Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Joshua εξ'όσων γνωρίζω, το αμάξι μπορεί να εκτελωνιστεί (στα χρονικά περιθώρια που αναφέρεις), χωρίς να βγούνε πινακίδες/άδεια κυκλοφορίας.

Δεν είπα κάτι διαφορετικό, για εκτελωνισμό μίλησα, όχι για έκδοση αδείας. Μέχρι τις 15 του επόμενου είσαι υποχρεωμένος να εκτελωνίσεις, και ποτέ να μην βγάλεις άδεια/πινακίδες δεν θα σου πει κανείς τίποτα.

Είναι πολλοί αυτοί που τα εκτελωνίζουν, και περιμένουν να πουληθεί το αυτοκίνητο προκειμένου να βγει η πρώτη (ελληνική) άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του αγοραστή, έτσι ώστε να μην φαίνεται ως δεύτερο "χέρι" στην μεταβίβαση του αυτοκινήτου.

Δεν είναι απλά πολλοί που το κάνουν αυτό, όλοι το κάνουν, αλλά όχι για το λόγο που νομίζεις. Περιμένουν να βρεθεί πρώτα ο αγοραστής για να γλιτώσουν και από γραφειοκρατία και από έξοδα.

Κάτι άλλο έπαιζε μάλλον.

Πάντα παίζει το ενδεχόμενο να παίζει κάτι άλλο ;)

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω και εγώ να πάρω ένα δάνειο της τάξης των 3000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό. Έχω δηλωθέν καθαρό εισόδημα 3500 ευρώ για το 2016 στην πρώτη μου φορολογική δήλωση που έκανα φέτος, η οποία είναι και μηδενική. Ξέρεις κάποιος που να γνωρίζει από αυτά λόγω δικιάς του εμπειρίας να μου πει αν θα μου το εγκρίνει η τράπεζα το δάνειο? Παρεμπιπτόντως στην τράπεζα θα πάω αύριο για να κάνω την αίτηση! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω και εγώ να πάρω ένα δάνειο της τάξης των 3000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό. Έχω δηλωθέν καθαρό εισόδημα 3500 ευρώ για το 2016 στην πρώτη μου φορολογική δήλωση που έκανα φέτος, η οποία είναι και μηδενική. Ξέρεις κάποιος που να γνωρίζει από αυτά λόγω δικιάς του εμπειρίας να μου πει αν θα μου το εγκρίνει η τράπεζα το δάνειο? Παρεμπιπτόντως στην τράπεζα θα πάω αύριο για να κάνω την αίτηση! 

Δυστυχως δεν εχεις καμμια πιθανοτητα φιλε μου με τετοιο εισοδημα.Με διπλασιο εισοδημα η κορη μου δεν μπορουσε να παρει .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Το θεμα με τα δάνεια είναι λίγο περίεργα, η γνώμη μου είναι κανείς την αίτηση και βλέπεις. Καλό θα ήταν να υπάρχει εγγυητής για μεγαλύτερες πιθανότητες. Δεν έχεις κάτι να χάσεις και στο λέω με τη δικιά μου εμπειρία.

Το Σεπτέμβρη που μας πέρασε αγοράσαμε με τη γυναίκα μου καινούργιο αυτοκίνητο αξίας 28500 ευρώ και αναφέρομαι στο hyundai Tucson 1.7 diesel comfort Navi. Είχαμε βέβαια κάποια χρήματα στην άκρη και μαζί με το αυτοκίνητο της ανταλλαγής η προκαταβολή έφτασε στο 50%.

Η γυναίκα μου είχε εισόδημα 7600 και εγώ 6400 και μπήκα σαν εγγυητής. Κάναμε την αίτηση στην τράπεζα για δάνειο 13000 ευρώ, αλλά πιστεύαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να εγκριθεί. Τελικά όχι μόνο εγκρίθηκε με την πρώτη, αλλά πήραμε και το αυτοκίνητο χωρίς παρακράτηση κυριότητας, λόγω ότι εκτελωνιστηκε σαν αναπηρικό.

• Like 1
Δημοσ.

Με δεδομένο ότι κάποιος δεν έχει άλλα εισοδήματα αλλά έχει προφανώς λογαριασμούς και υποχρεώσεις, δεν είναι περίεργο να επενδύει σε κάτι του οποίου μόνο η κτήση και όχι η επιπλέον χρήση του στοιχίζει δύο φορές το ετήσιο οικογενειακό του εισόδημα;

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με δεδομένο ότι κάποιος δεν έχει άλλα εισοδήματα αλλά έχει προφανώς λογαριασμούς και υποχρεώσεις, δεν είναι περίεργο να επενδύει σε κάτι του οποίου μόνο η κτήση και όχι η επιπλέον χρήση του στοιχίζει δύο φορές το ετήσιο οικογενειακό του εισόδημα;

Ποτε δεν ειναι το αυτοκινητο επενδυση. Με το που το πηραν απο την αντιπροσωπεια και το πηγαν σπιτι τους, εχασαν 20% της αξιας. 

• Like 2
Δημοσ.

Ποτε δεν ειναι το αυτοκινητο επενδυση. Με το που το πηραν απο την αντιπροσωπεια και το πηγαν σπιτι τους, εχασαν 20% της αξιας.

Δε νομιζω να χανει τοσο 20%. Επειδη ειχα ψαξει τιμες καινουργιων γυρω στο 10% χανουν στην ελλαδα, εξωτερικό είναι αλλη φαση.

Τη λιγοτερη χασουρα την εχεις αν παρεις καινουργιο και το κρατήσεις 20 χρονια πιστευω οποτε κατα μια εννοια ειναι "επενδυση".

Σε μερικές περιπτώσεις μπορει να ειναι επενδυση με την ενοια οτι το χρειάζεσαι για τη δουλειά σου πχ μαστορας κτλ

Δημοσ.

Δε νομιζω να χανει τοσο 20%. 

Απόλυτα λογικό είναι το 20% 

Μη κοιτάς τις αγγελίες, ο καθένας όσο θέλει τα βάζει

• Like 1
Δημοσ.

Απόλυτα λογικό είναι το 20% 

Μη κοιτάς τις αγγελίες, ο καθένας όσο θέλει τα βάζει

Παρακολουθω αγγελιες 6 μηνες και γενικα ειναι τσιμπημενα θεωρώ ειδικά απο 2010 και μετα, ισως επειδη απο τοτε επεσε πολυ η αγορα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε νομιζω να χανει τοσο 20%. Επειδη ειχα ψαξει τιμες καινουργιων γυρω στο 10% χανουν στην ελλαδα, εξωτερικό είναι αλλη φαση.

Τη λιγοτερη χασουρα την εχεις αν παρεις καινουργιο και το κρατήσεις 20 χρονια πιστευω οποτε κατα μια εννοια ειναι "επενδυση".

Σε μερικές περιπτώσεις μπορει να ειναι επενδυση με την ενοια οτι το χρειάζεσαι για τη δουλειά σου πχ μαστορας κτλ

Τοσο πεφτουν, απλα στην Ελλαδα τα καινουρια αυτοκινητα που ειναι σε καλη κατασταση σπανιζουν γιατι η αγορα νεκρωσε, δεν επεσε απλα, απο το 2010 και μετα οποτε τα βαζουν οσο τους βασταει, δε σημαινει οτι τα αγοραζουν κιολας σε αυτες τις τιμες. Επισης απο τοτε που επετραπηκαν τα πετρελαιοκινητα σε Αθηνα-Θεσσαλονικη, υπαρχει ενας παροξυσμος. Οποιος ειχε ντιζελ απο επαρχια ή απο εξωτερικο (προφανως με γυρισμενα χιλιομετρα), το εβαζε στο θεο και πηγαινανε σα τα χαϊβανια, σκοτωνανε τις βενζινες και παιρνανε πετρελαια. Οποτε οι τιμες, ειδικα σε μια διαλυμενη αγορα οπως η Ελληνικη, δεν αντικατοπτριζουν την πραγματικη αξια των αυτοκινητων. 

Ακομα και να το χρειαζεσαι καθε μερα, ακομα και να το κρατησεις 20 χρονια, χιλιες φορες να παρεις ενα μεταχειρισμενο. Ακομα και τα ιδια λεφτα να διαθεσεις, αν πας σε μοντελος 3ετιας, θα παρεις αρκετα καλυτερο αυτοκινητο απο αυτο που θα επαιρνες καινουριο, κι ειδικα αν ειναι να το κρατησεις πολυ, το να ειναι πραγματικα καλο μετραει. Δε λεμε να παρεις καποιο που να εχει παει απο τη γη στον ηλιο, απλα να εχει φαει καποιος αλλος τη μεγαλη απομειωση :P

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1
Δημοσ.

Παρεπιμπτόντως να τονίσουμε ότι ο τίτλος του νήματος είναι "δάνειο για αγορά"

Δάνειο + μεταχειρισμένο = μάντρα

Μάντρα = μακρυά 

Άρα δάνειο = καινούριο

Δημοσ.

Δανειο για μεταχειρισμενο δινουν και αντιπροσωπειες για καποια δικα τους .

Δανειο = Καινουργιο σημαινει πολλα λεφτα και δυσκολο να δοθει εκτος και υπαρχει μεγαλο εισοδημα.

Μαντρα=Μακρυα θα συμφωνησω αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα θελει ψαξιμο .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...