Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Δεν διαφωνώ απλά να μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, το νούμερο του τηλεφώνου δεν είναι απλά ένας τυχαίος αριθμός αλλά είναι δηλωμένος με ταυτότητα. Αντίθετα το e-mail δεν είναι αντιπροσωπευτικό και τόσα χρόνια χρησιμοποιείται σε άπειρες υπηρεσίες όπως το Skype. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να χρησιμοποιείται ο αριθμός του κινητού αφού μιλάμε για smartphones στα οποία βάζεις το e-mail σου στο κινητό και όλα τα e-mail σου έρχονται επί τόπου.

Θα αναλυσω το παραδειγμα σου:

To Skype χρησιμοποιει servers της Microsoft και το πρωτοκολλο του ειναι proprietary. Το WhatsApp εχει κρυπτογραφηση end-to-end και το πρωτοκολλο του ειναι open source. Τι σε κανει να πιστευεις πως οτιδηποτε λες στο skype και σε καθε skype δεν μπορει να χρησιμοποιηθει για να σε εντοπισει, να αποθηκευτουν προσωπικα σου δεδομενα, κλπ? Επειδη το μονο που σου ζηταει ειναι ενα email? Εισαι 100% σιγουρος πως ΚΑΘΕ συζητηση σου με IMs των οποιων το πρωτοκολλο δεν γνωριζεις πως δουλευει, δεν μπορει να σε ταυτοποιησει? Το WhatsApp σου προσφερει ιδιωτικοτητα (προσοχη, οχι ανωνυμια) με ανταλλαγμα τον αριθμο του κινητου σου, end of story.

Ποιο απο τα δυο ειναι χειροτερο?

Τώρα συγκεκριμένα για το WhatsApp καλά κάνανε και βάλανε end-to-end encryption και αν όντως δεν εμπλέκεται πουθενά το Facebook στη μέση αξίζει, αλλά και μόνο που κάπου υπάρχει το Facebook από πίσω κάτι δεν πάει καλά.

Καλη η θεωρια οτι το Facebook θελει παντα το κακο μας, αλλα απ τη στιγμη που μιλαμε για open source, στην προκειμενη περιπτωση δεν αρκει. Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα που λενε.

Και για την ιστορια, δεν ειμαι ουτε υπερμαχος, ουτε πολεμιος του facebook. Tο μονο social media που εχω ειναι ενα twitter account και ειμαι υπερ των social media οταν αυτα χρησιμοποιουνται με εξυπνο τροπο. Το οποιο δυστυχως δεν αποτελει την πλειοψηφια, αλλα αυτη ειναι αλλη, μεγαλη συζητηση.

Just my 2c.

• Like 1
Δημοσ.

η χρηση του αριθμου του κινητου σου απο το whatsapp ειναι ο πιο απλος , συνεχης και αποτελεσματικος τροπος να εχεις αυτοματα ολες τις επαφες σου στο app.

Αμα δεν εχεις φιλους ομως , τοτε σε απασχολουν πραγματα οπως γιατι να εχει το whatsapp τον αριθμο σου και μηπως σε παρακολουθει το fbi , η nsa και οι εξωγηινοι.

Θα μπορούσε να το έχει σαν επιλογή, όπως τόσα χρόνια έχουν άλλες υπηρεσίες και σου λένε "βάλε τα e-mail σου για να σου βρούμε τις επαφές σου".

Θα αναλυσω το παραδειγμα σου:

To Skype χρησιμοποιει servers της Microsoft και το πρωτοκολλο του ειναι proprietary. Το WhatsApp εχει κρυπτογραφηση end-to-end και το πρωτοκολλο του ειναι open source. Τι σε κανει να πιστευεις πως οτιδηποτε λες στο skype και σε καθε skype δεν μπορει να χρησιμοποιηθει για να σε εντοπισει, να αποθηκευτουν προσωπικα σου δεδομενα, κλπ? Επειδη το μονο που σου ζηταει ειναι ενα email? Εισαι 100% σιγουρος πως ΚΑΘΕ συζητηση σου με IMs των οποιων το πρωτοκολλο δεν γνωριζεις πως δουλευει, δεν μπορει να σε ταυτοποιησει? Το WhatsApp σου προσφερει ιδιωτικοτητα (προσοχη, οχι ανωνυμια) με ανταλλαγμα τον αριθμο του κινητου σου, end of story.

Ποιο απο τα δυο ειναι χειροτερο?

Καλη η θεωρια οτι το Facebook θελει παντα το κακο μας, αλλα απ τη στιγμη που μιλαμε για open source, στην προκειμενη περιπτωση δεν αρκει. Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα που λενε.

Και για την ιστορια, δεν ειμαι ουτε υπερμαχος, ουτε πολεμιος του facebook. Tο μονο social media που εχω ειναι ενα twitter account και ειμαι υπερ των social media οταν αυτα χρησιμοποιουνται με εξυπνο τροπο. Το οποιο δυστυχως δεν αποτελει την πλειοψηφια, αλλα αυτη ειναι αλλη, μεγαλη συζητηση.

Just my 2c.

Καμία σχέση. Το Skype κατά πάσα πιθανότητα είναι χειρότερο από το WhatsApp, δεν τίθεται θέμα επ' αυτού. Το θέμα είναι ότι το Skype για παράδειγμα, δεν έχει προσωπικά μου στοιχεία παρά μόνο ότι έχει ειπωθεί σε chat(που μπορεί να είναι αρλούμπες). Άλλες υπηρεσίες όπως το Viber και το WhatsApp έχουν τον προσωπικό μου αριθμό και το ζητάνε με το ζόρι ενώ δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος γι αυτό. Αυτό για μένα είναι ένα μεγάλο μείον. Να σημειώσω εδώ για να μην αρχίσουμε ολόκληρο διάλογο ότι από το πρώτο post που ανέφερα το νούμερο, μιλάω αποκλειστικά και μόνο για μένα.

Όσων αφορά συγκεκριμένα το WhatsApp, δεν είναι Open Source, απλά χρησιμοποιεί Open Source τεχνολογίες. Αν είναι όντως Open Source κι εγώ είμαι γκαβός, παρακαλώ έναν σύνδεσμο στον κώδικά του.

• Moderators
Δημοσ.

[...]Το θέμα είναι ότι το Skype για παράδειγμα, δεν έχει προσωπικά μου στοιχεία παρά μόνο ότι έχει ειπωθεί σε chat(που μπορεί να είναι αρλούμπες). [..]

Eσυ το λες "μονο" εγω λεω οτι "αρκουν αυτα τα μονο". Και οπως λες και ο ιδιος, "μπορει να ειναι αρλουμπες".

[..]Όσων αφορά συγκεκριμένα το WhatsApp, δεν είναι Open Source, απλά χρησιμοποιεί Open Source τεχνολογίες. Αν είναι όντως Open Source κι εγώ είμαι γκαβός, παρακαλώ έναν σύνδεσμο στον κώδικά του.

Δεν ειπα πουθενα οτι ειναι open source. Ξαναλεω, το πρωτοκολλο του ειναι open source. Εχω δωσει το πλεον κατατοπιστικο link επι του θεματος, στο 1ο post του thread, απο τον δημιουργο του.

Δημοσ.

Ωραια δηλαδη δεν μπορει το FBI ή δεν ξερω εγω ποιος αλλος να δει τι γραφω με τον αλλον ετσι;

Δηλαδη αμα γραψω: "παμε να βαλουμε καμια βομβα στο Χ μερος" δεν θα με παρακολουθουν για περαιτερω πληροφοριες;

:-)

Δημοσ.

Δεν ειπα πουθενα οτι ειναι open source. Ξαναλεω, το πρωτοκολλο του ειναι open source. Εχω δωσει το πλεον κατατοπιστικο link επι του θεματος, στο 1ο post του thread, απο τον δημιουργο του.

Το οποίο πρωτόκολλο είναι το ίδιο πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί το Signal Private Messenger και το LibreSignal που είναι fork του προηγούμενου χωρίς Google Cloud Messaging. Για πιο λόγο λοιπόν να βάλω το WhatsApp(που ανήκει στο Facebook και στην τελική δεν το δουλεύει και κανείς στην Ελλάδα) και να μην δοκιμάσω και προωθήσω το LibreSignal το οποίο είναι 100% Open Source;

• Moderators
Δημοσ.

Το οποίο πρωτόκολλο είναι το ίδιο πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί το Signal Private Messenger και το LibreSignal που είναι fork του προηγούμενου χωρίς Google Cloud Messaging. Για πιο λόγο λοιπόν να βάλω το WhatsApp(που ανήκει στο Facebook και στην τελική δεν το δουλεύει και κανείς στην Ελλάδα) και να μην δοκιμάσω και προωθήσω το LibreSignal το οποίο είναι 100% Open Source;

Για τον προφανη λογο που ειναι ειδηση το συγκεκριμενο νεο: Ο αριθμος των χρηστων του.

Οπως θα γνωριζεις εαν χρησιμοποιεις το Signal, ζητημα να πετυχεις 3-4 φιλους σου να το χρησιμοποιουν και θα σαι απο τις εξαιρεσεις, τουλαχιστον στην Ελλαδα. Προσωπικα, εχω μονο εναν και το χρησιμοποιω πανω απο 1 χρονο. Εαν λοιπον μπορεις να πετυχεις το τερπνον μετα του ωφελιμου, be my guest φυσικα, Signal all the way.

Δημοσ.

Παπατζιλικια. Περαν του οτι ειναι αδυνατο να κανουν πραγματικη και φουλ end to end κρυπτογραφηση, παραδεχονται οτι τουλαχιστον τα metadata παραμενουν ακρυπτογραφητα

WhatsApp may retain date and time stamp information associated with successfully delivered messages and the mobile phone numbers involved in the messages, as well as any other information which WhatsApp is legally compelled to collect

source

Αμα θελαν θα μπορουσαν να τα διαγραφουν πχ 1 μερα μετα το περας χρησιμοτητας.

tl;dr: Το παιχνιδι της ιδιωτικοτητας το χανεις απο τη στιγμη που αγοραζεις smartphone

Δημοσ.

Ναι αλλά αυτό επίσης προϋποθέτει ότι θα πρέπει να κρατήσω αυτό τον αριθμό για να μην χάσω την πρόσβαση στο WhatsApp γιατί αν γίνει το οτιδήποτε και ο αριθμός έχει ακυρωθεί, δεν θα μπορώ να επανακτήσω πρόσβαση.

Ναι, κρατα τον. Και τι εγινε;

Καμία σχέση. Το Skype κατά πάσα πιθανότητα είναι χειρότερο από το WhatsApp, δεν τίθεται θέμα επ' αυτού. Το θέμα είναι ότι το Skype για παράδειγμα, δεν έχει προσωπικά μου στοιχεία παρά μόνο ότι έχει ειπωθεί σε chat(που μπορεί να είναι αρλούμπες). Άλλες υπηρεσίες όπως το Viber και το WhatsApp έχουν τον προσωπικό μου αριθμό και το ζητάνε με το ζόρι ενώ δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος γι αυτό.

Το skype εχει το προσωπικο σου εμαιλ, το whatsapp ζηταει το προσωπικο σου τηλεφωνο.

Και φυσικα εχει σοβαρο λογο που το κανει αυτο:

γιατι ετσι μπορουν οι φιλοι σου να αρχιζουν συζητηση μαζι σου κλπ χωρις να χρειαζεται να τους προσθετεις κλπ οπως χρειαζεται το skype.

Αν δεν το θελεις αυτο, τοτε απλα βαζεις τον αριθμο απο ενα καρτοκινητο.

Δημοσ.

Υπάρχουνε και άτομα που δεν έχουν το κινητό το κινητό τους και δεν είναι στα στοιχεία τους..... να τα λέμε και αυτά.... πρώτον.. και δεύτερον όλοι αλλά James bond την είδατε..... και ξαπλωνεται το βράδυ βγάζετε παντοφλες καλτσουλες λέτε καληνύχτα στο αμορε και νανι με την κουβέρτα μην κρυωσεται έλεος..... αλλά κρυπτογραφισει..... μην και δει κανείς τα μηνύματά που μιλάτε για το γείτονα με την πρώην του κυρ Βασίλη..... τη κόρη της κυρα τασουλας.... χαχαχαχαχ έλεος. Πραγματικά.

• Like 1
Δημοσ.

Ετσι, ξεμπροστιασε τους τους νουμπαδες να ουμ.

Χαχαχαχα, πραγματικά, χαχαχα χαχαχα φάση

Δημοσ.

Ναι, κρατα τον. Και τι εγινε;

Το skype εχει το προσωπικο σου εμαιλ, το whatsapp ζηταει το προσωπικο σου τηλεφωνο.

Και φυσικα εχει σοβαρο λογο που το κανει αυτο:

γιατι ετσι μπορουν οι φιλοι σου να αρχιζουν συζητηση μαζι σου κλπ χωρις να χρειαζεται να τους προσθετεις κλπ οπως χρειαζεται το skype.

Αν δεν το θελεις αυτο, τοτε απλα βαζεις τον αριθμο απο ενα καρτοκινητο.

Τι "και τι έγινε"; Θα βάζω 5 ευρώ κάθε τρεις μήνες σε έναν αριθμό που δεν χρησιμοποιώ για να έχω WhatsApp; Και προφανώς αυτός δεν είναι σοβαρός λόγος αφού τον αριθμό τον χρησιμοποιεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρησιμοποιεί το Skype το e-mail, σαν αναγνωριστικό δηλαδή για να σε κάνουν add άλλοι. Απλά λέει ότι εφόσον αυτός υπάρχει στη λίστα του και στη βάση μου online άρα κάνω αυτόματα add στη λίστα μου. Στην ουσία είναι απλά μία ευκολία και τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Δημοσ.

Ελα τωρα ρε μαν, απλά χαλαστηκες που το Facebokk aka ο νο2 ρουφιανιος του πλανήτη έχει end to end κρυπρογραφηση, την ώρα που apps τα οποία θεωρούνται ασφαλη δεν υποστηρίζουν.

Λέμε για να λέμε

• Like 1
Δημοσ.

Τι "και τι έγινε"; Θα βάζω 5 ευρώ κάθε τρεις μήνες σε έναν αριθμό που δεν χρησιμοποιώ για να έχω WhatsApp; Και προφανώς αυτός δεν είναι σοβαρός λόγος αφού τον αριθμό τον χρησιμοποιεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρησιμοποιεί το Skype το e-mail, σαν αναγνωριστικό δηλαδή για να σε κάνουν add άλλοι. Απλά λέει ότι εφόσον αυτός υπάρχει στη λίστα του και στη βάση μου online άρα κάνω αυτόματα add στη λίστα μου. Στην ουσία είναι απλά μία ευκολία και τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Δεν χρειάζεται καθε 3 μηνες. Επισης τι είναι 10€ το χρόνο(ή κ λιγότερο) για να εχει κάποιος σαν κ εσενα την "ασφάλεια" του?

Επίσης, μολις περιεγραψες τον ουσιαστικο λογο:

Την ευκολία.

Κ αυτη η ευκολία είναι που εκανε το whatsapp να το χρησιμοποιει 1 δις κοσμος κ να είναι η εφαρμογή με τους περισσότερους χρηστες που προσφέρει end-to-end Encryption.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται καθε 3 μηνες. Επισης τι είναι 10€ το χρόνο(ή κ λιγότερο) για να εχει κάποιος σαν κ εσενα την "ασφάλεια" του?

Επίσης, μολις περιεγραψες τον ουσιαστικο λογο:

Την ευκολία.

Κ αυτη η ευκολία είναι που εκανε το whatsapp να το χρησιμοποιει 1 δις κοσμος κ να είναι η εφαρμογή με τους περισσότερους χρηστες που προσφέρει end-to-end Encryption.

Μία ευκολία η οποία θα μπορούσε να είναι επιλογή.

Δημοσ.

Μία ευκολία η οποία θα μπορούσε να είναι επιλογή.

Δεν θα μπορουσε. Το whatsup χρησιμοποιει τους αριθμους για να βρει τις επαφες που επισης χρησιμοποιουν whatsup με αυτον τον τροπο. Αν δεν ζητουσε αριθμο, τοτε ο αλλος δεν θα μπορουσε να βρει εσενα, αφου κατα πασα πιθανοτητα δεν θα ειχε αυτος ο αλλος το email σου. Χωρις αριθμο μιλαμε για μια εφαρμογη σαν το skype.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...