Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος χρειάζεται έναν πολύ γρήγορο sas/sata 3 raid controller ας τρέξει να προλάβει αυτόν τον Intel RS25SB008. Έκανα best offer στα $50, ο πωλητής αντιπρότεινε $90 και δέχτηκε την προσφορά μου στα $55. Με μεταφορικά άλλα $50 παραμένει μια πολύ καλή ευκαιρία για Raid contoller LSI 2208 με cache vault.

Εδώ πληροφορίες για τον controller που είναι αντίστοιχος με LSI 9265 με τη διαφορά πως έχει 8 external ports αντί για internal. Η λύση που προτείνω για σύνδεση με εσωτερικούς δίσκους στο ίδιο κουτί (ή και σε άλλο κουτί) είναι με αυτό , 2 από αυτά τα καλώδια και 2 από αυτά για την τελική σύνδεση με τους σκληρούς.

Φυσικά, κάντε την έρευνά σας για συμβατότητες, μη σας πάρω στο λαιμό μου και λάβετε υπόψιν πως είναι Refurbished.

Επεξ/σία από noths
Δημοσ.

Όποιος χρειάζεται έναν πολύ γρήγορο sas/sata 3 raid controller ας τρέξει να προλάβει αυτόν τον Intel RS25SB008. Έκανα best offer στα 44,16 €,  ο πωλητής αντιπρότεινε 79,48 € και δέχτηκε την προσφορά μου στα 48,57 €. Με μεταφορικά άλλα 44,16 € παραμένει μια πολύ καλή ευκαιρία για Raid contoller LSI 2208 με cache vault.

Εδώ πληροφορίες για τον controller που είναι αντίστοιχος με LSI 9265 με τη διαφορά πως έχει 8 external ports αντί για internal. Η λύση που προτείνω για σύνδεση με εσωτερικούς δίσκους στο ίδιο κουτί (ή και σε άλλο κουτί) είναι με αυτό , 2 από αυτά τα καλώδια και 2 από αυτά για την τελική σύνδεση με τους σκληρούς.

Φυσικά, κάντε την έρευνά σας για συμβατότητες, μη σας πάρω στο λαιμό μου.

Καλή η τιμή αλλά θα γεμίσεις καλώδια και συνδέσεις και θα έχεις πολλά σημεία που πιθανώς κάτι να κουνηθεί... και δεν θέλω να είμαι κάπου κοντά σου αν συμβεί κάτι τέτοιο... :P

Επειδή προφανώς το αποφάσισες (και πολύ καλά έκανες), προτίμησε να πάρεις τα SATA καλώδια με βύσμα-γωνία και όχι ίσιο... και βεβαιώσου να είναι ΜΕΓΑΛΑ (σε μήκος)... θα με θυμηθείς... :P ;)

Κάτι σημαντικό που παρατήρησα είναι ότι ο πωλητής δεν στέλνει με ebay global shipping και προφανώς το πακέτο σου θα κάνει στάση στο Ελληνικό τελωνείο με ότι αυτό συνεπάγεται - το πιθανότερο είναι ότι θα έχεις έξτρα επιβάρυνση για τον εκτελωνισμό.

Ζήτησέ του να γράψει στο πακέτο "Warranty Return" μήπως και την γλυτώσεις (αν θα δεχτεί)...

Δημοσ.

Καλή η τιμή αλλά θα γεμίσεις καλώδια και συνδέσεις και θα έχεις πολλά σημεία που πιθανώς κάτι να κουνηθεί... και δεν θέλω να είμαι κάπου κοντά σου αν συμβεί κάτι τέτοιο... :P

Επειδή προφανώς το αποφάσισες (και πολύ καλά έκανες), προτίμησε να πάρεις τα SATA καλώδια με βύσμα-γωνία και όχι ίσιο... και βεβαιώσου να είναι ΜΕΓΑΛΑ (σε μήκος)... θα με θυμηθείς... :P ;)

Θα αντικαταστήσει έναν 3Ware 9650se, οπότε τα sata καλώδια τα έχω ήδη (και είναι μεγάλα :-) ). Προς το παρόν τα άλλα θα μπουν στο ίδιο κουτί, οπότε τα καινούργια είναι τα sff-8088 εξωτερικά, από τον controller στο pci adapter (λούπα). Αργότερα ίσως σκεφτώ να βάλω τους δίσκους σε άλλο κουτί (das).

Ευχαριστώ για τα tips.

Ο κίνδυνος τελωνείου είναι υπαρκτός, το καλό είναι πως στέλνει με USPS.

Δημοσ.

Το γνωρίζεις φαντάζομαι ότι ο συγκεκριμένος controller έχει εξωτερικό sas.

Αν έχεις ανάλογο case δίσκων οκ, αν το θες για μέσα στο case βρες ανάλογο με internal connector. Θα σου κοστίσει λιγότερο από το να μπλέκεις με καλώδια, adaptors, λούπες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα έπαιρνα αυτόν πάντως χωρίς λούπες και πατέντες:

New LSI 9265-8i από Κίνα:

http://www.ebay.co.uk/itm/IBM-ServeRAID-M5016-Controller-Raid-SAS-SATA-PCIe-6GB-512M-cache-LSI-9265-8i-/271738254069?hash=item3f44dcb2f5:g:tp0AAOSw2s1UzxpU

Used LSI 9266-8i από Αμερική:

http://www.ebay.co.uk/itm/FREE-SHIP-WORKING-LSI-9266-8i-SAS-SATA-Controller-USED-/291726739484?hash=item43ec44c81c:g:9LAAAOSwgApW~tEu

Επεξ/σία από plpapadopoulos
  • Moderators
Δημοσ.

Όποιος χρειάζεται ...

Δεν βλεπω πουθενα στο ποστ/θεμα να εχει αναφερθεί ότι προκειται για...

Refurbished

Υποψιν λοιπον.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα έπαιρνα αυτόν πάντως χωρίς λούπες και πατέντες:

New LSI 9265-8i από Κίνα:

http://www.ebay.co.uk/itm/IBM-ServeRAID-M5016-Controller-Raid-SAS-SATA-PCIe-6GB-512M-cache-LSI-9265-8i-/271738254069?hash=item3f44dcb2f5:g:tp0AAOSw2s1UzxpU

Used LSI 9266-8i από Αμερική:

http://www.ebay.co.uk/itm/FREE-SHIP-WORKING-LSI-9266-8i-SAS-SATA-Controller-USED-/291726739484?hash=item43ec44c81c:g:9LAAAOSwgApW~tEu

Διπλάσια τιμή, μισή cache, χωρίς cache vault ή bbu.

Δεν βλεπω πουθενα στο ποστ/θεμα να εχει αναφερθεί ότι προκειται για...

Refurbished

Υποψιν λοιπον.

Σωστή η παρατήρηση, παρέλειψα να το αναφέρω, το συμπληρώνω πάραυτα.
Δημοσ.

Διπλάσια τιμή, μισή cache, χωρίς cache vault ή bbu.

Άρα λοιπόν με τον 9266 μοιάζει και όχι με τον 9265.

Απο κεκτημένη ταχύτητα δε πρόσεξα τα specs που είχε ο Intel και βασίστηκα σε αυτό που έγραψες για να βρώ εναλλακτικές σε Internal card.

http://www.avagotech.com/products/server-storage/raid-controllers/megaraid-sas-9266-8i#specifications

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...