Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρηκα μια δουλεια στην οποια ειμαι στανταρ 12ωρο ορθοστασια και τα λεφτα ειναι λιγα μαυρα χωρις ενσημα. Ισως ειμαι πακιστανος, ισως ζω στην Ελλαδα του 2016, ισως δεν ψαχτηκα καλα.

Ομως ειμαι οπωσδηποτε κουρασμενος και ανοιγω αυτο το θεμα για το αν υπαρχουν εδω μεσα κατι κουρασμενα παλικαρια..

Προτιματε να εχετε μεγαλο ελευθερο χρονο η περισσοτερες ωρες εργασιας(+more money);

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο Ελάντα του 2016 αυτό που περιγράφεις είναι γενικότερα το στάνταρ και όχι η εξαίρεση. Προσωπικά επειδή έφαγα τα χρόνια μου με πολλές ώρες δουλειά πλέον δεν με συγκινεί. Προτιμώ μια καλή ισορροπία όσο γίνεται μεταξύ δουλειάς και ελεύθερου χρόνου. Μιας και τα ποσά που παίρνεις στην Ελλάδα για δουλειές ταλαιπωρίας είναι ψίχουλα δεν είναι σωστό να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου στα νιάτα σου και να φτάσεις 30 και να αισθάνεσαι περισσότερο πονεμένος σωματικά και ψυχικά από τους γονείς σου που είναι στα 55-65+

• Like 2
Δημοσ.

Μεχρι τωρα μονο σερβιτορος εχω κανει αφου σπουδαζω, αλλα οτι δουλεια και να βρω, βλεπω το ποσο κουραστικο και το ποσα χρηματα δινουν. Πχ δεν θα δουλεψω 12 ωρες για 20 ευρω, εχω κρατησει στο μυαλο μου 3-3,5 ευρω/ωρα (για σερβιτορο σε νορμαλ μαγαζι). Δεν θα γινω κοροιδο για να βγαζει ο αλλος πιο πολλα λεφτα.

Γνωμη μου να ψαξεις κατι αλλο που θα σε συμφερει και οικονομικα και σε ωρες.

Δημοσ.

Βρηκα μια δουλεια στην οποια ειμαι στανταρ 12ωρο ορθοστασια και τα λεφτα ειναι λιγα μαυρα χωρις ενσημα. Ισως ειμαι πακιστανος, ισως ζω στην Ελλαδα του 2016, ισως δεν ψαχτηκα καλα.

Ομως ειμαι οπωσδηποτε κουρασμενος και ανοιγω αυτο το θεμα για το αν υπαρχουν εδω μεσα κατι κουρασμενα παλικαρια..

Προτιματε να εχετε μεγαλο ελευθερο χρονο η περισσοτερες ωρες εργασιας(+more money);

Ισως και μαλακας που δεν εχεις κανει καταγγελια.(Φιλικα παντα)

• Like 1
Δημοσ.

Απαράδεκτο 12 ώρες με λίγα, μαύρα λεφτά και κούραση. Η γνώμη μου είναι να βρεις αλλού. Και όταν βρεις κάνε μια καταγγελία πριν φύγεις. Μας θέλουν δούλους μερικά λαμόγια/αφεντικά. Προσωπικά δουλεύω 8 ώρες και που και που κάνω 12 ωρα, κούραση από λίγο έως πολύ, ανάλογα, αλλά με ένσημα, και σχετικά καλά λεφτά. Δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. 

• Like 1
Δημοσ.

Παντως με το να ανοιγετε τοπικς στα φορουμς δεν θα καταφερετε κατι. Ουτε καν να παρηγορηθειτε απο αλλους.

Ειτε θα αντιδρασετε συλλογικα (πχ το μινιμουμ συλλογικο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οι εργαζομενοι στη συγκεκριμενη επιχειρηση), ειτε προσωπικα (πχ αλλαζοντας δουλεια-επιχειρηση/καταγγελοντας κλπ), ειτε θα ανοιγετε τοπικς για να διαμαρτυρεστε για την τριτοκοσμικη αγορα εργασιας που οντως υφισταται αλλα η -κατα καποιο τροπο- μοιρολατρεια το μονο που κανει ειναι να χειροτερευει την κατασταση.

ΥΓ. Και μη το παρει προσωπικα καποιος, αυθορμητη σκεψη ηταν με αφορμη το γεγονος οτι ενα 30% των τοπικ που ανοιγουν στο μπλαμπλα και δεν ειναι για τρολλαρισμα αφορουν ή καταληγουν σε αυτο το ζητημα. Πχ αυτη τη στιγμη στην πρωτη σελιδα του μπλαμπλα μαζι με το παρον:

http://www.insomnia.gr/topic/600393-call-center/

http://www.insomnia.gr/topic/533269-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1/

http://www.insomnia.gr/topic/604789-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CE%BA/

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Στην προηγουμενη εργασια μου δουλευα 53 ωρες την εβδομαδα. Ηταν κουραστικο, το κυριο προβλημα ομως ηταν πως δε μου αφηνε ελευθερο χρονο. Πλεον εργαζομαι 45 ωρες (ως ελευθερος επαγγελματιας) και μου φαινεται σουπερ, αν και προφανως παιζει κουραση.

Εχω περασει περιοδο (μια απο τις χειροτερες της εργασιακης μου φασης για πολλους λογους) κατα την οποια εργαζομουν κοντα στις 60 ωρες με εξαιρετικες απολαβες ειναι η αληθεια. Δεν θα το επελεγα παλι για κανεναν λογο.

Θεωρω πως πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια ωρων εργασιας/απολαβων για να ειναι κανεις ευτυχισμενος, αλλα προφανως εξαρταται και απο την φαση που βρισκεσαι την εκαστοτε χρονικη περιοδο.

• Like 3
Δημοσ.

Δουλεύω σίγουρα 54.5 ώρες τη βδομάδα, οι οποίες συνήθως φτάνουν περίπου τις 58.

Ελεύθερος χρόνος, 1-2 ώρες τη μέρα, και λιγότερο από μισό Σάββατο και ολόκληρη Κυριακή.

Απολαβές οι βασικές, με υπερωρίες πληρωμένες, αλλά 3.5€/ώρα, χωρίς προσαυξήσεις.

Το χειρότερο, πέραν του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου τις καθημερινές, της φύσης της δουλειάς (κουβάλημα μεγάλου βάρους, οδήγηση, πωλήσεις-επαφή με κόσμο), είναι οι συνθήκες με τους εργοδότες.

Δε θέλουν να κάθεσαι δευτερόλεπτο, σε έχουν στην τσίτα διαρκώς.

Δε θέλουν να λες μία κουβέντα με το συνάδελφο και γενικότερα επικρατούν τα νεύρα και η ειρωνία.

Για να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται, έχει και κάποια θετικά, γι' αυτό και συνεχίζω, αλλά σιγά-σιγά έρχομαι στα όριά μου.

Πάντως έχω κάνει και χειρότερες δουλειές.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

είναι οι συνθήκες με τους εργοδότες.

Δε θέλουν να κάθεσαι δευτερόλεπτο, σε έχουν στην τσίτα διαρκώς.

Δε θέλουν να λες μία κουβέντα με το συνάδελφο και γενικότερα επικρατούν τα νεύρα και η ειρωνία.

Λοιπον αυτο ειναι το χειροτερο και ειναι βλαμμενη αντιμετωπιση πολλων εργοδοτων (συνηθως της παλιας σχολης) γιατι γυριζει εναντιον τους. Αν δεν ειναι ευχαριστημενο το προσωπικο στο εργασιακο του περιβαλλον και εισαι μεσα στην ειρωνια κλπ, με τι μουτρα θα του ζητησεις του αλλου να μεινει παραπανω για να τελειωσει τη δουλεια ξερωγω?

Ασε που αν αφησεις τον αλλο να κατσει οταν πραγματικα δεν εχει πολλη δουλεια, μετα θα δειξει μεγαλυτερο ζηλο οταν θα παραστει πραγματικη αναγκη. Φακ λοτζικ ειναι μερικα πραγματα...

Καλα ενα ακραιο που ειχα ακουσει, ηταν πως ο εργοδοτης εβαζε λογια στους υπαλληλους για να μην εχουν καλη σχεση και να μη μιλανε μεταξυ τους κλπ. Ποτε δεν καταλαβα τι διαλο εξυπηρετει αυτο, αντε και το κανεις, αν το μαθουν (που δεν παιζει να μην το μαθουν) δε θα στα σκισουν ολα μετα?

• Like 2
Δημοσ.

[...](συνηθως της παλιας σχολης)[...]

Φαντάσου πώς μου φαίνεται εμένα που ο ένας εργοδότης είναι φίλος (παλιότερα) και περίπου συνομηλίκος (30 τώρα) και ο άλλος ο μικρός αδελφός του (27).

Το καλύτερο είναι που μετά το σκίσιμο, θέλει και να κάνουμε και πράγματα μαζί.

• Moderators
Δημοσ.

Φαντάσου πώς μου φαίνεται εμένα που ο ένας εργοδότης είναι φίλος (παλιότερα) και περίπου συνομηλίκος (30 τώρα) και ο άλλος ο μικρός αδελφός του (27).

Το καλύτερο είναι που μετά το σκίσιμο, θέλει και να κάνουμε και πράγματα μαζί.

A καλα νταξει, δεν παιζονται οι τυποι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...