Προς το περιεχόμενο

Αστρό..θα θέλαμε!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολυ ωραίο βίντεο θαύματα κάνει αυτό το lightroom  :-) 

Κοιτούσα φακούς για αυτή τη χρήση και μόνο σε καλά λεφτά προς το παρόν και είδα αυτόν https://www.skroutz.gr/s/7617460/Cosina-28mm-f-2-8-MC-Macro.html

ο οποιος γράφει οτι είναι macro, δηλαδή δεν κάνει για πορτραίτα? δεν έχω καταλαβει τι παιζει με τους macro φακούς.(Μελλοντικά θα ήθελα και macro φακό , αλλα προς στο παρόν όχι )

Ξεχασε τον, ο φθηνοτερος και πολυ καλος για την δουλεια αυτη ειναι ο samyang 14mm f2.8, τον οποιο αν βαλεις μια αγγελια μπορει να βρεις κατω απο 300€.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ξεχασε τον, ο φθηνοτερος και πολυ καλος για την δουλεια αυτη ειναι ο samyang 14mm f2.8, τον οποιο αν βαλεις μια αγγελια μπορει να βρεις κατω απο 300€.

Το f2.8 με φτάνει για νυχτερινές λήψεις έτσι? δεν τον είχα δει αυτόν, θα τον βάλω στόχο, ευχαριστώ :)

Το f2.8 με φτάνει για νυχτερινές λήψεις έτσι? δεν τον είχα δει αυτόν, θα τον βάλω στόχο, ευχαριστώ :)

Φτανει, ειναι οικονομικος και ενας απο τους πλεον προτεινομενους, κυριως αν εχεις full frame μηχανη.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

σκεφτομαι να το παρω το φακο αυτο για να γραφω αστρα καλα και τη νυχτα γενικα,απλα χωρις αυτο το φακο με το 18 55 που εχω,μπορω να κανω καλη δουλια φωτογραφιζοντας τα αστερια το βραδυ;

σκεφτομαι να το παρω το φακο αυτο για να γραφω αστρα καλα και τη νυχτα γενικα,απλα χωρις αυτο το φακο με το 18 55 που εχω,μπορω να κανω καλη δουλια φωτογραφιζοντας τα αστερια το βραδυ;

Μπορει να μην κανεις την υπερπαραγωγη των ονειρων σου... ομως μπορεις να κανεις τιμια δουλεια :)

• 4 εβδομάδες αργότερα...

καλησπέρα και πάλι, μιας και κοίταξα αυτό τον φακό που μου προτείνατε https://www.skroutz.gr/s/2461488/Samyang-14mm-F2-8-ED-AS-IF-UMC-AE-Nikon.html
είδα αυτά τα δύο σχόλια χρηστών αλλά είναι διαφορετικά μεταξύ τους ,ο ένας λέει οτι έχει χειροκίνητη εστίαση και ο άλλος ότι δεν έχει,τελικά ξέρει κανείς τι διαφορετικό έχει η εστίαση αυτου του φακού με όλους τους άλλους?

Χειροκίνητη εστίαση έχει,

Δεν είναι πρόβλημα αυτό σε τέτοιο εστιακό μήκος. Και για βράδυ που τον θέλεις έτσι και αλλιώς χειροκίνητα πρέπει να εστιαζεις

α εντάξει, νόμιζα ότι δεν θα το έδειχνε στην κάμερα, και οτι θα έπρεπε να κοιτάς στο φακό αν είναι στο απειρο πχ ή στα 50 μέτρα,σχολιο του χρήστη "Η αποσταση υπολογίζεται περιπου απο τις ενδείξεις απόστασης του φακού". που γράφει πάνω, αυτό τότε δεν είναι πρόβλημα.όσο για το χειροκινητο διάφραγμα το αναγνωρίσει η φωτογραφική? γιατί δυο τρεις φορές που έχω ξεχάσει να κλειδώσω το διάφραγμα μου βγάζει error .

Αν ειναι σαν τον 16ρι της ίδιας εταιρίας, τότε το διάφραγμα ρυθμίζεται και ηλεκτρονικά από την μηχανή. Εστίαση το βράδυ έτσι και αλλιώς χειροκίνητα σε μακρινό φως ή λαμπερό αστέρι.

α εντάξει, νόμιζα ότι δεν θα το έδειχνε στην κάμερα, και οτι θα έπρεπε να κοιτάς στο φακό αν είναι στο απειρο πχ ή στα 50 μέτρα,σχολιο του χρήστη "Η αποσταση υπολογίζεται περιπου απο τις ενδείξεις απόστασης του φακού". που γράφει πάνω, αυτό τότε δεν είναι πρόβλημα.όσο για το χειροκινητο διάφραγμα το αναγνωρίσει η φωτογραφική? γιατί δυο τρεις φορές που έχω ξεχάσει να κλειδώσω το διάφραγμα μου βγάζει error .

Όταν βάζεις συμβατό φακό με χειροκίνητο διάφραγμα σε μηχανή που το ρυθμίζει αυτόματα (δηλαδή σε όλες τις σύγχρονες DSLR), βάζεις πάντα το διάφραγμα χειροκίνητα στο μέγιστο (συνήθως f/16 f/22 κτλ) Στη συνέχεια η μηχανή θα σου το ρυθμίσει σε όποιο ενδιάμεσο διάφραγμα επιλέξεις. Αυτός ήταν ο λόγος που σου έβγαλε error.

Όταν βάζεις συμβατό φακό με χειροκίνητο διάφραγμα σε μηχανή που το ρυθμίζει αυτόματα (δηλαδή σε όλες τις σύγχρονες DSLR), βάζεις πάντα το διάφραγμα χειροκίνητα στο μέγιστο (συνήθως f/16 f/22 κτλ) Στη συνέχεια η μηχανή θα σου το ρυθμίσει σε όποιο ενδιάμεσο διάφραγμα επιλέξεις. Αυτός ήταν ο λόγος που σου έβγαλε error.

Αυτος ο samyang παντως βγαινει και σε εκδοση που δεν εχει καν τις επαφες και δεν επικοινωνει καθολου με το σωμα, αλλαζεις δηλαδη το διαφραγμα πανω απο τον φακο μονο.

Αυτος ο samyang παντως βγαινει και σε εκδοση που δεν εχει καν τις επαφες και δεν επικοινωνει καθολου με το σωμα, αλλαζεις δηλαδη το διαφραγμα πανω απο τον φακο μονο.

Αυτο μάλλον εννοούσε ο ένας στο σχόλιο του.!!! Πως θα καταλάβω ποιος φακός είναι ποιος λοιπόν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...