Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω πουλήσει, ακόμα και στην Olympus, στη τότε Fotomatic)

Και στο στρατό να φανταστώ. Όπως ο μέγας δελαδορ, τώρα που είπα δελαδορ, δε πα να βρεις τον γιωργο δελαπορτα να κάνετε κάνα τεστ dna;

• Like 2
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο Ναυτικό ήμουν μηχανικός. Αλλά προφανώς δεν έχεις δει το software.

Τι πρόβλημα υπάρχει με τον κ. Δελαπόρτα; Διάβασα την συνέντευξη. Σαν μονόλογος ήταν. Σωστά λέει ότι ο προγραμματισμός είναι συνάμα και τέχνη εκτός από τεχνική.

Πάπι,

Ίσως να μη σου έχει πέρασει από το μυαλό, άλλα αυτή η σελίδα, και το πρόγραμμα που έφτιαξα τότε, ήταν ένα μικρό κομάτι των ενασχολήσεών μου. Εκείνη την εποχή είχα ΟΕ με πάγια 100.000 ευρώ και δάνεια για να βγουν, ενώ συνάμα μεγάλωνα και τρία παιδιά.

Σήμερα είμαι σε μια ωραία φάση, παρόλη την κατάσταση τη γενικότερη, και για το λόγο αυτό δεν τρώγομαι με τα ρούχα μου όπως κάνουν πολλοί εδώ, δικαιολογημένα, από την πίεση την καθημερινή, στην δουλειά τους, και για τις υποχρεώσεις τους.Τα δύο από τα τρία παιδιά μου δουλεύουν και σπουδάζουν και το τρίτο δίνει φέτος.

Όπως κατάλαβες τίποτα στη καθημερινότητά δεν χαλάει την διάθεσή μου..και εύχομαι και σε όλους εδώ τα ίδια ή και καλύτερα, να βιώσουν.

Δημοσ.

Εν το μεταξύ διαβάζεις στο άρθρο της Espresso "Ο Κερκυραίος που καθαρίζει το Facebook..." και ότι "Ο διεθνής πονοκέφαλος βρήκε την ασπιρίνη του" και άλλα τέτοια, και πιο κάτω γράφει ότι την εφαρμογή του τη κατέβασαν....

50 άτομα.

Πως και ασχολήθηκαν μαζί του και τον έβγαλαν ? Που τον βρήκαν και τον ανακάλυψαν ?

Πλήρωσε για να τον κάνουν θέμα ?

Δημοσ.

Και πως βγάζουμε συμπέρασμα ότι όντως δεν τρέχει η εφαρμογή του, για τα ψεύτικα πρόσωπα στο Facebook; Και αν τρέχει;

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ δυστυχώς το μόνο που πρόλαβα από Δελαπόρτα ήταν ένα CMS που είχε φτιάξει (βασισμένο, αν θυμάμαι καλά, στο ALPHA CMS) το οποίο παρουσίαζε ως state of the art, επαναστατικό κλπ κλπ αλλά τελικά του έλειπαν βασικές λειτουργίες και είχε και λάθος κωδικοποίηση στις σελίδες του, με αποτέλεσμα να μη φαίνονται σωστά πολλά πράγματα. Και έλεγε μετά και κάτι για διεθνείς πατέντες και εγώ είμαι τρισμέγιστος και άλλα τέτοια ωραία. Αν δεις το πρώτο link του Dr.Fuzzy και στη συνέχεια τα links που έχει ο Gi0, θα δεις γιατί βγάζουμε το συμπέρασμα ότι δεν τρέχει η εφαρμογή του.

Δημοσ.

Και πως βγάζουμε συμπέρασμα ότι όντως δεν τρέχει η εφαρμογή του, για τα ψεύτικα πρόσωπα στο Facebook; Και αν τρέχει;

Τιποτα δεν τρέχει ολες οι σελιδες του ειναι κάτω. Πυροτέχνημα μονο και ά ου ουυυυ. Σαν τον Καμενο :cry:

Δημοσ.

Ένας δείκτης σοβαρής εφαρμογής είναι η δυνατότητα εκτύπωσης. Θυμάμαι κάποτε πριν το 2000, που είχα γράψει μια εφαρμογή για το VitaPlus της Πρέβεζας, τότε ήμουν και γραμματέας της λέσχης πληροφορικής, η οποία έπρεπε να βγάζει εκτυπώσεις από μια βάση δεδομένων. Η ιδέα μου τότε για να τελειώνω γρήγορα, ήταν να παρουσιάζει τα στοιχεία σε html, και η εκτύπωση να βασίζεται στην εκτύπωση του html, από το ενσωματωμένο στοιχείο. Επιπλέον, επειδή το html το είχα ανεξάρτητο του πλάτους, οι πίνακες θα έπαιρναν το σχήμα τους από την επιλογή σελίδας. Οπότε άφηνα στον χειριστή το πώς θα εκτυπώσει σωστά, πχ πώς θα είναι όλες οι σειρές του πίνακα στη σελίδα.

Ο τρόπος αυτός αν και δούλεψε, δεν έκανε σωστή την εφαρμογή. Αν και η εφαρμογή φαίνονταν Web, δεν ήταν, απλά στο submit..έκανα intercept το μήνυμα και διάβαζα τα στοιχεία από την φόρμα εισαγωγής. Αργότερα έμαθα πώς να χειρίζομαιτην εκτύπωση, δηλαδή πώς να γράφω επακριβώς στη σελίδα ότι θέλω, ελέγχοντας τι παραμέτρους και τις επιλογές του χρήστη. Βρήκα τρόπο να σώνω τις επιλογές και να τις χρησιμοποιώ ξανά.

Το Fotodigitallab, είναι πρόγραμμα για εκτυπώσεις φωτογραφιών. Κρατάει κανάλια εκτύπωσης με ρυθμίσεις για εκτυπωτές τοπικούς ή δικτύου, και στην εκτύπωση παρακολουθεί την ουρά για να επιβεβαιώνει ότι έγινε. Έχει εντολές που δημιουργούν αυτόματα εξάδες φωτογραφιών για πιστοποιητικό, άλλη για φωτογραφίες ταυτότητας, και επίσης στα κανάλια ορίζει κανείς αν θέλει αυτόματη διόρθωση, ή εμφάνιση ημερομηνίας, κ.α. Επιπλέον βγάζει index card σε πολλαπλά φύλλα. Το χρησιμοποιούσα για χρόνια στο φωτογραφείο που διατηρούσα, μια εποχή που οι εκτυπώσεις είχαν πέραση. Αν δείτε στο link το βίντεο, θα δείτε ότι χρησιμοποιώ μια οθόνη αφής. Ο υπολογιστής από πίσω ήταν ένας με 512Mb Ram, αλλά το πρόγραμμα δούλευε μια χαρά. Τα εικονίδια τα συμπίεζε σε jpg εσωτερικά στη μνήμη...και 1000 φωτογραφίες να άνοιγες, δεν θα έπαιρνε πάνω από 25 mbyte..στην μνήμη.

Απλή ερώτηση εδώ:

Έχει κανείς ασχοληθεί με εφαρμογή, εκπόνηση του έργου, που να φθάνει μέχρι τον έλεγχο της εκτύπωσης;

Δημοσ.

Έχει κανείς ασχοληθεί με εφαρμογή, εκπόνηση του έργου, που να φθάνει μέχρι τον έλεγχο της εκτύπωσης;

Παλιότερα ναι (απευθείας σχεδιασμός της σελίδας με κλήσεις GDI), τώρα οι ανάγκες μου καλύπτονται από τα διαθέσιμα report engines οπότε πλέον όχι.

Δημοσ.

Report Engines υπήρχαν και παλιά, π.χ. το Crystal Reports. Βέβαια άμα κάνεις την δουλειά σου, οκ. Αυτό που δεν έβρισκες τότε ήταν να μπορείς π.χ. να σώσεις όλες τις επιλογές του εκτυπωτή. Ό,τι δηλαδή έχει επιλέξει ο χρήστης στον οδηγό του εκτυπωτή!

Να σώσεις όλο το printer propeprties δηλαδή, π.χ να έχει επιλέξει ασπρόμαυρη μόνο εκτύπωση ή κάτι ειδικό που δεν μπορείς να το πάρεις με καμία δύναμη μέσω αντικειμένου Printer ή κάτι παρόμοιο.

Δημοσ.

Report Engines υπήρχαν και παλιά, π.χ. το Crystal Reports. Βέβαια άμα κάνεις την δουλειά σου, οκ. Αυτό που δεν έβρισκες τότε ήταν να μπορείς π.χ. να σώσεις όλες τις επιλογές του εκτυπωτή. Ό,τι δηλαδή έχει επιλέξει ο χρήστης στον οδηγό του εκτυπωτή!

Να σώσεις όλο το printer propeprties δηλαδή, π.χ να έχει επιλέξει ασπρόμαυρη μόνο εκτύπωση ή κάτι ειδικό που δεν μπορείς να το πάρεις με καμία δύναμη μέσω αντικειμένου Printer ή κάτι παρόμοιο.

Ναι καταλαβαίνω τι εννοείς, μια λύση θα ήταν η χρήση της δομής DEVMODE (και για πιο hard-core απαιτήσεις της DEVMODE.dmDriverExtra) που προσφέρουν οι πατρογονικές δομές PRINTDLG και PRINTDLGEX (βλ. WinAPI συναρτήσεις PrintDlg/PrintDlgEx) με επιφύλαξη βέβαια επειδή ορισμένοι οδηγοί είτε δεν συμπληρώνουν σωστά (ή και καθόλου) τις πληροφορίες της DEVMODE :-/

Τα παραπάνω θεωρητικά, οι δικές μου ανάγκες ήταν διαφορετικές οπότε δεν χρειάστηκε να κατέβω σε επίπεδο αποθήκευσης των printer-driver extras.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ακριβώς αυτό κάνω, και το μυστικό ήταν στο ότι το deνmode είναι μεταβλητού μεγέθους. Και σε όλα τα παραδείγματα, το ξεχνάνε, παρουσιάζοντας μόνο το βασικό κορμό. Την εποχή που το βρήκα, με πείραμα, δεν υπήρχε δωρεάν msdn. Η πληροφόρηση ήταν δύσκολη. Έβρισκες απλά πράγματα, όχι ουσιαστικά.

Έγραψα άκομψα για copy-paste προγραμματιστές, αλλά αυτή η ευκολία δημιουργεί στον προγραμματιστή μεγαλύτερο βάρος. Του λέει με απλά λόγια ότι αυτό και εκείνο είνα τετριμμένο. Έτσι αρχίζει να μη δίνει σημασία στα απλά και να κολλάει, σε ιδέες που δεν καρποφορούν ποτέ. Στο φινάλε η έλλειψη άσκησης..σε χαζεύει. Έβαλα μια άσκηση, κάτι πιο ουσιαστικό από μια συζήτηση για το τι είναι πέρασμα με αναφορά, και κάποιοι το είδαν...ως παιχνίδι που δεν μπορούν να ακολουθήσουν...ενώ είναι μια άσκηση. Δεν είναι κόλλημα λοιπόν αυτό λόγω της ιδέας... το γνωρίζω άρα δεν ασκούμε.

Ο προγραμματιστής, θέλει άσκηση λοιπόν, πειραματισμό, για να κατανοήσει και κάτι επιπλέον.

Τελευταίο...έφτιαξα την αντιγραφή στο πρόχειρο των Windows σε html, όταν κατάλαβα ότι περνάει τον κώδικα σε UTF8. Στα παραδείγματα δεν φαίνονταν, γιατί τα Αγγλικά δεν χρειάζονται μετατροπή για να περαστούν. Και όμως στο MSDN δεν το γράφανε, και με πείραμα το βρήκα...

Άσκηση λοιπόν..

Δημοσ.

Ναι ακριβώς αυτό κάνω, και το μυστικό ήταν στο ότι το deνmode είναι μεταβλητού μεγέθους. Και σε όλα τα παραδείγματα, το ξεχνάνε, παρουσιάζοντας μόνο το βασικό κορμό. Την εποχή που το βρήκα, με πείραμα, δεν υπήρχε δωρεάν msdn. Η πληροφόρηση ήταν δύσκολη. Έβρισκες απλά πράγματα, όχι ουσιαστικά.

Έγραψα άκομψα για copy-paste προγραμματιστές, αλλά αυτή η ευκολία δημιουργεί στον προγραμματιστή μεγαλύτερο βάρος. Του λέει με απλά λόγια ότι αυτό και εκείνο είνα τετριμμένο. Έτσι αρχίζει να μη δίνει σημασία στα απλά και να κολλάει, σε ιδέες που δεν καρποφορούν ποτέ. Στο φινάλε η έλλειψη άσκησης..σε χαζεύει. Έβαλα μια άσκηση, κάτι πιο ουσιαστικό από μια συζήτηση για το τι είναι πέρασμα με αναφορά, και κάποιοι το είδαν...ως παιχνίδι που δεν μπορούν να ακολουθήσουν...ενώ είναι μια άσκηση. Δεν είναι κόλλημα λοιπόν αυτό λόγω της ιδέας... το γνωρίζω άρα δεν ασκούμε.

Ο προγραμματιστής, θέλει άσκηση λοιπόν, πειραματισμό, για να κατανοήσει και κάτι επιπλέον.

Τελευταίο...έφτιαξα την αντιγραφή στο πρόχειρο των Windows σε html, όταν κατάλαβα ότι περνάει τον κώδικα σε UTF8. Στα παραδείγματα δεν φαίνονταν, γιατί τα Αγγλικά δεν χρειάζονται μετατροπή για να περαστούν. Και όμως στο MSDN δεν το γράφανε, και με πείραμα το βρήκα...

Άσκηση λοιπόν..

Για πολλά χρόνια έγραφα κώδικα σε C/C++ με τα εργαλεία ανάπτυξης της πάλαι - ποτέ Borland, ένα από τα προτερήματα τους ήταν η άριστη τεκμηρίωση, η οποία περιελάμβανε και την επίσημη τεκμηρίωση του Windows API (off-line, αρχικά ως .HLP και ύστερα ως .CHM) κατευθείαν από την MS, σε εποχές που όντως το MSDN όχι απλά δεν ήταν προσβάσιμο (από Ελλάδα) - δεν υπήρχε καν Internet lol.

Για την μεταφορά κειμένου στο Clipboard (αν καταλαβαίνω το πρόβλημα), καθώς το Clipboard υποστηρίζει πολλαπλά πακέτα δεδομένων αρκεί πριν το CF_TEXT σου να ορίσεις ένα CF_LOCALE (αν θυμάμαι καλά), βέβαια σήμερα υπάρχει το UNICODE οπότε όλα αυτά τα τρικ μάλλον είναι ξεπερασμένα (κάποτε είχα αναρτήσει κώδικα για αυτό, μπορεί και στο Insomnia).

Γενικά όταν ο χρόνος μου, το επιτρέπει ασκούμε με διάφορα προσωπικά projects, σε κάποιες γλώσσες.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστός.

Και εγώ το hlp της borland είχα. Αλλά με πήγε πίσω χρόνια, γιατί χρησιμοποιούσα τις κλήσεις Ansi και όχι Wide. Κατάφερα να κάνω την Μ2000 πλήρως unicode γλώσσα, ακόμα και στα ονόματα αρχείων, και ξεκίνησα από το 2014, και το τελευταίο που βρήκα, πριν μερικούς μήνες...και το γύρισα και αυτό σε unicode, ήταν το pipe, να στείλει ένα πρόγραμμα σε Μ2000 σε άλλο δεδομένα, μέσω pipe. Μόνο τον διορθωτή δεν τον έφτιάξα να διορθώνει κείμενο αραβικά, αλλά τα δείχνει σωστά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...