Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θετικό το γεγονός ότι έχουμε μία ακόμα προσπάθεια που επικεντρώνεται στην κάμερα. Μακάρι να είναι αλήθεια οι ισχυρισμοί τους για καλύτερες φωτογραφίες και να δούμε τέτοια συστήματα να διαδίδονται.

Εγώ από τα πρώτα hands-on το πιο "καινοτόμο" χαρακτηριστικό που είδα είναι ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογής του μεγέθους διαφράγματος της κάμερας (f), το οποίο νομίζω ότι σε κανένα άλλο κινητό δεν είναι ρυθμιζόμενο παρά μένει σταθερό. Το θέμα είναι ποιό είναι το μέγιστο μέγεθος διαφράγματος και αν όντως είναι πραγματική ρύθμιση ή αν πρόκειται για απλό "τρικ" όπου χρησιμοποιούνται οι δύο φακοί για να γίνεται το αντίστοιχο φλουτάρισμα εκτός εστίασης.

Εγώ προσωπικά θα την έχω στα υπόψη μου τη συσκευή (εφόσον, φυσικά, πέσει η τιμή της).

Δημοσ.

Για ανέκδοτο καλο είναι  αλλά  στην πραγματικότητα δεν παίζει.

Και την Lamborghini  να έχεις  οποια ειναι αυτή  για εσένα  πάλι  "μεσω Hyundai"  θα μιλησεις.

Είναι  εξαιρετικά  κινητά χωρις να συμφωνώ  με τις τρελες τιμές  γενικότερα.

Hyundai τα είπα, δεν τα είπα Yugo...

Δημοσ.

Θετικό το γεγονός ότι έχουμε μία ακόμα προσπάθεια που επικεντρώνεται στην κάμερα. Μακάρι να είναι αλήθεια οι ισχυρισμοί τους για καλύτερες φωτογραφίες και να δούμε τέτοια συστήματα να διαδίδονται.

Εγώ από τα πρώτα hands-on το πιο "καινοτόμο" χαρακτηριστικό που είδα είναι ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογής του μεγέθους διαφράγματος της κάμερας (f), το οποίο νομίζω ότι σε κανένα άλλο κινητό δεν είναι ρυθμιζόμενο παρά μένει σταθερό. Το θέμα είναι ποιό είναι το μέγιστο μέγεθος διαφράγματος και αν όντως είναι πραγματική ρύθμιση ή αν πρόκειται για απλό "τρικ" όπου χρησιμοποιούνται οι δύο φακοί για να γίνεται το αντίστοιχο φλουτάρισμα εκτός εστίασης.

Εγώ προσωπικά θα την έχω στα υπόψη μου τη συσκευή (εφόσον, φυσικά, πέσει η τιμή της).

99% αυτο θα ειναι και δεν σε χαλαει, ετσι και αλλιως με τοσο μικρο αισθητηρα δεν υπαρχει νοημα για μικροτερο διαφραγμα, νομιζω το εκανε και με καποια αλλη συσκευη.

Δημοσ.

Το τεράστιο μειονέκτημα της huawei βρίσκεται στο λογισμικό της και δυστυχώς χωρίς kernel sources ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφιων αγοραστών στρέφεται αλλού.

Με ευχαριστεί το γεγονός ότι στη plus έκδοση θα δούμε amoled οθόνη πάντως. :)

τι ειναι τα kernel sources? Τι εννοεις για αυτο το μειονεκτημα?

Δημοσ.

99% αυτο θα ειναι και δεν σε χαλαει, ετσι και αλλιως με τοσο μικρο αισθητηρα δεν υπαρχει νοημα για μικροτερο διαφραγμα, νομιζω το εκανε και με καποια αλλη συσκευη.

Αν δεν κάνω λάθος ο αισθητήρας είναι στο 1/2,2 ή 1/2,4 που δεν το λες και πολύ μικρό όταν το S7 είναι στο 1/1,7.

Εντάξει, στην πράξη σημασία έχει το αποτέλεσμα καθώς το παιχνίδι στα κινητά είναι κυρίως στο λογισμικό που βελτιστοποιεί το τελικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας, αλλά οι διαφορές είναι υπαρκτές.

τι ειναι τα kernel sources? Τι εννοεις για αυτο το μειονέκτημα?

Επειδή το Android χρησιμοποιεί Linux kernel που είναι υπό την άδεια λογισμικού GPL, υποχρεώνει κάθε κατασκευαστή που το χρησιμοποιεί να διαθέτει τον κώδικα του kernel με τους drivers της συσκευής (επί της ουσίας). Οι κινέζοι, όμως, έχουν μακρά παράδοση στο να παραβιάζουν την άδεια αυτή (τουλάχιστον οι περισσότεροι) και επομένως η δυνατότητες για custom ROMs είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με άλλες συσκευές.

Δημοσ.

@galimanas και το πουλάς 250? Λαμογιο φαση?

Ελευθερο εμπόριο έχουμε, δεν είναι κάποιος λαμόγο επειδή πουλάει το x προϊόν στην y τιμή, ο άλλος που το αγοράζει τόσο χωρίς να κάνει έρευνα αγοράς είναι να του πετάς πέτρες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος ο αισθητήρας είναι στο 1/2,2 ή 1/2,4 που δεν το λες και πολύ μικρό όταν το S7 είναι στο 1/1,7.

Εντάξει, στην πράξη σημασία έχει το αποτέλεσμα καθώς το παιχνίδι στα κινητά είναι κυρίως στο λογισμικό που βελτιστοποιεί το τελικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας, αλλά οι διαφορές είναι υπαρκτές

Οσο μικροτερος ο αριθμος μετα το f τοσο μεγαλυτερο το διαφραγμα. Οποτε αν οπως λες ειναι περιπου στο f/2.2 και αν υποθεσουμε οπως το βλεπω για 1/2.6'' αισθητηρα (στην καλυτερη) δεν υπαρχει νοημα για μικροτερο διαφραγμα δηλαδη f/4 f/5 οχι απλα δεν θα εχει διαφορα στο βαθος πεδιου, αλλα θα ριξει και την ποιοτητα. Λογικα το emulation θα ειναι με γνωμονα πως θα εμοιαζε το f/4 f/5 σε καποιον μεγαλυτερο αισθητηρα, αν ειναι αυτο δυνατον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι ειναι τα kernel sources? Τι εννοεις για αυτο το μειονεκτημα?

Προφανώς αναφέρεται στην τακτική που ακολουθούσε στο παρελθόν η Huawei να μην δημοσιεύει τον κώδικα του kernel πράγμα που προκαλούσε υποψίες ότι κάτι γίνετε από πίσω χωρίς να μπορεί να το ελέγξει η κοινότητα του Android, δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει πολιτική. Άλλοι κατασκευαστές έχουν open source kernel.

Το διάφραγμα του φακού είναι f/2,2 και του S7 είναι f/1.7, όχι ο αισθητήρας. Το f/2,2 είναι αρκετά ποιο σκοτεινό από το f/1.7 για να καταλάβεις την διαφορά αν ήταν f/2.4 θα άφηνε το μισό φως από το f/1.7 του galaxy να περάσει και να φτάσει στον αισθητήρα.

Τέρμα ανοιχτό διάφραγμα μπορεί να αφήνει περισσότερο φως να περάσει αυτό έχει όμως επίπτωση στην οξύτητα της φωτογραφίας και δεν αναφέρομαι στο bokeh αλλά τα σημεία που πρέπει να είναι καθαρά εμφανίζονται ποιο soft στο f/1.7 απ' ότι στο f/2.2. Το σωστότερο είναι το software να αναγνωρίζει υπό ποιες συνθήκες φωτογραφίζουμε και να επιλέγει ανάλογα.

Επεξ/σία από nickelodeon
Δημοσ.

Δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου καμια συσκευή της.

μα γιαυτο λενε αρνητικα επειδη δεν εχουν πιασει κανενα μοντελο της εταιριας ,  αν και βεβαια τοπ δεν ειναι αν ηταν 499 οπως το p8 θα ηταν μια δικαιη τιμη γτ πεφτει και γρηγορα το συγκρινουν με σαμμυ που αρχικη εχει 850??? νομιζω

Τελικά η κινεζια είναι κινεζια όπως και να το κάνεις. Έχει απλά πιστοποίηση.... Χμμμμμμ κατάλαβα. Ότι να ναι. Και να φανταστώ για αυτό τον λόγο το έχουν σε αυτή την τιμή? Ένα κινητό που ποιος ξέρει για πόσο χρονικό διάστημα θα έχει υποστήριξη σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όχι ρατσιστής δεν είμαι καθόλου, το κινητό είναι κινεζια, και δεν είπα ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό αλλά ούτε απαραίτητα καλό είναι. :)

πες το οπως θες ,  απο ποιοτητα support κτλπ......Ειναι πολυ καλη εταιρια εγω που εχω huawei ειμαι ποιο ευχαριστημενος απο σαμμυ που και το s4 και το s5 μου βγαλανε μικρο θεματα ενω η κινεζια τιποτα και μην διαβαζεις οτι λεει ο καθενας και αυτο ισχυει και για εμενα ψαξε μονος τωρα αν ακους την γνωμη του καθενος στο τελος μπερδεμα αλλα αν δεν δεις ενα απο κοντα δεν θα καταλαβεις ειδικα ματε 8

Δημοσ.

Οσο μικροτερος ο αριθμος μετα το f τοσο μεγαλυτερο το διαφραγμα. Οποτε αν οπως λες ειναι περιπου στο f/2.2 και αν υποθεσουμε οπως το βλεπω για 1/2.6'' αισθητηρα (στην καλυτερη) δεν υπαρχει νοημα για μικροτερο διαφραγμα δηλαδη f/4 f/5 οχι απλα δεν θα εχει διαφορα στο βαθος πεδιου, αλλα θα ριξει και την ποιοτητα. Λογικα το emulation θα ειναι με γνωμονα πως θα εμοιαζε το f/4 f/5 σε καποιον μεγαλυτερο αισθητηρα, αν ειναι αυτο δυνατον.

Το διάφραγμα του φακού είναι f/2,2 και του S7 είναι f/1.7, όχι ο αισθητήρας. Το f/2,2 είναι αρκετά ποιο σκοτεινό από το f/1.7 για να καταλάβεις την διαφορά αν ήταν f/2.4 θα άφηνε το μισό φως από το f/1.7 του galaxy να περάσει και να φτάσει στον αισθητήρα.

Τέρμα ανοιχτό διάφραγμα μπορεί να αφήνει περισσότερο φως να περάσει αυτό έχει όμως επίπτωση στην οξύτητα της φωτογραφίας και δεν αναφέρομαι στο bokeh αλλά τα σημεία που πρέπει να είναι καθαρά εμφανίζονται ποιο soft στο f/1.7 απ' ότι στο f/2.2. Το σωστότερο είναι το software να αναγνωρίζει υπό ποιες συνθήκες φωτογραφίζουμε και να επιλέγει ανάλογα.

Ναι μπερδεύτηκα και έγραψα αισθητήρα ενώ εννοούσα μέγεθος διαφράγματος και μπέρδεψα και τα μεγέθη!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν το S7 έχει διάφραγμα f/1.7 και έχει τη δυνατότητα να περισσότερο φυσικό φως, τότε είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση το να μπορέσεις να πετύχεις τέτοια φωτεινότητα με ένα διάφραγμα f/2.2. Από την άλλη, δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά μπορείς να εξομοιώσεις ένα μικρότερο μέγεθος διαφράγματος απλά χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που φλουτάρει σημεία της φωτογραφίας.

Τέλος πάντων, θα φανεί στην πράξη. Ελπίζω μόνο, το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι σαν... καθρεφτάκι για φωτογραφικούς ιθαγενείς!

Δημοσ.

Το ότι θα έβλεπα σύγκριση στα υλικά κατασκευής μεταξύ Samsung και Huawei με νικήτρια τη Samsung δεν το περίμενα...

Πηγαίνετε και αγοράστε λοιπόν τα Κορεατικα που έχουν αφετηρία τα 750 ευρώ και αφήστε τα "κινεζικα" για εμάς που βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΠΆΝΤΑ συγκρίνουμε ναυαρχίδες εταιρειών που πουλάνε για ένα όνομα και μόνο (Πιάστε μια φορά mid range συσκευή της Sony και της Samsung και άμα δεν την σπασετε σε δύο μέρες από το κόλλημα εγώ δε θα ξανασχοληθω) με ναυαρχίδες εταιριών οι οποίες αφενός είναι λιγότερο καιρό στη βιομηχανία των smartphones και αφετέρου προσπαθούν (και πολλές φορές τα καταφερνουν) και κοντράρουν ισάξια τα μεγάλα ονόματα του χώρου. Εσείς οι έξυπνοι έχετε μπει μια φορά σε Forum της Xiaomi, της Oppo και της Huawei να δείτε τι γράφουν οι developers και πως συζητούν για προβλήματα των συσκευών τους με το αγοραστικό κοινό?

Η γνώμη του καθενός είναι υποκειμενικη για πολλά θέματα, κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητεί το γεγονός ότι πρόκειται για μια εξαιρετική συσκευή, με premium κατασκευή και χαρακτηριστικά, στην οποία έχουν εφαρμοστεί καινοτομίες όσο αναφορά το σχεδιασμό στο πίσω μέρος σε μια αξιοπρεπή αρχική τιμή (που μέχρι στιγμής τα δεδομένα δείχνουν ότι σε ένα μήνα η συσκευή θα έχει πέσει τουλάχιστον 100 ευρώ σε σχέση με την αρχική της τιμη).

Μερικοί είτε το αποδέχεστε και πάτε παρακάτω είτε συνεχίζετε να λέτε αερολογίες περί "κινεζων".

Δημοσ.

Ναι μπερδεύτηκα και έγραψα αισθητήρα ενώ εννοούσα μέγεθος διαφράγματος και μπέρδεψα και τα μεγέθη!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν το S7 έχει διάφραγμα f/1.7 και έχει τη δυνατότητα να περισσότερο φυσικό φως, τότε είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση το να μπορέσεις να πετύχεις τέτοια φωτεινότητα με ένα διάφραγμα f/2.2. Από την άλλη, δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά μπορείς να εξομοιώσεις ένα μικρότερο μέγεθος διαφράγματος απλά χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που φλουτάρει σημεία της φωτογραφίας.

Τέλος πάντων, θα φανεί στην πράξη. Ελπίζω μόνο, το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι σαν... καθρεφτάκι για φωτογραφικούς ιθαγενείς!

Το οτι λεει οτι συλλεγει 270% περισσοτερο φως απο την καμερα του iphone 6 το στηριζει στον μονοχρωμο αισθητηρα που οντως συλλεγει περισσοτερο φως, γιατι δεν εχει χρωματικο φιλτρο + στο οτι συλλεγει ο rgb αισθητηρας. Αυτο ομως ειναι ενα μερος μιας τεραστιας συναρτησης, το κατα ποσο ο μονοχρομος αισθητηρας θα βοηθησει στην αποθορυβοποιηση του rgb αισθητηρα, κατα ποσο καλυτερη αποδοση εχει το iphone σε υψηλοτερα iso, κατα ποσο πιο φωτεινο διαφραγμα εχεις (αρα και μικροτερο iso που θα χρειαζεσαι), οποτε ολα αυτα αν τα βαλεις κατω, μπορει το 270% να μην λεει τιποτα απολυτως, να ειναι μια μαρκετιστικη μπουρδα, ομως αν κανεις blend 2 φωτογραφιες μειωνεις τον θορυβο, οπως αυξανεις και την ποιοτητα, αφου πρακτικα αυξανεις το δειγμα

Οσο για την εξομοιωση του f πιθανοτατα φωτογραφικης με σχετικα μεγαλο αισθητηρα (για να εχει νοημα), κανει blend την εικονα απο τους 2 αισθητηρες, ο ενας εστιαζει κοντα, ο αλλος μακρια και στο παρακατω βιντεο που ειναι απο το honor 6 plus φαινεται να δουλευει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...