Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Θέλοντας να αναβαθμίσω τους οδηγούς της GPU στην τελευταία έκδοση (Crimson 16.4.x) ακολούθησα τη διαδικασία που χρησιμοποιώ πάντα (χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα), δλδ:

1) Απεγκατάσταση της GPU από device manager επιλέγοντας να "σβηστεί" και το σχετικό λογισμικό.

2) Απεγκατάσταση όλης της "σουίτας" των προηγούμενων οδηγών.

3) Επανεκκίνηση σε safe mode (μέσα από το msconfig) προκειμένου να τρέξω το DDU.

Εδώ, ξεκίνησαν τα προβλήματα:

Συγκεκριμένα, όταν έδωσα τον κωδικό για να μπω σε safe Mode, έγινε το login αλλά το σύστημα κολλα.

Δεν ολοκληρώνεται δλδ η φόρτωση των win (win10x64, 14295,  η τελευταία insider slow) αλλά αναβοσβήνει η οθόνη (όχι σα να μην παίρνει ρεύμα, αλλά μεταξύ του κανονικού μαύρου φόντου των win και ενός μωβ-μπλε), με καμία δυνατότητα να κλικάτω/τρέξω κάτι αφού συνέχεια το σύστημα εναλλάσσεται κάπως σαν ενεργό παράθυρο/background (δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα).

Με ctrl/alt/del ανοίγει ο task manager, δεν φαίνεται να τρέχει κάτι, αλλά ο επεξεργαστής είναι κάπου στο 60% και "δίνει" (ανεβάζει όντως θερμοκρασία, η υδρόψυξη ανεβάζει στροφές).

Δεν μπορώ ούτε από εκεί να μπω σε msconfig ή οτιδήποτε, έχει το ίδιο θέμα "εναλλαγής".

Με επανεκκίνηση, έχει κολλήσει και με βγάζει πάλι σε safe mode, κι όχι σε κανονικό login.

Με διαδοχικά restart/reset κλπ μπαίνω σε troubleshoot, έκανα restore, αλλά τα ίδια, το startup repair μου βγάζει πως δεν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα, επέλεξα επίτηδες ξανά boot at safe mode, μήπως και το ξεμπλοκάρει έτσι, αλλά τα ίδια.

Ιδέες και λύσεις?

Οk, το  clean install καιρό το έχω στο νου μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως έχω πρόσφατο backup σε κάποια σχετικά σημαντικά αρχεία (τα ξαναβρίσκω-φτιάχνω, αλλά είναι καμιά 10ρια ώρες δουλειά).

Δεν ξέρω πως να χειριστώ bcdedit κλπ (αν έχει κάποια σχέση αυτό) και κυρίως δεν είμαι σίγουρος τι είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημα).

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.

Δημοσ.

δοκιμασε να κανεις επανεκινηση και μολις φωρτοσει λιγο στην αρχη πριν παει για windows πατα διακεκομενα το f8

θα σου βγαλει επιλογες για το boot και βαλε normal..

Δημοσ.

δοκιμασε να κανεις επανεκινηση και μολις φωρτοσει λιγο στην αρχη πριν παει για windows πατα διακεκομενα το f8

θα σου βγαλει επιλογες για το boot και βαλε normal..

To f8 δεν λειτουργεί στα 10ρια (όχι χωρίς κόλπα και προηγούμενη ρύθμιση, τουλάχοστον), εξ ορισμού.

Για το backup παντως μπορεις να τρεξεις καποιο live distro του linux (αν εχεις προσβαση σε αλλο συστημα).

Υπάρχει 2ος υπολογιστής με dock, διαθέσιμος, οπότε τελικά μπορώ να τραβήξω έτσι ότι θέλω να σώσω.

εδιτ:

Aς πούμε πως λύθηκε το θέμα.

Μεταξύ αναβοσβησίματος, κατάφερα από task manager να πατήσω το msco, συμπλήρωσε το υπόλοιπο μόνο του, πάτησα ok (ούτε το enter δεν αναγνώριζε!), μπήκα msconfig και ξετικάρισα το safe boot (προφανώς δεν ολοκληρωνόταν το φόρτωμα των win αφού στην επανεκκίνηση κανονικά θα έπρεπε να μπαίνει σε normal).

Θα κάνω τη δουλίτσα μου προς το παρόν και θα αναρωτιέμαι τί θα γίνει την επομενη φορά.

Δεν ξέρω αν είναι στιγμιαίο κόλλημα, πρόβλημα της συγκεκριμένης insider preview ή ότιδήποτε άλλο.

Δεν έχω όρεξη να το αναπαράγω αφού βάλω τους οδηγούς, δεν ψήνομαι να παίζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...