pmav99 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Προφανώς έχει indexes..... Αυτό από που ακριβώς το συμπέρανες δηλαδή; Και να έχει δηλαδή μπορεί να είναι λάθος τα indexes για το query που κάνει. Αλλά άστα αυτά, τη λίστα με τους 100 λόγους που είναι αργό ένα query θέλουμε
M2000 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Θα περιμένεις πολύ! Αλλά το συμπεραίνω γιατί αν δεν είχε θα είχε απαντήσει άμεσα!
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 @Μ2000 Το ενδεχόμενο ας πούμε να μην γνωρίζει αν η βάση έχει index και να πήγε να το ψάξει δεν υπάρχει στο μυαλό σου έτσι; @pmav99 Δεν μπορεί να σου αναφέρει τους 100 λόγους γιατί στην M2000 έχει αναπτύξει ένα αντικείμενο το οποίο κάνει αυτόματα optimize την database βασιζόμενο σε deep learning τεχνικές. Πλέον όλο αυτό έχει εξελιχθεί σε μια αυτόνομη AI οπότε δεν ασχολείται ο ίδιος με ταπεινά θέματα όπως query optimization κι άλλες τέτοιες σάχλες. Το έφτιαξε σε ένα σαββατοκύριακο.
M2000 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Από περιέργεια.. είπα να διαβάσω τι βλακείες γράφεις, ως συνήθως. Το μυαλό μου δεν πηγαίνει στη χαζομάρα (δεν πάει στο ότι δεν ξέρει το Index). Δηλαδή όταν εσύ συζητάς με κάποιον σκέφτεσαι "δεν ξέρει τι του γίνεται"..Και αυτό το συμπεραίνεις επειδή ρώτησε κάτι; Το άλλο, για τη Μ2000, βλέπω έχει πέρασει, είναι διασκεδαστικό! Να φτιάξεις Arlekin..ή μπορείς να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό! Δικό σου θέμα!
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Το δεν ξέρει από indexes μεταφράζεται δεν ξέρει τι της γίνεται; Υποθέτω στο μαγικό κόσμο που ζεις είτε κάποιος γνωρίζει τα πάντα από προγραμματισμό, είτε δεν γνωρίζει τίποτα. Λογικό για κάποιον που έχει στήσει αυτό το αριστούργημα που λέγεται M2000. Συγκριτικά με εσένα είμαστε όλοι άσχετοι.
M2000 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Αυθαίρετα συμπεράσματα! Οι απαντήσεις των μελών δεν γίνονται μετά προσκομίσεως δικαιολογητικών. Λέει ο καθένας αυτό που σκέφτεται. Δεν εξετάζουμε την ποιότητα της απάντησης, όταν μάλιστα δεν είναι για μας...Εσύ κρίνεις τις προτάσεις μου, και παράλληλα έχεις βγάλει και άσχετο αυτόν/ην που ρωτάει; Ξέρεις πώς λέγεται...αυτό; "τροφή του εγωισμού". Ξέρεις ποιος έχει τέτοιο πρόβλημα; Αυτός που έχει ανασφάλεια. Όσο για το αριστούργημα...την Μ2000, άσε να το καταλάβεις πρώτα και μετά συζητάμε! (να δω και κάποτε μια δική σου δουλειά...)
defacer Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Προφανώς έχει indexes..... Προφανώς δεν έχει indexes ή ίσως (με πολύ μικρότερη πιθανότητα) κάνει κάτι πραγματικά φρικιαστικό και το query είναι τουλάχιστον μια σελίδα έκταση.
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δεν εξετάζουμε την ποιότητα της απάντησης wtf Δηλαδή θα μπω εγώ σ' ένα θέμα, θα γράψω κάτι τελείως λάθος και απαγορεύεται εσύ να έρθεις να μου πεις ότι γράφω λάθος πράγματα; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 @Μ2000 Πότε έβγαλα άσχετη την κοπέλα που ρώτησε; Το να μην ξέρει από indexes δεν την κάνει άσχετη. Όλοι δεν ξέρουμε κάτι. Εκτός από εσένα δηλαδή που ξέρεις τα πάντα. Ακόμα και την ψυχολογική μου κατάσταση και τον χαρακτήρα μου. Είπαμε, εκτός απο προγραμματισταράς είσαι και ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, επιστήμων, και πανεπιστήμων.
M2000 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Οκ, Kercyn γιατί είναι λάθος αυτό που γράφω; Και το άλλο; Δεν παίζει να έχω κάνει λάθος επειδή ίσως το σκέφτηκα στραβά; Δηλαδή σε άλλα θέματα που κάποιοι γράφουν αρλούμπες, το να τους το αναφέρω τι κερδίζω; Απλά τότε θα γράψω την πρότασή μου, δηλαδή θα ασχοληθώ με το ζήτημα, και δεν θα κάνω ζήτημα ό,τι έγραψε ο άλλος...που είχε την άλφα ιδέα. Εδώ έχει πέσει ένα ύφος..."ποιος είσαι ρε που συζητάς..." Αυτά δεν είναι σωστά, δεν προάγουν την συζήτηση, και δεν είναι τυχαίο ότι έχει ελάχιστα άτομα αυτή η πλευρά του προγραμματισμού στο φόρουμ. Εϊναι συγκεκριμένη η τακτική "φωστήρων"...που ειρωνεύονται, ενώ από ουσία τίποτα, ή σπανίζει το είδος! @Elorant, ότι προσπάθεια και να κάνεις, θες ακόμα χρόνια να με φθάσεις. Όταν μεγαλώσεις έλα να τα συζητήσουμε...
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 @Μ2000 Μόνο με λοβοτομή σε φτάνει εσένα κάποιος.
groot Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Εδώ έχει πέσει ένα ύφος..."ποιος είσαι ρε που συζητάς..." Το μόνο ύφος που έχει πέσει, αλλά αρνείσαι πεισματικά να το καταλάβεις, είναι το: "Αυτά που λες είναι μπούρδες". Εδώ κανείς μπορεί να πει: "υποκειμενικό ζήτημα". Έλα μου ντε όμως που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ (όσο και εάν πιστεύεις και έχεις πει ότι στο engineering ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ !!!! OMG & 3 LOL ) και όντως αυτά που λες είναι μπούρδες (στην καλύτερη). Στον κώδικα (και εξαιρώντας σχεδιαστικές επιλογές) κάτι είτε δουλεύει, είτε όχι. Είτε είναι έτσι, είτε όχι. Εσύ μονίμως λες μπούρδες και η δικαιολογία σου είναι "αφού το σκέφτηκα, να μην το πω;". Well.. πες το αλλά δεν έχεις κανένα μα κανένα δικαίωμα να ζητάς να μην πούνε οι άλλοι ότι λες μπούρδες. 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δε μίλησα συγκεκριμένα για αυτό το θέμα, μίλησα γι' αυτό ακριβώς που έκανα quote (ότι λες δηλαδή ότι δεν πρέπει να λέμε για την ποιότητα μιας απάντησης σ' ένα forum). Αφού όμως μου ζητάς συγκεκριμένα, να σου πω τι πιστεύω. Χωρίς να ξέρω SQL για να σου πω εσωτερικά τι γίνεται, η order by παίρνει το αποτέλεσμα του query και το βάζει σε μια σειρά που θα του πεις εσύ. Αυτό το σορτάρισμα παίρνει χρόνο και δεν αλλάζει κάτι στο ίδιο το query, απλώς βάζει έξτρα βήματα για να αλλάξει το αποτέλεσμα που θα δώσει στο χρήστη. Προφανώς τα λάθη είναι ανθρώπινα, και μπορεί να το διάβασες στραβά/επιπόλαια/να μπερδεύτηκες κι ένα σωρό άλλα. Αλλά άλλο αυτό κι άλλο με το που σου πουν ότι έχεις λάθος να ξεσπαθώνεις και να λες όχι δεν έκανα λάθος και να κάνεις αυθαίρετες υποθέσεις για το αν η βάση έχει indexes κλπ.
M2000 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Groot, Στο engineering υπάρχει η έκφραση αντιπροσωπευτικό, όχι αντικειμενικό. Αν το βρείς κάπου έλα να μου το πεις! Το να λες σε κάποιον "λες μπούρδες" αφενός είναι αγένεια, αφετέρου θα σου ζητήσουν τα ρέστα "και γιατί το λες" Και τότε με "δεν σου λέω", ή "βαριέμαι", ή ότι άλλη υπεκφυγή θέλεις, σημαίνει ότι το λες χωρίς να το στηρίζεις, άρα γίνεσαι πέρα από αγενής και άθλιος. Τώρα βέβαια ο καθένας ότι διαλέξει...έτσι θα πορευτεί. Kercyn, Μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για το πως δουλεύει κάτι. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/order-by-optimization.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα