι τιποτα. Προσοχη, τρομακτικη εικονα 7
hackerW32 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 και τα δυο, το ιδιο πραγμα ειναι, εαν σου πεσει πχ ο επεξεργαστης-cooler πανω στα πινακια της μητρικης στραβονουν. επισης εαν πατησεις καταλαθος τον cpu, παλι στραβώνει απλα πρεπει να εισαι προσεκτικός. και να μην τρέμουν τα χερια σου. 3
keto Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 ειναι δυσκολο να τα στραβωσεις,πρεπει να το θες...τον επεξεργαστη τον βαζεις ωστε το βελακι που εχει σε μια απο τις 4 γωνιες του να εχει την ιδια φορα με αυτο του socket και επειτα μπαινει μονο του χωρις πιεση.Τωρα αν σου πεσει κατω η πεσει πανω του κατι ε τοτε χαιροπουλος οτι θα χαλασουν ειναι σιγουρο οπως και σε ολα τα εξαρτηματα 2
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 αυτό που λέει ο απο επάνω. μέχρι τελευταία δεν πίστευα οτι μπορείς να κάνεις ζημιά σε μητρική για cpu της intel, άντε ίσως στα ποδαράκια της ψήκτρας. σε amd πάλι να πω την αμαρτία μου λόγο βιασύνης είχα στραβώσει πινάκια σε εναν 939 γιατί ο χαζός δεν είχα σηκώσει το λευγεδάκι του σοκετ, αλλά σώθηκε γρήγορα. γενικά θέλει λίγο προσοχή..
korko72 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δεν είναι και τόσο δύσκολο να στραβώσει ένα πίνακι... εδώ καθαρίζω την πάστα πάνω από τον επεξεργαστή και όπως πήγα να τον βγάλω ακούμπησε λίγο στο σιδερένιο καπάκι που τον κρατάει, πήγα να το καθαρίσω και το χαρτί ακούμπησε Πολύ λίγο ένα πίνακι και απευθείας στράβωσε.. με ένα κατσαβίδι όμως επανήλθε
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δυστυχώς ή ευτυχώς όλα αυτά θέλουν προσοχή, δεν λέω να τρέμει κανείς, θέλει ψύχραιμη αντιμετώπιση όσο το δυνατόν γίνεται και όχι σπρώξιμο με δύναμη στο socket. 2
nemesiskp Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Στις ιντελ απο την εμπειρια μου παντως στραβωνει πολυ πιο ευκολα.Ειναι παρα πολυ λεπτα τα πινακια της Mobo και ισιωνουν παρα πολυ δυσκολα.Amd παλι οκ μπορει να τυχει να στραβωσει αλλα ισιωνει για πλακα.Εχω παρει στα χερια μου cpu κομματια σχεδον και τον επανεφερα και επαιζε κανονικα. 1
Fubar.gr Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Περίπου το 2005 δούλευα σαν συναρμολογητής PC σε μεγάλη εταιρία. Φτιάχναμε μόνο Intel μηχανήματα, αλλά ήταν η περίοδος μετάβασης απο ZIF σε LGA socket οπότε συναρμολογούσαμε και τα δύο. Ούτε εγώ, αλλά ούτε οι συνάδελφοι μου είχαμε χαλάσει πινάκια, για όσο είμουν εκεί, και συνολικά είχαμε συναρμολογήσει χιλιάδες μηχανήματα. Το μυστικό για να μη γίνει ζημιά, και στα δύο socket, είναι οτι πρέπει να τον ακουμπήσουμε απαλά τον επεξεργαστή και αφήνοντάς το πρέπει να πέσει μόνος του στη θέση του. Αν δούμε οτι δέν πέφτει, είτε δέν το έχουμε ευθυγραμμίσει σωστά, είτε είναι λάθος ο επεξεργαστής για το συγκεκριμένο socket. Σε καμία περίπτωση δέν ασκούμε την παραμικρή δύναμη για να το βάλουμε στη θέση του. Έτσι, ακόμα και αν γίνει κάποιο λάθος, δέν πρόκειται να στραβώσουν πινάκια. 5
doctorScien Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 θα προσθέσω κάτι που πολλοί επίσης κάνουν λανθασμενα, κυρίως όταν βγάζουν τον επεξεργαστη.. Αντι να τον βγαλουν κατακόρυφα... τον βγάζουν υπο γωνία(γιατι είναι πιο εύκολο μεχρι να τον κρατησουν καλά αυτός πατάει στο..μισό socket..) και έτσι ενώ από την μία πλευρά τα πινακια ειναι οκ ..από την άλλη πιέζονται.. με ότι σημαινει αυτο..
Sheogorath Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Φίλος θυμάμαι πήγε να βάλει επεξεργαστή σε S478 ενώ ήταν κολλημένος με την ψύκτρα. Προφανώς έγινε πλακέ στα πινάκια όπως στην φωογραφία...
CrimsonSky_gr Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Φίλος θυμάμαι πήγε να βάλει επεξεργαστή σε S478 ενώ ήταν κολλημένος με την ψύκτρα. Προφανώς έγινε πλακέ στα πινάκια όπως στην φωογραφία... ?? Η λογικη του ηταν "what can go wrong guys?" ξερω γω? 3
Sheogorath Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 ?? Η λογικη του ηταν "what can go wrong guys?" ξερω γω? Ακριβώς. Ήταν "fck this sht το κάνω" 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα