fataoulas7 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Εχοντας δυο πινακες με δεδομενα στην postgres sql που συνδεονται με ενα column που εχει ids (συνταγων,σχολιων) θελω βαζοντας το ονομα ενος συγκεκριμένου να βρίσκω όλους τους χρήστες που εχουν σχολιάσει όλες τις συνταγές που εχει ανεβασει ο συγκεκριμένος χρήστης..θα μπορουσατε να με βοήθησετε καθως ειμαι νεος με την γλωσσα??
groot Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Αμέ! Σε τι ακριβώς θέλεις βοήθεια; Τι έχεις κάνει και δεν δουλεύει ή τι έχεις προσπαθήσει να κάνεις και δεν δούλεψε ή τι δεν καταλαβαίνεις και θέλεις να στο εξηγήσει κανείς;
fataoulas7 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 δεν μπορω να καταλαβω πως να συνδεσω τους πινακες και που να βαλω εμφωλευση ..εχω σκεφτει να μετρα μεσω των email και με ενα count σχόλια του καθενος αλλα συνεχει εχω errors λογω κακης δομησης του κωδικα θα μπορουσατε να μου στειλεται κατι ενδεικτικο για να καταλαβω τι λογικη πως κανουμε ανακτηση σε ενα τετοιο πινακα
pmav99 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Φτιάξε ένα minimum working example με το schema σου + κάποια data http://sqlfiddle.com/
fataoulas7 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 το προβλημα το εχω περιγραψει παραπανω και δεν ζηταω λυση απλα μια περιγραφη της λυσης η κατι ενδεικτικο ?? Σας ευχαριστω παιδια για την βοηθεια παντως
pmav99 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 H περιγραφή της λύσης είναι κάτι τέτοιο: Κάνε join τους πίνακες και μετά διάλεξε τα rows που θέλεις με where. Σε βοηθάει; Δε νομίζω. Για αυτό βάλε το schema σου και γράψε το query που έχεις γράψει.
M2000 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Όπως το βλέπω θες κάτι τέτοιο: http://www.w3schools.com/sql/sql_union.asp
defacer Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Η περιγραφή σου είναι κάπως και δυσκολεύει λίγο τη βοήθεια που θες να πάρεις. Π.χ. λες έχω δύο πίνακες και μετά μιλάς για χρήστες, συνταγές και σχόλια που προφανώς είναι τρεις πίνακες. Τουλάχιστον θα πρέπει να δώσεις μια πιο ακριβή περιγραφή του σχήματος της βάσης, αλλιώς τι να σου πούμε; Θα κάνεις join τους χρήστες στις συνταγές και join στα σχόλια και join πάλι στους χρήστες, where στην πρώτη εμφάνιση του πίνακα χρηστών ο χρήστης είναι αυτός που σ' ενδιαφέρει. Όπως το βλέπω θες κάτι τέτοιο: http://www.w3schools.com/sql/sql_union.asp Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, αλλά συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Δικό σας.
M2000 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 ¨Εχει ένα Πίνακα συνταγών και ένα πίνακα σχολίων, θα πρέπει να πάρει το Id της συνταγής και να βρει όλα τα σχόλια...αλλά κάθε σχόλιο έχει και ένα "σχολιαστή", άρα κάνει Union, στο πίνακα που παράγει μόνο με τα σχόλια συγκεκριμένης συνταγής με τον πίνακα των σχολιαστών στο id των σχολιαστών και παίρνει τη λίστα των σχολιαστών! Αυτό για μια συνταγή! Παρακαλώ να σταματήσεις Defacer τους χαρακτηρισμούς..δεν αργώ να αρχίσω!
defacer Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Καλέ μου άνθρωπε, σταμάτα να μιλάς για πράγματα που δεν έχεις ιδέα. Είναι προφανές ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά union στη ζωή σου, γιατί αν το είχες κάνει θα καταλάβαινες ότι λες βλακείες. Μπορεί να εννοείς join, ποιός ξέρει; Με σένα κάθε μέρα φέρνει καινούριες εκπλήξεις.
M2000 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Ok. το έπιασα! id μέλους (one to many)-> id συνταγής -> (One to many)σχόλιο--ιd μέλους...σχολιαστή. -> (one to one)όνομα σχολιαστή ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ UNION γιατί βάζει όλα τα ονόματα μέσα... Εδώ: http://www.w3schools.com/sql/trysql.asp?filename=trysql_select_join_left Βάζουμε αυτό: SELECT distinct Customers.CustomerNameFROM CustomersLEFT JOIN OrdersON Customers.CustomerID=Orders.CustomerIDWHERE Orders.ShipperID=(SELECT ShipperID as m FROM ShippersWHERE ShipperName='Speedy Express')ORDER BY Customers.CustomerName; Σου δίνει τους πελάτες που έχουν κάνει παραγγελίες, και εμείς θέλουμε του "σχολιαστές" που έχουν κάνει "σχόλια"...Εδώ μπορεί κανείς να βάλει αντί για το όνομα του πλοίου το όνομα του μέλους. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2016 από M2000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα