Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαφωνώ στο concept. Πιστεύω ότι απο το να ρίχνουν χρήματα σε αισθητήρες και ακριβά λογισμικά, να χρησιμοποιούν φτηνά οχήματα που θα πιλοτάρονται remotely απο ανθρώπους και να αγωνίζονται χωρίς περιορισμούς σε πίστες ασφαλείας. Να γίνονται τρακαρίσματα, κακό, φασαρία και τζέρτζελο τέλος πάντων να γουστάρουμε. Δεν βλέπω το ενδιαφέρον στο να έχουμε πάλι αγώνες F1 καταργώντας τους οδηγούς όμως. Εξάλλου στην ζωή ο ανθρώπινος παράγοντας είναι που δίνει χρώμα.

Αγώνες με τηλεκατευθυνόμενα υπάρχουν ήδη.

Η F1 "πέθανε" όταν μετά τον Σένα αύξησαν την ασφάλεια και έπαψαν να πεθαίνουν οδηγοί κάθε 3ο αγώνα. Έχασε το χαρακτήρα του larger than life και έγινε ένα ακόμα σπορ.

Το βασικό είναι να βγει σύντομα τεχνολογία που να καταργήσει τον οδηγό στο δημόσιο δρόμο ώστε να μηδενιστούν τα τροχαία.

• Like 2
Δημοσ.

Ότι να ναι. Δεν μου αρέσει η ιδέα. Τι νόημα θα έχει?

Το να αποδείξεις ότι τα αυτόνομα οχήματα οδηγούν καλύτερα από επαγγελματίες οδηγούς, τα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στους δρόμους.

• Like 6
Δημοσ.

γιατι καθε φορα που διαβαζω κατι για ρομποτ σκεφτομαι πως στο τελος δεν θα υπαρχει ουτε δουλεια ουτε τιποτα το ουσιοδες 

Δημοσ.

Το ιδιο νοημα που εχουν οι αγωνες αυτοκινητου με οδηγο. Την εξελιξη του αυτοκινητου.

Τα αυτοκινητα δε θα παψουν να εχουν μηχανικα μερη.

Ε καλά. Μη τα παίρνεται όλα και τοις μετρητοίς. Πάντα θα έχουν μηχανικά μέρη.

Δημοσ.

Ξέρεις τι απαιτητικό λογισμικό χρειάζεται ένα αυτοκίνητο που θα κινήται με 300 χλμ την ώρα σε μια πίστα;

Προφανώς και προσφέρει στην τεχνολογία της αυτονόμισης των οχημάτων!

Όσο για τους θεατές, αν δεν σου αρέσει δεν το βλέπεις. Σου βρήκα την λύση!

ξερεις τι απαιτητικο λογισμικο ηθελε το διαστημικο λεωφορειο για το δικο του a.i? και που εφτανε τα 27 mach?

• Like 1
Δημοσ.

ξερεις τι απαιτητικο λογισμικο ηθελε το διαστημικο λεωφορειο για το δικο του a.i? και που εφτανε τα 27 mach?

Βασικα πολυ λιγοτερο σε απαιτησεις θελει, αλλα και παλι, δεν ειναι ασυνδετα μεταξυ τους. Η τεχνολογιες του ενος εφαρμοζονται στο αλλο, και παραλληλα συνεχως εξελισσονται. Και προφανως ειναι πιο ευκολο να αναπτυξεις και να τεσταρεις νεες τεχνολογιες πανω σε ενα αυτοκινητο που κινειται σε μια πιστα και μετα να τις εφαρμοσεις εκ του ασφαλους σε ενα διαστημοπλοιο εκατομμυριων δολλαριων, παρα να τις κανεις trial and error κατευθειαν πανω στο διαστημοπλοιο.

Δημοσ.

Βασικα πολυ λιγοτερο σε απαιτησεις θελει, αλλα και παλι, δεν ειναι ασυνδετα μεταξυ τους. Η τεχνολογιες του ενος εφαρμοζονται στο αλλο, και παραλληλα συνεχως εξελισσονται. Και προφανως ειναι πιο ευκολο να αναπτυξεις και να τεσταρεις νεες τεχνολογιες πανω σε ενα αυτοκινητο που κινειται σε μια πιστα και μετα να τις εφαρμοσεις εκ του ασφαλους σε ενα διαστημοπλοιο εκατομμυριων δολλαριων, παρα να τις κανεις trial and error κατευθειαν πανω στο διαστημοπλοιο.

νομιζω οτι δεν εχεις καταλαβει για τι πραγμα μιλαμε εδω....δεν υπαρχει trial and error οταν προκειται για αεροναυπηγικα project ειδικα σε αυτον τον τομεα...αμα δεν εχεις solid κωδικα που να δουλευει απο την πρωτη μερα απλα δεν θα μπει ουτε σε drone για δοκιμη ποσο μαλλον σε μελλοντικα διαστημικα προγραμματα..δεν εχει καμια σχεση με αμαξια Που στην ουσια και παλι αυτο που κανει η nvidia ειναι overkill διοτι ολοι προχωρανε στον δρομο που παει η volvo και η saab σε αυτο το θεμα πιο πολυ smart infrastructure και smart car παρα ενα independent car 

Δημοσ.

Και εγώ δεν βρίσκω νόημα σε όλο αυτό. Το αυτοκίνητο εφευρέθηκε για να ταξιδεύει τον άνθρωπο στον προορισμό του. Τι να το κάνω να φέρνει βόλτες μόνο του.

Δημοσ.

Ούτως ή άλλως αδιάφορο μου ήταν το αυτοκίνητο, ανέκαθεν (ουδέποτε οδήγησα, το δίπλωμα το 'χω κάπου και δεν έπιασα τιμόνι μετά την εξέταση, προφανώς δεν έχω δώσει σεντς σε αγορά 4τροχου ή 2τροχου - πλην ποδηλάτου)...

...Εξίσου αδιάφορο μου ήταν πάντα οι αγώνες αυτοκινήτων, εκτός απ' τα ΦΙΛΜΣ με "κόντρες" (βλ. Fast & Furious) που μου άρεσαν πάντα, ήταν καλογυρισμένα κτλ.

Τώρα... αγώνες δίχως οδηγούς;;; Ενδιαφέρον θα 'χει, αν κι αν λείψει ο παράγοντας "ανθρώπινο λάθος" δεν θα 'ναι άκρως βαρετός ο αγώνας;

Δημοσ.

Και εγώ δεν βρίσκω νόημα σε όλο αυτό. Το αυτοκίνητο εφευρέθηκε για να ταξιδεύει τον άνθρωπο στον προορισμό του. Τι να το κάνω να φέρνει βόλτες μόνο του.

Θα εισαι και εσυ μεσα, απλα δεν θα οδηγας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...