Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ αγόρασα αυτοκίνητο με ένα μέρος χρημάτων δικό μου και ένα δάνειο. Αν πας σε μάντρα συνήθως το επιτόκιο είναι αρκετά μεγάλο - είναι στα πλαίσια καταναλωτικού δανείου από τράπεζα. Εγώ πήρα το δάνειο από τράπεζα την περίοδο που έψαχνα και βρήκα από ιδιώτη. Η τράπεζα με το χαμηλότερο ήταν η αττικα αλλά λόγω μη ιςτορικου πελάτη με απέρριψαν. Μετά πήγα σε αυτή της μισθοδοσιας μου αλλά μου έβγαλαν ένα πραγματικό επιτόκιο γύρω στο 15%. Τελικά η εθνική μου έβγαλε με 12% βαζοντας μέσα έναν τύπο ασφαλειας άμα έχω ατύχημα η χάσω τη δουλειά μου. Αυτες οι κατηγοριες έχουν ψηλό τόκο εκτος και αν εχεις εγγυητική το ίδιο ποσό που θα δεος ένα επιτόκιο στα μισά.

Γενικα με τα λεφτά στο χέρι διαθεσιμα διαπραγματεύεσαι πιο καλά και μπορείς να επιλέξεις. Εγώ αυτό έκανα και ίσως επωφελήθηκα 1000-1500 ευρώ.

Μετά από 7 δόσεις το έχω μετανοιωσει λίγο. :) καλές γιορτές

• 2 χρόνια αργότερα...
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με 5000 εισόδημα το 2018 και 12000 το 2019 (δεν έχουν γίνει ακόμα οι δηλώσεις ) πόσο δύσκολα πιστεύετε θα δώσει 4500 ευρώ δάνειο η τράπεζα για αγορά αυτοκινήτου?

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Ribopaido είπε

Με 5000 εισόδημα το 2018 και 12000 το 2019 (δεν έχουν γίνει ακόμα οι δηλώσεις ) πόσο δύσκολα πιστεύετε θα δώσει 4500 ευρώ δάνειο η τράπεζα για αγορά αυτοκινήτου?

Αν πας τώρα δύσκολο, αν πας μετά τις δηλώσεις του 2019 έχεις ελπίδες

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Ribopaido είπε

Εχει σημσια και το τελευταιο εξοφλητικξο μισθοδοσιας να ξερεις 

11 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Αν πας τώρα δύσκολο, αν πας μετά τις δηλώσεις του 2019 έχεις ελπίδες

Καπως ετσι ...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Εχει σημσια και το τελευταιο εξοφλητικξο μισθοδοσιας να ξερεις 

Καπως ετσι ...

Η μισθοδοσία είναι 930 καθαρά πλέον θα το πάω και αυτό ναι. Παρόλα αυτά θεωρείς ότι πρέπει να περιμένω τις δηλώσεις? το λεω γιατί είναι ευκαιρία που εμφανίστηκε ξαφνικά και το αμάξι ήδη ελέχθηκε-.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ribopaido είπε

Η μισθοδοσία είναι 930 καθαρά πλέον θα το πάω και αυτό ναι. Παρόλα αυτά θεωρείς ότι πρέπει να περιμένω τις δηλώσεις? το λεω γιατί είναι ευκαιρία που εμφανίστηκε ξαφνικά και το αμάξι ήδη ελέχθηκε-.

Όι ευκαιρίες - εφόσον πραγματικά είναι ευκαιρίες - δεν σε περιμένουν, μέχρι να καταφέρεις να πάρεις το δάνειο δεν θα υπάρχει πια. Πόσο μάλλον αν δεν ξεκινήσεις τη διαδικασία άμεσα, και αντί αυτού περιμένεις τις δηλώσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δυστυχως τα επιτοκια, απο την στιγμη που ο σκοπος τους ειναι να φερουν κερδος στην τραπεζα, ειναι ληστρικα.

Εαν συνυπολογισεις και την απομείωση του 20% τότε κυριολεκτικά καις τα λεφτά σου.

Η θα ανταλλαξεις τον χρονο σου (θα περιμενεις ωστε να μαζεψεις παραπανω χρηματα ) ή το χρημα σου (θα πληρωσεις τα πιασοκωλε επιτοκια, αλλα δεν θα περιμενεις)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια συμβουλη: επειδη και εγω ειχα παρει δανειο και μαλιστα αν θυμαμαι γυρω στις 12.000 απο τραπεζα και ευτηχως το εξόφλησα, τι εμαθα:

1)Καλυτερα να μην επαιρνα δανειο και ας αγοραζα κανα κουβα

2)Μου εβγαλε το εντερο η τραπεζα μεχρι να μου στειλει επιστολη εξοφλησης

3)Να ειναι καλα ο εμπορος που καποιο ποσο το καναμε με γραμματια μεταξυ μας. Αν υπαρχει εμπιστοσυνη η καλυτερη λυση

4)Οταν μετα απο καιρο εβαλα κατω τους τοκους (και ημουν τυχερος μιας και γενικα ειχα ευνοϊκούς ορους) καταλαβα ποσο κοροιδο ημουν μιας και για 1.5 χρονο ενω θεωρητικα ειχα ξοφλησει το δανειο πληρωνα....τους τοκους! Ηταν πραγματι εξοργιστικο αλλα οι τραπεζες απο εκει βγαζουν εσοδα.

5)Εξαρτασαι απο το εισοδημα σου (μισθο) οποτε γενικα εισαι τουμπεκι στον εργοδοτη μιας και εχεις το δανειο να τρεχει(που διαθεση για αυξηση, αλλαγη εταιριας κοκ)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ribopaido είπε

Από φιλικό μου πρόσωπο που ήταν σε παρόμοια φάση με εσένα του αναγνώριζαν μόνο το εισόδημα στην τελευταία δήλωση (2 έτη πρίν), και παρότι είχε βεβαίωση και αποδείξεις για το αντίστοιχο εισόδημα του προηγούμενου έτους (για το οποίο δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα οι δηλώσεις) αυτό δεν ήταν αρκετό. Φαντάζομαι είναι θέμα οδηγιών...

• Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ribopaido είπε

Προσωπικγη γνωμη οτι μπορεις να δοκιμασεις και τωρα αλλα πιο πολλες πιθανοτητες θα εχεις οταν εχεις και εκκαθαριστικο του 2019

Παρε μαζι σου ολα τα εξοφλητικα του 2019 που φαινεται ο μισθος σου αν πας τωρα .

• Like 1
Δημοσ.

Θα παρω τις 2 βεβαιώσεις του διμήνου τα εχω ολα ετοιμα. Το πολυ πολυ να μην ειναι τυχερό να το παρουμε τι να πω. Εξαλλου τελη του μηνα ειπαν ανοιγει τ συστημα Για τις δηλωσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Ribopaido είπε

Θα παρω τις 2 βεβαιώσεις του διμήνου τα εχω ολα ετοιμα. Το πολυ πολυ να μην ειναι τυχερό να το παρουμε τι να πω. Εξαλλου τελη του μηνα ειπαν ανοιγει τ συστημα Για τις δηλωσεις

Θα σου ελεγα να παρεις για ολο το χρονικο διαστημα που εχεις μεγαλη αυξηση μισθου.

Αλλο 400 και κατι ευρω τον μηνα και αλλο 1000 ευρω

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Θα σου ελεγα να παρεις για ολο το χρονικο διαστημα που εχεις μεγαλη αυξηση μισθου.

Αλλο 400 και κατι ευρω τον μηνα και αλλο 1000 ευρω

Όχι η αυξηση ειναι50 ευρω σκεψου ξεκινησα απο τα 880 και ειμαι τωρα στα 930 με το μαστερ που αναγνωρίστηκε .

Δημοσ.
23 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

μια συμβουλη: επειδη και εγω ειχα παρει δανειο και μαλιστα αν θυμαμαι γυρω στις 12.000 απο τραπεζα και ευτηχως το εξόφλησα, τι εμαθα:

1)Καλυτερα να μην επαιρνα δανειο και ας αγοραζα κανα κουβα

2)Μου εβγαλε το εντερο η τραπεζα μεχρι να μου στειλει επιστολη εξοφλησης

3)Να ειναι καλα ο εμπορος που καποιο ποσο το καναμε με γραμματια μεταξυ μας. Αν υπαρχει εμπιστοσυνη η καλυτερη λυση

4)Οταν μετα απο καιρο εβαλα κατω τους τοκους (και ημουν τυχερος μιας και γενικα ειχα ευνοϊκούς ορους) καταλαβα ποσο κοροιδο ημουν μιας και για 1.5 χρονο ενω θεωρητικα ειχα ξοφλησει το δανειο πληρωνα....τους τοκους! Ηταν πραγματι εξοργιστικο αλλα οι τραπεζες απο εκει βγαζουν εσοδα.

5)Εξαρτασαι απο το εισοδημα σου (μισθο) οποτε γενικα εισαι τουμπεκι στον εργοδοτη μιας και εχεις το δανειο να τρεχει(που διαθεση για αυξηση, αλλαγη εταιριας κοκ)

Όλα τα παραπάνω σωστά φίλε μου,

Αλλά η τράπεζα πουλάει χρήμα και το χρήμα είναι ακριβό....

Παραμένει όμως η καλύτερη δυνατή νόμιμη λύση για μετρητά για όσους δεν έχουν.

Δεν το συζητώ ότι τα γραμμάτια είναι πολύ καλύτερος τρόπος εξόφλησης αλλά σε δεσμεύει στην αγορά.

Αλλη διαπραγμάτευση κανεις με μετρητά άλλη με γραμμάτια ή δάνειο μέσω εμπόρου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...