Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και πάλι. Προσπαθώ να διορθώσω μερικά bugs σε μία εφαρμογή και υπάρχουν μερικά queries που αργούν περισσότερο από 2 λεπτά για να φέρουν αποτέλεσμα και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος αυτόματος τρόπος βελτίωσης query ή κάποιο tool που θα βοηθούσε.

Πχ για oracle υπάρχει το Automatic Sql Tuning. Το γνωρίζετε;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Να βάλεις indexes στα πεδία που το WHERE χρησιμοποιεί. 

Πάντως 2 λεπτά είναι ανεπίτρεπτος χρόνος για μια query. Ποσα ειναι τα rows σου και 20,000 να ειναι και παλι αργει πολύ. 

Πρόσεχε, αν κάνεις query ένα string type column και βάλεις index σε αυτό, τότε η WHERE name LIKE '%onoma'

δεν θα χρησιμοποιεί το Index.

Το order by δεν θα κάνει την query πιο γρήγορη αλλα πιο αργή. 

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως..επειδή κάνεις σε κάθε αναζήτηση νέο connection, αν είχες κάνει ένα, τότε κάθε μετακίνηση του δρομέα, μπρος ή πίσω θα γίνονταν χωρίς κόπο!

Δημοσ.
Ίσως..επειδή κάνεις σε κάθε αναζήτηση νέο connection, αν είχες κάνει ένα, τότε κάθε μετακίνηση του δρομέα, μπρος ή πίσω θα γίνονταν χωρίς κόπο!

Φυσικά και είναι καλό να χρησιμοποιείς connection pool, αλλά όταν το query θέλει 120000ms οι μερικές δεκάδες ms του connection τι ακριβώς θα κάνουν;

Έλεος πια...

Δημοσ.

Ο M2000 δεν ξέρει SQL γιατί την έχει ενσωματώσει στην M2000. Γατάκια.

Δημοσ.

Ο M2000 δεν ξέρει SQL γιατί την έχει ενσωματώσει στην M2000. Γατάκια.

Εσύ είσαι ζηλιάρης. Αν μπορείς κάνε και εσύ υλοποίηση Σχεσιακής Άλγεβρας σε 200 γραμμούλες ευανάγνωστου κώδικα

Δημοσ.

Δεν χρειάστηκε να φτιάξω SQL έχω το αντικείμενο ADO που κάνει αυτή τη δουλειά! Απλά για να επανέλθουμε στο ζήτημα...υπάρχουν 100+ περιπτώσεις να αργεί...αλλά σίγουρα δεν υπάρχει μια και έξω λύση, "αβλεπί".

Αυτό περί SQL Optimizer...δεν το έχω συναντήσει! Εκτός από διάφορες συμβουλές του τύπου "αρνητική εύρεση", π.χ. ψάχνεις το Α<>0 ενώ ένα Α=6 είναι άμεσο..

(και τέλος πάντων γιατί τόση κακία...ρε μάγκες)

Δημοσ.

Καμία κακία. Απεριόριστη αγάπη για τις στιγμές γέλιου που μας χαρίζεις. Keep it coming.

Δημοσ.

Αν γελάς για εκείνον που κάνει μια πρόταση, τότε έχεις πρόβλημα!

(σε έχω στην αγνόηση...και τελικά δεν είναι καθόλου άσχημα)

Να σας δω ρε καμάρια τι θα απαντήσετε στην Katina...να σας χαρώ!

Δημοσ.

Γελάω με αυτόν που λέει διαρκώς κοτσάνες. Του τύπου βάλε ORDER BY στο SELECΤ για να μειωθούν οι χρόνοι. Του τύπου δεν χρειάζομαι SQL γιατί έχω το ADO. Του τύπου έφτιαξα lambdas για την Μ2000 σε δύο μέρες. Κι άλλα πολλά που δεν θυμάμαι τώρα. Κάποια στιγμή πρέπει να βγάλει το Insomnia ένα βιβλίο με τις ατάκες σου. Θα γίνει best seller.

Δημοσ.

Απλά για να επανέλθουμε στο ζήτημα...υπάρχουν 100+ περιπτώσεις να αργεί...

Για ξεκίνα να παραθέτεις με φθίνουσα σειρά πιθανότητας...

Να σας δω ρε καμάρια τι θα απαντήσετε στην Katina...να σας χαρώ!

Προφανώς δεν το καταλαβαίνεις, αλλά ήδη έχουμε απαντήσει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...